בית פורומים עצור כאן חושבים

דיון בסיבות שהביאו להתדרדרות רמת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2004 01:42 לינק ישיר 
דיון בסיבות שהביאו להתדרדרות רמת הפורום

מורי ורבותיי

כל המרפרף בארכיון הפורום יבוא למסקנה הבלתי-נמנעת כי לצד הפריחה חסרת התקדים המאפיינת את פורומינו והצטרפותם הברוכה של חברים איכותיים הרי שבאופן כללי ניכרת ירידה דרסטית ברמתו של הפורום ובתרבות הדיון אותו אנו מבקשים לקדם.

בבירור פנימי שקיימנו בין חברי ההנהלה ועם משתתפים נבחרים הועלו הנקודות הבאות כסיבות אפשריות להתדרדרות הפורום:

1) הפורום בשנתו הראשונה התמקד בדיונים פילוסופים עמוקים אשר התקיימו בין קבוצה מצומצמת ונבחרת של משתתפים ואשר קיימו יחסי הערכה הדדים ביניהם - התרחבות בסיס הכותבים גרמה לדילול הדינמיקה - וההערכה הבין אישית והרחבת נושאי הדיון גרמה לריבוי הדיון בנושאים נפיצים.

2) התנועה הגבוהה בפורום הביאה למצב בו הדף הראשון מתחלף מידי שלושה ימים. היפר-אקטיביות זו גורמת למצב בו כותבים איכותים נמנעים מלכתוב אשכולות מושקעים הנעלמים לאחר יומיים.

3) בעקבות פירסום הפורום אנו עדים לאשכולות רבים הנכתבים על ידי כותבים עילגים, בעלי חשיבה פרימיטיבית וחד מימדית הכותבים מהקישקע'ס, וחסרי חוש מינימלי להתווית מסגרת ומתודולוגיית דיון קונסטרוקטיבי. מצב הפורום דורש את קיומו\הקמתו של מנגנון סינון. אני יודע שזה נשמע מעליב ומתנשא, אך אני יכול לספק דוגמאות בשפע.

4) ריבוי אשכולות אינפורמטיבים המפנים שאלות כלליות ואשכולות העוסקים במדיניות הנהלת הפורום.

5) חוסר בהירות\קומיניקציה של מדיניות הנהלת הפורום אשר שמה בראש מעייניה את קידום הדיאלוג המפרה והעניני בנושאי הפורום ואת חוסר סובלנותה המוחלט לכל סגנון כתיבה המסיט או שאינו מוביל למטרה זו.

6) חוסר אכיפה מספקת, בלתי-מתפשרת, וחסרת רחמים של חוקת הפורום.

7) העדר מנגנון אכיפה יעיל - שכן כל הרוצה לשנות את ניקו יכול לשנות אותו ולחזור שנית בכדי לזרוע הרס וחורבן.

מנוי וגמור עמי לגבש בימים הבאים תוכנית חרום להצלת הפורום וע''כ אודה למעכ''ת באם תואילו לתרום אבחנות והצעות לשיפור הפורום - בין באשכול זה ובין בתיבתי האישית.

תוקן על ידי - עצכח - 31/12/2004 1:43:15

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 02:36 לינק ישיר 

איני מוותיקי הפורום, אבל הרשו נא לי להגיד דעתי.

אני חושב שצריך להגדיר מטרת הפורום, ואח"כ לפעול להשיג המטרה ההיא. או להיפך להגדיר את התוצאות הרצויות ואז להגדיר את מטרת הפורום בהתאם. כל זמן שאנשים לא ידעו בבירור מטרת הפורום מה היא יהיה להם יותר קשה להתאים את עצמם.

אני לא יודע אם אפשר, אבל אולי כל כותב חדש צריך להציג כמה הודעות המורות על רמה מסויימת ורק אח"כ יוכל להתקבל ככותב מן המניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 03:23 לינק ישיר 

על מה יצא הקצף?

איני יודע מדוע יש כאן טענה על ריבוי אשכולות. אני מסתכל על האשכולות ורובם מעניינים. אני וותיק בפורום, אם כי באופוזיציה לרוח הפורום, ואני זוכר עונת מלפפנים, ימים משמימים ומשעממים עד כי כמעט גווע הפורום מהעדר חמצן. וכעת הפורום חי ובועט.

כעת מחמת שיש הרבה חברים מענינים מבררים נושא מהר יותר, אז מה? התגובות עמוסות. מאידך כמה ממיסדי הפורום ואולי המייסד עזב את הארץ ומשקיף מגבוה בחינת אסתיר אסתיר פנים, ורק זוכים לראותו במצב של אכיפה וענישה.

דומני שהניתוק מן המשתתפים והניתוק מן הנושאים - גורם לכם שתחשוב שהדור ההוה רחוק מן הדור המייסדים. עדיין אני זוכר הוויכוחים הקודמים וגם התלהטו וחרגו.

הנושאים המעניינים נשארים בראש ומתלבנים היטב.

מאידך, יש כותבים פרטיים שאינם תורניים ורק מצטטים ויש לטפל בהם במיוחד ואין ענין לנעול אשכולות יפים ומעניינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 03:26 לינק ישיר 

ויש לציין שיש נושאים מסויימים שמעולם גרמו להעכרת הרוחות, כגון הדיון על נשים וזרם הרפורמי, ואין ברירה מטבע הדבר שנושאים כאלו רגישים מאד ותהום פעור בין יהודי אורתדוכסי לבין יהודי רפורמי, ובין גבר לאשה שפורום זה לא יגשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 03:44 לינק ישיר 

"ותהום פעור , ובין גבר לאשה" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 03:46 לינק ישיר 

אשה מוונוס וגבר מכוכב אחר? מה שם של הבסט סלר ההוא? ובקבלה אשה ממלכות וגבר בז"א....?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 04:38 לינק ישיר 

מסתברא

לגבי הלהיטות שהיו גם אז לדבריך, כבר ענה רבינו במכלול סעיפיו הבהירים שהסיבות להידרדרות מורכבות. וכנראה נשתנו הקישקעס ודו"ק.

תוקן על ידי - לונג_טורקי - 31/12/2004 5:14:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 07:45 לינק ישיר 

ואולי אם הכותבות (שחלקן ותיקות) הראויות, שמסוגלות להביע עמדותיהן ברמה גבוהה ובעומק, לא תנטושנה את הפורום, אלא תמשכנה לכתוב בו, הן תהוונה דוגמא טובה גם לכותבים וכותבות חדשים.

[ההודעה נכתבה בלשון נקבה לצורך הנוחות, והיא מכוונת לגברים ולנשים כאחת]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 08:07 לינק ישיר 

ולפלא הוא בעיניי שר' גאצל מתעלם לגמרי מאלה הבאים לזלזל במחשבות יצירתיות יהודיות שחכמינו מוצאים לנכון להביע מתוך כוונה לתרום.

מה עם פגיעה בכבוד תורה? כמאמר :"עד מתי אתם עוסקים בכבוד הבריות שאומנותן בהתמחות בסיגנון, ובפוליטיקה.ומתעלמים מכבודם של אלה ששיפתותיהן מדובבות דברי תורה?

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1219798

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 08:51 לינק ישיר 

אחר העיון, לפום ריהטא, אין מה לחשוש. הפורום הזה, ומה שהוא משדר, מכריח שרק אנשים בעלי רמה ישרדו בו, השאר יגיעו לביקור, ידשדשו פה ושם, ולאחר מכן יגלו שאין זה מקומם, ויפנו לשכנים.

התקנה המגבילה פתיחת אשכולות ראויה היא, גם אם היא מחמירה מידי לטעמי. ומ"מ יש לקרוא לזוכים לכתוב אשכולות ללא הגבלה "איש אשכולות"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 09:34 לינק ישיר 

דומה שמתוך צרה ימציא לנו רווחה. דווקא משום ריבוי המשתתפים וירידת הרמה, יש הכרח להצליף באלה שאינם עונים על הרמה הנדרשת. זהו אולי הנשק היחיד, שאפשר להשתמש בו. ושוב דווקא, פרום כזה שפועל תחת הגנת האנונימיות, מתאים מאין כמוהו לפיתוח חוש הביקורת ודרכי הביקורת, ואף הקטלנית והבלתי מתפשרת, ללא רחמים וללא משוא פנים. אם אדם/אדמה כותבים דברים אשר לא כן, יש להעמידם על מקומם. או ילמדו או יחדלו. והקולות יחדלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 10:03 לינק ישיר 

ויש שנמנעים לכתוב בו מחמת כותבים וכותבות ותיקים הכותבים ברמה ירודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 11:48 לינק ישיר 

מסתברא

עצכח.
תודה על התוכחה.
"טוב לשמע גערת חכם; מאיש שמע שיר כסילים:
כי כקול הסירים תחת הסיר, כן שחק הכסיל; וגם-זה הבל: כי העשק יהולל חכם; ויאבד את-לב מתנה:

טוב אחרית דבר מראשיתו;
טוב ארך-רוח מגבה-רוח:

אל-תבהל ברוחך לכעוס; כי כעס, בחיק כסילים ינוח:"

אך יש לזכור את הנטייה האנושית להתרפק על העבר- "פעם היה יותר טוב"[נוסטלגיה].
ועל כך אמר שלמה-
"אל-תאמר מה היה, שהימים הראשנים, היו טובים מאלה; כי לא מחכמה שאלת על-זה:" [קהלת ז]

ושוב תודה.

תוקן על ידי - איכה - 31/12/2004 11:50:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2004 14:59 לינק ישיר 

נשגב מבינתי על מה יצא הקצף.

אכן תחלופת העמודים גבוהה, ורבים אנשי הדעת החדשים, אבל לאן בדיוק רצינו להגיע, אם לא לכאן.
אם ההנהלה לא מספיקה לעשות את עבודתה במחיקת הבלתי ראוי, יש להרחיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 18:11 לינק ישיר 

האשכול הזה כשלעצמו, אולי יותר מכל אשכול אחר מוכיח שהמצב שפיר.

הוא מוכיח שהמקום חי ובועט.

במקום חי, קמים מטבע הדברים, מחאות וזעקות.

במקום חי, קמים גבאים מהדקים את משקפיהם על אפם וזורקים את מררתם.

במקום חי, קמים קומיסארים חמורי סבר ומוכיחים בשער.

פעמים רבות אותם גבאים חשים שהנה, הגולם שיצרו קם על יוצרו, אך לא מבינים שלא אחת הם הגולם בכבודו ובעצמו.

הניחו לו לפורום, הניחו להם לישראל !

הוא גדול וטוב ואיננו זקוק לזקני הוועדה המסדרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 22:01 לינק ישיר 

מוישהגרויס,

אני קוראת לך לחזור ולהצטרף לצוות הניהול.
ואני קוראת לצוות הניהולי לקרוא למוישה גרויס להצטרף אליהם.

כי ריב לה' עם עמו, ועם ישראל יתווכח - מיכה ו, ב
וכשתיפול הקנאה ובקשת השררה –
יתאוו כל בני ישראל לו לבדו –
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיון בסיבות שהביאו להתדרדרות רמת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext