בית פורומים עצור כאן חושבים

דיון בסיבות שהביאו להתדרדרות רמת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2005 23:00 לינק ישיר 

.

מפיסטו

לעניות דעתי, דבריך אינם מועילים.

הנה, הרחקת מהדיונים שלך את אמא שלום, ומה הועלת בכך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 23:20 לינק ישיר 

.

(למה לא יכולתי לנסח טוב כמו חבצלת? למה? )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 23:25 לינק ישיר 

מואדיב,

נניח שאני שונא, נאמר, את אריק שרון.

הייתי כותב באשכול הזה הודעה: "באמת, הפורום הדרדר מאד, הוא טפשי ומכוער כמו אריק שרון"

מה היית חושב עלי?

היית חושב שאני מנסה לנצל אשכול, שאין זה נושא הדיון בו, לצורך עשית פרסום לדעותי. יתר על כן, היית מרגיש שעשיתי מעשה לא הגון כיוון שקשה להגיב לדברי - אנשים נוטים להתייחס לנושא הראשי ולבלוע את ההערה האגבית.

וזה בדיוק מה שעושה אמשלום. המין הסתמי בעברית הוא מין זכר. אמשלום החליטה, מסיבות הקשורות לדעותיה החברתיות-פוליטיות, לתקן את השפה העברית. אין לי שום דבר אפריורי נגד זה: לא חשבתי על כך לעומק ולא שמעתי נימוקים לכאן או לכאן. אבל זו אינה סיבה לנסיון לדחוף את הסגנון הזה בהערות אגב. יכולה אמשלום לפתוח אשכול על שינוי השפה העברית לצורך תקינות פוליטית, בשמחה. כל עוד היא תפזר עקיצות אגביות למי שלא חושב כמוה דרך הודעות שאינן קשורות לעניין, היא עלולה גם לספוג כמה עקיצות כאלו. סיכון מקצועי, אתה יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 23:35 לינק ישיר 

מפיסטופלעס, מי שנמצאים כאן יותר משבועיים או אפילו שלושה, כבר היו שותפים לדיונים מספר עם אמשלום בנושא. תבדוק, אני מניחה שהכל עדיין זמין בעמודים קודמים של פורום זה.

אז הנה, שוב ציינת עובדה מבלי לבדוק אותה. לא טרחת לקרוא דיונים קודמים, לבדוק קצת את ההיסטוריה. נראה שאתה חסין לגמרי בפני לימוד מהנסיון.

אם אתה עדיין רוצה לנהל דיון בנושא - פתח אשכול. אל תתקיף באשכול שנושאו אחר, כתוב לגופם של דברים, אל תערב בנושא שימפנזים, שמור על רמה מינימלית.

אם יש לך בעיה אישית עם אמשלום, שמור אותה לעצמך, אל תשתף את כולנו בה, וגם את אמשלום, שאותה - אני מניחה - אינך מכיר אישית, אל תעליב, אלא טען לגופו של עניין (אם יש לך טיעונים), ובהסתמך על עובדות בדוקות ומקורות ראויים.

זוהי, כמעט, כל התורה כולה. תפנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2005 23:37 לינק ישיר 

.

הבה נניח, מפיסטו, שסגנון הודעתך הקודמת חרה לי. עוד נניח, כי במוצאי שבת אני חש צורך להפגין שנינות כלשהי.

מייד אני פותח את הודעתי אליך במשפטים מהסוג של "אשר כשמו כן הוא" , מוסיף איזה קישור מתחכם לגבי מקור השם 'מפיסטו' , ומוכיח - במו מקלדתי - כי לשאלה שנשאלה בריש פתילתא הדין, יש תשובה בגופו של הדיון.

והנה, כך עשית.

רוצה אתה לטעון כי אחת מהסיבות להדרדרות ברמת הדיונים בפורום היא סגנון כתיבתה של אמא שלום, המגייס את הדקדוק העברי לטובת סדר יום חברתי-פוליטי? כתוב זאת. כתבת זאת היטב אך עתה. אלא שבדוגמתך, היית יותר מאשר מעט מזלזל, יותר מאשר כמעט פוגעני.

ואני יודע שאינני נקי מכך, ולא הגעתי למעלתם של כותבים אחרים כאן שלעולם אינם פוגעים באחרים. יודע אני שאינני חף מכתיבה המוּנעת על ידי האגו שלי, ולא באתי להטיף מוסר באמצעות הצגת עצמי וצניעותי-המפורסמת-על-ידי , אלא להתריע.

כי המדרון, כאמור, חלקלק.

אבקש את סליחתך אם פגעתי או אם אני פוגע בך במשהו, אך ההודעה שכתבתי אודותיה למעלה כי אין בה מן התועלת, כך היא אכן, לדעתי.

והאמת והשלום נאהב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 00:56 לינק ישיר 

מואדיב

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 01:05 לינק ישיר 

מיימוני, אני מתפלא עליך שאתה מעז, כבדרך אגב, לשרבב את האג'נדה שלך של שמירת הפה והלשון. זו טכניקה בפורום הזה, כבר שמתי לב, אתה תמיד מכניס את שמירת הפה והלשון, יש כותב שדוחף שפנים לכל הודעה, אחת תמיד מכניסה את הרמב"ם, ואחד משתדל להעליב בכל אשכול כותב אחד לפחות, אם זה רלבנטי או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 01:15 לינק ישיר 

יש לדון מהן הודעות שמסיחות את הדעת מן הנושא המרכזי והדיון בו באופן עניני.
האם צריכים להצמד לכותרת "דיון בסיבות שהביאו להתדרדרות רמת הפורום "
אולי לתפוס את המילים "להתדרדרות רמת הפורום " ולהצמד אליהם כנושא האשכול?
אולי מספיק "התדרדרות" כנושא המרכזי.

שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 01:34 לינק ישיר 

לכבוד מועצת גדולי הפורום נר"ו,

כאחד מזקני הפורום, אני מהין לחלוק על מהר"ג סיינפעלד שליט"א, חרף זכויותיו הרבות.

לדעתי, זו דרכו של עולם: דור הולך ודור בא, וטעם הדור החדש איננו תמיד לטעמו של דור המייסדים, וזה האחרון מתקשה לעכל את השינוי, ובועט.

לא מעט מן השינוי בטעמו של הפורום נובע, לדעתי, פשוט בגלל שהדינוזאורים (ואנכי ביניהם) התעייפו. גם הנושאים הטובים מגיעים לפעמים לכלל מיצוי, וגם לחץ הזמן והגיל עושים את שלהם. אז באו אחרים, שהכניסו רוח אחרת. לבריאות.

ומכל מקום, הפתרון איננו בהכבדת היד על ה"פרחחים". אף שאינני נמנה עם הליברלים הדגולים (בוודאי לא בפורום דנן, שבו כמה מאורות נאורים ובעלי רוח חופשית), אינני חסיד של חסימות, מחיקות וכד'. זה לא הפתרון. הפתרון הוא הקמת פורום מתחרה, מוגבל למורשים בלבד, בעל אוריינטציה עיונית יותר. כך יוכלו זקני הפורום גם לעסוק בשלהם בלא הפרעה (עם קצת נוסטלגיה על הקומזיצים במשלט, כמובן), וגם להכנס מדי פעם ולהשתובב קצת עם הדור הצעיר והפוחח. אחת משתיים: או שהפורום החדש יעלה ויפרח, ואז יוכיח את זכות קיומו, או שישקע, ואז יבינו הדינוזאורים שזמנם עבר. שתי התוצאות - רצויות ובריאות.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 01:37 לינק ישיר 

אידך, אולי אתה פותח כזה פורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 01:38 לינק ישיר 

גם וגם

רק רגע

בעצם

אולי לא התכוונת אלי?

אולי זה רמז עדין למישהו?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 12:01 לינק ישיר 

1. בעבר הרחוק הכיל האתר מנגנון חיפוש. קל ונגיש היה להגיע לאשכול ונושא רצוי.
המפתח הנעוץ בראש עוזר - אך אין בו די.

2. אני ניזהר מאוד מלפתוח אשכול חדש בפורום חשוב זה מחשש להלאות את העמודים באשכול סרק.
ניכרים הבדלי רמות בולטים ביותר בין הכותבים. יפה שכל אחד רשאי להגיב, זו הזדמנות נדירה לשאול וללמוד. אך, לדעתי, אין לכל אורח מזדמן לפתוח אשכול חדש. יורשו לעשות זאת רק מי שעומדים בקריטריונים של המנהלים. אחרים יוכלו לפתוח אשכול ע"י פניה למנהלים ולעשות זאת באמצעותם. ואז, או שיופנו לאשכול מהעבר, או שלפי שיקול דעת - יפתח אשכול חדש.

3. אני סבור שקוראים מזדמנים לא מודעים לייחודו של הפורום ולכן יש להציב "ש.ג." קפדן. והכל בנעימות ובסבר טוב. אך לשמור בכל מחיר על נקיות ואווירה מכובדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 19:46 לינק ישיר 

לא הייתי קורא לזה "התדרדרות" אלא כמו שכתב איד"ג "דור הולך ודור בא".

מסתברא,

לא עזבתי את הארץ וגם לא את הפורום, אלא למדתי לשתוק כפי שהודעתי על כך מזמן בהודעה שאתה היית הראשון להגיב עליה באשכול מיוחד. אך מלמחוק כאשר יש שאלה של חילול [כמובן בעיניי] אין בדעתי ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 00:53 לינק ישיר 

רבותיי הדינוזאורים,

ככה מתנהלים בתי מדרש? "דור הולך ודור בא"? אני שמעתי על בתי מדרש שהדינוזאורים שלהם נשארו ארבע דורות, ופה כבר מזדקנים ומתעייפים אחרי שלוש שנים? ככה היה נהוג שהדינוזאורים פותחים בית מדרש מתחרה? ככה בשביל הנוסטלגיה? שתהיה הסכמה בין כולם?

מסתברא, הגעת לזמנים טובים, אתה וחבריך הייתם אלה שהיו מתלוננים על שהפורום מיצה את עצמו

ווטו, אמנם לשתוק חשוב ללמוד, ובכל זאת אתה חסר!

כי ריב לה' עם עמו, ועם ישראל יתווכח - מיכה ו, ב
וכשתיפול הקנאה ובקשת השררה –
יתאוו כל בני ישראל לו לבדו –
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2005 23:22 לינק ישיר 

מפיסטו, נראה שהנך מעדיף המשך שפה מעוותת העיקר שלא "ישנו את העברית". ובכן, בדיוק לאנשים כאלה [אשר מוכנים להקריב דיון ענייני על מזבח המסורת, וצריכים שמישהו אחר ישנה להם כדי שזה יהפוך להיות צודק] נועדה תקשורת ההמונים.

אז הנה, ספיישל "שינוי" בשבילך ע"י העיתון של המדינה.

[ציטוט מסוף הידיעה: השאלון מנוסח בלשון נקבה לשם נוחות הניסוח ואפליה מתקנת, אבל מיועד כמובן גם לגולשים.]

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3028407,00.html#n

כעת תואיל לנהל דיון האם האג'נדה שלה צודקת או לא ללא קשר לשינוי?

תוקן על ידי - לונג_טורקי - 10/01/2005 23:26:26

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיון בסיבות שהביאו להתדרדרות רמת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.