|
|
| נשלח ב-23/1/2005 08:28 |
|
| |
אנו מעדכנים כעת את רשימת הכתובות, מי שמעוניין מתבקש להגיש בהקדם את כתובתו וכתובת מכירו המעוניינים או שיהיו מעוניינים כנראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2005 18:59 |
|
| |
ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה.
בשמחה ובקורת רוח מרובה, יכולים אנו לברך על המוגמר, ולבשר על יציאתו של המאגזין לאור עולם, וכי סוכ"ס ניתן להתחיל ולהפיץ בפועל את גיליון זה (שכאמור לעיל הנו נסיוני), לכל מאן דבעי באשר הוא.
תקוותנו שיום זה אכן יתברר כיומא טובא לכל שוחרי החכמה והדעת, ויותר ויותר אנשים ימצאו עניין וחפץ בתכניו של מגאזין זה.כאשר בעקבות המשוב שנקבל נוכל ללכת מיידית מחיל אל חיל, בעבודת הכתיבה והעריכה של הגיליון הבא.
תוקן על ידי - עצכח - 02/02/2005 23:51:52
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2005 20:30 |
|
| |
אמת מה נהדר. אתא לידי הגליון הראשון של 'ראשית', ומי יאמר ומה ידבר בראות את הבשורה יוצאת אל האור.
[אני מוצא לנכון להביא את אחת מכותרות המאמרים, שאולי מלמד מעט על אופי המגזין וייחודו: "סוגיית מיצר שהחזיקו בו רבים - (ועל הקומוניזם)]
יישר חיל העוסקים במלאכה והמסייעים והעוזרים על יד וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2005 22:20 |
|
| |
שמא יעלה מאן דהוא את המגזין על דפי פורומינו למען יראו החברים במה מדובר, שכן כאן מתרכזת שכבת הקוראים הפוטנציאלית ועל כן אין במה טובה יותר לפרסומת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2005 23:58 |
|
| |
ראה ראיתי וליבי פעם למראה הסנה הבוער.
הגיוון של המאמרים, התכנים השונים, אכן מבטאים את כוונת היזמים שכתבו פה. ניכר שהמגמה לגשת אל החיים, גם באופן יותר ישר, ומאידך [והן הן הדברים] תוך ניסיון ראוי לרדת אל שורשי הדברים.
חיל היוזמים יבורך
ואם כבר הזכירו את מאמר מיצר שהחזיקו בו רבים, ראיתי באחד העיתונים המחולקים חינם, שניתן שם פסק ששביל שעברו בו משאיות כבר כ13 שנה אינו בכלל מיצר שהחזיקו בו רבים, וזאת משום שלא ניתנה "רשות". אכן לשון הרמ"א שהדין תקף כאשר ניתנה הרשות, אך מקור הסוגיה הוא בב"ק כ"ח, ושם הרי מבואר שאף רשות בטעות שמו רשות [לגבי מחליף דרך בדרך אחרת, שגם האחרת אינה חוזרת אליו הגם שחשב שמועילים חליפיו]. והרי ע"כ גדר העניין שאם לא היה זה בגדר פשע, נקבע הדבר שזהו רשותם של הרבים (ונימוק הדברים הקדישו שם המאמר הנ"ל), וא"כ גם במקרה כזה שודאי שעד לפני כמה חודשים לא היה שום אדם פוסק שאסור לעבור שם.
וברשב"ם בב"ב כותב במפורש שבעניין זה שתיקה כנתינת רשות.
ומן התימה שהביאו שם פסק זה משם פוסק הנחשב לת"ח בקיא גדול.
אך לבל אסיח הדעת מהשמחה, אכן הבושם הזה הוא מזן מיוחד וראוי לשמחה.
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 02:05 |
|
| |
איפה משיגים?
ניתן לענות באישי.
המאמר למעלה על 'אני חושב, משמע אני כופר' מהווה בסיס מצויין אבל לא הודגשה בו דיה נקודת ההפך של 'אני לא חושב, משמע אני נוכל'!
'מיצר שהחזיקו רבים' הוא נושא שהיה מתאים לו דיון כאן. יהוסף, למה רק 'אגב' ולא אשכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 08:54 |
|
| |
גם אני הקטן מצטרף לבקשתו של רמטכ"לנו בוגי שליט"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 11:29 |
|
| |
מן הראוי להבהיר כי כל הפניות שנעשו אלינו הן בתיבה האישית והן בכתובת האיימיל האמורה לעיל, אחת מהנה לא נעדרה וכל הפניות ייענו בהקדם המירבי.
בגיליון עצמו מופיע כתובת שאליה ניתן לשלוח בקשות, הערות ותגובות, וכן מס' טל' שבו ניתן להשאיר הודעה בכל נושא הקשור למגזין. אנו מצדינו עושים מאמץ מירבי להיענות לכל פנייה בהקדם.
כאמור הנוסחה השיווקית העתיקה של "חברא חברא אית ליה וחברא דחברא חברא אית ליה", היא קריטית בהפצת מגזין מסוג שכזה, ודומה שאי"צ להרחיב ע"כ, ולכך נשמח לקבל שמות נוספים של אנשים שנראה כי ימצאו עניין וחפץ במגזין שכזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 15:19 |
|
| |
כמבקר הממונה מטעם בוגי.
לא ראיתי את הגליון החדש, ואני תמה מה בעצם כל כך חדש. יש כבר קובץ "צוהר" שעושה את זה. וכן לא חסר כאלו בטאונים בעולם הדתלניק. האם זה "חרדי" יותר? איך זה "חרדי" יותר ולא הופך להיות מוצר דתלניק? ומי שבאמת רוצה לחשוב מה רע בבטאונים אקדמאים הקיימים.
כעת כמה מלים המבוססת על היסטוריה ועל ההיכרות עם המציאות החרדית המאד חיה ובועטת:
האינכם רואים שאתם הולכים להתנגשות חזיתית מול הממסד החרד שהולך להילחם אתכם מלחמת חירוף? האם הכתובת על הקיר של מעשה נתן סליפקין לא חדר אליכם. כנראה שאינכם מכירים היסטוריה ועיוורים אתם למציאות.
ממה נפשך אם זה סיפור הצלחה, הרי אז תתעורר בני ברק וירושלים מרבצו, וכל בחור שיתפס אצלו קובץ זו מיד יהפך חוץ למחנה. ואם אין זה הצלחה, אז ממילא הכל הולך לטמיון.
קנאי אחד הולך לקחת את הגליון שיגיע לידו, ומיד ירוץ לגדולי הדור וכולם יעידו שמדובר בהשכלה חדשה ויביאו עוד מדיוני עצכח (ויתכן שאני מסכים ההגדרה) ומיד יצאו החתימות.
חברה, למה אינכם לומדים קצת היסטוריה של ההשכלה ועוד.
סליחה שאני מקלקל לכם את האופריה, אך מי יגיד לכם האמת בפרצוף?
תוקן על ידי - מסתברא - 03/02/2005 15:23:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 15:39 |
|
| |
רבינו מסתברא, קודם לכל תודה על ההערה וההארה החשובה. אך על סמך "מסתברא" קשה לתת אומדן, אקווה שימצא לידך ותראנו, שלחת כתובתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 16:52 |
|
| |
ושמא צריך לומר:
רבינו מסתברא, קודם לכל תודה על ההערה וההארה החשוכה?
ואחרי הליצנות, קיים חשש גדול שמסתברא צודק, הצבור החרדי כיום אינו מוכן לשמוע מה שלא בדיוק תואם לקו. וכדאי שיאבד משכיל אחד ואלף כמותו ואל תמחק אות אחת מהדוקטרינה החרדית.
תוקן על ידי - אריק123 - 03/02/2005 16:56:03
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2005 22:31 |
|
| |
ואני דווקא חושב שלא צריך לפחד מהקנאים אבל מה שכן היה לי חבל שקשה להבין את הדברים לפחות כמה מאמרים, כי זה בנוסח מאוד לא טוב המערב ישיבעש אם ביטויים לועזיים שאני לפחות לא מכיר וכמוני יש הרבה.
כל נוסח הכתיבה גורמת קושי בלהבין את הדברים. אולי זה דווקא טוב שזה ישיבעש קצת אבל זה לפעמים ממש שפה קלוקלת. וחבל מאוד.
תוקן על ידי - בריסקער - 03/02/2005 22:44:56
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 02:20 |
|
| |
מסתברא, אין ספק שבוגי יודע לבחור את מבקריו.
אך אני תוהה מה המניע לביקורת המתריעה, האם הוא כדי לדאוג לשלום המשכילים, וחשוב לך שהתנהלות ההשכלה השקטה בעכ"ח לא תיפגע ע"י הסערה שתיווצר מהפרסום לדבריך? או שהמניע הוא להרתיע את המולי"ם לשכוח מהעניין כדי לא לפגוע בצאן קדשים מההה?
|
|
|
|
|