|
|
| נשלח ב-9/1/2005 17:53 |
|
| |
אם יש רמטכ"ל ברור שצריך מבקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 18:35 |
|
| |
בוגי,
לא צריכים למנות אותי, אבקר כפי ראות עיני. (ואתה יכול לדלג כמנהג הפורומים).
ואותך ניתן למנות כמבקר את המבקר..................
תוקן על ידי - מסתברא - 09/01/2005 18:40:30
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 18:51 |
|
| |
נראה שהכתב הי' מוכן להראות את הכתבה בצורה ווירטאלית ולשמוע ביקורת מיהוסף ושוטינג ואחרים, אף אתם כבת היענה שחושבים שאם תכתבו שאין לכתוב הכתבה לא תצא לפועל...
על טענת של מוג לב של חברי הפורום ושעצכ"ח הוא מורשת רג"נ.
יש לציין שכיום רוב הכותבים המזדהים עם תכני הפורום (ואיני מדבר על חסידי חב"ד שעם על פי הרוב מעב השני של המתרס) בפורום אינם כבר מחוג רג"נ, ויש הרבה מאקדמי' מחוגי דתים לאומיים, רפורמים, חילוניים. ורק הגרעין המייסדים הם מסתתרים מאחורי הניק.
דומני שאין זה בא ממוג לב, שכן - לפי ראות עיני -הרי הדרך הנורמלית למי שיש לו בקורת על החרדים לצאת ממערת בני ברק ולשאוף אוויר צח במרחבי הארץ וחוץ לארץ איפה שאין יד האנקוויזציה החרדית מגיעה.
רק מה? אלו שהם "עצכחניקים" אמיתיים, רוצים ליהנות משני עולמות בבת אחת, הם רוצים הסגירות החרדית מפני חמרנית ותשוקות הרחוב לילדיהם, עולם סגור הרמטית מחד ועולם פתוח במחשבה מאידך, צירוף בלתי אפשרי בדרך כלל שאינו קיים בעולם.
רג"נ נראה כאדם שפסח על שני הסעיפים, הקים בית סגור וקשוח יחד עם ספרי יוון שנשרו מחיקו, אך מדובר באדם שמפני נסיבות הזמן הצליח בכך, אך אין זו דרך כבושה לרבים, וממילא הם תקועים מרצונם ושלא מרצונם בבת אחת. בקיצור חיים פרדכסוליים!
בוגי, כעת עקיצה ממך...
תוקן על ידי - מסתברא - 09/01/2005 18:54:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 18:57 |
|
| |
מסתברא היקר
לא קיבלתי פניה מעולם ביחס לכתבה זו.
לגבי המשך דבריך, עניין אנוסי תבונה, אינו עניין לב"ב, בכל מקום אחר שיש חברה חרדית סטנדרטית, שמירת הפה סגולה לשמירת החיים התקינים.
לך נא לבית הכנסת שלך וספר לחבריך שקראת ספר פלוני של פילוסוף אלמוני, ושלדבריו יש בעיה בכל טענות סיבת הסיבות ודומיהם, אני רק מקווה שתישאר לך יד אחת לספר מה עבר עליך דרך מקלדתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 19:46 |
|
| |
אני רק לא מבינה מאיפה יש את ההעזה הזו למסתברא לבוא לכאן להטיף על פחדנות!
רג"נ כפי שכותב ווטו, לא השמיע דעותיו ברבים עד לשנותיו האחרונות. ר"ג בעצמו היה נזהר שלא לומר "הכל בפני כל" ורק בשנים האחרונות [מתשנ"ו ואילך] היה אומר, "עכשיו אני כבר לא מפחד".
הפחד הוא לא רק מעצם הבעת הדעה, אלא, שהבעת הדעה צריכה שתהיה מושלמת, ונניח שיש לר"ן תלמידים שלמדו ועוד לומדים אותו, זה אומר שהם מבינים בדרגת הבהירות בה הוא הבין?זה אומר שיש בידם רשות לפרסם את דעותיו?
אם הר"ן סמך ידיו על הרב שילת אינני רואה שום סיבה לשים את התלמידים בעצור כאן חושבים לאחראים על פירסום דברים שאינם מדויקים בידי עיתונאי כל שהוא..
בכלל כל דיון שעולה בו שמו של הרב גדליה, הופך לכוורת השמצות בידי זוג חסידי חב"ד כשמסתברא בראשם, אולי מספיק?
אולי אני אחליף את לינקי ואביא לינקים?
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 10/01/2005 4:54:47
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 19:54 |
|
| |
וכולי האי, ועדיין לא שמענו דברי תורה מקוריים מהרב גדליה זצ"ל, למעט רמיזות מועטות המגלות טפח ומכסות אלפיים.
האם גם על כך יש פחד בין חכמי הפורום?
אולי בכ"ז יאזור אחד החכמים דכאן את מתניו ויקבץ כמה מדבריו של הגאון זצ"ל, בצורה מסודרת, אולי אף בבחינת דבריהם זכרונם?
האין זה ראוי לאשכול?
הרי כתבו שהגאון זצ"ל לא חשש לפרסם את דבריו בשנותיו האחרונות, האם כעת יש מה לחשוש?
דומני שכבר הוער, שגם הדעות המרדניות והחריגות של רבי גדליה זצ"ל, הן הן גופי תורה, ואדרבה שמא יש בהן חשיבות רבה בדור האומלל הזה, להכיר גדול בתורה שהתמודד עם סוגיות מדעיות ויכל להן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 19:55 |
|
| |
.
מסתברא:
אל תמהר לשפוט, לדין או לחלק ציונים.
אשרי מי שגדל בדרך קלה יותר, כפי שאשרי מי שנולד שלא לרעב אלא לשובע.
וכן, גם לחברה "הסרוגה" הגדרות והסייגים שלה. נסה, למשל, להגיע לבית כנסת בליל שבת עם חולצת הוואי פרחונית. נראה לך שלמחרת תקבל עליה?
ואם הטיעונים שלי אינם משכנעים מספיק, שאל את שחרית איך מגיבים בחברה "הסרוגה" לנטיות "רפורמיות" של אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 20:22 |
|
| |
מויציא
אולי נתחיל קודם בדעות המרדניות והחריגות של הרמב"ם במו"נ ובשמונה פרקים? למה שלא נדון בדעות הללו של זה שיש לו גב ונקבע כגדול על ידי כל הגדולים ללא עוררין?
דין דבריו/תורתו של הר"ן, כדין ספר המו"נ של הרמב"ם.
אתה רואה מה עושים חסידי חב"ד המלגלגים - בשביל מה להביא דברים מהר"ן? שדוד 12 יאמר שהרב אמר שמוצא האדם מן הקוף?מפני קרבתו הביולוגית של האדם לקוף
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 20:35 |
|
| |
רק להודיע ולהבהיר, שחלילה לא כתבתי אף מלה או צל של מלה השמצה על רג"נ לא על ידי ולא ידי חבירי, ומאידך עם היותינו חסידי חב"ד אנו מושמצים כאן ללא הרף בלי מפריע, ואם יש למישהו בריאות מזה, אז שיהי' לבריאות.
גם לא הטפתי על הפחדנות של מישהו, להיפוך, אני מבין מאד מאד שמי שחפץ להישאר במסגרת מסויימת חייב להתנהג על פיו ואין בכך שום פחדנות, הרי הוא צריך לכניס ילדיו במוסדות, הוא צריך לחתן את ילדיו וכו' וכו' וכו'.
רק "הגדרתי" הפרדוכס המעניין של חבורת עצכחניקים של להיות בחברה החרדית ולבקר אותה בבת אחת, לא השמצתי ולא הבעתי דעה, רק הגדרתי, במינון מסויים יש את זה בכל אדם שאינו כל כך איש העדר, אך כאן מדובר במקרה מאד קיצוני.
ושוב, לא באתי להשמיץ ולהטיף רק להגדיר, ואם למישהו יש הגדרה אחרת, אז בבקשה.
אני באופן אישי נולדתי במסגרת מאד שונה ממסגרתי כעת ועזבתי את מסגרתי הקודמת בכלל דעותיי והדבר היו כרוך בהרבה מאד קשיים, ואני מכיר כאלו שעדיין חיים במסגרת ההיא בסתר בעל כורחם וכו' וזו פרשה גדולה שאכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 21:06 |
|
| |
בוגי"ע,
נראים דברי מסתברא שמינויו כ"מבקר" לא יסייע בעבודת הביקורת שלו וכמו שהרי"ח זוננפלד ז"ל התנגד ל"רבנות מטעם".
מסתברא,
מחיקת אשכול הכתב היתה מצד השימוש בפורום ב"כללי", כמטבח לבישול עיתונאות ומצד השימוש בר"ג ז"ל כחפץ עיתונאי [או אייטם עיתונאי כלשון רג"ס] שהוא יסוד הלאו דרכילות המבואר ברמב"ם סוף הל' דעות שהובא לרב בפורום, שהוא חמור יותר כאשר מדובר באדם גדול. אך בוודאי יש לדון בדברי ר"ג בדיון ענייני וכפי שנעשה בכמה אשכולות וכפי שעשתה גם הכתבה שברובה התבססה על דברים מיני הרבים שנכתבו באשכול הפרידה [ומכאן פירכא לטענת מוצ"ל].
כן כדבריך, שכמובן שבדיעבד מאחר וכתבה עומדת לצאת יש לפעול מאחורי הקלעים למען תסלף ותזיק מה שפחות ואכן למיטב ידיעתי כך נעשה מאחורי הקלעים וכפי [שנודע גם] שכן נעשה בזמנו עם הכתבה בעיתון הארץ ע"י מרן הגר"ג סיינפלד שליט"א ואכן למרות אי דיוקיה כדרכה של כתבה עיתונאית, לא היתה כתבה זו במק"ר גרועה. [ועם הכל הוסיפה הכתבה "קנייטשים" עיתונאיים שליליים כפי שתיווכח בהודעתי הקודמת בעמוד הקודם מהדוא"ל של בעל הכתבה אליי.]
כללית אינני חושב ש"יותר נעים לבקר אחרים מאשר לעזור". עכ"פ מהיותך נאה דורש על כך, אניח שהנך גם נאה מקיים ונמצא לפ"ז שתכלית ביקורתך היא למען עזור ותודה לך על זה.
תוקן על ידי - עצכח - 10/01/2005 16:48:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 21:23 |
|
| |
מסתברא
אני סבור שקלעת יפה אל המטרה. זו אחת הבעיות האופייניות לדורנו. ואני חש בה בעצמי.
אמנם, זו לא כל התמונה כולה.
מצד אחד, יש מעלות רבות לחינוך החרדי. יש חסרונות רבים שקיימים בכל צורות גידול הילדים האחרות שאינם שרויים במחננו. אם גם יש בעיות אחרות ייחודיות לנו.
האם זו הסיבה היחידה להישאר בין החרדים?
אולי אני במיעוט, אך אני סבור שלא כך הוא.
החברה החרדית משתדלת להתנהג כחברה יהודית, לפי התורה.
מסיבה זו ראוי וכדאי להשתייך אליה.
דא עקא, שיש בחברה זו מגרעות כה גדולות ובולטות, שהולכות ומחמירות מכאן, ומעוררות גיחוך מכאן. כמו זו של ההפרדה המוגזמת בין נשים וגברים, כמו הסתירה הפנימית בין התנגדות למדע מכאן לבין שימוש בטכנולוגיה מכאן, ועוד ועוד.
הלא אתה עצמך שותף לחלק מן הביקורת על מה שעובר על החברה שלנו. של כולנו.
ומעניין שהסיבות למגרעות האלו הן בחלקן הפרזה יתרה בעקרונות שהינם נכונים מצד עצמם. דקדוק במצוות, יראת שמים, ועוד.
ובדיוק כפי שאתה מקווה ואולי גם מנסה לאזן את הנטיות הללו בחייך הפרטיים, ולפעמים גם מרשה לעצמך להעיר נגדם כאן ובפורומים אחרים (ח"ח), כך גם אנו.
ההבדל בינינו אינו בהכרח בעיקרון, אלא בכמות.
אם היה עלי, למשל, להחליף חברה, כפי שנהגת אתה לפי דבריך, גם אז הייתי מחפש להחליף בין חברה חרדית אחת לחברתה.
אבל עד כמה שידוע לי אין כמה חברות משנה כאלו בתוך הציבור הליטאי. וזה גם לא שייך מסיבות אחרות.
אז אני, ואחרים גם כן, מחפשים בית מדרש וירטואלי. להשיח את ליבנו, לדון בסוגיות שאין להזכיר בבית מדרש שאינו וירטואלי, ולהשתדל לברר את האמת בשאלות שכואבות לכולנו.
האם זו סיבה למתוח ביקורת? אני סבור שלא. ביקורת מבוססת על ההנחה שיש דרך טובה יותר. האם אתה יכול להמליץ על דרך טובה יותר ממה שאנו הולכים בה?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 21:33 |
|
| |
מסתברא,
כנראה לא הבנת, זה לא,
שעושים את השיקולים האלה של טוב או רע, כשאתה אומר:
"לא הטפתי על הפחדנות של מישהו, להיפוך, אני מבין מאד מאד שמי שחפץ להישאר במסגרת מסויימת חייב להתנהג על פיו ואין בכך שום פחדנות, הרי הוא צריך להכניס ילדיו במוסדות, הוא צריך לחתן את ילדיו וכו' וכו' וכו'."
מדובר על כבודו של רב גדול שעסק ב"אמת ובשקר" מתוך שכלו - ועל כן זו גדולה, ולא פחדנות כשתלמידיו אינם משתפים איתך פעולה - והשיקולים הם כנראה שיקולי תרגום הבנה מדויקת של הרב, כבר הסבירו לך כמה פעמים שרק בשנים האחרונות לא "פחד" לומר את דעתו, זה לא בגלל שפחד מבריונים של ב"ב שיבואו להרביץ לו, כנראה שעד שלא היה בטוח שיש בידו את האמת כולה - נזהר, תלמידיו של הרב 'יגדלו' ויבוא יום בו יאמרו דעתם, כשיהיו שלמים בהבנתם,ודעתם זו כנראה תהיה זהה לדעותיו של הרב, מישהו רודף אחריהם? מה קרה? מה הלחץ?
ועוד דבר אחרון, את הסיפור האישי שלך אתה לא יכול להשליך על כל העולם. לך נדמה שמצאת את האור, ואחרים בטוחים שאתה נמצא בחושך.ויאמרו לך, תלמיד ששנה ופירש...והגר קשה מבין שני הקשים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 22:34 |
|
| |
מסתברא היקר
הגדרתך נכונה, השאלה מה הברירות.
כפי שאני מבין אתה עברת לא מעט בחייך, ודומני שלעומת האכמ"ל שחתמת, נכון יהיה, אם אינך חושש, שיהיה כאן המקום להאריך.
אשמח אם תתאר עזיבות מחברה לחברה או אי חברה שאתה מכיר, זה יכול להועיל הרבה מאד ומקום שאמרו להאריך (ומי אמר? זוכר?) אי אתה רשאי לקצר
אולי ראוי לאשכול בפנ"ע "על המעברים" וכיו"ב.
תודה מראש
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2005 11:06 |
|
| |
מה היה לו בסוף ימיו?
ידוע ומפורסם שהרב לקח קשה מאוד את פטירת אשתו. והרבה מתלמידיו לאחר פטירת אשתו (לפני יותר מ20 שנה) הם בורים שנטפלו לאדם שלא היה זכוח בדעתו.
ומכאן ועד שאר הפרסומים הדרך קצרה.
תוקן על ידי - משהשטרן - 11/01/2005 11:10:20
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2005 11:24 |
|
| |
משהשטרן:
ר' גדליה לא סבל בורים. דומני שלא הכרת אותו אלא מפי השמועה, ומשמועה לא מדוייקת, ועל כגון הא אמרינן מלקין על לא טובה השמועה.
|
|
|
|
|