|
|
| נשלח ב-1/2/2006 17:11 |
|
| |
בוגיעלון:
איך אתה יודע שהיהודים לא משתמשים בדם למצות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 17:38 |
|
| |
אישציפור: כל-כך לא מפתיע אותי שאתה מסכים איתה על זה ואני קצת חושד שזה לא ביגלל שהיא מגינה על בנות מיסכנות אלא ביגלל שהיא מגנה את השוטרים והחיילים. מעניין אם היית כל-כך מסכים איתה אם היא היתה מספרת ככה על חיילים שתקפו מינית בנות ערביות או שאז דווקא היית צועק שהיא שמאלנית ואנטישמית כמו כל הפמינסטיות בארגון הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 14:40 |
|
| |
רב ניק א. זה לא פורום פוליטיקה. ב. כבר היו דברים מעולם, ותמיד גיניתי אלימות מיותרת של שוטרים חיילים וכד', כלםי אזרחים, אלה אם הוכח שאין ברירה. במקרה הזה העובדות מדברות בעד עצמן. יש כאן בעיה שורשית מן המסד (רה"מ) עד הטפחות. (המשטרה והדרג המבצע)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 15:06 |
|
| |
מואדיב.
ביקשת הוכחות לגבי הפרובלמטיות שבארגון קולך:
על כן אבקשך, אם הנחתי נכונה, להוכיח כי יש בפעולותיהן כדי להורות אחרת ממה שהבאתי כאן. ואנא, אל תחסוך ממני דוגמאות, ואל תומר לי כי "ידוע ש..." , הוכח תוכיח לעמיתך.
ובכן לגבי ד"ר רות הלפרין-קדרי מהמחלקה למשפטים בבר אילן, שהינה פעילה בכירה בקולך (איני יודע את תפקידה המדויק) יש לי הוכחה.
השתתפתי בכנס בבר אילן בו היא דיברה, וקבל עם ועולם,כתגובה לשאלה שלי, היא אמרה שמפריע לה שהגבר מגרש את האישה ואין זו פעולה הדדית. קרי לא מפריעה לה רק ההתנהלות של בתי הדין אלא עצם ההלכה בבסיסה, ונגד זה היא נאבקת.
וכל זה בלי לדון בציציותיהם של פעילים אלה או אחרים האם הם הולכים עם ציצית או הן הולכות עם כיסוי ראש, ומימיילא האם הם באמת משתדלים לחיות תוך מחויבות להלכה, אלא רק לפי בדיקת הצהרת כוונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 15:36 |
|
| |
.
"בס"ד
קולך הוא ברית נשים המחויבות להלכה, למסורת ישראל ולשוויון מגדרי..."
כמובן, מרובקה, מה זה מסמך היסוד של ארגון קולך, לעומת השאלות ששאלת מרצה למשפטים וראש המרכז
לקידום האשה באוניברסיטת בר אילן?
אגב, כל פעולות "קולך" בנושאים החשובים לליבן - כמו נושא העגונות וכו' - נעשו כולן
מתוך המערכת ההלכתית, כך שתלונתך לא ברורה לי.
אגב 2: חיפשתי וחיפשתי, בקורות החיים של ד"ר הלפרין קדרי, באתר קולך ובעוד מקומות, שום תפקיד
של הד"ר בארגון קולך לא מוזכר בשום מקום. הקישור היחיד - שמה במסגרת רשימת מרצות שהוזמנו
לכינוס של קולך.
ועדיין, פטור גם בסתם טעות שלך, אינך יכול לצאת:
ביקשתי דוגמאות מפעולות של "קולך", וכל מה שיש לך לספר לי, הוא שלד"ר הלפרין
קדרי, מפריע משהו בהלכה הקיימת.
ואללה? הייתייכול לתת לך דוגמאות של הלכות רבות שמפריעות לאנשים רבים הממשיכים ומקיימים את
ההלכות האלו, וממשיכים להתלונן עליהן. אם נוסיף להלכות אלו גם מנהגים ממנהגים שונים, אולי עוד
נגלה שהשדה - פחות נוראית מהמבקרים אותה.
אם זה מה שיש לך לספר בגנותן לאחר חיפושים כל כך נמרצים, חושבני שהן יכולות לשבת בניחותא על
הכרית, ולבכות את מר גורלן - כיצד נכנסו לקונסנזוס - והכניסה אינה רחוקה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 16:10 |
|
| |
מתנצל אבל כנראה שלא הבנתי את כוונתך.
אתה מחפש פעולות? או כוונות? אני הבנתי שאתה מחפש הצהרת כוונות, ולא פעולות אלו או אחרות. משהו שיראה שבניגוד להצהרת הכוונות במסמך המייסד שלהם, שלפחות לחלקם יש שאיפות שבהחלט סותרות חלק מן הבסיסים של מה שמכונה כיום מחויבות להלכה.
איני זוכר את הנוסח המדויק של דבריה, אולם התוכן לא היה "מפריע לי דין פלוני" ,על משקל מפריע לי דין אי השבת אבידה לגוי שנראה לי לא מוסרי (לא לי אישית אלא כדוגמא לביטוי) ומה אעשה שאבי שבשמים גזר עלי, אלא דין פלוני נראה לי לא מוסרי ולכן אנסה לשנות אותו, למרות שברור לי שזו זעת התורה.
אני חייב להודות שלא יודע לי תפקידה הרשמי אם בכלל יש כזה, וייתכן שכלל אין כזה, ואז אין שום משמעות לדברי.
ועם כל קרבתי לתנועת קולך גם האישית וגם האידיאולוגית, הכל זאת אני חושב שהם ביתר קלות מצרפים אנשים לתנועה בלי לבדוק מי יושב עמהם לסעודה, וחלק מהם אין מקומות בתנועה ששואפת למחויבות הלכתית.
ולגבי פעולות: האם אישה שעולה לבמה לדבר גלוית ראש, נחשב אצלך כמעשה שלא סותר מחויבות להלכה?
ושאלה כללית יותר איזה סוג של פעולות אתה תגדיר כסותר מחויבות להלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 16:16 |
|
| |
חיפשתי כעת באתר של קולך לגבי הגברת הנ"ל והיא מופיעה שם בוועדה המייעצת לכנס. http://www.kolech.org/piks/pap_29.pdf
ודרך אגב לא עשיתי שום חיפוש מקיף למציאת פגמים בהם, ולכן זה ממש לא מה שהצלחתי אחרי חיפושים מייגעים, אלא להפך אחרי אי חיפושים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 19:27 |
|
| |
אישציפ,
מבלי להיכנס לדיון על האירוע הספציפי - האם לשיטתך ההלכתית/יהודית ווטאבר, אין בעיה עם זה שבחורות צנועות תשתתפנה במאבקים מסוג זה ומסוג דומה?
לשם השוואה, היסמניקים מתנהגים באותה צורה לחסידי סטמר, אבל שם ברור שהבנות לא מגיעות למוקדי החיכוך.
מה דעתך בנדון? האם בעיניך גם בחורות צריכות לצאת לקרב ולהפוך דוכנים בחברון וכיו"ב?
[אני לא נכנס לשאלה הפוליטית. בא נצא מנקודת הנחה שהפעולות כשלעצמן לגיטמיות - מענין אותי לדעת מה אתה חושב על השתתפות נערות אולפנה בפעולות כאלו]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 19:34 |
|
| |
[ממללא,
(שים לב שאני כותבת בסוגרים) אני לא יודעת לאן מכוונת השאלה שלך, אבל נראה לי שחשוב להבהיר, שבשום אופן אין להצדיק אלימות מינית כלפי אף אחד בעולם, גם כשהוא נמצא (למשל) בסמטה חשוכה לבוש במיני, או הופך דוכנים בשוק של חברון]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 21:59 |
|
| |
[אמשלום,
אני לא מגן על התוקף. בודאי שלא במקרה הזה, לא מההיבט המיני וגם לא מבחינת מה שעוללו לגברים שהיו שם. השאלה שלי היא באופן כללי על מה שנראה לי כהשתתפות מסיבית של בנות חרדליות בפעילויות שיש בהן חיכוך עם גברים, מפגינים ו/או מפזריהם].
בקיצור אישציפ, בחורה הולכת להפגין במאחז בידיעה שאמורים לפנות אותה משם פיזית ו/או נדחקת עם טובי בנינו המפגינים שם ו/או מגדפת את אנשי כוחות הביטחון פועלת לשיטתך לפי ההלכה/רוח התורה וכיו"ב?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 22:07 |
|
| |
[ממללא,
לא חשדתי בך שאתה מגן על התוקף, וגם לא שאתה מגנה את הקורבן. לשיטתי, יש דברים שחשוב להזכיר, ולכן אמרתי את שאמרתי, ובכל מקרה אני מודה לך על תשובתך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 16:28 |
|
| |
ממללא, רק עכשיו ראיתי את דבריך.
אני חושב שכל עוד דמם של המתנחלים/ות לא הותר, בהחלט סביר שנשים ישתתפו במאבק. (הרי רוצים לפגוע בהן לפחות כמו בגברים)
היום כשנראה שמדובר במלחמהשל ממש במובן הפיסי, (בהנחה שעמונה מייצג דפוס מציאות חדש חס וחלילה) הרי שאין דרכה של אשה לצאת למחלמה, ולכן זה לא ראוי ורצוי להבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 16:36 |
|
| |
.
אישציפור, הנה, טענת כי טוענת רבנית מוסמכת איננה אורתודוכסית. ואו.
ומהי דרישתה? להפקיע את זכותו הבלעדית של בעל בקידושי אשתו ולהעבירה לבית דין רבני. או בלשונה
שלה:
"אפשר להעביר את הכוח לפירוק הנישואין מידיו של הבעל לידיו של בית הדין. זה מצריך יישום
קונסטרוקציה נועזת הקיימת בהלכה של "הפקעה" מצד בית הדין. אפשר להעביר את הכוח לפירוק
הנישואין לידי האשה, או לידי הצד המבקש להתגרש. זה מצריך עשיית תנאי בנישואין הקובע כי
הנישואין קיימים כל עוד הצדדים אינם פרודים למעלה מתקופה מסוימת וצד אחד לא דרש את הגט. למה
מחכים? "
כעת, אנא הסבר לי מה לא אורתודוכסי, או חמור מכך - לא הלכתי, בתביעתה של הטוענת הרבנית?
|
|
|
|
|