בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2006 16:39 לינק ישיר 

בעיקר זה :
"אפשר להעביר את הכוח לפירוק
הנישואין לידי האשה, או לידי הצד המבקש להתגרש. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 17:10 לינק ישיר 

ועוד משהו,
אם בעיניך עקירת הלכות גיטין וקידושין דבר קל הוא.
       הרי שגם יראת השמים שלך מוטלת בספק גדול.
              בעיני דבר גדול וקשה הוא עד מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 17:21 לינק ישיר 

אישציפור,

יש דרך נוחה יותר להכריז על יראת השמים  שלך, פשוט לומר שיש לך כזו,אין צורך לעשות זאת על ידי השמצת הזולת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 17:26 לינק ישיר 

אישציפור,

דומני שקריאתך סלקטיבית משהו. למרות הקלישאיות של הביטוי, אני חושבת שאתה באמת הוצאת דברים מהקשרם. לוביץ מדגישה שוב ושוב במאמרה, שיש לעשות את השינוי בתוך ההלכה, ובאמצעות הרבנים והפוסקים האמונים עליה. היא קוראת לשינוי ולתיקון, אבל אינה מבקשת לפורר את המסגרת ההלכתית, אלא דורשת להשתמש בכלים שההלכה עצמה מאפשרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 17:43 לינק ישיר 

אמשלום,
מאד יפה לך עינים מתגלגלות.
               פשוט מקסים.

אתה באמת מצפה שאתייחס לזה ברצינות אחרי, ששבוע אחרי שבוע היא משתלחת בבתי הדין הרבניים תוך הצגת תמונה חד צדדית באופן חסר הגינות באופן קיצוני.

קעלעמר,
תודה רבה על העיצה, כשאחשוב שאני ירא שמים, אשתדל לנהוג על פיה.

תוקנה טעות בכתובת...

תוקן על ידי - אישציפור - 16/02/2006 17:59:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 18:34 לינק ישיר 

הטענה שהצעתה של רבקה לוביץ סותרת אורתודוקסיות היא, במובנה העמוק, נכונה; אורתודוקסיות אין פרושה נאמנות להלכה.  מהותה של אורתודוקסיות היא דבקות בקיים.  החדש אסור מן התורה גם אם הוא תקין מבחינת ההלכה.  במובן הזה, כמובן, הציונות הדתית כולה היא תנועה לא-אורתודוקסית.  אולם, כפי שכבר ציין כאן קעלעמר - מי אמר שהאורתודוקסיה ירדה מסיני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 19:52 לינק ישיר 

ומה אם ידרוש מאן דהוא להחליף את פרשת שמע בתפילין בפרשת ואלה המלכים או את האתרוג בלימון אך יוסיף שיש לעשות זאת במסגרת ההלכה, זו תהיה נאמנות להלכה ?

דומני שיש כאן היתממות, כאילו שמי שהחליט לפרש את ההלכה כך שהגירושין נתונים ביד הבעל זו הרבנות הראשית או הלא ראשית ולא ההלכה עד כמה שאני מבין את ההגדרה 'הלכה'

מי שיש לו בעיה עם זה שיירה את חיציו במטרה הנכונה ולא היכן שנוח לו 

ואם יש לי טעות או חוסר הכירות מספקת עם ההלכה, אנא מי שיכול להסביר איך אפשר בגדרי ההלכה להפקיע את הגירושין מיד הבעל 

מאיר תוקן על ידי - ymy33655 - 16/02/2006 19:51:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 20:42 לינק ישיר 

.
*--StartFragment * 

Ad Hominem:
Function: adjective
Etymology: New Latin, literally, to the person
1 : appealing to feelings or prejudices rather than intellect
2 : marked by an attack on an opponent's character rather than by an answer to the contentions made

שאלה:
האם מי שמטיל דופי באחרים ומציא דבתם רעה, קרא אי פעם את שמירת הלשון?
האם יתכן כי יש מה לפקפק בכפיפותו להלכה אם הוא מרשה לעצמו להתבטא בצורה כזו כלפי אחרים, להאשימם בחוסר יראת שמים ר"ל?

היתכן כי מישהו יבחר לעצמו ניק של עבודת אלילים אפריקאית אך ישים עצמו כשומר החומות? היתכן כי יפשוט טלפיו שסועות הפרסות, ינהק על בלילו ויאמר ראוני - טהור אני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 21:30 לינק ישיר 

אישציפ,

בשורה התחתונה, לוביץ מציעה לעשות שימוש במנגנון של 'אפקעינהו'. הרעיון הזה מסתובב בעולם הרבני בשנים האחרונות, ומזוהה בארץ עם הרב שלמה ריסקין, שכידוע לך משמש כרבה של העיר אפרת (או כמו שמכנים אותה בעיתונות ובשלטי הכוונה בכביש י-ם-גוש עציון 'אפרתה'), ונחשב לרב חשוב בציבור הד"ל.

בזמנו פורסם מאמר רחב של הרב ריסקין בנושא (לא זכור לי היכן). עד כמה שזכור לי, הכלי של ביטול באמצעות 'אפקעינהו' בסיטואציה דומה מוזכר אצל האחרונים, גם אם לא זכה לתמיכה גורפת. הרב ריסקין בסה"כ מציע להרחיב אותו. דומני שגם פה כבר דנו בכך בעבר. 

תוקן על ידי - ממללא - 16/02/2006 21:32:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 22:43 לינק ישיר 

ממללא,
אני מכיר את הרב ריסקין אישית, והוא אדם בעל זכויות, אבל הוא לא נחשב בשום מקום (כולל באפרת) כבר סמכא בפסיקת הלכה, בודאי שלא בסוגיות כבדות כמו עניני גיטין וקידושין, ובודאי שלא כיחיד מול כל השאר.
אבל אדרבה אם פוסקים ברי סמכא יפסקו כמותו וינמקו דבריהם, אשמח לשמוע צדדים הלכתיים בדבר.

לכל מאן דבעי,
למקרה שמישהו הבין מדברי חלילה שעקירת יסודות מהתורה מורים על חולשה ביראת שמים, הרי שהדברים הוצאו מהקשרם, ראשית מי אמר שחולשה ביראת שמים היא דבר רע? (ותודה לגו"ג ) מעבר לכך מי אמר שעקירת יסודות מהתורה, פוגעת בהלכה? הרי דוקא ע"י עקירת ההלכה מתקיים רצון ה' באופן השלם, שלא ניתנה תורה אלא כדי שיעברו עליה, וכן קיבלתי מרבותי בשבט האפריקני שלי.
   כך שממילא אין כאן לשון הרע, רק מחמאה שאני תמה שגדולי הפורום לא ירדו לסוף דעתה.
         ומכל מקום אם הדברים הובנו חלילה כביקורת, הריני מתנצל, ומהרה יעקרו גם את דיני שבת וכשרות,
                  ובא לציון גואל.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 23:20 לינק ישיר 

אישציפור,

האם הכלל שכל המקדש אדעתא דרבנן מקדש, סותר גם הוא את האורתודוכסיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 00:12 לינק ישיר 

אישציפ,

כלומר, גם לשיטתך מה שהרב ריסקין מציע, ומה שלוביץ מנסה לקדם יכול להיות לפי ההלכה, אם וכאשר יתקבל ע"י מי שבעיניך הם פוסקים חשובים יותר.

אם ארגון קולך היה מנפק לנשים גטין על-בסיס ה'אפקעינהו', היה מקום לטענתך נגדם. כל עוד הטענה עולה בשיח ההלכתי ומישהו/י מנסים לשכנע שהיא ראויה, מה הבעיה שלך עם זה? האם כל הוה אמינא בדיון הלכתי, אפילו כזו שנדחית לבסוף להלכה, מוציאה ערר על הטוען?

כמו שלמדתי פעם ממיימוני בעניין אחר, העובדה שנשים כמו לוביץ' עם כל הביקורת שלהם כנגד המצב הקיים בוחרות להישאר בתוך הממסד הדתי, צריכה לעודד את הממסד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 00:29 לינק ישיר 

ymy ואיש ציפור
 להלן כוון חשיבה שדורש פיתוח ושכלול.

כתב הרמב"ם הל' אישות יד,ח: האשה שמנעה בעלה מתשמיש המטה היא הנקראת מורדת...אם אמרה מאסתיהו ואיני יכולה להבעל לו מדעתי - כופין אותו להוציא לשעתו; לפי שאינה כשבויה שתבעל לשנוי לה, ותצא בלא כתובה כלל.

אמנם שיטת ראשוני אשכנז שבטענת מאיס עלי אי אפשר לכפות את האשה (ראו: שו"ת חכמי פרובינציה מו"מ מאלף בנושא) ועד כדי כך שהגיהו בלשון הרמב"ם ונוצרו חילופי גירסאות בהלכה זו. אך הגירסה היא כפי שהבאתי, ופירוש "לשעתו", בפשוטו הוא =תיכף, והוא בניגוד לדין מורדת שבהלכה י שנותנים לה י"ב חודש.
ואמנם בסוגיה חמורה זו של מעמד הנשים כדאי הוא רבינו הגדול לסמוך עליו שדי בטענת מאיס עלי לכפות גט, וממילא לא צריך ליסוד של הפקעת קדושין למפרע. ואמנם לגבי שאלת הכתובה הרי זהו רק ענין ממוני ואילו לבי"ד היה כח דבר זה ניתן לפטור בתקנה גרידא, ובייחוד היום לאור המעמד הממוני של הכתובה מאחר חדר"ג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 01:59 לינק ישיר 

אישציפור כתש:
אתה באמת מצפה שאתייחס לזה ברצינות אחרי, ששבוע אחרי שבוע היא משתלחת בבתי הדין הרבניים תוך הצגת תמונה חד צדדית באופן חסר הגינות באופן קיצוני.

בעיה מס' 1: אתה לא אוהב מה שהיא כותבת, לכן אתה יכול לתקוף אותה באופן לא הגון.
אינני חושב שזה לעניין.

בעיה מס' 2: לדבריך היא "משתלחת בבתי הדין הרבניים ......."
אתה סבלת בעצמך מבתי הדין? הכרת מישהו ש"נתקע" שנים בבית הדין?
אתה יושב לך שאננות בביתך, למזלך בית הדין אינו פוגע בך אבל אתה יודע מה קורה שם.
קח את מאמריה של לוביץ, גש איתם לעו"ד/טו"ר המתמחה בדיני משפחה. שאל אותו אם אין הם מייצגים את המציאות.
המציאות בנושאי גירושין (פסיקת גט) בבתי הדין היא מאד עגומה.

אני מכיר למשל מקרה בו האישה היתה חולת נפש "עם תעודות". ז"א מקרה שאין בו שום ספק שאפשר לחייב בגט, אבל לקח לבעל שנים לקבל פסיקה לגט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 02:02 לינק ישיר 

איש ציפור כתב:
אם בעיניך עקירת הלכות גיטין וקידושין דבר קל הוא.
       הרי שגם יראת השמים שלך מוטלת בספק גדול.
              בעיני דבר גדול וקשה הוא עד מאוד.

ואם בעיניך סבלם של מעוכבי הגט דבר קל הוא.
       הרי גם אנושיותך וגם יראת השמיים שלך (כבן לאברהם אבינו) מוטלים בספק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.