בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2007 02:35 לינק ישיר 

ממללא

אני קראתי את הכתבה  כיוון דבריה בגדול הוא שלדתיים יש מחוייבות להלכה ולכן הם משלימים עם אי צדק , בעוד חילונים שאין להם מחוייבות להלכה ובכלל יש סיבות להעדיף שלא יתחתנו כדמו"י , אין שום סיבה שיכנסו למערכת הזאת. הכיוון הכללי הוא אולי רדיקלי במקצת לאזניים דתיות , כי במקום לתאר את החילונים כנואפים היא מדברת בצורה שמכבדת את העובדה שאין להם מחוייבות לדת, אבל לטעמי זה עדיין צריך להיחשב במסגרת גבולות הלגיטימיות , זוהי דעה סבירה והגיונית שניתן לדון בה.

אני מסכים שבתוך דבריה יש גם מספר מלים "בעייתיות" מנקודת ראות דתית  , אבל נראה לי בהחלט סביר שמדובר בהתנסחות לא מוצלחת ולא במשהו שמבטא משנה סדורה שהסיבה היחידה שנשים דתיות לא עוזבות את הדת הוא הקושי להשתחרר מהרגלי חשיבה . זה מה שעולה להבנתי מחלקים אחרים מן הדברים שצוטטו ויש לזכור גם שמדובר בציטוט חלקי  .

כמובן שכל זה לא יעניין את ידידנו איש האמת העולץ לחבוש לראשו את כובע האינקויזיטור הגדול , הנה הוא תפס אותה על חם , לא בנקל ירפה ידיו מן המציאה הלזאת , בוודאי מדובר במשנה סדורה , וגם אם לא, הרי כבר לימדנו פרויד שאין פליטות פה חינם, בודאי זה מבטא יותר מכל דבר אחר שהיא תאמר את מה שהיא חושבת באמת . אבל על זה אני מדבר , אנשים בעלי תרבות דיון נורמלית יבקשו אולי הבהרה על פליטת פה בעייתית , אבל הם אינם להוטים לדון לגופו של איש , להחליט עליו אם כשר הוא או פסול הוא , אלא מעוניינים לדון לגופם של דברים . הם ידונו לכף זכות או למצער יאפשרו לאדם ליהנות מהספק . זה מה שאני קורא לו יושר אינטלקטואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2008 09:10 לינק ישיר 

דיון שמתפתח לו כעת בבח"ח :
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2354874

[בד"כ לא שייך לציין לדיונים מקבילים. כאן, ההבדל בין הפורומים יתגלה, מסתמא, גם באופי הדיון]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2008 08:44 לינק ישיר 

חנה קהת: עיסוק הרבנים בצניעות - פורנוגרפיה

"השיח ההלכתי המוגזם והמפורט בנושא הצניעות הוא ביטוי לרצון לעסוק בגוף של האשה", טוענת מייסדת ארגון "קולך". בראיון מיוחד ל-ynet היא מפנטזת על כתיבה מחדש של מסכת נידה, מבקשת לראות את ההומוסקסואליות בעין חיובית ומגדירה את מלחמת ששת הימים כנס שהוחמץ. תלמידתה, רוחמה וייס, ישבה איתה לשיחה לרגל סדרת הרצאותיה שישודרו ברדיו

ד"ר רוחמה וייס פורסם: 17.06.08
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3552260,00.html

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2008 10:08 לינק ישיר 

.

עשור ל"קולך".

ד"ר תמר רוס, כאן:

http://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=30624

=====================

בזכותן

תמר רוס, פרופ´ לפילוסופיה יהודית ופמיניסטית דתית, סבורה כי ארגון קולך הצליח במטרות העל שלו

י"ט כסליו ה´תשס"ט - אדם צחי

ארגון "קולך" חוגג עשר שנים לקיומו. באירוע המתקיים הערב (ג') באוניברסיטת בר אילן מועלים בין השאר רב שיח המעלה נושאים כגון "נשים מזרחיות - איה קולן?" ו"הרהורים של פמיניסט דתי", קטעי שירה של הזמרת חגית כפיר, וחלוקת אות "יקירת קולך". בקומוניקט שהופץ לרגל האירוע נכתב כי "ארגון קולך עשה היסטוריה במהלך עשר שנות קיומו. לראשונה הוכר במדינת ישראל כי ניתן לשלב שמירת מצוות על פי ההלכה היהודית עם רעיון הפמיניזם".

תמר רוס היא פרופסור לפילוסופיה כללית ולפילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר אילן. כחלק ממחקרה בפילוסופיה יהודית חוקרת רוס את הפמיניזם כמקרה מבחן למחשבה היהודית, והיא עצמה פמיניסטית דתית. בשיחה לכיפה היא טוענת כי ארגון קולך אכן הצליח במטרותיו: "הן העלו את המודעות לשאלות של נשים, הצליחו לארגן כמה מפעלים, לדאוג לאינטרסים מבחינה ציבורית ולהוות קבוצת לחץ משמעותית. הן גם הצליחו ליצור שינוי תודעה בציבור הדתי לאומי - אפילו שהתעוררה התקוממות, הדברים עלו לתודעה ונוסחו. לפני כן לא דיברו בציבור הדתי לאומי בצורה מפורשת על הנושאים הללו. הנושא הבולט ביותר הוא שאלת העגונות. יש יותר מודעות לפתרונות אפשריים כמו הסכמי קדם נישואין. עוד נושאים שעלו לתודעה הציבורית הם בעיית ההטרדות המיניות בציבור הדתי לאומי, הצורך לחנך בנים למודעות מגדרית ולשינוי במעמד האישה, וכן הדרכים החדשות להיפגש ולהתמודד עם טקסטים מקודשים בעייתיים, שעלו מתוך עלוני קולך השבועיים ומתוך הספרים שיצאו לאור כתוצאה מכנסים".

הציבור הדתי לאומי משתנה (פרופ' תמר רוס, באדיבות אתר קולך)

היו גם כישלונות, לדעתך?

"אני חושבת שכן, במיוחד בשנים הראשונות. אני לא כל כך מעורה באופן שבו זה קרה, לא עקבתי מבחינה פוליטית, אבל נדמה שאז נכשל הארגון בכך שיצר רושם מאוד לוחמני, והעלה נוגדנים בציבור. אני יודעת שיש היום ניסיון מודע ומכוון למתן את הדברים ולהיות רגישות לכל מיני יבלות, לא להופיע בתור קיצוניות או מרדניות יתר על המידה. להפיג את הרושם של מרירות יתרה, ולנסות להראות את הבשורה בצורה יותר חיובית ומאירת פנים".

*************** tabindex="-32768" align="center" marginwidth="0" src="/inc_files/banner.asp?size=6&zone=21" frameborder="0" width="200" scrolling="no" height="200"><*
את מראה אופטימיות ביחס לקבלת הציבור את עמדות קולך.

את מראה אופטימיות ביחס לקבלת הציבור את עמדות קולך.

"אני אופטימית משום שאני חושבת שזה עונה על צורך שרק הולך וגובר. למרות שהציבור הדתי מתפלג לכאורה לשניים בנושא הזה, זה נושא בעייתי לגבי כולם, והוא לא ירד מסדר היום".

איך את קוראת את הציבור הדתי לאומי בהקשר הפמיניסטי?

"כבר הרבה שנים, גם כתוצאה של המצב הפוליטי במדינת ישראל והאכזבה מהתקווה לתהליכים משיחיים, מתרחב הפער בין שני פלגים בציבור הדתי לאומי. הפלג הקוקיסטי עדיין נאחז בקרנות המזבח ומנסה לפלס דרך חדשה, לאור האכזבה מאמונה בתהליכים בשיתוף עם המדינה. מן הצד השני מתעוררת תגובת נגד של הגורמים הליברליים בציונות הדתית, שמנסה להתנער מאפיונים מטאפיזיים חזקים מדי ביחס למשמעות המדינה, ומנסה למצוא דרכים חדשות לחיות עם המודרנה בשלום מבלי לעזוב את מורשת ישראל סבא.

סוגיית הנשים היא רק סוגיה אחת, בוערת, בתהליך הזה, כאשר הציבור היותר קוקיסטי, שיש לי הרבה אמפתיה אליו, יוצר אמנם תדמית חדשה של אישה השונה מהדגם החרדי -  פעלתנית בתחום הציבוריות ובתחום ההתנדבות הלאומית, אבל עדיין נשמר אידיאל ההירארכיה והעמדת מרכזיות המשפחה כעומדת בניגוד למימוש העצמי של נשים בתחומים אחרים. אבל ההבדל המרכזי הוא התפיסה המהותנית של האישה. מצד הקוקיסטים יש תפיסה מהותנית, שהטבע של האישה מוגדר מראש על יסוד הנחות מטאפיזיות שאינן תמיד מוכחות בשטח. הסטריאוטיפ של "מהי האישה" והקביעה שהיא חייבת להתאים לתפיסה מטאפיזית מעורפלת, מצר את צעדיה. הגישה הליברלית יותר איננה מאמצת הנחות כאלה. אבל הציבור הדתי לאומי משתנה, וכיום יש יותר מגוון והכרה בדרכים השונות לעבוד את ה'".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 06:42 לינק ישיר 

באשכול הכתבות הביא קעלעמר לינק וכותרות דלהלן:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/841/852.html

תהיי אישה ותשתקי

נסו רגע לדמיין כנס 'רפואת גברים' בו היו יושבות גניקולוגיות ותלמידות חכם מן השורה הראשונה ודנות בינן לבין עצמן בקרי לילה, באיסור הוצאת זרע לבטלה, בעקרות גברים, בפרוסטטה? האם צניעות יש בכנס פוע"ה? או שמא השתקה והחפצה של האשה?

ע"כ המובא וע"ז אען ואומר:

צניעות יש!

איני מבין למה שלא נדמיין כנס "רפואת גברים" וכו' ללא נוכחות גברים מפני הצניעות ועל מה זעקת ההחפצה!

איני מתמצא מספיק בדרכי הארגון "קולך" כדי לומר בוודאות אבל עם כל הכבוד למטרותיו, ניתן לשער שישנה כאן רגישות יתר [וכמו הצורך בסוף הכתבה למנות את כל חברות הוועד של הכותבת] וע"ז ייאמר: "מנעי 'קולך' מבכי"!

נראה דווקא שישנה כאן טענה הפוכה שמוצדקת והיא כי לנשים חסר את הידע על מימדי צורך הגברים בצניעות [לאלה שהצניעות ערך עבורם] ולכן הן תולות את היעדרן מכינוס כזה בהחפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 08:30 לינק ישיר 

[ווטו,

לפני כמה שנים נערך במכון ון-ליר כנס אקדמי בנושא חרדים. האם יש צורך להזכיר לך את זעקות השבר (והזלזול) שקמו כאן ובפורום הסמוך ביחס לכך שלא הוזמנו לדבר "מרצים" חרדים? למרות ש - א) היו שם דוברים חרדים; ב) הכנס היה אקדמי ואם יש חרדי/ה שחוקר/ת את החרדים באופן אקדמי, הוא/היא בודאי היו מוזמנים; ג) בקהל היו חרדים רבים ששאלו, הגיבו וקולם בהחלט נשמע.

מאוד קל לזלזל בכאבו של האחר. הדבשת שלו תמיד גבוהה ובולטת יותר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 08:42 לינק ישיר 

אמשלום,

איני מבינך! ישנה בעיה של צניעות בהזמנת נשים לדבר לגברים בנושאים אינטימיים. לכן כאן אין מקום לזעקה. זה כמו שלא מביאים לכנס בני אדם המקרינים הקרנות רדיואקטיביות כאשר אין לבאים האחרים את התלבושת המגינה מפני הסכנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 09:05 לינק ישיר 

לווטו

"מנעי  "קולך" מבכי".
נפלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 09:21 לינק ישיר 

[ווטו,

ה"נושאים האינטימיים" הללו הם גופן של נשים, בעיותיהן הפיזיות, מצוקותיהן הנפשיות (הנגרמות מבעיות פיזיות) והדרכים לפתרונן. האם צנוע יותר שגברים ידברו על כך? יתבוננו בכך (באופן פיזי ובאופן תיאורטי)? ידסקסו זאת בפומבי?

ההשוואה לרדיואקטיביות בהחלט מאלפת - האם גם בביתם לובשים הגברים הללו חליפות מגן? ומעבר לזאת, החכמתני. עכשיו אני מבינה מדוע עלי להישאר כלואה בביתי ונאלמת (כן, כן, גם מלשון אלימות ולא רק מלשון אילמות) - אני פשוט מסרטנת...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 09:44 לינק ישיר 

אמשלום
את שוב מוכיחה את טענתי(באשכול בנין העולם) על חולשתו של המשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 09:53 לינק ישיר 

[צענערענע,

א. זה לא המשל שלי אלא של ווטו.

ב. דומני שדוקא הוכחתי את טענתו של מיכי שם - הבעיה לא במשל אלא בנמשל (שבמקרה זה, שום משל לא יוכל לתת לו טעם...).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 12:43 לינק ישיר 

לעיתים המשל שהאדם בוחר מעיד עליו ועל התייחסותו לנושא. כך שגם אם אינו מתאים לנמשל, עצם בחירת המשל המסויים מעידה רבות על צורת החשיבה של נותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 12:49 לינק ישיר 

אמשלום
הכנס הזה הוא המשך ישיר של אינספור 'כנסים' במהלך ההסטוריה, שעסקו בגוף האישה, בתחושותיה, בתכונותיה הפיזיות והנפשיות. מסכתות שלמות בתלמוד מבוססות על 'כנסים' מעין אלו. בשום מקום לא מוזכרת דעתה של אישה. ובאותם 'כנסים' לא רק דנו בעניינה, אלא גם פסקו כיצד עליה לנהוג, גם בעניינים האינטימיים ביותר.
אם אנו מקבלים את התלמוד - הגברי לחלוטין - כלגיטימי, אל לנו להלין על כנסים המורכבים מגברים בלבד שדנים בגופה של האישה. 'החפצת' האישה היא מסורת עתיקה אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 14:25 לינק ישיר 

אמשלום,

דומני כי מושם במקלדתי את שלא הקלדתי.

בעית הצניעות היא אמנם בעית הגברים ולבישת חליפות המגן מוטלת עליהם ולא על הנשים להיות רעולות וכלואות. אך אמרי לי נא מה יעשו גברים הרוצים להחכים בנושא מבלי להיכשל בבעית הצניעות אם לא שיארגנו כנס לעצמם. לא הנשים הן המסרטנות אלא הגברים הם המסורטנים ולכן עליהם להצטנע מנוכחות נשים.

גם איני רואה מה פוגע השיח הפומבי כאשר הוא מתנהל בדרך לימוד ככל כנס רפואי/מדעי/פסיכולוגי/פסיכיאטרי. הרי אינם מונעים מנשים לארגן כנס דומה. סביר שאף ישמחו להחליף איתן מידע שלא בתקשורת ישירה אם אלקטרונית ואם דרך נשותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 14:36 לינק ישיר 

ווטו,

כנסים מתקיימים בכל רחבי העולם, כנסים רפואיים, כנסים מקצועיים, אקדמאיים, פוליטיים.... וכל הכנסים מיועדים לבני כל המינים, ללא חשש שמא ינוצל הכנס למעשי זימה.

ורק כאן, אצלנו, בין בני התורה, בין תלמידי החכמים שהמוסר, עבודת ה' ויראת שמיים חוששים לכך?

אני לא מוכנה שדעותי יעברו לאף אחד דרך אישתו. אני לא מוכנה שיתייחסו למיניות שלי ולא אלי כאל אדם. אני לא מוכנה שלא יתנו לי להתבטא, שלא יתנו לי את הבמה לשנות את העולם, את ההיסטוריה העולמית, או את אופי השכונה שלי, בגלל שאין לי XXX. ואני מקוה שהייתי מספיק חריפה.

אני מודעת היטב לחשיבות של ערך הצניעות. אבל תחת מעטה הערך הזה מונעים גישה מנשים למוקדי הכח והשינוי. זה לא כזה תמים, ואני איני מוכנה להיות חלק ממערך זה.

גברים הרוצים להחליט החלטות בעצמם, ולכל היותר, אם הם נורא נורא נורא מודרניים (כמוך) מוכנים לשמוע אותי דרך האישה שלהם.... במטוטה מהם שיתדיינו לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.