|
|
| נשלח ב-22/1/2009 17:05 |
|
| |
מה יש לך לעוף?האיש לא יוצא מביתו מפחד הטרור הפוליטי ואת מרגיעה אותו במעדנות? איך אפשר לחיות כך? אומרים לך מה לעשות ומה ללבוש, מה לאכול ומה לחשוב,ארגון קולך הזה אלהים ישמור....
אח,איפה הזמנים האלה שכל איש ואיש שרר בביתו ועשה ככל אשר חפץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2009 17:08 |
|
| |
|
| נשלח ב-22/1/2009 19:04 |
|
| |
[המשל - ]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 00:29 |
|
| |
לעוף (וכל המחרים-מחזיקים אחריה בלהט),
ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות.
אין לי כל בעייה להתייחס בלגלוג דומה אל טענותייך ואל טענות חברייך (אלא שאז יבואו כמובן כל המחרים-מחזיקים אחרייך בפוזה מזועזעת-נעלבת ויקבלו על חוסר הכבוד שאני נוהג כביכול ביריביי).
אין לי כל בעייה להגיד לך: "השתקה? הדרה? - תנוחי... תירגעי... תאכלי משהו, תשתי משהו..."
אין לי כל בעייה לעבור מכאן לתיאור צבעוני של נשות אבותינו עם זממים על פיהן ואת סבתותינו הנשלחות בבושת פנים לעמוד בפינה.
אין לי כל בעייה לארגן גם אייקונים תומכים.
אלא מה, גם אלף לגלוגים, אלפיים תיאורים סרקסטיים ושלושת אלפים אייקונים לא ישנו את העובדה: יש טרור תרבותי של הפוליטיקלי קורקט, המביא להשתקה שאיננה נופלת מזו של החברה המסורתית.
(לא טענתי ש'קולך' היא המבצעת את הטרור הזה; ועם זאת, ברור שהיא "בצד הנכון" של המתרס).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 08:01 |
|
| |
א"ג לו יהי כדבריך, מאי אולמיה האי טרור מהאי טרור?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 09:31 |
|
| |
(א) המשנה ידו על התחתונה.
(ב) לטרור הישן יש הרבה פחות יומרה לדברר מושתקים ולשלב מודרים מאשר לטרור החדש.
(ג) "אין מתקנים עוול בעוול" (השופט ברנזון).
א"ג
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:47 |
|
| |
אידך גסא טענתך כי יש טרור תרבותי של הפוליטיקלי קורקט, המביא להשתקה שאיננה נופלת מזו של החברה המסורתית, היא ראיה סובייקטיבית שלך בלבד.
אל תתן לפחד להוביל אותך. אל תכנע לטרור! אל תהיה פוליטיקלי קורקט! פייטר!
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:38 |
|
| |
לאידך גיסא
פוליטיקלי קורקט הוא ביטוי שמשמעותו לומר או לעשות משהו המותאם לעמדה השלטת .
אולי תסביר לבאי הפורום:1. מי הם אותם חוגים הנוקטים בדרך של פ.ק.?
2מיהי/מהי העמדה השלטת ?
3איפה אתה רואה טרור?
תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 18:06 |
|
| |
א.ג. יקר כשאתה טוען טענה מסויימת ומתלוצצים עליה אתה צודק שזה לא יפה.אבל כשכל מה אתה עשית זה להכריז על טרור תרבותי,לא פחות, אז הדרך היא לגחך את ההכרזה הבומבסטית והמוגזמת בעליל ומדיפה ריח פרנויה. והדרך ללעוג עליה היא כדברי חז"ל טול קורה מבין עיניך. שנים ארוכות,ארוכות מידי,הדירו ואף השפילו את המין הנשי בחברה.יום הגיע והנשים לחמו ולוחמות עדיין להשיב לעצמן מעט מן הכבוד האנושי ולגרום לכך שקולן לפחות ישמע אז אתה מאשים אותן בטרור? ביחוד שהSO CALLED טרור הפ.ס. בא בעיקר לשחרר ולמנוע פגיעה ואילו הטרור המסורתי הוא כפיית מחשבות ומעשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 01:24 |
|
| |
המשל,
לשיטתך, אלפיים שנה היהודים היו מדוכאים, אז עכשיו שהם בני חורין מותר להם לדכא אחרים, ולו רק כדי להשיב לעצמם מעט מכבודם ובלה-בלה-בלה?
הדברים שלי על טרור תרבותי הם "בומבסטיים", ואילו הדברים שלך (ושל חבריך לדעה) על כך ש"הדירו ואף השפילו" את הנשים אינן בומבסטיות? סבתא שלי לא אשה מודרת ולא מושפלת, אף אחד לא סתם לה את הפה, אף אחד לא שלח אותה החוצה כשהגברים דיברו ביניהם. וגם לא את הסבתא שלה וגם לא את הסבתא של סבתא שלה. כל המטאפורות האלה של הפמיניסטיות כבר נהפכו ללחם-חוק בקלות רבה כזו, שבאמת מציירים כך את תמונת העבר - וחמור מכך: גם את ההווה!
(לשאר תהיותיך - עיין תשובתי לבעל בעמיו, לעיל).
צענע,
לשאלותייך (כאילו שאת לא יודעת את התשובות...)
(1) פוליטיקלי קורקט איננו נקבע ע"י כת שלטת ממוסדת ורשמית, אלא ע"י חוגים ליברליים, היושבים בעיקר בתקשורת ובאקדמיה, אך פועלים גם באמצעות קבוצות לחץ, ובהם (לנדון דידן) ארגוני נשים.
(2) העמדת המושלטת היא בעיקרה דמוקרטית-ליברלית, אך היא מוכנה לסבול סטייה מקו זה עד לגבולות מסויימים שהיא עצמה קובעת. הבעייה היא עם אלה שמעבר לגבולות הללו.
(3) איפה אני רואה טרור?
או קיי (נשימה ארוכה...). נסי בבקשה אחד מאלה:
להביע דעות נגד נשים.
להביע דעות נגד כושים.
להביע דעות נגד הומואים.
להביע דעות נגד שיטת הבחירות הדמוקרטית (ולהציע חלופות).
להביע דעות נגד 'זכויות יסוד'
להביע דעות נגד ערך החירות.
להביע דעות נגד עקרון השוויון.
להביע דעות בשבח הקולוניאליזם.
להביע דעות בשבח משטר מעמדות.
להביע דעות המצדדות באלימות ככלי פוליטי לגיטימי.
לכתוב שיש עליונות לעם שלך על פני אחרים.
(כל זה בשליפה מיידית מהמותן; להמשיך??)
נסי רק אחד או שניים מאלה, בריש גלי ובפומבי, ונראה:
(א) מי יפרסם את כתבייך;
(ב) מי ייתן לך עבודה;
(ג) מי לא יסתכל עלייך כעל הזויה (כפי שכבר כתבתי פעם, אלה הם המקבילות הליברליות-דמוקרטיות לבתי המשוגעים הסובייטיים, שבהם הושיבו את מנגדי המשטר; הרבה פחות קשים, בלי ספק, אבל לא לגבמרי רחוקים בטיבם המהותי).
אה, ועוד כמה דברים קטנים ומרגיזים, שאין סנקציות קשות בצידם, אבל הם בכל זאת מעצבנים:
נסי לכתוב במאמרים שלך 'ראה' במקום 'ראו'; ובאמריקה - לתת דוגמאות בלשון זכר מבלי לאזן באותן בדוגמאות בלשון נקבה (עוד מעט זה יגיע גם לכאן, כדי להציל את כבודן הרמוס של הנשים ולגאול אותן באמצעי מתוחכם זה מאלפי שנות השפלה ודיכוי והשתקה והדרה ואי-שמיעת הקול האחר). נסה לכתוב 'כושי' במקום 'שחור' או הצירוף הגרוטסקי 'אפריקני-אמריקני'.
(לכל המיתממים העומדים עכשיו לקפוץ ולהכחיש בלהט את המצב הקיים או להודות בו ולהצדיקו בהתלהבות - אני מייעץ מראש: קודם כל תנוחו, תירגעו, תאכלו משהו, תשתו משהו... ולכל הלחוצים, צפירת ארגעה: אני עצמי אינני מצדד בכל אותן דעות נפסדות; את מרבית דעותי מכירים יושבי הפורום היטב).
א"ג
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 25/01/2009 1:21:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 03:17 |
|
| |
אתה מתכחש לכך שלא היתה לנשים זכויות?זכות הצבעה למשל. הקביעה בחוק שמותר להכות את האשה.עד היום בדת מסויימת בעולם מותר להכות נשים (כמובן במגבלות מסויימות כמו לא להקיז דם..). אתה נולדת כבר לעולם חדש שבו לנשים יש עמדה וכוח מסוים ואתה לא מסוגל אפילו לעלות בדעתך שהמצב לא היה כזה בעבר.זה עצמו הישג לא מבוטל.
.
משום מה נשמט ממך:
להביע דעה שהיהודים הם כמו עכברים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 03:29 |
|
| |
שמת לב, משל ידידי, כי משום מה מאבקן של הנשים איננו מתמקד באותן תרבויות שבהן המצב באמת קשה, אלא דווקא ב"מותרות" של קיפוחי החברה המודרנית (ראו/ראה ושאר עניינים נשגבים) ובתביעות ל'אפלייה מתקנת"? ואם תשאל למה כך, הרי תשובתי שגם זה בשל מניעי פ"ק.
לגוף העניין: כמובן שאני יודע שנשים הופלו בעבר. אבל במדינת ישראל של היום החוק קבע שוויון, וכמעט כל השאר - זה מותרות.המאבק הפמיניסטי ההירואי להחדיר את ה"שוויון" להווי בית הכנסת ולהילחם בכוחות החושך האימתניים העומדים מולם בדמות הרבנים הרשעים שאינם רוצים לשמוע חזניות ובעל-קוראת'טעס - אינו מבטא מצוקה אמיתית, אלא רק בילויי שעות פנאי של גברות זעיר בורגניות משועממות, שהבעיות החשובות באמת כבר מאחוריהן.
מי שבאמת רוצה להילחם באפליית נשים - שיילחם בבעיית פערי השכר, למשל. פה אני מבין אותן. ומי שמתעקש להילחם ברבנים - גם עניין מסורבות הגט הוא עניין של מצוקה אמיתית (אם כי בעניין זה הרבנים איתן כמעט לאורך כל הדרך; כמה חבל!)
ואוסיף עוד הערה קטנה לגב' לעוף, בהתייחס להערתה מן העמוד הקודם:
כידוע, במדינות סקנדינביה הושלמה המהפכה הפמיניסטית כבר לפני שני דורות ויותר, ולא רק במישור המשפטי אלא גם במישור החברתי-תרבותי. והנה, ככל שידיעתי מגעת, לא זו בלבד שבסקנדינביה עוד לא קמת גאונת הרוח שהעלתה "כמה חידושים וכמה רעיונות נשגבים" אלא שגם התרבות הסקנדינבית בכללותה עדיין לא הציגה לעולם את אותם "חידושים ורעיונות נשגבים" שהמהפכה הייתה אמורה (לשיטתך!) להביא בכנפיה.
אם את רוצה לבוא בשם השוויון וכו' - סחתיין, אבל בשם ההפסד הרוחני הכביר - לא כדאי לך, כי המבחנים האמפיריים נגדך.
א"ג
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 25/01/2009 3:31:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 03:39 |
|
| |
אתה דברת על הסבתא שלך,ועליה עניתי אלא אם כן אתה צעיר וסבתא שלך כבר אחרי המהפכה. לקבוצות הנשים שמתעסקות בלשון זכר ונקבה אין כמעט שום השפעה ודאי לא מונעות פרסומים ומחקרים.אל תגזים במטותא ממך.זה נשמע פרנואידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 03:50 |
|
| |
ועוד משהו:
כידוע, "חידושים" ו"רעיונות נשגבים" הם נחלתה של השכבה המשכילה בחברה. תנאי בסיסי לקיומה של שכבה זו ולהשייכות אליה הוא ידיעת קרוא וכתוב. במרבית התקופה שבה נשים הופלו הפלייה קשה באמת - רק אחוז קטן של האוכלוסיה ידעו קרוא וכתוב. לפיכך אין שחר לטעתה של לעוף כאילו נמנעו מאיתנו "חידושים" ו"רעיונות נשגבים" של חמישים אחוז מהאוכלוסיה. לכל היותר, ובמקרה אופטימלי, היה האחוז הזעום מוכפל, וגם אז היה נשאר זעום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 03:54 |
|
| |
א) סבתא שלי??
היא לא חייתה בחברה שבה מותר היה להכות נשים. היא גם חייתה בחברות שבהן הייתה להן זכות הצבעה. תגיד, אתה מדבר על מאבקי האתמול או על מאבקי ההווה??
ב) שום השפעה??
אתה קורא פרסומים אקדמיים מן השנים האחרונות? תראה לי קובץ מאמרים אחד מחמש השנים האחרונות שבו כותבים 'ראה' (ולא 'ראו' המפוחלץ) כמנהג אבותינו ואמותינו הק'. תראה לי ספר אמריקאי אחד שבו רוב הדוגמאות בלשון זכר בלבד.
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 25/01/2009 3:59:42
|
|
|
|
|