בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/1/2005 18:41 לינק ישיר 

גו"ג,
א. כבר בראשית דברי ציינתי ששיוך לאורתודוכסיה אינו רלוונטי לטעמי.

ב. נשות קולך גם שותות קפה בדיוק כמו האורתודןכסים, מכאן שהן ודאי אורתודוכסיות, לא?
והנמשל : זה שיש התאמה חלקית להלכה היהודית לא מוכיח...

ג. יש מקומות בהם התורה וחז"ל לא השאירו לנו שום מקום לפרשנות אני מדבר על המקומות האלו...

ד. בקולך יש קולות שונים, עובדת היות קולות שחוגים מרוח היהדות (כפי שהגדרתי אותה למעלה) מורה שהארגון אינו ממשיך את הרוח הזו, יתכן שחלק מהמשתתפות שם מקפידות על ההלכה כראוי (לענ"ד זה ודאי נכון) זה לא הופך את הארגון לאורתודוכסי, אלא לכל היותר לארגון שחלק גדול מהמשתתפים/ות בו מגדירים את עצמם כאורתודוכסים.
(כמו חוג שחמט לאנשים דתים שפתוח לעוד אנשים לדוגמא)

בברכה, ושבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2005 19:12 לינק ישיר 

יש מקומות בהם התורה וחז"ל השאירו גם השאירו לנו הרבה מקום לפרשנות אני מדברת על המקומות האלו...

...ורק כי אמר: "עמדו ואשמעה מה יצווה ה' לכם". הלוא לא נאמרה עדיין מפומא דרחמנא, ולא היה ידוע להנבראים האישים העליונים דין נחלות צלפחד, שצלפחד בעד חטאו מת, אשר אינו תלוי רק בבחירה, וטמון מכל הנבראים. וא"כ דין נחלות דצלפחד *נתחדש עכשו*...וא"כ איך כתוב בבנות צלפחד "והעברת נחלת אביהן להן". הלוא לא הותרו להינשא לכל השבטים רק למטה אביהן?
ועל כורחך דבנות צלפחד הותרו להינשא לכל השבטים"

משך חוכמה - במדבר לו ב-ו

תוקן על ידי - riv - 22/01/2005 19:16:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2005 08:42 לינק ישיר 

.

אמרו לו לבן עזאי: מדוע אתה חובט באשתך משיבולת הנהר ועד נהר מצרים?

אמר להם: והרי אני רווק ! וי"א, פירשתי מאשתי אמר להם.

אמרו לו: תענה בבקשה על השאלה ששאלנו אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2005 21:21 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

המודעה הבאה היא מתוך גליון קולך שיצא לאור השבת.

שימו לב להגדרה הכתובה במפורש:

"קולך הוא ארגון א-פוליטי, ברית נשים המחוייבות להלכה..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2005 21:48 לינק ישיר 

מואדיב,

תודה,

אני מצטרפת כבר מחר בבוקר, ומציעה לדניאלה בטלפון עוד 150 ש"ח כתרומה - חברות תמורת 300 ש"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2005 02:21 לינק ישיר 

מואדיב מואדיב,

עד מתי תביא עדות מבעל דין?

א"ג.

נ.ב.
אם הקולות היחידים ב'קולך' היו אלה שמשתקפים ברשימת המטרות של העלון הנ"ל - הייתי שוקל הצטרפות...
טוב, נו, לא עד כדי כך.
ומכל מקום, לא כך הם פני הדברים, כידוע.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2005 02:30 לינק ישיר 

ידוע ידוע

חדש אסור מן התורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2005 09:11 לינק ישיר 

אידך גיסא, אתה מזכיר לי סיפור אמתי:

ומעשה שהיה כך היה. בשכבר הימים הייתי נפגש עם ג' שלש-ארבע פעמים בשנה. שנינו היינו באותה פלוגת מילואים.
ג', היה קיבוצניק מהסטיגמות של פעם, אם כי היו כמה חריגות, למשל – הוא היה מרוקאי, ובגילו, לא היו הרבה קיבוצניקים כאלו.

בלילות ארוכים על הג'יפ בעזה, ניהלנו שיחות ארוכות בנושאי יחסי דתיים-חילוניים ודת ומדינה. ג' היה בחור רהוט, דעתן, ובטוח בעמדתו עד מאד.

לעתים, כשהארגומנט שלו היה מגיע למבוי סתום, היה ג' מטיח בי, תוך שהוא פונה לעברי, אפוד-מול-אפוד, קסדה-מול-קסדה על הג'יפ:

אז למה אתם הדתיים לא מתגייסים לצבא ?

======================

בעלון הרשמי של "קולך" מתפרסמת מודעה הקוראת לנשים להצטרף לארגון. מודגש במודעה כי מדובר בברית של נשים המחוייבות להלכה, כתוב עוד כי הארגון מחוייב ליצירת שיח הלכתי, מדברים אודות השתלבות האשה הדתית, וחותמים בכך שמזמינים להצטרף ליצירה דתית-נשית בגבולות ההלכה (ההדגשה שלי).

אלא מאי, אתה לא משתכנע ממלים יפות, מהצהרת כוונות רשמית, ממניפסט היסוד של התנועה או מהקול הקורא.

אם כן, אני מניח כי אתה טוען שמעשיהן שונים.

על כן אבקשך, אם הנחתי נכונה, להוכיח כי יש בפעולותיהן כדי להורות אחרת ממה שהבאתי כאן. ואנא, אל תחסוך ממני דוגמאות, ואל תומר לי כי "ידוע ש..." , הוכח תוכיח לעמיתך.

אם יש לך הוכחה כלשהי לטיעון כי ארגון קולך אינו מחוייב להלכה, או כי יש בפעולותיו פגיעה בהלכה, אנא אל תחשוש לכבודן, הבא את הוכחתך לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2005 11:11 לינק ישיר 

מואדיב,

ישנם כאלה שהמאמר "כבדהו וחשדהו" עומד כנר לרגליהם, וישנם כאלה שנוהגים בחומרא כדרך חיים,כפי שציוו עליהם רבותיהם,אין הם צריכים להוכחות,

והם "חשדהו וחשדהו" כדי לשמור שלא לפרוץ גדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2005 08:03 לינק ישיר 

"קולך הערב מדי / גלעד סרי-לוי

...קולך לדרך חדשה?
כדרכם של ספרים שעריכתם והתקנתם נמשכת זמן, ספר זה מתאר את הכנס שנערך בתשס"ג. באביב השנה נערך הכנס הבינלאומי הרביעי. במעמד מרגש צוינה בכנס פרישתה של חנה קהת המייסדת מניהול קולך, והחלפתה ב"וועד מנהל". דומה כי בזמן שחלף מאז הכנס השלישי, "קולך" החליטה על דרכה החדשה.
עיינתי באתר "קולך" החדש וראיתי בו את מטרות הארגון וכך מצאתי כתוב שם "קולך הוא ברית נשים המחויבות להלכה, למסורת ישראל ולשוויון מגדרי". גם אם נתעלם מהצרימה בה ארגון נשים מוגדר כ"הוא", בולטת יותר העובדה כי פמיניזם, אורתודוקסי או לא, לא נמצא בהגדרות הפורום, גם לא בפירוט מטרותיו. רק תחת הכותרת "פעילויות" מצאתי את הפעילות "עלון פרשת שבוע בשם "קולך" הנכתב ע"י נשים מנקודת מבט פמיניסטית". אמור מעתה, קולך אינו ארגון פמיניסטי, או אפילו ארגון של פמיניסטיות. קולך הוא ארגון של נשים שיש בתוכן, מה לעשות, גם כמה פמיניסטיות.
הפער בולט במיוחד לעומת "פתח דבר" לספר הכנס השלישי בו מופיע פעמים רבות התואר "הפמיניזם האורתודוקסי" כדגלה של המהפכה המרכזית בעולם האורתודוקסיה היהודית.
ועוד באותה רוח. עיינתי בעלון ר"ח אב התשס"ה ושם חולקת פרופ' מרגלית שילה עם הקוראים את מחשבותיה בעקבות הכנס הבינלאומי הרביעי. וכך היא אומרת: "אין ספק שמדי כנס יורד גילם של המשתתפים ואילו הנוכחות המספרית של הגברים עולה. עובדות אלה מעידות ככל הנראה על התבססותנו בקהילה. גם השתתפותם של רבנים ושל נשים תלמידות חכמים בעלות עמדה מהווה עדות לכך כי מחויבות קולך להלכה היא עובדה ידועה ומוצקה. בנוסף לכך, היענותם של אישים שונים, גברים ונשים, שאינם חברי ארגוננו לקחת חלק בכנס מעידה על ההכרה לה אנו זוכות גם בקרב אלה שאינם מזדהים עם דרכינו."
ההישג הגדול ביותר של הכנס, לטענתה, הוא בעצם קיומו, נשות "קולך" אינן לבד, הקהילה איתנו, היא מציינת בשמחה. "הכנס גם מהווה אספקלריה להתבגרותו של הארגון" ממשיכה פרופ' שילה, ולאחר שחולקת שבחים לחנה קהת היא מספרת "מאז התפטרותה של קהת עבר הארגון ריאורגניזציה. בראשו לא ניצבת עוד אישיות כריזמטית אחת, אלא צוות של פעילות". בסוף דבריה היא מדגישה, וזאת "למען הסר כל ספק" כי קולך לא דנה כלל וכלל בסוגית "קיום חיי אישות שלא במסגרת נישואין" או "טבילת פנויות".
דברים ברוח זו כבר התפרסמו ב"הצופה" בכתבתו של הדר רביד מיום כ"ד בסיון, שם מובאים דבריהן של ד"ר עליזה לביא והגב' מלכה פיוטרקובסקי. משכנעת ומרשימה יותר היא עדותו של ארגון קולך על עצמו בפרסומיו הרשמיים. אני מניח כי נשות קולך, משכילות ויודעות ספר הנה, ולכן שקלו היטב כל מילה המופיעה בפרסומיהן, לפיכך הרשיתי לעצמי לדון ולדייק בדברים ולחפש מה יש בהם ובעיקר מה אין בהם.
מסתבר כי קולך כבר לא רוצה להיות פורום או תנועה אלא "ארגון" השואף לסדר, בטחון ולגיטימציה חברתית. היסוד הפמיניסטי המאיים הוצנע היטב, נושאים בעיתיים לא ידונו והשלום והשלווה ישובו למחזותינו. הארגון המתסיס והנשכני שייסדה חנה קהת הופך, אולי, לעוד תנועת נשים דתיות- לאומיות, סוג של "אמונה".

האם השינוי שרואות עינינו הוא טקטי בלבד, בבחינת "זאבה בעור כבשה" או שהוא אסטרטגי ? קשה לדעת בוודאות. מקס וובר (1864-1920), מאבות הסוציולוגיה, טען כי ארגונים המבוססים על אישיות כריזמטית סופם שיעברו תהליך של השגרה (רוטיניזציה). את הלהט המהפכני של אישיות כריזמטית, המוכנה להתעמת עם יסודות החברה, מחליפה שגרה מוסדית הפועלת לפי כלים חוקים ותקנות מסודרים. נראה כי תהליך מעין זה עובר כעת במהירות רבה יחסית על "קולך".
אין ספק שיהיו לא מעט שיברכו על השינוי. לדעתם פעולה שקטה ומשתפת פעולה תיטיב לעשות נפשות לרעיון. כחם של הרבנים בקהילה אינו מועט, וכדאי שהם יצטרפו כתומכים או למצער לא מתנגדים. התווית הפמיניסטית מרחיקה תומכות אפשריות, ואם יודגש שמחויבות להלכה היא בראש מעיניו של הארגון, אולי הפנים החדשות ימשכו אותן לתמוך ב"קולך" ובמטרותיו. מצד שני, יאמרו המבקרים כי לחברה הדתית נוח להשתיק ביקורת נוקבת ואלטרנטיבה רעיונית מתריסה ומאתגרת, והשינוי הוא תוצאה של כניעה ללחץ הזה. אפשר להבין כי לא כל אחת יכולה ורוצה לשאת על כתפיה את משא הביקורת הציבורית, יותר נחמד להיות מחובק על ידי הממסד ו"להשפיע מבפנים". אך יש לכך גם מחיר.
בניגוד למה שנוטים לומר ולחשוב, את הביקורת הציבורית הבוטה ביותר, שלא לומר אכזרית, ספגו "קולך" והעומדת בראשה חנה קהת בעת טיפולן בסוגיה של הטרדות מיניות. לכאורה, לב מי לא ירעד לשמע חשד להטרדת בנות ישראל ? מי לא יזעק לבער את הרע מקרבנו ? לכאורה, כן לכאורה. למעשה רבים וטובים התגייסו להשתיק, לטייח ואף לאיים. מי לידינו יתקע שכשם שהוחלט שלא לדון בפרשית "טבילת רווקות" המתסיסה, לא יטואטאו מתחת לשלחן הטרדות מיניות ? או שיטופלו "בתוך הבית" כמקובל מימים ימימה ?
איני יודע מה יביא המחר בכנפיו. האם התמתנות קולך תביא לשיתוף פעולה אמיץ ולשינויים בדרכי נועם, כפי שמקווה ההנהלה הנוכחית. או ש"אילוף הסוררת" יהפוך את קולך ללב הממסד וישתק כל פעילות. קשה לדעת. ואולי, במקרה שכזה, היסודות היותר רדיקליים ב"קולך" לא יקבלו עליהם את השינוי, ובעוד שנה- שנתיים או חמש, יוקם ארגון חדש "צעקתך".

להיות אשה יהודיה דברי הכנס הבינלאומי השלישי אשה ויהדותה, בעריכת טובה כהן ועליזה לביא, הוצאת "קולך פורום נשים דתיות", ירושלים תשס"ה 2005 , 516 עמ', לא צוין מחיר.

[מתוך:
http://www.hazofe.co.il/web/katava6.asp?Modul=24&id=36835&Word=&gilayon=2490&mador=]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:53 לינק ישיר 

http://web11.mediazone.co.il/mediazone/pub/PlayListShow.aspx?Id=236 בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 16:06 לינק ישיר 

רבות שמעתי על ארגון קולך. קראתי את הכתב עת שמוציאים. חנה קהת הצטיירה כאשה מוכשרת אולי קצת monomaniac אבל בגדול אשה הגונה.

אחרי שצפיתי בראיון עם חנה קהת שלינקק הזעצער, שיניתי את דעתי מהקצה אל הקצה. (ד"א התרגום האנגלי מעולה.) מדובר באשה שלדבריה עברה איזו שהיא התעללות. היא לא מוסיפה שום פרטים על ההתעללות ככה שקשה לשפוט מה באמת קרה. מה שברור הוא שההתעללות הזאת שקרתה או לא קרתה עיוות אותה לגמרי. להלן כמה "פנינים" מהרעיון עם חנה קהת.

ילדות חרדיות חשופות ליותר אלימות מינית מילדות בחברה הכללית.

הבחורה החרדית גדילה בפחד והשתקה.

הגבר החרדי מתייחס לאשה כאל אובייקט לסיפוק הרעבון שלו. ולאף אחד זה לא נראה לא בסדר.

קהת מצטיירת כאשה צמאה לכבוד ולהערכה. היא לא מפסיקה לדבר על העשייה "שלי" ועל הפעילות "שלי". לקראת סוף הרעיון היא מביאה אשה אחרת שתמנה שבחיה בפניה.

קהת שייכת לגל הראשון של הפמניזים דהיינו היא מאמינה בשוויון מלא. (הגל השני האמין בעליונות הנשים, הגל השלישי בהפרשים בין גברים לנשים.) היא מדברת כל הזמן על הצורך לשווין, מבלי לטפל בשוני המהותי בין גברים לנשים. למשל, השם קהת הוא לא שם משפחה של בעלה (מונח שקהת מתנגדת אליה, היא מעדיפה אישה, עם ה' דגושה), וכמובן לא שלה שהרי היא פישר מהבית. זה שם, שחנה ובעלה חידשו ביחד.

את הסיכום אני משאיר לציבור הקוראים.

תוקן על ידי - chouteng - 01/02/2006 16:16:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 16:10 לינק ישיר 

. מנסיוני, פעמים שיש הפרש לא קטן בין מה שנאמר בראיון, לבין מה שאתה קורא בעתון. במקומך, לא הייתי ממהר לשפוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 16:19 לינק ישיר 

מואדיב:

הראיון שודרה בטלויזיה. אני שפטתי לפי המילים של קהת גרידא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 16:25 לינק ישיר 

צטונג

איך אתה יודע שה'פנינים' שהוצאת אינן עומדות במבחן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.