בית פורומים עצור כאן חושבים

חוקרים תלמודיים -תהייה על קנקנם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2005 08:42 לינק ישיר 

.

קטונתי מלחלוק על השרידי אש, ובודאי שאינני יודע לכמת את מידת היותו של מישהו תלמיד חכם.

אולם טעות היא לומר כי אלבק היה בעל ידע שטחי, וכל מי שזכה לקרוא את המבוא לתלמודים שלו, יכול להעיד על כך.

ועוד אוסיף, כי מי שהיה מסוגל לתת דוגמאות לכל ביטוי וביטוי בתלמוד להחרגות בודדות ממנו בירושלמי או בבבלי, מסוג של מתי "והתניא" כיוון למשנה ולא לבריתא, אני אינני מרשה לעצמי לזלזל בידע שהיה לו (ואנא זכרו - טרם עידן מאגרי המידע שכה מסייעים לנו כיום בסוגיות כגון דא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2005 11:33 לינק ישיר 

מיפל

תודה על החדשה הטובה ! בהחלט מעניין אותי לקרוא את הביוגרפיה של הגר"ש ליברמן זכרונו לברכה.

אתה מקורב לנעשה שם ?

אם כן יש לי שאלה, ראתי באתר של מכון שוקן שפרופ' משה עסיס עובד על הוצאת הערות שהיו מפוזרות בספריו של הגר"ש ליברמן, ידוע לך מתי זה עומד לצאת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2005 13:01 לינק ישיר 

ראוי לציין גם את הביקורת ההדדית בין שני חוקרי ההלכה (התחום האהוב עלי) פרופסור א.א אורבך ועמיתו פרופסור ישראל מ.תא-שמע ז"ל.
יעויין בספרו של פרופסור תא-שמע 'הלכה, מנהג ומציאות באשכנז' עמ' 17-19.

תוקן על ידי - נומוס - 19/01/2005 13:11:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2005 16:15 לינק ישיר 

באבא,
בתקוה שלא אאכזבך - איני קרוב ואיני יודע
שנאמר:
טוב שכן רחוק מאח קרוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חוקרים תלמודיים -תהייה על קנקנם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.