|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:43 |
|
| |
נמנו וגמרו אא"א (=אלעס איז אסכולות).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 23:04 |
|
| |
ר' מיכי - התכוונתי כמובן למערכת ולקהל הקוראים, לא אליך הפעם שהרי בדידך הווה עובדא דראשי תיבות . מי יודע, אולי יום אחד גם אתה תוכתר באיזו ישיבת קו בתור ד"ר א'.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 23:06 |
|
| |
אגב, אמשלום משתייכת מזה עידן ועידנים לאסכולת רש"מ - רבנית שלא מדעת (יש להדגיש את המילה הראשונה).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 23:57 |
|
| |
כותב המייציץ: "זה לעומת זה עשה האלקים , ברא מושכים בערלה ברא מגדר כנגדם"
וצ"ע גדול, אם ברא להם מגדר מדוע זה ממשיכים למשוך בערלתם?...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 00:15 |
|
| |
קליפע,
מחלוקת היא האם הדבר משיקולי חדירת טבואים דתיים עתיקים או משיקולים רפואיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 05:44 |
|
| |
בנימה קצת יותר רצינית:
מתי ה"שלא מדעת" הוא יתרון, ומתי לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 06:51 |
|
| |
[ממללא,
הצחקת אותי (בכל מובן...).
זילבר,
אני לא חושבת שיש מישהו הטוען שה"שלא מדעת" הוא יתרון בפני עצמו. הטענה של האסכולה שהמציא צרפרף היא, שלפעמים, כאשר אין "מדעת" גלוי, הדרך היחידה לבדוק את התיאולוגיה (וכאשר לחוקר יש איזו נטיה לעיסוק בתיאולוגיה דוקא) היא ע"י בחינה גם של הדברים "שלא מדעת".]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 07:21 |
|
| |
אני לא בקיא באסכולות הוותיקות פה, אבל אם היה לי זמן אולי הייתי מייסד את אסכות שמי"ל- שלא מדעת לכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 09:00 |
|
| |
מגהפשל"מ = מועצת גדולי הפורום שלא מדעת
[האם תוקן פורים שני (לט"מ = לטמאי מתים), ולא הודיעו?
או שהאשכול הוא מדין תל"פ =תשלומים לפורים?]
סליחה שאני מסיט את הדיון למקומות רציניים:
תשל"מ - תיאולוגיה שלא מדעת אינה תיאולוגיה, אלא יש לכנותה ספ"מ - סוציולוגיה פוליטית מדעת.
זו 'סוציולוגיה מדעת' בה חוקרים מזהים מוטיווציות שעוגנו ב'פסדו תיאולוגיה'.
השאלה כמובן האם היא יוצרת 'השקפת חיים' בחברה הסופחת לתוכה כמעט כל אמירה וכל אמונה .
אלא שכאן יש לשאול -
האם עצם ההחזקה באוסף של טיעונים - ללא התמודדות ביקורתית שכלית עמם אצל ההמון ראויה להקרא - 'תפישת עולם', שיש לדון בה במחשבת ישראל או היא ראויה לדיון במחלקה לסוציולוגיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 17:19 |
|
| |
[כמתעסק,
מה שאתה טוען, אלה בדיוק טענות המתנגדים לתשמ"ד, וע"ע אא"ס...]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 21:21 |
|
| |
[למי שמחפש הוכחה להפיכתו בן-לילה של הרב טל לחרדי, מוזמן למצוא אותה בסש"מ (סוציולוגיה שלא מדעת) בבסיס תגובה 47 שם...]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 21:39 |
|
| |
אמשלום
[אא"ס = אור אין סוף? / אולי אנחנו סוציולוגים? / אמשלום אומרת סוציולוגיה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 21:41 |
|
| |
[כמתעסק,
הרי זה ממש בסיסי - אלעס איז סאציאלאגיע]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:39 |
|
| |
ואני לא באתי אלא לבאר את דברי הרב שמואל טל, כי שמעתי קצת את לקחו ולימודו, ואם יש רבנים בארץ ישראל שיודעים לבאר את התלמוד על פי פשוטו ואמיתתו, תוך כדי הכרת המציאות וביאור סברותיו, הרי שהרב טל נמנה עמהם.
כל דבריו של הרב טל מכוונים למטרה אחת, הקץ לנמיכות הרוח והמסרים המגומגמים, מצווה ליישב את ארץ ישראל, וגם מצווה להשתדל ולעשות מעשים לביצוע המשימה, וגם תודה לה' שהביאנו עד הלום, וכמובן שמדינת ישראל היא הביטוי המעשי לכל הנ"ל, אבל מכאן ועד התגמשות ונמיכות קומה מפני המדינה ומנהיגיה הדרך רחוקה.
יש בישיבת "תורת החיים" סדרת שיעורים בעקבות "מאמר הדור", הרב טל לא מכחיש את המהלכים הגדולים שקורים כאן בארצינו, הוא פשוט דוגל בשיטה של התמקדות בעיקר, לימוד תורה קיום מצוות וישוב ארץ ישראל, ולא בשום טקס שקשור למדינת ישראל.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 02/05/2007 23:38:58
|
|
|
|
|