|
|
| נשלח ב-20/5/2007 21:15 |
|
| |
ולזה, כידוע, פיתרון יחיד : הפרדת דת ממדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 21:48 |
|
| |
פרעתוני,
וזה חדש בעיניך אני מבין (מאז ההתנתקות)?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 21:57 |
|
| |
זה לא חדש כמובן, אבל אם אני מבין את הרב טל נכון, מה שחדש הוא שכל המערכות עוינות כל מגמה אפשרית של הכללת התורה בשלטון המדינה (ויש כרסום מתמיד וחמור בסממנים שעוד היו פעם).
יכול להיות (תובנה אפשרית שלי, בלי קשר לרב טל) שזה קשור קשר ישיר למידת האיום מן הציבור הדתי לשלטון הקיים. כשלא היה איום, ניתן היה לסבול אותם; כשיש איום, יש למגר אותו בתקיפות (שוב, על תחושת השנאה והמאבק המכוון בציונות הדתית דיבר גם הרב מדן, ואפילו הר"ר יאיר לפיד, שהצהיר זאת לאחרונה בריש גלי).
בשורה התחתונה, ברור שלשיטת הרב טל, המדינה אינה יכולה להוות סמל למהלך הגאולה מכיון שאין היא חפצה להיות שותפה בו, אלא עוינת פעילה.
|
| נשלח ב-20/5/2007 22:20 |
|
| |
| הפרעתוני כתב: |  | המערכות מפרגנות ליהדות כמו שהאסלאם מפרגן ליהודים: תחיו, אבל תחת מס גולגולת ובכל מקרה תחתינו. ואם לא - דין מחמד בסיף.
אתה באמת מתכוון שמערכות השלטון במדינת ישראל, אותן מערכות הכוללות בין מנהליהן הבכירים אנשים שומרי תומ"צ, מפרגנים ליהדות כפי שאסלאם מפרגן לו?
בגלל זה עולם הישיבות פורח במימון מוסדות המדינה? בגלל שזו התפיסה האסלאמית? הם התבלבלו וחשבו שמדובר ב"מדסות" ללימודי השריעה?
וכעת, אזכיר שוב:
אין במקורות הערביים או האסלאמיים שום משפט כגון "דין מחמד בסיף". אם אתה חושב שיש - אני מזמין אותך להביא את המקור לציטוט זה.
עצה:
יהיה לך יותר קל לנקות את האורוות של מלך תבאיי ביום אחד מאשר למצוא מקור אסלאמי לציטוט זה (1) .
(1) ציטוט הפוך, דוקא תוכל למצוא. הוא מפורסם, מפני שנאמר במשפט שלא נערך לרמב"ם בשל תלונה על כך שהרמב"ם התאסלם - וחזר בו מההתאסלמות - עבירה שדינה מוות. המשפט שבגללו נקבע כי גם אם הרמב"ם עשה כן הוא זכאי, היה כלל הלכתי אסלאמי: אין כפיה בדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 22:25 |
|
| |
דוק: יהודים, לא יהדות.
|
| נשלח ב-20/5/2007 22:40 |
|
| |
.
דוק:
ע"ע דמגוגיה בחצי-זלוטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 22:53 |
|
| |
.
הראשון, ארע בשנותיה הראשונות של המדינה, ודומני כי פעם סיפרתי אותו כאן, אך אינני בטוח:
בפלוגה דתית, בה כל החיילים היו דתיים, היה סגן מפקד פלוגה (סמ"פ) קיבוצניק חילוני. בשבת אחת בצהריים, הוא פקד על שני הטבחים - דתיים גם הם - לבשל ארוחה לפלוגה.
כל טענותיהם של שני הטבחים כי שבת, וכי ממילא אף אחד לא יהין לגעת באוכל הזה עלו בתוהו. הסמ"פ התעקש, ושני הטבחים סירבו למלא את הפקודה.
הם נשפטו, ועונשם על סירוב הפקודה היה 30 יום מעצר וגילוח כל שערות ראשם (היו פעם עונשים כאלו...) .
המקרה נודע, ועורר רעש שהביא לדיון בכנסת. נציגי שתי מפלגות נאמו נאומים חוצבי להבות נגד הארוע - המפד"ל ומק"י. בעקבות הדיון בכנסת, נערך לשני הטבחים משפט חוזר. הם נשפטו שוב ל- 30 ימי מאסר ולגילוח כל שערות ראשם...
נסו לדמיין את הסיטואציה בצבא של היום, וחשבו שוב: האם באמת הורע מצבם של החיילים הדתיים בצבא?
סיפור שני:
במשך שנים ארוכות, חיילים דתיים לא יכלו לשרת בחיל הים. הפסיכולוג הראשי של החיל סבר כי היותו של אדם דתי, היא סממן של מופרעות נפשית, ולכן לא אפשר כניסת חיילים דתיים לחיל הים. מייד לאחר פרישתו, החלו לשרת חיילים דתיים גם בחיל הים.
נסו לדמיין נימוק גלוי כזה, שנעשה באופן רשמי, כיום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 23:19 |
|
| |
[מואדיב -
לפי הגרסה שאני מכיר לסיפור השני, מי שסרב לקבל דתיים לחיל הים היה מפקד החיל שליט, המוכר מ'בג"צ שליט' - עתירתו לבג"צ לחייב את המדינה לרשום את ילדיו מאשתו הגויה כיהודים - ומהטעם שאי אפשר לסמוך על אדם דתי בקרב כיון שהוא תמיד יסתמך במידה מסויימת על הכוח העליון שיבוא להציל אותו וממילא לא יתן את המקסימום, או איזה גיבובון דומה...].
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 00:04 |
|
| |
"המערכות היום מפרגנות הרבה יותר ליהדות מאשר היו בעבר. הן רק פחות מוכנות שיכפו עליהן"
'מערכות' 'יהדות' - מה זה מרקסיזים ?
אולי יש לתקן ולומר: האנשים וכו'.
אך עם אנשים אפשר לדבר ואפשר גם להשפיע אט אט, תלוי בשיח / כונות / מגמות/
אולי הבעיה שאנו מתחילים לחשוב במערכות....
או שפשוט נמאס לנו להבין שחיים כאן פרטים / ציבורים שונים שצריכים למצוא דרכים לכונן שותפות חיים וערבות.
(ר' מיכי, דברייך היו רק היכי תמצי, אל נא תכעס אם הוצאתי אותם מהקשרם....)
תוקן על ידי כמתעסק ב- 21/05/2007 0:01:58
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 00:38 |
|
| |
הפרעתוני,
לא הייתי טורח לחזור ולהתערב בויכוח אלמלא המשפט הנאה שלך:
"המערכות מפרגנות ליהדות כמו שהאסלאם מפרגן ליהודים: תחיו, אבל תחת מס גולגולת ובכל מקרה תחתינו. ואם לא - דין מחמד בסיף. "
זה נחמד, כי זה מסייע לחשוף עוד אחד משרשי הכשל העומדים בבסיס תורתם של רבני הפנטזיה, הלא הוא הכחשת החילוניות (ראה בהרחבה בתגובות למאמרו של הרב מיכי אברהם ומאמרי בגליונות האחרונים של "צוהר").
איך הגעת לכתיבת המשפט הפנטסטי הזה? תרשה לי לשחזר קצת את הלך המחשבה.
מודעת זו מבית מדרשם של רבני הפנטזיה המרכזניקים שאין חילוניים. פשוט אין. מה שיש הוא יהודים מבולבלים ומסובכים, מסנוורים על ידי ברק התקשורת הנוצצת, אנשים אשר עומדים ומצפים להופעה של יהודים "אמיתיים", ואז יחזרו כולם בתשובה וירוצו אחרינו כמו העכברים אחרי החלילן מהמלין זיע"א.
המחשבה לפיה ישנם אנשים שבאמת אינם מעונינים בסקילת מחללי שבת (אגב, ה cnn העלה שלשום וידאו בו רואים את סקילתה למוות של נערה עירקית, צפה ותהנה), שבאמת לא מוצאים עניין במה שמספרת להם מדריכת הכלות, שבאמת לא רוצים לחיות בתיאוקרטיה חומייניסטית של גבאים שמוציאים פתקים - המחשבה הזו לא חצתה מעולם את סף דמיונם הפרוע. אין להם שמץ של מושג על קיומם של יהודים שאינם מסוגלים להבחין באור האלוקי המתנוצץ מדיני סוטה, שור הנסקל או מדיני בני נח בהלכות מלכים. אין יהודים מעוותים כאלו, אין.
כך יצא שאנשים מסוגו של הרב טל בנו את ההיתר לשתף פעולה עם פושעים ואפיקורסים על ההנחה שאין פושעים ואפיקורסים. בכל יהודי, כידוע, מתנוצצת סגולת ישראל הפנימית כך שכל אחד ואחד מישראל הוא לכל הפחות שומר מצוות לטנטי, שאינו מוציא לפועל את כחותיו הגנוזים מחמת כל מיני מניעות צדדיות.
והנה: הפתעה רבתי. מופיע יהודי יקר מסוגו של הרב טל, אדם שלא זו בלבד שהוא עמל בתורה אלא הוא ותלמידיו גם שרתו בצבא, ולא זו בלבד אלא שהוא טרח והוציא תואר ראשון בפסיכולוגיה מן האוניברסיטה הפתוחה! ממש הפלא ופלא, והחילוניים הרשעים, לא זו בלבד שאינם עוצרים ממרוצתם למועדוני הלילה שלהם, לא זו בלבד שאינם כורעים ומשתחווים ומודים בפני איש אשכולות כגון דא, הם אפילו לא מוכנים לקבל את יוזמות החקיקה שלו, ואפילו מסרבים לכפוף את מדיניות החוץ של הממשלה לפסקים המפורשים שהוא מוציא.
הייתכן? היכן סגולת ישראל? איפה אור הישועה הזרוחה? כיצד יכול יהודי, א פינטעלע ייד, להעדיף את ליצני הטלוויזיה על איזה שטיקעלע דף גמרא בישיבת תורת החיים? האם ייתכן שהחילוניים הם באמת חילוניים, לא מאמינים, לא חפצים בקיום תרי"ג?
כמובן שלא, הרי זה נגד הקונספציה. הרי זה סותר וורטים מפורשים ששמענו בג' סעודות שבת במשך כל כך הרבה שנים!
מכאן יכולה להתקבל רק מסקנה אחת: השטן. בו האשם. המוני בית ישראל כדקיימא קיימא, צדיקים הם, ישרים הם, חובבי תורה הם. אלא שעומד השטן, ונציגיו עלי אדמות - המנגנון השלטוני של הסטרא אחרא, והוא הוא האחראי לאותו עוורון שאינו מאפשר להם להתאבק בשולי גלימתו של איש אשכולות רב פעלים כמו הרב טל. אין ספק. האם יש הסבר אחר? האם ייתכן הסבר אחר? מעשה שטן, זה שקוף.
וכך הבין סוף סוף הרב כי השטן הוא הוא המנווט את מנגנון המדינה. ואין לו על מי להשען אלא על רבני החרדים הליטאים שבכו יחד אתו בעת שגורש, ודמעות התנין שלהם נזלו ישר לכיס בו שכנו 260 מליון השקל שקבלו משרון בעד ישיבתם בממשלת הגרוש, ובכו תרוויהו, ומעין יצא מבית השם והשקה את נח"ל השוטים, אכי"ר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 06:59 |
|
| |
מחשבתו של הרב טל היא מודרנית לחלוטין, ולפיה כל ציבור מונהג על ידי אליטה קטנה. כך, יש בציבור הישראלי (באופן גס ביותר) שתי קבוצות אידיאולוגיות קטנות: "עבדי ה' האידיאולוגים" (לא כולל רבים מהדתיים, אשר לכל היותר נגררים אחריהם, אם כי לפעמים זה אחרי החילונים דווקא), ו"אויבי ה' האידיאולוגים" (במילים אחרות, האוחזים באידיאולוגיה חילונית-הומניסטית קיצונית). רוב-רובו של הציבור נמצא אי-שם באמצע, ונוטה להיגרר אחר אחת מן הקבוצות, או אחר שתיהן.
יש לי הרושם שכבודו אינו מכיר את הרב טל ודעותיו, שרחוק הוא מאוד במובנים רבים מאידיאולוגיית מרכז הרב ושות' (בפרט ביחס לרשעים).
[לגבי היחס בצבא וכו' - זהו נושא צדדי לחלוטין ואני לא רואה טעם לפתח אותו.]
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 07:35 |
|
| |
שנרב
על התוכן יש לדון.
על הסגנון
אבל מה נעשה ויתכן שאפילו הרמב"ם האמין בפינטלע ייד.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/05/2007 7:32:59
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 10:21 |
|
| |
צפרף,
גילוי דעת נאות.
למדתי כמה שנים במרכז והפנמתי משהו. זכותך כמובן לחלוק עלי ולפעמים גם אני חולק על עצמי.
|
| נשלח ב-21/5/2007 10:57 |
|
| |
ואם מותר לי להביע את עניות דעתי בסיפור, לא נראה לי שמהלך מופרך כזה הוא דרך לפתור באופן פיקטיבי בעיה של שלטון על שלושה מיליון פלסטינים (והמציאות הנוכחית רק מוכיחה זאת). מאידך אני לא רואה אותה כמהלך שכל-כולו נועד לפגוע באוהבי ה'.
ההתנתקות הייתה, בראש ובראשונה, ספין פוליטי. מהלך שנועד להציל את ראש הממשלה מן החקירות שאיימו עליו, ואף להופכו לאהוב התקשורת ועל כן לאהוב העם. כמו שמה, גם עצם ההתנתקות הוא מבית מדרשו של אדלר. זה הבסיס.
כמובן, כל מהלך פוליטי הוא מהלך פוליטי. זו תהיה טאוטולוגיה אפילו לומר שזו טאוטולוגיה. אלא שמהלכים פוליטיים נסמכים על דינמיקות פנימיות שיש להן רציונל משלהן, והרי זוהי תמצית המשטר הדמוקרטי - גרום לאנשים לעשות דברים בשביל עצמם, שגם יועילו לציבור (כמובן, התמצית הזו מפשלת במקרים רבים, דוגמת המקרה דנן).
והמהלך הפוליטי הנ"ל נסמך הרבה על הרצון לעשות את רצונם של גורמי המשטר הלא-נבחרים, כדוגמת הפרקליטות והתקשורת. למהלך הזה היה יתרון בשל הברק החיצוני שלו - מהלך גדול, יפה, של "יציאה מעזה" ומ"השטחים הכבושים" השנואים. כמעט כמו "לעשות שלום", רק יותר קל, כי לא צריך צד שני. רוצה לומר: יש בו הרבה יותר אמוציות מאשר רציו. אם חופרים קצת, הטיעון הדמוגרפי לא מחזיק מים, וודאי שלא הטיעונים הכמו-ביטחוניים או הסיפור על הכרה בינלאומית (הא, הא). בכל מקרה, נושא הנקמה בציבור הדתי לאומי שיחק תפקיד חשוב, אם כי לא בלעדי.
|
|
|