בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב טל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2007 11:40 לינק ישיר 

.

עברתי שוב על המאמר, על ההסברים של נושאי הכלים ושל היושבים על הכלים, עד שלפתע הלמה בי הידיעה כתפוח בראשו של פיסיקאי:

מישהו מתחזה לרב טל !

ההסברים שהובאו בשם הרב טל, מדוע אתמול היה צורך לחגוג את יום העצמאות, ומחר מי שחוגג עובר עבירה של סיוע לאויבי ה', הם הרי כל כך מופרכים, כל כך תלושים מהמציאות, כל כך מחוסרי בסיס, שאין כל יכולת לחשוב כי רב חכם וחשוב כהרב טל, היה מוציא מפיו דברים אלו.

וכי יעלה על הדעת כי הרב טל יעיד על עצמו כי אינו מחליף את לבושו ונשאר "סרוג" רק כדי למשוך לבבות ולהטעות את הנוער? וכי מישהו מהין לומר - לא לומר, לסבור! כי רב בישראל יתחפש לצורך גניבת דעת?

אין ספק כי מן דהו הטעה את כתבי העתון, שאינם מבדילים בין הרבנים "הסרוגים", שכולם דומים בעיניהם, וכל בעל זקן דומה עליהם כרב. אין ספק כי מתחזה עמד בפניהם, וחבל כי מתחזה זה גרם לכל כך הרבה עיוות, נזק והוצאת שם רע על ראש ישיבה בישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 11:57 לינק ישיר 

הפרעתוני

אתה שוב חוטא באותו עיוורון שמדברים עליו כאן. בלי להיכנס לפוליטיקה ולשאלה אם מהלך ההתנתקות היה מהלך נבון או לא , הרי שרעיון ההיפרדות החד צדדית עומד בחלל האוויר לפחות מאז ראשית האינתיפאדה . אתה יכול לסתום ולא לפרש בטענה שהרעיון מופרך , אבל עובדה היא שיש אנשים היודעים דבר או שניים על דמוגרפיה וביטחון והם לא חושבים כך . יתכן שהם טועים , ההיסטוריה תשפוט , אבל ההתכחשות לכך שקיימת דעה כזאת , שיש לה (או לפחות היתה לה) תמיכה רחבה ושהתמיכה הזאת נסמכת בסוג של שיקול דעת על הבעיות הקיומיות שהמדינה מתמודדת אתם , היא עיוורון לשמו.

להרוג טורקי ולנוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 12:21 לינק ישיר 

אני באמת לא יכול להתעלם מכך שיש שוטים בעולם, ולא מעט כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 12:27 לינק ישיר 

אני מניח שהסגנון הנחרץ הוא בהשפעת הלם ההתנתקות שעדיין לא פג , אבל זה לא הופך את דבריך ליותר משכנעים.

להרוג טורקי ולנוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 12:30 לינק ישיר 

בכלל לא קשור. ברור שזו שטות מטופשת בכל קנה מידה, עם או בלי הלם. אבל לא זה הפורום לדון בכך. אכן דבריי לא נועדו לשכנע מישהו (אחרת הייתי מפרט בנימוקים, המזכירים את הנימוקים המסבירים מדוע עב"מים לא נחתו על כדור הארץ), אלא סתם להביע את עניות דעתי הנחרצת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 12:48 לינק ישיר 

תראה, נחרצות מהסוג הזה מעוררת ספק אודות שיקול דעתו של אדם. מדובר בעניינים מספיק מורכבים בכדי שההכרעה לא תהיה עד כדי כך פשוטה שצריך להיות שוטה בכדי לא להכריע "נכון" . אני רואה בעצמי אדם בעל אינטליגנציה במידה סבירה וגם למדתי קצת את הנושא ואני יכול להבין מדוע אפשר לטעון שרעיון ההיפרדות שגוי , אבל בשום אופן אני לא יכול להבין כיצד ניתן לומר שרק שוטה היה מוכן לשקול אותה. בעצם זה כבר חריגה מנושא האשכול , אבל זה נוגע אולי לנושא העיוורון והמחשבה בקטגוריות מופשטות ואבסולוטיות שאינה מותירה מקום לנקודות מבט אחרות.

להרוג טורקי ולנוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 15:00 לינק ישיר 

http://www.hazofe.co.il/web/newsnew/katava6.asp?Modul=24&id=57023&Word=&gilayon=3091&mador=171

מאמר של ד"ר אשר כהן שהתפרסם ביום ו' האחרון בעיתון הצופה (היה יכול להתפרסם גם ביתד).

גם אם ד"ר כהן צודק סטיסטית, אני עדיין חושב שהוא טועה. השאלה אינה רק היכן נמצא הרוב אלא אילו כוחות מניעים אותו. לדוגמא בשנות החמשים הרוב המוחלט של הצעירים הדתיים לאומיים למד בתיכונים דתיים וחבל להאריך אודות אחוזי הצלחה. מעשים מוזרים ואזוטריים כמו של הרב נריה שינו את המפה, וד"ר כהן של אותה תקופה וודאי היה כותב כמה תלמידים יש לרב נריה.
האנשים המוזרים האלו מעמידים תלמידם שכאידיאליסטים הולכים לחינוך למרות השכר הנמוך והתנאים הקשים, והגלגל מתחיל להסתובב.
כמובן שהוא יכול להסתובב גם לכיוונים אחרים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/05/2007 14:57:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 15:16 לינק ישיר 

ועי' מש"כ על כוחות מובילים ורובים נגררים, וצרף לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 17:40 לינק ישיר 

טורקי
בהנחה שאתה אכן מסכים איתי, אולי תקח על עצמך את הקמת אסכולת אא"ח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 18:14 לינק ישיר 

עברתי שוב על ההודעה האחרונה של מואדיב, עד שלפתע הלמה בי הידיעה כ"איוריקה" בראשו של ארכימדס:מישהו מתחזה לאלמואדיב !
אין ספק שמישהו פרץ את הניק של מואדיב הידוע פה בפוה"ק, ומשתמש בו לדברי ליצנות סרי טעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 22:47 לינק ישיר 

הפרעתוני: נניח שהם שוטים. עדיין, עצם העובדה, שהם תמכו בהתנתקות עוד הרבה לפני ששרון היה ראש ממשלה, מפריכה את הטענה שההתנתקות נועדה להציל את שרון מחקירה פוליטית.
---
המאמר של אשר כהן הוא תעודת עניות לציונות הדתית. עצוב מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2007 01:57 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

מה עניין שמיטה? הרב נריה פעל בחלל ריק. כפי שכתבת התיכונים הדתיים לא המריאו ובכלל היו רק תיכונים מעטים.

כיום, בפני אידיאליסט סרוג יש שוק דעות מפותח ואפיקים אידאולוגיים שונים זה מזה: מרכז, הר המור, הגוש, הקבה"ד, המכינות, ישיבת ר"ג, כרם ביבנה, מכון הרטמן, בית מורשה וכו' כל מוסד עם הצביון וה'השקפה' שלו ולאף אחד אין בעצם דומיננטיות בולטת ביחס לאחרים. תורת חיים יכולה לכל היותר להיות עוד 'שטאנץ' בתוך ים השטאנצים ולהתחרות בישיבות אופקים ותפארת צבי על קבוצה מסויימת של בחורים שרוצים להתמרד בבינוניות המזרחניקית ולקרוא בשקיקה את 'משפחה' ו'בקהילה'.

אגב, בניגוד לאשר כהן אני חושב שמעמד הרב עולה בציבור הסרוג, ויעידו מספר ואופי השאלות שמופצצים בהם רבני השו"תים האינטרנטיים.לצורך העניין ראוי להבחין בין רבנים שבסיס הכוח היחיד שלהם הם הישיבות שהם בראשם, שאכן אין להם השפעה מחוצה להן, לבין רבנים שיש להם חיבור לציבורים אחרים כמו בני נוער או אנשים בוגרים יותר (הרב שרלו או הרב אבינר, למשל בניגוד לרב שפירא, הרב טאו, הרב ליכטנשטיין או הרב טל - למידת הגדלות בתורה אין כמעט משמעות כאן, אלא לרלבנטיות של הרב מבחינת הקהלים הפוטנציאליים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2007 07:21 לינק ישיר 

[ממללא,

לגבי מעמד הרבנים בציבור הסרוג -
האם זה נכון גם לקהלים בוגרים? התרשמותי מן השו"תים האינטרנטיים היא, שהם משמשים בעיקר בני נוער. האם זו התרשמות נכונה?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2007 10:08 לינק ישיר 

אמשלום,

מעבר לכך שהנוער של היום הם הבוגרים של מחר, אני בהחלט חושב שיש עליה במעמד הרב בציבור הסרוג.

כיום למשל אין בי"כ/קהילה סרוגה שלא ממנה רב, לרבות הקבוצים הדתיים שבעבר דגלו בקבלת החלטות משותפת וכיום יש בכולם רבנים. כיון שיותר ויותר אנשים לומדים במסגרות תורניות, הרי שהם נשארים בקשר עם חלק מרבותיהם ונוהגים להתייעץ איתם בעניינים שונים וכו'. נכון שזה רחוק מהיחס לרב בחברה החרדית, אבל זה גם רחוק מאיך שאשר כהן מתאר את זה ובודאי שלא דומה למציאות של לפני עשרית שנה, נניח.

ההתנתקות אינה מהווה דוגמא כיון שבניגוד לתקשורת שהסמיכה את הרבנים שפירא ואליהו לרבנים המובילים בציבור הדתי, רוב הרבנים וראשי הישיבות שמהם באים רב התלמידים/חיילים התנגדו לסירוב פקודה (כל המכינות ורוב ישיבות ההסדר - למעט שתים שלוש ישיבות).

בעניינים שיש בהם ודאות הלכתית בהחלט יש מקרים של סירוב פקודה וכמעט אין חייל דתי או לפחות בייניש שלא טעם טעם סירוב פקודה על רקע הלכתי (ובכללם כותב שורות אלו הי"ו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2007 10:13 לינק ישיר 

כדברי ממלא, רוב שולחי השו"תים ההמוניים אינם ציבור מאוד אידיאולוגי, שבד"כ יש לו רב מובהק מישיבה, מכינה או מדרשה, אלא דווקא מה"רוב הדומם" של אשר כהן. הם גם לא בהכרח עושים כל מה שהרב עונה. לכן אני לא רואה סיבה שהשותי"ם לא יימשכו בבגרותם. אדרבה, בינתיים הם נמשכים גם באזור חתונה וילד ראשון.
לגבי ההתנתקות, היו די הרבה סירובים חלקיים או שקטים, שהסתיימו בהעלמת עין או בענישה ברמת מפקד ישיר. בכללם אני הק' שעוד הייתי איש א"י שלמה, וגם היום היה לי קשה לנהוג אחרת.
והערה לממלא: לרב טאו יש דווקא המון השפעה מכח היותו רבם של הרב אבינר ורבני המכינות הבולטים .אם הוא היה בעד סירוב פקודה כן היה סירוב רחב בהרבה. אמנם, מבנה ה"קו" והפריפריה שלו הוא "פיאודלי" מבוזר כך שכ"א קשור בעיקר למי שמעליו ומצדדיו. זה מעין אמצע בין הביזור הדמוקרטי שבציבור הדת"לי למבנה חרדי "טוטליטרי" שבו הציבור כפוף לגדוילים ומכחם רבנים הקטנים יותר.

תוקן על ידי nmzilber ב- 22/05/2007 10:43:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב טל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 50 51 52 לדף הבא סך הכל 52 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.