בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב טל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2008 16:40 לינק ישיר 

זלמן,  אל תיבהל כל כך מהר, אם אינך מתעסק עם צדיקים ומקושר זה נשמע מבהיל, אבל בהחלט קיים גם בדור זה היתום לכאורה!
בכל אופן אל תשאל אותי לפרטי פרטים, נסעתי מהישיבה לכמה שבתות לקטיף, אגב נורא נהנתי אצל המשפחות שם, היו ימים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2008 19:53 לינק ישיר 

שבוע טוב,

זלמן,

שק"קים בלשון הפורום הם "שקרים קדושים": אמירות שאינך מאמין בהן אמיתית, אך אומר אותן כי יש להן תועלת חינוכית. חפש בפורום "שק"קים" ותרווה נחת (או שלא).

מנין לי שהרמב"ם לא קיבל התגלויות? משום שהוא לא מתיימר לומר שהוא קיבל. כל הכרעותיו מוצהרות כבאות משכלו.

הרב טל אינו מחויב לרב קאפח או לרב זילברמן, אלא למה שנראה לו האמת. ואם מאן דהוא זוכה לגילויים, לכאורה הדבר מאשש את שיטתו. הרי (לפי הרב טל) לא ייתן שהקב"ה או שליחיו יתגלו יום יום לאותם צדיקים, ילמדו אותם דברים נשגבים, ולא יעמידו אותם על טעויות תיאולוגיות בסיסיות (כמו השתנות הקב"ה). וראה הסיפור בגמרא על אותו חסיד שהיה נגלה אליו אליהו, ולא בא אליו כמה ימים משום שבמרחק קילומטר ממנו אריה טרף מישהו. אמנם אין זה אותו דבר, אבל יש בדבר משום המחשה לשיטה. (אני מדגיש שיש לי הרבה קושיות על מהלך זה.)

לגבי אותו תלמיד זועם וכו': הרב טל והישיבה לא ניהלו שום משא ומתן. מי שכן ניהל היה רב שהכיר את הרב טל ודאג לישיבה, ועשה זאת למרות שהרב טל חזר והבהיר לו כמה פעמים שהוא לא מעוניין בכך וביקש ממנו שיפסיק את המשא ומתן.

אבישמוע,

"הרב" ניר בן ארצי אינו תלמיד חכם כלל. והרב טל ניתק את קשריו עמו כליל לאחר שהתיימר לומר שהוא המשיח למרות שאינו ת"ח, בניגוד לאמור ברמב"ם על אישיות המשיח. וראה כאן: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/787/270.html

הכל התחיל כאשר בשנת 1997 הכריז הרב שמואל טל, בבית הכנסת שבנווה דקלים, שעד אז היה בקשר מסויים עם בן-ארצי והתפעל מכוחות הריפוי שלו, שהוא מנתק את קשריו עמו בגלל שבן-ארצי טען שמהשמיים אמרו לו שהוא המשיח.

*************** style="display: none;" src="http://www.nrg.co.il/cache/banners/ban_m.php?vnum=111&vpage=679&loc=5" id="5" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" width="268" frameborder="0" height="195" scrolling="no"><*
לרב טל משום מה היה ברור שהמשיח חייב להיות תלמיד חכם, ומכיוון שבן-ארצי רחוק מכך, ניתן היה לחשוד שההשראה שזכה לה באה לאו דווקא מרוח הקודש.

הרב טל אכן מחזיק מהרב וינגרטן, שמגיע לישיבה מדי פעם, ולפחות חלק מהתלמידים בישיבה משוכנעים שיש לו גילויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2008 23:05 לינק ישיר 

הפרעתוני,

א. הם יש חיים בישיבה מחוץ לרב טל ותורתו? האם יש ר"מים נוספים? האם הם מעבירים שיעורים? האם מדובר בשיעורים הלכתיים? שיעורים של הרב טל עצמו? שיעורים שחולקים עליו?

ב. הרושם שלי הוא שמדובר במקום שיש בו מן הכיתתיות. הסיפורים שלך על גילויי אליהו די מחזקים את זה. האם מגדלים שם אנשים חושבים (בכל מובן)? האם אתה חושב שתהיה לישיבה הזו משמעות ציבורית מעבר לכותליה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 07:31 לינק ישיר 

ממללא,

א. איני יודע אם ידוע לך, אך השנה הרב טל לא נמצא בישיבה (מאז פסח האחרון). אמנם השיעורים הכלליים שלו עדיין מועברים (הוא כותב, ואחד מתלמידיו מעביר אותם), ורוחו כמובן שורה על הישיבה, אך זה הכול. מובן שיש בישיבה, מאז הקמתה, שיעורים של ר"מים רבים אחרים, גם כאלה שחולקים עליו. למעשה, כאשר היו שיעורים כלליים קונטרוברסליים של הרב טל (לדוגמה על היתר המכירה, או תפילין כל היום, או - המחלוקת הסוערת ביותר באמת - האם יש טוחן בגידולי קרקע), הרי שהיו מקרים שהר"מים החולקים עליו העבירו שיעורים לכל הישיבה ובו הסבירו את עמדתם, ולאחר מכן תגובה של הרב טל וכן הלאה. כרגע מי שאחראי על הישיבה בפועל הוא יד ימינו של הרב טל, הרב אליקים צדוק, רמב"מיסט תימני שאינו חושב כמו הרב טל בתחומים רבים (גם בעניין החסידות וכו', וגם פסיקותיו אינן בדיוק כמו הרב טל).

ב. יש הסבורים שיש בישיבה מן הכיתתיות. ואגב, לא סיפרתי על גילויי אליהו לרב טל (למרות שהיה כאן מי שהבין ממני כך משום מה), אך באמת יש מתלמידיו של הרב טל שמאמינים שיש לו רוח הקודש וגילויים וכו'. אבל למעשה הרב טל מעודד אנשים לפעול ולעשות מעבר ללימודים בישיבה עצמה. לא לחינם הוא הקים בית ספר לקולנוע (שכעת מתחיל את שנתו השלישית), ובית ספר לפסיכולוגיה על פי היהדות, ועכשיו גם בית ספר לרפואה משלימה. לפני שיצא הרב טל לדרכו הוא גם העביר שיעור שבו עודד תלמידים לבדוק מה בדיוק עניינם, ולצאת לעבודה ולימודים וכו'. כך שאולי יש במקום כיתתיות מסוימת וסוג של מרכוז, אבל הרב טל אינו מעודד זאת. הוא אוהב אנשים חושבים ועצמאיים, ויש לא מעט כאלה בישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 10:58 לינק ישיר 

הפרעתוני,
יתכן שהרב טל טוען ש"הוא אוהב אנשים חושבים ועצמאיים" (וזון הסיבה שהוא מחבב אותך), אבל:
יש "מעט כאלה בישיבה".
מדוע כל הר"מים שאינם תלמידים שלו/בקו המחשבה שלו לא מלמדים בישיבה יותר?
הרשה לי לזלזל בבית ספר לפסיכולוגיה ע"פ היהדות (מי מלמד שם? למה לא מלמדים שם אנשים כמו אקרמן, ברוך כהנא וכו'? איזה תואר מקבלים שם? זה נראה יותר כמו בי"ס לפסיכולוגיה ע"פ הרב טל).
לגבי בי"ס לקולנוע, ממה שידוע לי יש בתלמידים הרבה חדוות יצירה וראשוניות, אך לא מקצועיות. נראה שטרם הובן הקשר בין הרצון להיות מקצועיים לבין הצורך להביא אנשים מקצועיים שילמדו זאת (וכבר הזכרתי בפורום אחר את הסיפור על הקמת לניאדו, ואם יהיה רצון באי מי מהקוראים שאחזור עליו, אעשה זאת ברצון).
כמה מהתלמידים (שעדיין מחשיבים את עצמם כאלה) של הרב טל, הלכו ללמוד משפטים/רפואה/פסיכולוגיה (במקום שנותן תואר מתאים ורישיון לעסוק בתחום) וכו', להזכירך, מדובר בישיבה שקיימת כבר שלוש עשרה שנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 15:00 לינק ישיר 

מלח הארץ, אתה מזלזל בדברים שיתכן שיגיעו לבסוף להשיגים נאים. גם העיתון מקור ראשון שהחל מיוזמת הרב טל, עבר גילגולים מספר עד שהתיצב בתוך מפת התקשורת הישראלית - נדמה לי שהוא הועיל מעט בעצם התפוצה גם אצל ציבור חילוני, בהפצת חינמונים יומיים ועוד

מכללה לכל מיני לימודים ליד הישיבה זה פתיחות חסרה, גם אם האיכות בשנים הראשונות לא משהו, זה נסיון יפה שיכול להוביל לדברים יפים.

אני לא ממש מבין איך זה הולך שם בדיוק בלי הראש ישיבה, אבל לא הייתי קובר את זה עם ציניות כשהכל עוד בחיתולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 16:52 לינק ישיר 

מבחינה זו, אני מצטרף לדעתו של נדב שנרב בתחילת האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 19:05 לינק ישיר 

מלח הארץ,

לדיוק: כתבתי "לא מעט אנשים", ולא "מעט אנשים", ויחי ההבדל הקטן.

בבי"ס לייעוץ תורני מלמדים מחנכים ידועים כמו הרב יחיאל יעקובסון, הרב אלימלך למדן, ועוד: http://www.thc.org.il/heb/AboutAdvice.asp

בביה"ס לקולנוע מלמדים הרבה בעלי תשובה מעולם הקולנוע ה"חילוני": http://www.thc.org.il/heb/AboutMovie.asp

אני מודה שהדברים בחיתוליהם, ושגם לי אישית יש הרבה ביקורת למתוח על איכותם של בתי הספר וכו'. אלא שמוטב שתימתח ביקורת מתוך ידיעה ולא מתוך אי-ידיעה.

לשאלתך האחרונה, רבים רבים מבוגרי הישיבה הלכו ללימודים אקדמיים במגוון תחומים, והרב טל מעודד את תלמידיו לעשות זאת אם זה "העניין שלהם". אגב, לגבי מקור ראשון הרב טל התאכזב מאוד מדרכו המאוחרת, וניתק כבר לפני שנים רבות כל קשר אליו. ולדעתו הייתה זו טעות לעשות שיתוף פעולה עם חילונים, בהקשר זה ובהקשרים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 19:21 לינק ישיר 

אכן, לא טעיתי כשכתבתי 'מעט', גם אלה שהלכו ללימודים אקדמיים בעקבות הרב טל הם בודדים.
שאלתי כמה בעלי תואר אקדמי מכובד מלמדים בבי"ס לייעוץ (שהתואר בו הוא B.ed) לא נענתה ברצינות. כשמדובר על רצון לעשות מהפכה רצוי שיהיו אלה אנשים רציניים, ולא בכדי הזכרתי שמות מסויימים. כנ"ל לגבי בי"ס לקולנוע, בעין לא מקצועית בעליל, ראיתי בסרטים של תלמידים שם שמה שצריך הוא הכוונה נכונה. שוב, גם במקרה הזה, לא די ב'סימון וי' כלשהו אם הקריאה היא לעשות מהפכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 19:35 לינק ישיר 

אתה צודק בהחלט לדעתי. אבל נראה לי שגם כוח האדם הקיים כיום בבתי הספר הנ"ל הוא הישג לא יבוטל, וכלל לא פשוט להשיג סגל הוראה שהוא גם אקדמי וגם עונה על הדרישות האמוניות שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 19:57 לינק ישיר 

זה בהדרכה של צדיקים כל הפעילות האקדמאית הזו שאתם מספרים עליה פתאום?

הרב טל, כמי שמקושר לצדיקים (נסתרים או גלויים, בעלי גילויים או לא) עושה מהלך כזה שאיננו מקובל כלל בישיבות בוודאות רק עם ברכה/הדרכה/הנחייה של צדיקים, פשיטא. מי הצדיקים אז?

על פניו זה נשמע מתאים לישיבה אונברסיטי יותר, הדרך של הרב הירש וכד'. לא הרב זילברמן בכל אופן. הרב קאפח - אולי, גם היה מסורתי יותר. מי עוד ברשימה של רבותיו של הגר"ש טל? הרב גוסטמן?  גם לא..

קולנוע?! עיתון חילוני?

תוקן על ידי אבישמוע ב- 19/10/2008 19:56:45

תוקן על ידי אבישמוע ב- 19/10/2008 20:00:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 20:01 לינק ישיר 

גם ש"ס, כידוע לך, ניסתה להקים אוניברסיטה.

וכי למה שלא יהיה קולנוע יהודי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 20:06 לינק ישיר 

לא שמעתי על אונברסיטה של הרב עובדיה. למה שיראי ה ילכו פתאום לקולנוע, אפשר ליפול מזה הרבה.

צריך להוציא אנשים מהקולנוע, זה דבר יווני בעצם, לא סתם כלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 20:30 לינק ישיר 

האוניברסיטה של הרב עבדיה, היא 'המכללה החרדית' של בתו של הרב עבדיה, עדינה בר שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 21:02 לינק ישיר 

מלבד זה שהמרצים דתיים או חרדים במכללה זו ואחרים כמוה, והלימודים נפרדים, אין בשורה חדשנית של ממש בתוכן הלימודי. גם אונברסיטת בר אילן היא דתית לעומת העברית או תל אביב. אותו חומר לימודי בדיוק, עם כיפה על הראש. לא יוצאים מתוך התורה.

שאלתי שאלה פשוטה: האם הצדיקים, רבותיו של הרב טל הורו על דרך זו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב טל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 28 29 30 ... 50 51 52 לדף הבא סך הכל 52 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.