בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב טל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2006 18:56 לינק ישיר 

הפרעתוני

כתבת:
<הנ"ל אינם מביאים את המקורות, לא את הגמרא ולא הראשונים. הדבר היחיד שהם מביאים זה "אחד מגדולי הדור אמר" וכו'.>

נו נו

זו יותר מהכללה גסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:03 לינק ישיר 

שוטנג

תוכל להביא תשובה אחת של הרב אלישיב שיש לה מה להתפאר בהבנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:05 לינק ישיר 

ואתה יכול להביא תשובה אחת כזו של הרב אבינר או הרב שרלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:12 לינק ישיר 

יעקב,

קח לדוגמה את שש"כ, שהוא עוד טוב יחסית. הדבר היחיד שיש שם הוא הפניות למשנ"ב. "וזאת הברכה" יותר גרוע - שם אמנם יש דיונים, אבל שלא-על-מנת-להכריע, ובמקרי מחלוקת תמיד מביאים דעות של כמה גדולים וזהו. זה מצטרף למגמה של "אין לפסוק הלכה מספר זה, ואין הוא אלא לעורר לב המעיינים בלבד", הרווחת מאוד בספרים שיוצאים היום לשוק, חניכי הישיבות הליטאיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:14 לינק ישיר 

שוטנג כתב <שמעתי בשם הר' אלישיב, שאסור לשאול שאלה מרב ד"ל כי אין לו הבנה בכלל.>

ולכן בקשתי ממנו שלפני שהוא הופך את הר' אלישיב לפוסק בהלכות הבנה, שיוכיח לי את רמתו בהבנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:18 לינק ישיר 

מה זה רב ד"ל? הלוא רוב הרבנים המבוגרים אינם חניכי ישיבות ד"ליות, כי הללו לא היו קיימות; ואף על פי כן הם מציבור זה. קח את ר' אברום שפירא, או הרב סולוביצ'יק, או הרב ליכטנשטיין, או ר' יהודה גרשוני, ועוד ועוד. ובאמת מהדור ה"צעיר" יותר אפשר למנות כמה - הרב יעקב אריאל, הרב דב ליאור, הרב שמואל טל (למרות שהוא למד קצת גם בישיבות חרדיות), ועוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:30 לינק ישיר 

אם חזרנו לעניין הרב טל, הרי שבראיון לעיתון הישיבה לפני שנה בערך הוא נשאל מיהו מורו ורבו, ותשובתו היתה כדלהלן:

יש לי שלושה "רבו מובהק":
הרב גוסטמאן בלימוד.
הרב קפאח בלימוד רמב"ם.
הרב זילברמן בקבלה.

וכמו כן שמע שיעורים אצל הגר"ש אויערבאך.

הפרעתוני

יש לך דוגמאות יותר טובות מהחוגים הד"לים?

יש לך פוסקים ד"לים בעלי שיעור קומה שאתה יכול להתפאר ברמת הפסק שלהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 19:36 לינק ישיר 

הפרעתוני

הנה הדוגמאות שהבאת מקודם:

"הלכה ברורה" ו"בירור הלכה" - גם אני מסכים שזו עבודה עצומה אבל לענ"ד אין הרבה מה להתפאר ברמת ההבנה של הכותבים.

"האנציקלופדיה התלמודית" - שכל הכותבים שם הם בוגרי ישיבות חרדיות רגילות.

סדרת "תחומין" - שרוב המאמרים מהחוגים הד"לים בה הם מאנשי אקדמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 20:06 לינק ישיר 

אני שוב שואל - אתה שואל על חינוך בישיבות הד"ליות (שקיימות לא הרבה זמן), או על השקפה ד"לניקית?

אז כבר נתתי את הרב יעקב אריאל (שלא לחינם הרב אלישיב התנגד להיותו רב ראשי - הוא "גדויל" מדי), ואת הרב דב ליאור, ואת הרב ליכטנשטיין ואת הרב טל (שלמד לא מעט בישיבת הכותל ובמרכז). אפשר לתת גם את ר' אריה שטרן ואת הרב ברוך כהנא ממכון הלכה ברורה (תלמידי חכמים עצומים). ועוד: הרב אליהו בלומנצווייג, ראש ישיבת ירוחם; הרב משה בלייכר, עד לא מזמן ראש ישיבת שבי חברון; ויש עוד.

יש גם כאלו שבצעירותם לא התחנכו בישיבות ד"ליות - או כי לא היו כאלה, או מסיבות אחרות - אבל השתייכו לזרם הד"לי - הראי"ה קוק, הגרי"ד סולוביצ'יק, הרצי"ה קוק, הגרי"מ חרל"פ, הגר"ש ישראלי, הגריא"ה הרצוג, הג"ר ראובן מרגליות, הגר"י קאפח (כזכור, הוא תמך במפד"ל בזמנו), ויבדל"א הרב נחום אליעזר רבינוביץ. גם הרב שבתי רפפורט (שלמד במיר ואצל ר' משה פיינשטיין, וכיום עומד בראש ישיבת ההסדר באפרת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 20:09 לינק ישיר 

ולגבי הפרוייקטים - הנקודה היא שהפרוייקטים הם מבית מדרשם של הד"לים, בעוד שהליטאים, במחילה, דורכים במקום.

הלכה ברורה, למשל, הוא פרוייקט של אברכים מבוגרים (בשנות השלושים לחייהם), ולא של רבנים בעלי מעוף. אבל כפרוייקט הוא רב משמעות.

ובתחומין כותבים רבים מרבני הד"ל, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 21:21 לינק ישיר 

משעשע עד מעציב אותי שבפורום ששמו עצור כאן חושבים התפתח שירשור שחלק גדול בו הוא "עצור כאן חשובים" האם הרבנים החשובים בצד זה של המפה או בצד השני.
האם לא אמור כאן להיות דיון לגופו של עניין איזו גישה צודקת? ולא הרבי של מי יותר גדול?

אני אישית מוכן ל"סבול" דיעה אמיתית אף אם היא תגרום לי להיות בצד שבו הרבי פחות גדול.
לדוגמא, נראה לי די מוסכם על כולם שהגר"א היה ת"ח שאין כדוגמתו, אך האם זה אומר שאם הייתי חסיד הייתי מפסיק לעשות זאת רק כי לצד השני יש ת"ח יותר גדולים? ורק כי אלו שלומדים בישיבות שלהם יודעים להתפלפל יותר טוב?

תוקן על ידי - מרובקה - 21/01/2006 21:21:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 21:34 לינק ישיר 

אני לא מסכים.

יש חשיבות רבה לשאלה, האם דרך החינוך הד"לית (בנושא לימוד גמרא, מחשבת וכו') היא טובה. והדרך לבדוק זאת היא על ידי בדיקת ה"גדוילים". שיטה שלא יוצאים ממנה "גדוילים", היא שיטה שאינה מעודדת למצוינות תורנית, או שאינה נותנת את הכלים לכך. כמובן, אפשר לטעון שיש גם מקום לחינוך לסתם "בעלי-בתים", אבל לא זהו הנושא. זה מה שעומד מאחורי הטענה החרדית (משוללת היסוד) "אין לכם גדוילים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 22:44 לינק ישיר 

הפרעתוני,
למיטב הבנתי החלקית והקצרה את הפורום הזה, נראה לי שחלק ממטרותיו המקוריות היו לחלוק על הטענה שלך.
היינו לברר את האמת עד היסוד בלי משוא פנים לשום טובת הנאה שתצא מכך, בין אם כספית כבוד יוקרה, ואפילו יותר "יראת שמים", נראה לי שמיימוני מייסד הפורום לא יסכים לקבל את תורת הקבלה אף אם יוכח מעל לכל ספר שלאנשים שלומדים קבלה ישנה יראת שמים גדולה יותר.

כל זה בלי לדון ישירות בטענה שלך שהדך לקביעת שיטה היא "טובה" היא הגדוילים? היינו המקסימום של השיטה מדוע לא לפי הממוצע או לפי סטיית התקן כל מומנט אחר של ההתפלגות?

אנצל הזדמנות זו לשאול את ראשוני הפורום, האם הצטרפות המאסיבית של "מזרוחינקעס" לא מפריעה לכם? האם שינוי הרכב הקהל בפורום משמח/מעציב/ לא משנה לכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 23:16 לינק ישיר 

'האמת ללא משוא פנים' היא עניין מורכב. ישנן אמירות שהן אמת, אך חינוכית גורמות נזק רב. ישנם "שקרים קדושים" כלשונו של בוגי. ועוד ועוד. צריך לברר עד תום את כל ההשלכות של אמירה או תפיסה כלשהי, ולא רק לבדוק "האם זה נכון".

לא דיברתי על ההשלכות - מה יקרה אם משהו נראה לי כנכון אבל מסוכן? אבל לבדוק תמיד צריך. וללא משוא פנים, אם יש כזה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2006 23:42 לינק ישיר 

באם יורשה לי להגיב בשם ההנהלה:

ההנהלה אינה עצובה או שמחה על הצטרפותם המסיבית \ המינימלים של מזרוחניקעס \ חרדים או כל בעלי שיוך זואולוגי זה או אחר

ההנהלה שמחה עד מאוד על הצטרפותם של פרטים אלו ואחרים אשר מפרים את הדיון יהיו דעותיהם \ שיוכם המגזרי אשר יהיה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב טל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 50 51 52 לדף הבא סך הכל 52 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.