|
|
| נשלח ב-5/4/2009 01:12 |
|
| |
הרב מאזוז אוהב חסד, ולא אוהב שמתנכלים ליהודי. ודאי לא יאהב שמישהו יתנכל לרב שוקרון גם.
במריבה כל כך מכוערת כפי שעולה מהלינק דלעיל - אין צד אחד נקי. שנים הם התבשלו ביחד ועכשיו ניתן להבין שהיה שם הרבה בלגן בפנים, בשקט בשקט. ככה זה שלא עובדים עם שכל.
זה לא סיסמאות, אלו עובדות. חצרות וכתות מסתיימות כך פעמים רבות, אם אין בראשם צדיק שהוא תלמיד חכם ושקול. כואב הלב על היהודים שנפלו בפח.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 01:26 |
|
| |
תתפלא. כל הגועל שכתוב בכתבה
שייך לשוקרון-קטורזה.
הרב לא היה מעורב!
שוב, תתפלא. הרב מאזוז אמר על שוקרון ושות' דברים קשים ביותר.
רצה תאמין. לא רצה. בעיה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2009 13:06 |
|
| |
בימים אלה ממש, הודיע הרב טל על רצונו לחזור מהצפון לראשות הישיבה שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 23:01 |
|
| |
באמת?
זה טוב שהרב יחזור לתלמידיו.
עוד לא התאוששו לגמרי מהפינוי, כל המשפחות שם, רחמונעס.
אני הבנתי שהרב הלך לצפון הארץ לנהוג בדרכי השגת הנבואה והתבודדות.
מלח, אתה יכול לברר אם הרב חוזר זה סימן שמה? שהוא אוחז כבר בדרגות של רוח הקודש? בטח לא חזר ריקם מהצפון, הוא ליד הרשב"י כל החודשים האלו, בלי קשר עם איש מהעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2009 15:02 |
|
| |
חבל נביאים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 22:23 |
|
| |
נשמע שקט ביד בנימין לאחרונה.
מישהו מעודכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2010 23:02 |
|
| |
תזוזות
מדברים על שתי ישיבות חדשות המוקמות על ידי בוגרי ישיבת תורת החיים. בצפון הארץ ובהתנחלות באזור חברון.
זו עזיבה? שליחות? ופרצת? מחלוקת?
מישהו מכיר?
תוקן על ידי אבישמוע ב- 16/01/2010 23:04:16
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 10:02 |
|
| |
מעניין.
האם הוא חוזר לראשות הישיבה? איך בכלל הסתדרו שם בלעדיו?
נראה שבכל זאת מדובר בתלמידים בעלי חשיבה ויכולת עמידה עצמאית..
התנחלות? הר חברון? היה נראה לי שמאז ההתנתקות הוא ירד מהעניין של התנחלויות
והפך לחרדי.
משהו יכול להסביר לי את העניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 12:29 |
|
| |
מדוע אני חושד שחופן הניקים מעליי, כותבים כולם במקלדת אחת, ומחפשים רק להציף את שמו של רבם לעמוד הראשון של הפורום, כאשר משיקולים דרוויניסטים טהורים הוא כמעט ואבד בתהום הנשייה?
|
| נשלח ב-17/1/2010 21:51 |
|
| |
אדון מקסוול ברוך הבא,
אם יש לך ידיעות להוסיף - עם דארווין או בלעדיו - בכבוד! אם לא, תוכל לדלג על האשכול למרות שהוא מידי פעם נעשה אקטואלי.
בכל אופן עיין בדפים הקודמים ותמצא תלמידים נאמנים שאוחזים מאוד מהרב טל ומסבירים את דרכו ואת המתרחש בישיבה ובקהילה מעת לעת. למרות שאינני כזה אני כן מתענין בנעשה שם.
הרב טל הוא גדול רבני המזרחי שעזב את אמונת המדינה ולא נכון לזלזל בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 23:19 |
|
| |
השיקול הדרוויניסטי שהזכרתי הוא שהרב טל לא מעניין אף אחד מחוץ לאשראם שלו ולזומבים שהוא יצר כדי לספר בשבחו. הברירה הטבעית הביאה לכך שהאשכול הזה נשמט שוב ושוב מהעמוד הראשון, אלא שאתה (אני מניח ששאר הניקים הם שלך, אם לא - אתה וחבריך) מעלים אותו באוב שוב ושוב באמתלא של דיון אם מורנו הגורו גירד באפו הקדוש ביד שמאל או ביד ימין.
הרב שלך הרס להרבה בחורים את החיים, ביניהם לכמה חברים טובים שלי שקול דמיהם צועקים אליי מן האדמה, וחי ה' שאני מכיר אותו ואת הישיבה שלו לא מהיום ויש לי מספיק מרירות בלבי לכתוב עליו ספר שלם. אבל מאי דהוה הוה, ובעיקר בשביל שלוות הנפש שלי החלטתי להשלים עם העובדה שתמיד יהיו אנשים שינהרו אחרי כל מיני דמויות אינפנטיליות כמו הרב טל והרב גינזבורג וניר בן ארצי והצדיק מיבנאל (כן, כולם בחדא מחתא אצלי) שהכישרון הבולט היחיד שלהם - מעבר לניסוח השקפה מיסטית מתוחכמת בגרוש - הוא פיתוח וניהול כת אישיות. אין דבר שאוכל לכתוב שישכנע את אחד הרובוטים שלו, ואין לי רצון להתדיין עם אחד מיושבי הגדר שרוצה להמשיך לחיות בבורותו כדי שיוכל 'לכבד את כולם'.
אז מדוע בכל זאת התערבתי עכשיו באשכול? כי הפורום אמור לשמש לדיונים ולא להיות מכונת תעמולה של שני אנשים עם תריסר ניקים שמתכתבים עם עצמם כדי למשוך אנשים לצד האופל. אם יש לך משהו לומר - תאמר אותו. אבל אין לך. עוד חודשיים תשוב הנה ותוסיף תגובה בסגנון "שמעתי שהרב טל שהוא גדול ראשי הישיבות וכמובן מאוד עניו (כי שום תיאור של האי גברא רמיאה אינו שלם ללא איזכור של ענוותנותו האדירה) אמר לפני כמה שבועות שצריך לברך שהכל על שוקולד, מישהו שמע על זה משהו?"
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 23:46 |
|
| |
מקסוול, נדמה לי שתגובותיך כאן מוקצנות קצת. אתה מוזמן לדפדף אחורה ותראה שאותם שמות שבעיניך הם חסידי הרב אינם ממש כאלו. בכלל נמתחה כאן לאורך האשכול ביקורת לא מועטה על הרב טל. לו הייתי אני מחסידיו לא הייתי מנסה להקפיץ אותו כל חמש דקות לתשומת לב הציבור.
לעומת זאת חייבים להודות שהבעיה האמיתית שאתה מעלה היא אכן כואבת. בלי להתיחס לאישיותו של הרב טל באופן ספציפי, הבעיה היא שאין מנגנון משוב סביר בעולם התורה. כל אדם עם קצת כריזמה או ידע או גינוני צדקות (בדרך כלל אמיתיים) יכול לפתוח ישיבה ולמשוך תלמידים הרבה, בלי שתהיה בעצם שום בקורת על מה שהוא "מוכר" - לא האם הוא מלמד תורה ברמה סבירה, לא האם הוא מחנך רוחני בצורה נכונה, ואפילו לא אם הוא סתם קוקו, ויש כאלו. לישיבות האלו מגיעים אנשים צעירים שבדרך כלל אין להם שום פרמטר להשוואה, והרבה פעמים יוצאות מזה טרגדיות. בהיותי צעיר למדתי בעצמי במקום מן הסוג הזה, למזלי הייתי מספיק ציניקן ומעצבן והם זרקו אותי משם, אבל לא הכרתי בעצמי בחוסר התוחלת של השהות במקום ואלמלא נזרקתי אולי הייתי ממשיך שם שנים. אנשים שאני מכיר עשו את זה וחלקם שלמו מחיר לא פשוט.
אדרבה: האם יש לך רעיון בונה איך לייצר איזה מנגנון משוב? אפילו מבחני רוחב מסוג מבחן המיצ"ב של משרד החינוך היו יכולים להיות התחלה טובה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2010 00:03 |
|
| |
בעניין המוטיבציה בהקפצת האשכול, הרי לך מפי האתון:
" בכל אופן עיין בדפים הקודמים ותמצא תלמידים נאמנים שאוחזים מאוד מהרב טל ומסבירים את דרכו ואת המתרחש בישיבה ובקהילה מעת לעת. למרות שאינני כזה אני כן מתענין בנעשה שם.
הרב טל הוא גדול רבני המזרחי שעזב את אמונת המדינה ולא נכון לזלזל בזה "
בעניין אופן הטיפול בבעיות כאלה במגזר שלנו, ראוי לפתוח לזה אשכול חדש, כי איני מתכוון להשתתף באשכול הזה יותר משאני מרגיש חייב.
אני יודע שזה טריק זול להאשים מישהו בשימוש בניקים שונים, אבל אני לא הולך לעשות ניתוח פילולוגי לכל האשכול הענק הזה כדי לראות מי נגד מי, כי לנגד עיני העמוד הנוכחי ואיני רואה שום הסבר לו חוץ ממה שכתבתי.
תוקן על ידי מקסוול ב- 18/01/2010 00:05:16
|
|
|
|
|