בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב טל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2010 23:51 לינק ישיר 

מקסוול,

בכל מקרה לא תשיג דבר על ידי הגדרות מסוג "האשראם שלו" "זומבים" וכדומה. אם אתה חושב על קורא שכתיבתך יכולה להשפיע עליו, כזה דבר לא ישפיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 20:13 לינק ישיר 

תודה רבה על העצה, אבל אני והשיקולים שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 06:27 לינק ישיר 

מכבד את השיקולים שלך מקסוול, והרי השיקולים שלי:

א. הוא, הרב טל, לא גדול הדור, ולא גדול הרבנים במזרחי. פשיטא. הוא כן הגדול שבהם שעזב את אהבת המדינה. ולכן יש לי חיבה אליו.

ב. דא עקא בדברים אחרים שמועתו עקומה באופן מבהיל. וזו סיבה מספיקה לשמוע מתלמידיו הנאמנים (שעזבו את הפורום הרבה לפני שבאת, כי לא יכלו להתמודד עם העובדות והקושיות שנשאלו כאן) איך הם רואים את המשנה הסדורה או לא סדורה של רבם.

עד כאן השיקולים שלי.

המיאון שלך לדפדף אחורה ולעיין בסוגיות הרבות והמגוונות שנידונו בנושא זה, מקרב אותך עצמך לתלמידי הרב טל שאינם חובבי לימוד בעיון.

גם המשפט שלך בו הכנסת רבנים שונים ומשונים זה מזה בכפיפה אחת ובמכנה משותף אחד - לא מורה על עומק תפיסה. אמנם לכל הרבנים שהזכרת יש כיפה שחורה אבל לענין 'כת' או מה שרצית להראות  יש אחרים הבולטים בכך הרבה הרבה יותר, וחלק מאלו שהזכרת אינם כאלו כלל לפי הכרותי.

ועדיין מי שיודע פרטים על ישיבות / כוללים / סניפים חדשים של תורת החיים - דווח לחברים.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 09:27 לינק ישיר 

אבישמוע
האם א וב אינן סותרים
אני לפחות לא חסיד סטמר עד כדי כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 09:54 לינק ישיר 

.

בעל בעמיו

דומני שאין סתירה, אלא יבוא השני ויתרץ את הראשון, ואכמ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 11:22 לינק ישיר 

שלום לכולם.

א- מקסוול- אני מוחה בתוקף!! מוחה על הפגיעה ברבנים ('אינפנטיליים'כדבריך, עפרא לפומיה..)

ומוחה על ניכוס ה'ניק' שלי לאחרים. זכות ההגדרה העצמית תעמוד לי ולזרעי...

ב- הרב טל הוא ת"ח גדול שאני חלוק עליו מכל וכל (מעמוד 35 ואילך בפורום זה שטוחה דעתי בעניין)

הרב גינצבורג הוא אישיות תורנית בקנה מדה, פנומן ובעל כשרונות יוצאי דופן. לפחות זה ברור לכל בר דעת.

ניר בן ארצי- דעתי מפורטת בעמודים הנ"ל.

ג- אבישמוע- ניר בן ארצי חובש כיפה סרוגה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 15:24 לינק ישיר 

אני מתנצל בפני כל מי שאני חייב -
הוא פורש ובוכה והם פורשין ובוכין. (על דרך יומא יט:)

עכשיו אסביר את הסגנון המשתלח שאותו אימצתי באופן מודע. יש אנשים שחושבים שביד בנימין קיימת ישיבה, אולי קצת חסידיסטית ותמהונית בסגנון רמת גן ויצהר, אבל בכל זאת ישיבה. זה פשוט לא המצב. 'תורת החיים' היא כת לכל דבר ועניין, לא רק בגלל הטמטום המקיף שעובר כל תלמיד עד שנהיה בלתי אפשרי לנהל איתו שיחה, אלא גם ובעיקר בגלל האלהה החולנית שעושים לרב טל. הציבור שלנו אינו מודע לחומרת התופעה. אני יודע בוודאות שהרב טל להערצה הזאת ואף מעודד אותה. (סיפור אחד לסבר את האוזן - לאברך אחד נולד בן, בכור, ורצה לקרוא לו שמואל על שמו של הרב טל. הוא התייעץ עם הרבי - וזה נתן אישור.)

השתיקה הציבורית היא שמכשירה את הקרקע להמשך התופעה. אי אפשר להציל נפש מישראל בהתווכחות מנוסמת, תיאורטית, מופשטת. הללו חושבים שהרב טל גדול הדור, ושתיקה מנומסת וגלגול עיניים לשמיים לא יעשו עליהם רושם; לכן אני רוצה שיהיה ברור שאני חש כלפי הרב טל תיעוב מוחלט. חברים בכת לרוב אינם מודעים כמה מוזרים הם ודעותיהם, וזה סוד המשכיותם. צריך להיעמד מול התופעה ולומר בקול רם: אתם משוגעים. שוטפים לכם את המוח. הכת שלכם אינה שונה מהכתות האמריקאיות הקיקיוניות שמתרבות כמו שפנים. אנשים כמוכם איבדו את הזכות להשתתף בדיון רציונלי, ובזה לא גרע חלקכם מקיצוני המשיחיסטים והננחים שלא מבזבזים עליהם אנרגיה חוץ מלבוז להם. עכ"ל.

תוקן על ידי מקסוול ב- 20/01/2010 15:33:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 17:41 לינק ישיר 

מקסוול,

הסיפור שהבאת קצת תמוה אבל לא עד כדי כך מזעזע.

שוב, גם אם נניח  שהאמת כדבריך, עדיין אמורה להיות "כתובת" למלים שלך - אם לא חסידי הרב טל שנניח שכבר התיאשת מהם, אז לפחות אנשים מהצד, נאמר, הורים או חברים של בחור ששוקל ללכת ללמוד ביד בנימין, או אולי אפילו אנשים שכבר מתנגדים לרב טל ואתה רוצה לשכנע אותם לבטא את התנגדותם בתקיפות.  אני לא רואה איך קריאת שמות גנאי שאינה מגובה בהסברה הגיונית תועיל לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 21:35 לינק ישיר 

בעל בעמיו - לא הבנתי את מה שכתבת:
[quote]

אבישמוע
האם א וב אינן סותרים
אני לפחות לא חסיד סטמר עד כדי כך.
[/quote]

מחד - אהבתי את הגישה של הרב טל לציונות. היה בזה חידוש במזרחי כאלו דעות. מאידך - קשה להבין את התנהלותו הילדותית בכל שדה ההלכה. סתירה? אולי באישיות שלו.

אבל מה הקשר לסטמר עד כדי כך?

ולמקסוול -

אם אתה כועס ופגוע, אבל גם רוצה להיות יעיל - תסביר יותר טוב איך זה שנוהרים כל כך הרבה בחורים לישיבה הזו. האם זו הכוונה של הרמי"ם בישיבות הקטנות? מה כל כך מושך בזה? כאן כנראה נעוץ שורש המשך התופעה הדארויניסטית, לא?

אם זו כת באופן חמור כפי שאתה מתאר, ניתן לתאר את התפיסה שלה, ואם היא מסוכנת באמת, פשוט לספר זאת. שתיקה של מאוכזבים לא מועילה כלום לבירור.

זלמן - באמת אין לי מושג איזו כיפה יש לניר בן ארצי, העיקר שיש לו ב"ה. הוא לא חלק פשוט מרשימת רבנים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 21:36 לינק ישיר 

שנרב

לעתים מי שחבר בכת מוזרה אינו מבין עד כמה היא מוזרה. דיון תרבותי רק יחזק את הרושם שדרכו היא אלטרנטיבה למיינסטרים שמתקבלת על הדעת ולא השקפת עולם מעוותת והזויה. תחשוב איך היית מתדיין עם משיחיסט, אם נשברת ולא יכולת יותר להתעלם.

אני חושב שתלמיד של הרב טל אינו יכול לתאר יקום שרבו אינו מתנת האל לאנושות - ואני רוצה להראות לו שיקום כזה קיים. אצלי.

אם הסיפור שהבאתי אינו מזעזע אותך, לך שב מספר שעות בבית המדרש ביד בנימין, ותראה שמקום כזה עוד לא הכרת.

אבישמוע

כפי שהזכרתי, פשוט אין לי כוח. ניסיתי בעבר. לא עוד.
גם אלה שמודעים לתופעה - פשוט מגלגלים עיניים לשמיים. לא גיליתי את אמריקה, אבל למיטב ידיעתי אני היחיד שלוקח את זה ברצינות.

תוקן על ידי מקסוול ב- 20/01/2010 21:46:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 21:49 לינק ישיר 

או קיי. את זה אני באמת מבין וגם מכבד.

אם כי ישנו הבדל בין התנצחות עם בעלי הדעה, לבין דיון בין משקיפים לה מבחוץ.

אבל באמת צריך כח כדי לנסות להגדיר בדיוק.

עם הקשרים שאולי עוד יש לך, שלח לפורום את אחד מהחסידים שם ונחזה בדבריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 21:57 לינק ישיר 

אתה צודק. לא ראוי שאתערב באשכול מבלי להיות מוכן להשקיע בניסוח דעתי. עם חברי האשכול הסליחה, ועתה אתפנה מפה ולא אטריח יותר, בתקווה שתגלו הבנה שמה שכתבתי יצא מלב שבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 11:13 לינק ישיר 

עשיתי שיעורי בית!!

ישיבת תורת החיים מקימה שני סניפים:

סניף בנצרת עלית (לשם הם חשבו ללכת כבר אחרי ההתנתקות). וותיקי אבקכי הישיבה ילכו לשם.

וסניף נוסף בחוות מעון (!!), שם תוקם ישיבה בראשות הרב דביר טל (בנו הבכור של).

יש כאן שתי מגמות מעניינות- ירידה אל העם (נצרת עלית, בהנחה שלא מדובר ברצון ליצור פרובוקציות ועימותים

עם בני המיעוטים ששם..) והתחברות מחודשת לשפיץ של ההתנחלויות, לאחר שהיה נראה שהרב טל אבד את

האמון באפשרות ההצלחה של התיישבות בזמן הזה (בעקבות ההתנתקות).

מעניין לראות כדאי יסתדרו תושבי חוות מעון האינדווידואליסטים (שלא לומר אנרכיסטים) עם תלמידי ישיבה חסידים

('יסמנים') המבוטלים לרבם ביטול רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 11:21 לינק ישיר 

זלמן
בזמנו שאלתי תלמיד חשוב של ישיבת תורת חיים, כמה זמן ייקח עד שהרב טל יתחיל עוד פעם לחגוג את יום העצמאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 22:10 לינק ישיר 

ומה הוא ענה לך?
כלומר האם הם מודעים להפכפכיות הבולטת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב טל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 42 43 44 ... 50 51 52 לדף הבא סך הכל 52 דפים.

bholext