|
|
| נשלח ב-21/1/2010 22:25 |
|
| |
זלמן, אם כנים דבריך - הסיפור הזה של שתי שלוחות במקביל נשמע קצת מפוקפק.
זה יותר מזכיר לי סתם שיטה רגילה של ראש ישיבה להיפטר ממי שהוא לא רוצה שיהיו לידו, ולהשאיר בישיבה את ההולכים בדרכו.
את הבן יקיר, הראש ישיבה לא שולח, ולא מוותר עליו. כלל זה נקוט בידך, דוק ותשכח שכן הוא בכל הישיבות. בטח שלא שולחים רב נורמלי לשלוחה של ישיבה באיזה מאחז נידח ותמהוני.
אולי תעמיק את השיעורי בית שלך, ותברר את מי לא שלחו?
מה שכן, ברגע שיהיו כמה סניפים לתורת החיים, לא יהיה צורך יותר לצאת בהכרזה קולנית ולחזור ממנה לגמרי אחרי תקופה, פשוט יהיה אפשר במקביל להכריע כמה דברים סותרים, בכל סניף משהו אחר וזה הכל..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 07:58 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 09:21 |
|
| |
שוב האשכול הועלה מן האוב, והבושות שעשיתי לעצמי לא ייתמו מן הארץ. אתנצל שוב על ההשתוללות שלי כאן. ולכם אני אומר, שגם בדיון עקרוני, קר ומנותק, ראוי לזכור שיש אנשים אמיתיים ומשפחות אמיתיות שנפגעים במציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 09:21 |
|
| |
קוק,
על החשיפה. אין ספק שנטרפה עליו דעתו. עדיין יש לדונו לכאו' כשברי לוחות. אא"כ הוא מסוכן לציבור. (אינני שולל זאת). כשאני חושב איך היו הרמב"ם או הגר"א מגיבים למראות המזעזעים האלו, רעדה אחזתני.
הפרוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 01:09 |
|
| |
אי משום הא לא איריא,
אני נמנה על מעריציו היותר גמדיים של הרב טל, אבל השתתפות באירוע מגניב של כמה זרוקים (אולי גם קצת שרוטים) אינה מהווה סיבה לפסול בנאדם. פה ושם בחיי הייתי נוכח באירועים ששיכים לאותו ז'אנר, והגם שאין זו כוס האספרסו שלי אי אפשר לומר שכל מי שמשתתף בדברים הללו הוא לא שפוי או רשע.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 01:46 |
|
| |
הפרוש, מה מזעזע במראות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 10:59 |
|
| |
למרות שהמעשה מנוגד במפורש להלכה, ורב המתימר לפעול לפי השו"ע, לא יכול לפעול נגד הלכה מפורשת.,
אבל אני בהחלט חושב כי היום- צורות תפילה והתכנסות רוחניות לכל צורותיהם לגיטימית, והמשתתפי בה אינם נפסלים, בשום צורה שהיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 14:52 |
|
| |
שלמה ל
מה שמזעזע במראות הוא: א. שישנה כמות כה גדולה של אנשים שאבדו את דעתם. ומי שאין בו דעת זו הרמה הנמוכה ביותר של האנושיות. שהרי מי שאין בו דעת אסור לרחם עליו ות"ח שאין בו דעת נבלה בשוק טובה הימנו. הצעקות הברבריות האלו משל אין דרך לפנות אל האלוה הן ביטוי ל'רוחניות' מזרחית (כוונתי למזרח רחוק בסדנאות שונות ומשונות) והן כדרך העובדי כוכבים. ב. ובהמשך לנכתב לעיל זוהי הנהגה הדומה לדרכי עובדי ע"ז. ביהדות ישנן דרכים לזעוק אל ה'. ויזעקו אל ה' בצר להם היינו תפילה ותחנונים, תשובה ומעשים טובים. לא קלות ראש ו'צחוקים' בסדנאות מדבר הזויות. תסתכל על האנשים שם, כולם נראים כמבולבלים וחסרי כיוון. התופעה של 'שחרור' כזה, בעיניי לפחות, היא תופעה לא יהודית כ"כ שהאישים הדגולים שהזכרתי, לטעמי, היו בזים לה ונרתעים הימנה אחור.
ירוחם,
אנא כתוב נגד איזו הלכה מפורשת הם נהגו.
ומדוע היום זה מותר??
הפרוש
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 15:19 |
|
| |
הם נהגו בהתאם להלכה שפסק מורינו הרב ג'ורג' ברנארד שאו זצוק"ל
"זה יותר גרוע מפשע, זה טמטום".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 15:29 |
|
| |
הפרוש כל אדם רשאי לעבוד ולבקש את בוראו, לפי תחשותיו, וצורת ביטויו, העובדה שכך נוהגים במזרח, לא פוסלת את השיטה ואת הדרך, אנו אוכלים אוכל סיני ויפני וגם הודי בתנאי שזה כשר, אין כל טריפה בצורה זו, המשחררת את האדם מעקבות פסיכולוגיות של סביבתו. עבודת ה' הנעשית בצורות ביזאריות של צום מלקות- אי רחיצת הגוף בימים אלו, שינה על הארץ. אמירת תהילים כל היום תפילה על קברים וכו' אינה טובה יותר. להפך.
שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפלה סימן צ סעיף ה
(י) ו לא יתפלל במקום פרוץ כמו בשדה, מפני שכשהוא במקום צניעות חלה עליו אימת מלך ולבו נשבר.
הלכה זו מבוססת על הגמרא- ברכות דף לד : אמר רב כהנא: חציף עלי מאן דמצלי בבקתא.
אבל היום השתנו הזמנים, האדם שונה טבעו שונה, והוא יכול להרגיש היטב את אימת המלך גם במקום פרוץ. ומתוך ניסיון אישי, לפעמים הרבה יותר מאשר בין כתלי בית המדרש -בב"ב - ומאה שערים וכ'
כמה הערות על ההלכה הזו- שחרית מנחה ומעריב שנקבעו על ידי האבות, נקבעו על ידם בחוץ, אי אפשר לקיים את שאו מרום עיניכם וראו- מי ברא אלה! כשאתה סגור בין כתלי ותקרת בית הכנסת
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 15:38 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | אי משום הא לא איריא,
אני נמנה על מעריציו היותר גמדיים של הרב טל, אבל השתתפות באירוע מגניב של כמה זרוקים (אולי גם קצת שרוטים) אינה מהווה סיבה לפסול בנאדם. פה ושם בחיי הייתי נוכח באירועים ששיכים לאותו ז'אנר, והגם שאין זו כוס האספרסו שלי אי אפשר לומר שכל מי שמשתתף בדברים הללו הוא לא שפוי או רשע. |
|
אני מכיר את רוב האנשים שנראים בסרטון, והם בשר מבשרה של ישיבת תורת החיים, לא כמה זרוקים ושרוטים כלשונך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 15:56 |
|
| |
...אמור לי מי הם ידידיך ואומר לך מי אתה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 17:56 |
|
| |
הגיע הזמן לשים סוף לחדירה של מיסטיקה כזו ליהדות.
כשאתם רואים כושים כאלו אתם לועגים, ובצדק.
זה רחוק כמטחווי נגיעה מההתגודדויות לבעל
וביושר יש לציין שהמקור הינו היהדות החרדית שמטעמים שונים לא השליכה מעליה כיתות מסויימות
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 01/07/2010 17:58:11
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 18:13 |
|
| |
לא מסכים.
מה שעוברים כאן על הדין החמור שלא להתפלל בשדה, נו... כבר ראינו עבירות יותר מפחידות.
רציונליות אכן אין כאן. גם לא בהנחת תפילין.
פעולות חפשיות בסגנון לא הלכתי מצד מבקשי קרבת אלקים זה דבר לא חדש ולא בהכרח מגונה. לא חסרו אירועים ביזאריים כאלו ואף יותר מאלו אצל ראשוני החסידות [תל"ק] וגם אצל אחרים בדורות שונים.
הרב טל עשה הרבה מעשים שנויים במחלוקת, קצתם נידונו באשכול זה וקצתם לא, ויש הרבה מה להעיר על דמותו ועוד יותר על מצבו הרוחני ורמתו העיונית של הציבור הדתי-לאומי שאיבד אלף איש (!) לטובת אדם כזה. אבל את סיפור הצעקה הזו הייתי מקבל כקוריוז משעשע אצל כל טיפוס רוחני אילו היתה לי דעה ראשונית טובה עליו, ולא נראית לי הטקטיקה של לתלות הקלקלה במקולקל.
אלא אם כן יש כאן סיפורים חבויים אחרים - לא נראה לי שזה העניין פרט אולי למקסוול שיודע משהו שאנחנו לא יודעים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 22:06 |
|
| |
עשיתי טעות מעיקרא שהתערבתי באשכול כשמראש לא הייתה לי כוונה להסביר את עמדתי כיאות. גם עכשיו לא אכתוב יותר מדי מחשש אאוטינג; יש כמה אנשים שאני מנסה לשמור על מערכת יחסים סבירה איתם, ואני מעדיף שלא יישרפו גשרים אם האדם הלא נכון ייתקל באשכול הזה. לא רק חברים יש לי שם אלא גם קרוב משפחה, ואמר החכם you can choose your friends but you can't choose your family, ולכן אכתוב בזהירות.
שנרב
כנראה שאתה רואה ברב טל עוד אחד מהז'אנר שעליו כתבת במאמר 'וחסידים ייכשלו בם'. ולא היא.
בישיבת תורת החיים ההערצה לראש הישיבה עוברת כל גבול. ההאלהה הזו היא בעצם מהות הישיבה, הדבק שמחבר בין התלמידים. בבית המדרש יושבים התלמידים ומספרים אחד לשני סיפורים על הרב טל. ראיתי התנהגות עולה על זאת של חסידי גור בשמחה של בית האדמו"ר - כל אחד מנסה להיות יותר 'מחמיר' בהערצה לאדמו"ר מהשני, יש סחף חברתי חזק מאוד לכיוון הזה. חברויות נוצרות על שום-כלום מעבר להערצה משותפת לרב.
ההבדל בין הרב טל לבין, למשל, הרב גינזבורג (ששמעתי עליו מאחד ממעריציו שהוא המשיח! בחיי ראשי!) הוא שהרב טל מעודד את ההאלהה שלו. פעם חשבתי שהתלמידים הם שנסחפים; נפל לי האסימון לפני שלוש שנים (אני זוכר את הרגע ואת המעמד) שהכל מעשה ידיו. גינונים שונים ומשונים, נהלים ותקנות מוזרים, דברים שהוא אומר כבדרך אגב בשיעורים שלו, וכן הלאה. לא אפרט יותר מהטעם שהסברתי. מי שלא רוצה להאמין - שלא יאמין.
לכל השטויות הניאו-פסאודו-חסידיות שאתה מכיר במגזר שלנו שמטמטמות את השכל תוסיף את הגורואיזם הזה ותקבל את המתכון המושלם לכת שכמעט ואין ממנה יציאה. זה מה שהופך את תורת החיים למעצמה שמשאירה באבק את רמת גן ואת יצהר ואת הרב גינזבורג. הבעיה כאן איננה השקפת עולם שטחית ורוחנית בגרוש כמו שתיארת במאמר שלך, אלא בכת אישיות שאי אפשר להיחלץ ממנה. כדי להינצל דרוש יותר מקניית קצת פרספקטיבה והשכלה כללית; דרוש ניתוק חברתי מוחלט, ממש כמו הינצלות מכת.
כמו שכתבת, איבדנו אלף איש לאדם הזה. אם ביניהם היה רוב מעגל החברים שלך וגם קרוב משפחה, כפי שבמצבי - "ואמלטה רק אני לבדי להגיד לך" - היה לך קצת יותר קשה לנהל שיחה אינטלקטואלית מופשטת ומנוכרת על הנושא. במשפחתי הצלחנו לעשות שלום קר, אבל אני יודע על משפחות אחרות שגם לזה לא הגיעו. המתיחות אינה כמו במצב של חזרה בתשובה\בשאלה של אחד מבני המשפחה, אלא כמו באחד שנסע להודו וטחן את המוח שלו עם סמים. עם חלק מהזרוקים והשרוטים כלשונך שרואים בסרטון עברתי הרבה דברים, יש לנו המון היסטוריה משותפת, ולמעשה נאלצתי לקבור אותם בחייהם. הם אינם הזויים לפי הסטנדרטים של תורת החיים. הם מייצגים לגמרי את הלך הרוח. רובם נשואים עם ילדים.
That's all I have to say about that - Forrest Gump
תוקן על ידי מקסוול ב- 01/07/2010 22:22:08
תוקן על ידי מקסוול ב- 01/07/2010 23:00:34
 |
|
|
|
|
|