|
|
| נשלח ב-1/5/2007 12:16 |
|
| |
צרפרף
נניח שברצונך להגכיח טענה מסוימת, גם זה צריך להעשות בצורה מושכלת. לדוגמא תסביר מדוע אנחנו והערבים לא מייצגים את יצחק וישמעאל, או לחילופין מדוע כן.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/05/2007 12:13:15
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 12:34 |
|
| |
מואדיב ובעל בעמיו
מה אתם רוצים מהחיים שלי? אני הרי מודה ברדידותי וזועק לעזרה מנדב שנרב.
אני משתייך לאסכולת תשמ"ד של אידך גיסא והמומחיות שלנו זה לחרדים ולא למיזרוחניקים.
ואיפה שנרב כשצריכים אותו?
הייתי כותב לו לתיבה האישית אבל אני קצת מפחד ממנו.
אתם מכירים את הסגנון שלו, תודו שזה מפחיד ליפול לפה שלו.
קראתם את המאמר שלו ב'בנקודה' נגד 'מעגלי צדק'? אם לא, הפסדתם. וואו, ללקק את האצבעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 14:15 |
|
| |
צרפרף , אולי הגיע הזמן שתעזוב כבר את אסכולת בראון ותצטרף לאסכולת שנרב - אא"ח (אלעס איז חרטא)?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 14:47 |
|
| |
מיציץ
במחילה, אבל מעכ"ת בלבל בין האסכולות.
אני משתייך לאסכולת תשמ"ד. אסכולת בראון שמייסדה הוא ד"ר בני בראון היא אסכולה שונה לחלוטין.
אני מבין שמנקודת מבט של מישהו המשתייך לאסכולת אא"ס (ובמקרה שלך אף דובר האסכולה) ההבדלים בין אסכולת תשמ"ד לבראון הם פעוטים. אבל דע לך שהמרחק ביני לבין חברי אסכולת בראון יותר גדול מהמרחק שלך מהם.
חוץ מזה שיש לי הרבה מה להפסיד מנטישת אסכולת תשמ"ד. אל תשכח שכשהיה לי משבר עם האקסית שלי, אידך גיסא הזמין את שנינו לארוחת ליל שב"ק. המנה הראשונה היתה דג סלומון והמנה העיקרית היתה פשטידות בשר. רק אומר לך שהאקסית שלי הייתה צמחונית רח"ל (אחת הסיבות לפרדתנו) והיא שבעה רק מהתוספות.
עם זאת אני מודה כי עד לרגע זה לא ידעתי שד"ר שנרב הקים לו אסכולה משלו. קראתי בשעתו את מאמרו בכתב העת אקדמות ושם הוא כתב שהוא משתייך לאסכולת 'שתי עגלות' של הרב ד"ר מיכאל אברהם. אני מבין שנגע הפילוג הגיע גם לאסכולות של המיזרוחניקים. זה מתחיל להזכיר מה שעובר על חסידות קרעכצין המעטירה. נשאר רק לתהות איך רבנו מיכי מתמודד עם הפילוג באסכולה שלו.
למרות כל הנ"ל, אם ד"ר שנרב יזמין אותי לארוחת שבת אני אשקול מעבר לאסכולה החדשה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 17:11 |
|
| |
צרפרף,
קשה לענות לשאלותיך בלא להסחף לתיאורים אישיים או להטפה פוליטית שתגרום להסחת נושא האשכול.
בכל אופן, לגבי דעות פוליטיות קשה להבין את טענתך. האם מכך שאדם כלשהו אינו אמון על "אורות הקודש" נגררת המסקנה שהוא צריך להאמין למוחמד דחלאן או להעריך אחרת את כוונותיהם של איסמעיל הנייה וא.ב. יהושע? האם אי אפשר להזדהות עם הפרוייקט של תחיית ישראל בארצו גם בלי לראות בחברת הכנסת גלאון את התנוצצות אור הישועה הזרוחה והתפרטות כח עצמיותנו הישראלית?
לגבי רמה אישית של אנשים, קשה לדעת. אני חושב שאצל רבים ממנהיגי הציבור הזה משחקת מאד העובדה שברמת הפרט הם אנשים ישרים, דורשי טוב והגונים. בציבור שלנו לא קוראים מספיק את מקיאוולי.
מעבר לזה, בבית הכנסת בשלייפר זרוקה חוברת דרשות של אחד מגדולי ראשי ומנהיגי הציבור הליטאי (לפחות מהחמישייה הפותחת). יצא לי לעיין בה פעם בזמן תפילת מנחה. מה אומר לך? המדור "קורות רבינו" בעיטורי כהנים הוא קורס בתורת השדות הקוואנטיים ביחס לרמת החרבשת של היהודי הזה.
בכל אופן קשה מאד לדעת לאן הציבור שאני משתייך אליו הולך. לפעמים אני כבר מגבש דעה על איזה כיוון או תת קבוצה, ופתאום מופתע לגלות דברים חדשים. אל תשכח שלרוב הציבור יש גורמים מאזנים (עבודה, חשיפה לתקשורת) שמקשים מאד על קבלה רצינית של תורות אזוטריות מדי.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 17:36 |
|
| |
סליחה על הסטיה הקלה ועל תפקיד פסיכולוג הכורסא שלקחתי על עצמי לרגע (מיד אשיל אותו..).
רק עכשיו נפל לי האסימון (מי שמבוגר מספיק יבין את הביטוי הארכאי הזה). כל הסיפור של צרפרף עם האסכולה\ות הוא תחושת שייכות שכה חסרה לו. הוא פשוט רוצה להרגיש שייך לתנועה מסויימת אז מכיון שלחסידות קרעכצען הוא לא שייך כבר ,אז מצא לו תחליף בדמות אסכולה.
צרפרף,אל דאגה, בכל מקרה תיוותר לך האסכולה מאב"מ [מחפשי האסכולה בכל מחיר]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 20:03 |
|
| |
הוא תמיד יוכל להתקבל בברכה אצלנו, קהל דחסידי יעשאראן-ירושלם בנשיאות מרן כ"ק האדמו"ר שליט"א.
בקהל החסידים יש לא מעט אקסיות מיתולוגיות (חכמות ובעלות עושר מנטאלי) של אקסים מיתולוגיים מקטמון ורחביה, וידוע שבתורותיו הק' של כ"ק האדמו"ר כלולות כל האסכולות הזרות תשד"מ, תשס"ו, תכח"ל, שק"ק ותמצית דו"ח ועדת וינאגראדע על טהרת הקודש.
דומני שאפשר אף להכריז על צמיחתה של אסכולה חדשה בציבור החרד"לי - אסכולת לשמ"ד - ליבוביצ'יאניות שלא מדעת - עיין למשל בעלון של רבני צהר ותזהה טרנד חדש של כתיבת מאמרים על תובנות ליבוביצ'יאניות עתיקות, באמצעות סוכני תרבות כשרים משלנו, וללא הזכרת השם המפורש חלילה, כי מקובלנו מ'מרכז' שאין לכתבו (נו שוין, נסתפק ב'פרופ' ל'').
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 20:23 |
|
| |
חיסרון אחד יש לכם אתם על טהרת מושכים בעורלתם.רק המחשבה על זה עושה לצרפרף חמרמרות בגב...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:06 |
|
| |
ממללא,
בתור אחד מקטני חברי האסכולה (אני נוטה לענווה מטבעי), יש לי שתי תהיות: 1. מדוע זה משוייך לחרד"ל? 2. מדוע אתה חושב שזה 'שלא מדעת'?
אבקש הבהרות או התנצלות ("דבריי הוצאו מהקשרם", "אני נוטל על עצמי את מלוא האחריות", "אנו ניישם את ההמלצות במלואן" וכדו') באותו גודל ובאותו מקום כמו ההשמצות המקוריות.
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:34 |
|
| |
[אמא שלום: קליפע מדיר אותך מההכללה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:37 |
|
| |
לאור ההדרה חוששני שאמשלום תצטרך להקים לה אסכולה משל עצמה , אא"מ (=אלעס איז מגדר).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:40 |
|
| |
... זה יותר טוב מאלעס איז מושכים-בעורלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:41 |
|
| |
[ממללא, קליפע, מייציץ ומואדיב (במיוחד מואדיב) - ]
תוקן על ידי אמשלום ב- 01/05/2007 21:38:57
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:42 |
|
| |
זה לעומת זה עשה האלקים , ברא מושכים בערלה ברא מגדר כנגדם.
|
|
|
|
|