בית פורומים עצור כאן חושבים

מי בחרם ומי בחיה - הרב נתן סליפקין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/3/2005 16:20 לינק ישיר 

אני מכירו אישית. ב"ה מצבו לא הורע לגמרי (הוא לא רעב לפת לחם, ואין צורך להביא לו מתנות לאביונים), אבל עקב כל הסיפור שאירע לו הוא צריך להדפיס את ספריו מחדש, להוציא חלק מההסכמות, ולעבור למדפיס ומפיץ אחר. שכל אלה כרוכים בתשלום לא קטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 16:35 לינק ישיר 

אחד מהרבנים המתנגדים ששאלתיו על דבר ה"עליהום" הנ"ל, תשובתו היתה: "ידי נכבלו לאחור".

פליאה ממני דעת נשגבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 16:50 לינק ישיר 

סמדיה, נדמה לי שעל כעין זה אפשר לומר את מה שכתב הואנצ'ו דאורן (בהרהוריו על טאואיזם):
פשרה לשם ריצוי אחרים פחות טובה מיושר שמרגיז אחרים. במקום לזכות בשבח מבלי שהיית טוב, מוטב להיות מושמץ מבלי שהיית רע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 17:13 לינק ישיר 

סמדיה,
ואחר כך מצפים שנקבל את הפסקים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 19:55 לינק ישיר 

הרבני ששוחחתי עמו אינו "פוסק" אלא הוגה "דעת תורה".

ודוק ותמצא גיחוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 20:16 לינק ישיר 

הכיצד כבלו את ידי "דעת התורה" לאחור?
____

"אנשים חכמים חושבים על הצדק, ולא על עשיית רווחים. אנשים טיפשים כמהים לרווחים, ומתעלמים מהצדק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 20:26 לינק ישיר 

ידיד ה',

נסה לחשוב על זה כמשרד שיווק ופרסום, עם יועצי תקשורת ועתונות מסלפת. גם קצת כוונות טובות. אולי אז תבין.

שכחתי, תוסיף גם קורטוב יראת שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 20:34 לינק ישיר 

שכחתי להוסיף שכפי הידוע לי הרב שמואל קמינצקי היושב תחכמוני בפילדלפיה והרב יעקב פרלאוו דנובומינסק, לא חזרו בהם מהסכמתם. גם לאחר לחצים כבדים.

יתכן ואני טועה.

אולי לרב קמינצקי עלו אסוסיאציות שליליות מימי
"Making of a Godol" של אחיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 20:59 לינק ישיר 

איני זוכר כעת במדויק מי אלו, אבל אכן רק חלק מהרבנים חזרו בהם מהסכמותיהם.

אבל דיברתי עם ר' סליפקין הערב, ואמר לי שזה חלק מהסיבה לחזור ולהדפיס, מאחר ואינו יכול להדפיס שוב עם אותם הסכמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 22:46 לינק ישיר 

אם כי נסיונות הצנזורה הפרימיטיבית מרתיחים אותי באותה מידה, אני סבור שאין לרחם על הרב סליפקין הנכבד שכן בתוך עמו החרדי הוא יושב - לטוב ולרע.

כחרדי, הרב סליפקין מקבל סל שירותים מהחברה החרדית (הביטחון היחסי בחינוך הילדים והחומות הגבוהות, התודעה ההמשכית, ההחיכוך בגדולי ישראל המרקדים בשמחת סיום הש''ס ועוד ועוד) ועליו לשלם את המחיר המלא. מי שלא מזדעזע מחיים בקרב חברה עם תפיסת עולם חד-מימדית המכתיבה את צבע חולצתו וגרביוני אשתו ומי שמוכן לעלות לא''י ובכך לוותר על חינוך תיכוני לבניו, בל יזיל דמעות על כך שאין מאפשרים לו לפרסם ספר עם מסרים הקשים לעיכול בקרב חברה חד-מימדית זו!!!

אלא, שעד היום יכלו להדפיס באנגלית מה שבעברית היה אסור. התפשטות הצנזורה למרחב שמעבר לגבולות קרית ספר ובני ברק מהווה התפתחות טבעית וצפוייה.

ולו נמנה על יקירי קרתא דבני ברק המאכלסים את פורומינו, הרי שהייתי שולח לו צ''ק של 100 דולר עם צלוחית שמאלץ הרינג - שהרי אין להם ברירה. אבל מחוצניק שעלה לארץ להתדבק בגדולים ובתורת א'י אין אלא לברכו שיזכה לחתן את כל בניו בסידור מלא עם בנות המחרימים.

כמו כן לא רחמתי מעולם על ר' ברוך צייט כאשר החרימו את ישיבתו - מי שהולך לישון עם הרב שיינברג שלא יתפלא כאשר הוא קם עם ר' אליהו משה ווינטרוב

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 09/03/2005 22:52:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 22:53 לינק ישיר 

ג'רי,

Touché

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 23:09 לינק ישיר 

סיינפלד,
אני ממש לא מסכים לגישתך.
לדעתי יש לתמוך בו (אם צריך), וזאת לטובת תיקון החברה, ולא רק מחמת רחמים עליו עצמו. טיעונך רק גורס שאין לרחם על מי שעשה טעות, וגם בזה אינני מסכים. אולם מה עם תרומתנו הראויה לתיקון האינפנטיליות החרדית? תרומה כזו יכולה לעשות משהו בכיוון הזה. 'לא תעמוד על דם רעך'.
אשמח לתרום במידת הצורך. נא לעדכן אותי האם וכיצד.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 23:31 לינק ישיר 

הרב מיכי,

תקון החברה לא תעשה על ידי פורום זה.

אתן לרב סיינפלד להשיב כדעתו, אך אני אינני סובר שאין לרחם על הטועה, אלא ישנם טעויות שנעשים בכוונה תחילה של נסיון להשתלב בחברה החרדית עם מודעות לחסרונותיה ובאותה עת לנסות ולעקוף את הממסד והסמכותיות.

יש שכבר הצליחו על ידי כתיבת ספרים בשפה זרה או על ידי קהל חוצניק בלע"ז. היטיב לבאר הרב סיינפלד את המצודה הפרושה כבר גם על טריטוריות אלו.

עיין ערך "Axis of Evil" של הנשיא בוש והבן.

ומי שאינו מודע לכך טעותו יותר מטעות היא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 23:33 לינק ישיר 

לאחר שיחה עם ר' סליפקין, נראה לי שעת עתה, העידוד והחיזוק המתאים, זה לשלוח אליו מיילים של 'חיזוק', ואולי גם לקנות את הספרים שעדיין אפשר למצוא.

עוד לא התברר לי סופית האם נדרש לו תמיכה כספית.

אבל א"כ בע"ה אכתוב זאת בפורומנו החשוב.

"...ותומכיה מאושר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 23:36 לינק ישיר 

המבקש הסכמות מגדולים לספרו, בונה את התשתית הטכנית לחרם נגדו.

מצטער, אבל אין לי שום סימפטיה או רצון להצילו מציפורני החרדיות האינפינטילית, מה גם שהוא תרם להיווצרותה.

חסיד שמוריד את השטריימל הוא אפיקורס, ואילו בעל תשובה המתחיל לחובשו הוא אידיוט (האדמו''ר מביאלא בשיחה אישית לבעל תשובה מיוחם).

תוקן על ידי - עצכח - 10/03/2005 5:09:42

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי בחרם ומי בחיה - הרב נתן סליפקין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.