בתכליתיות, בעיקשות, וחרף כל הההשמצות (ע"ג העתון!) וההדלפות (כאן, בפורום...) ממשיך המרא הבלתי נלאה, לבסס את מעמדו ומעמד בני משפחתו בהיררכיה העירונית.
הפעם, לאחר שהאחיין "סודר" על הצד הטוב ביותר, הגיע תורו של "החתן".
המאבק על איוש תקני רבני השכונות בעיר צובר תאוצה.
כפי שדיווחנו בשעתו, כבר בערב הבחירות, ניסה קריספל, באחד מאחרוני מחטפיו, למנות שלושה רבני שכונות, כשבאופן לא מפתיע, לא נמנה על המועמדים שהוצעו על ידו, אף לא אחד מאנשי הרב גרוסמן.
המרא, באמצעות העו"ד המשפחתי, מיהר לשלוף מהארכיון חוזר שיצא ממשרד רוה"מ (הדתות ז"ל), ולפיו כל תקני הרבנים בארץ שטרם אויישו, בטלים ומבוטלים.
פנייתו של נציג המרא, הביאה בעקיפין לביטול התקנים ולהורדת הנושא מעל סדר היום.
* עשה לך רב *
כניסתה של סיעת יהדות התורה (ז"ל) לקואליציה, הביאה לביטולו של "חוזר התקנים" מבית מדרשם של עומרי שרון וסיעת שינוי.
הפשרת תקני הרבנים, הפכה באחת, את מינוי רבני השכונות בעיר לרלוונטי מתמיד.
הגידול המהיר והלא-טבעי אף הביא להגדלת התקנים המקומיים, ולהעמדתם על חמישה.
על חמשת התקנים הפנויים עטו חיש-מהרה, לא רק רבני העיר "המתנדבים", מחוסרי הג'ובים (הוי אומר: משכורת...) אלא גם, שלא לומר בעיקר, פטרוניהם הפוליטיים/רבניים.
מבחינתם של אלו האחרונים, הרי שדמותם של רבני השכונות תקבע יותר מכל, את פניה הפליטיים העתידיים של העיר, על כל המשתמע מכך.
עד מהרה, התברר לגורמים הנוגעים בדבר, כי "אין הקומץ משביע את הארי", וכי חמשת התקנים, לכשיאוישו, רק יחריפו את המתחים הבין-עדתיים שעל שיכוכם והחלשתם (יש שיאמרו, על כך בלבד...) עמל צביקה מרגע היבחרו.
* רב תכליתי... *
צביקה כהן, איש של פשרות, הגה פתרון "הסתדרותי" מבריק.
חמשת התקנים יפולגו לעשרה חצאי תקנים שיחולקו באופן שווה (חמישה לאשכנזים וחמישה לספרדים), בין העדות והקהילות בעיר.
משימת איושם של שלושת התקנים האשכנזיים הנוספים הוטלה על כתפי הידיד החדש-ישן של ראש המועצה - המרא האשכנזי, הנודע בריכוזיותו הפרנואידית למדי.
המרא, החפץ באמצעות איוש התקנים, להעמיק את אחיזתו הציבורית/משפחתית בעיר, "ימליץ" ככל הנראה, על מינוים של הרב יואל פרידמן - מקורבו, ושל הרב יהודה שוורץ - חתנו.
על התקן השלישי מתמודדים לא פחות משלושה מועמדים, שיאלצו להתחרות על ליבו של המרא עד לרגע האחרון.
בתווך, מי שיוותר, ככל הנראה, מחוץ לתמונת המינויים, הנו רב ביהכ"נ "דרך החיים" הרב רוז'ין, שהפופולריות שצבר, בקרב הציבור הרחב, ובעיקר בבתיהם של מרנן ורבנן, מדירה שינה מעפעפי המרא.
נשלח ב-29/1/2005 20:59
עוד פיתרון אדיוטי של צביקה פרווה כהן.
אולי גם את תקן משרת ראש המועצה נחלק???
(חצי לרב גרוסמן וחצי לצביקה...)
אני לא יודע למה אתה מפרגן לצביקה בזמן האחרון (יש משכורת???) אבל בעיני זה פיתרון דבילי!
אלה מנהיגיך ורבניך ישראל. ועוד אחר כך רוצים שנשאל אותם שאלות ונשמע לעצתם. איכס!!!
נשלח ב-29/1/2005 22:02
עובד מועצה,
ראשית, חן-חן על דאגתך הכנה למשכורתי,
הריני משתתף בצערך, אם, כפי שמשתמע מדבריך, זו שלך אינה משולמת...
מה לעשות, ובניגוד לכל התחזיות, מצליח צביקה, שוב ושוב, להבליח ולהפתיע.
הבעיה הגדולה היא, שלכישורי הלוליינות הפוליטית המרשימים של ראש המועצה, אין בינתיים כל אחיזה, במעש של ממש בשטח.
נשלח ב-29/1/2005 23:06
והתם שואל?
מתי מרדכי גילת יתחיל לרחרח בעירנו .
כי זה הדברים שיוצאים החוצה , מי יודע מה נמצא שלא יוצאים.
בסופו של דבר אפשר לסכם
צביקה מקצץ לכולם , ואת השקט שלו הוא קונה בכסף .
נשלח ב-30/1/2005 00:36
זה בדיוק מה שאני טוען!
שערוריה מה שהולך פה.
יד רוחצת יד והציבור סובל ושותק.
נכון שהרב שוורץ החתן של הרב גרוסמן הוא יהודי נחמד ויודע ספר. אבל מכאן ועד למינוי של רב שכונה?
איזה רקורד רבני יש לו?
ובכלל האם הרב גרוסמן בעצמו מונה על ידי מכרז???
האם מישהו בדק את מידת הכישורים וההתאמה שלו להיות רב עיר???
מה פתאום הוא זה שעוד יבוא וימנה אחרים?
וצביקה כהן,
בשביל מה הביאו אותו לכאן?
בשביל לשתף פעולה עם השיטה?
געגועים לקריספל!
לא לא לא תנתקו אותי
לא תנתקו אותי כל כך מהר...
נשלח ב-30/1/2005 08:15
הנאיביות של כמה מהכותבים כאן, עולה לעיתים על גדותיה.
וכי הרב גרוסמן הוא זה שהמציא את השיטה???
במטותא, צאו וראו מי הם רבני הערים (לא שכונות, ערים!) דק"ק: חולון (יוסף), באר שבע (דרעי) ומודיעין (לאו) ובידקו האם גם הם נבחרו אך ורק על סמך כישורים או שמא גם בעטיים של "מעט" קשרים?
אז, בחיאת חבר'ה, היו פרופורציוניים.
אמת, ניחוח "עיסקת הערב-רב", אינו נעים.
אך עדיין אין מדובר בצחנה, מן הסוג שמר גילת נוהג לרחרח...
נשלח ב-30/1/2005 09:24
מרנן ורבנן במה צריך לברכך? ברוך שובך? ברוך רופא חולים (סליחה, עדיין אתה חולה ואנוש, כי כשהקנאה והנקמה פעילים אצל האדם הוא מרגיש הרבה יותר גרוע מאדם חולה! כמה ראשי ערים ומועצות נבחרו ע"י הרב אליישיב ו/או יד ימינו הרב אפרתי ואף פעם לא דיברת מילה? כמה משרות במועצות שונות נבחרו בהוראה מגבוה ואף פעם לא פתחת את פיך? אתה לא מפחד מהכתוב 3 דברים מוציאים את האדם מן העולם הקנאה והכבוד והקנאה והקנאה והקנאה ו.......
נשלח ב-30/1/2005 12:57
אני קורא מה שכתוב כאן והחלקים בפאזל מתחילים להסתדר לי.
הרב שורץ החתן של המרא דאתרא היה אצלנו בשבת שעברה בקידוש ובמפתיע שני נואמים (אחד מהם הרב שמואל כהן שהוא איש של המרא דאתרא) הכתירו אותו תוך כדי הנאום שלהם לרב בית הכנסת.
אנחנו חייכנו במבוכה וחשבנו שמדובר בטעות אנוש.... אבל עכשיו כשאני קורא את הדברים כאן אני מתחיל לחשוש שמדובר בכלל בקונספירציה.
כנראה שבעיר הזאת הכל מתוכנן ומתוזמן.
מה שבטוח שזה מוזר למנות לרב שכונה דורא את הרב שורץ שהוא איש נחמד אבל ממש לא מורגש לעומת הרב רוזין שהוא אדם דומיננטי עם נוכחות חזקה.
נשלח ב-30/1/2005 19:13
המצב בעיר בלתי נסבל!
אני קורא כאן להחליף את הרב גרוסמן ברב מתון יותר שאינו מתעסק בפולע-שטיק.
הגיע הזמן שרב סימפטי ומתון כמו הרב ווזנר או הרב רוז'ין יתפסו את מושכות רבנות העיר. לפי מה שאני מבין מהסובבים אותם מדובר בקליברים ויחד עם זאת רבנים מענט'שים עם יחסי אנוש מצויינים.
הגיע הזמן להביא אחדות אמיתית בעיר.
הרב גרוסמן וחתנו יכולים לשמש כרבני שכונות נהדרים ומישהו אחר. מתון יותר ינהיג את העיר ברוח אחרת ובא לציון גואל!
נשלח ב-30/1/2005 23:07
על זה בדיוק אני מדבר. הגיע הזמן לעשות פה סדר ויפה שעה אחת קודם.
לא לא לא תנתקו אותי
תוקן על ידי - עובד_מועצה - 30/01/2005 23:12:04
נשלח ב-31/1/2005 09:51
פגשתי הבוקר את אחד מנערי הרב גרוסמן.
הוא טוען על סמך היכרות אישית שהחתן הרב שורץ קיבל סמיכה מהרב גרוסמן ומדובר בתלמיד חכם בעל שיעור קומה ועדין נפש.
אז הנה כתבתי את זה!
נשלח ב-31/1/2005 11:55
גורמים בסביבתו של המרא עמם שוחחתי טוענים, כי לעת עתה, עומדת על הפרק חלוקת חמישה חצאי תקנים בלבד, וכי הנסיון להכפיל את מספר התקנים נחל כישלון חרוץ.
המצב שנוצר - טוענים נערי המרא - שם לאל את ניסיונותיו של ראש המועצה לרצות את כל הקהלים בעיר.
"על כל (חצי) תקן יתנהל כאן מאבק של להיות או לחדול", מעריכים הנערים.
מבחינתו של המרא, מדובר, ללא ספק, בחדשות רעות, שכן צימצום התקנים הופך את משימת "מינויו" של החתן לקשה עד בלתי אפשרית.
נשלח ב-31/1/2005 19:36
לפי החשבון שלי אם יש חמישה תקנים אלו המעומדים הכמעט בטוחים:
1. קהילת אור האמת/ספרדים בני תורה בלתי תלויים - מורינו הרב בן דוד
2. תימנים - הרב איתן
3. מיזרחיסטים - הרב נחשון
4. חסידים - הרב ווזנר
אלו ארבעת הבטוחים.
על החמישי לדעתי תהיה ההתמודדות בין הכוחות הפועלים בעיר כשהמתמודדים המשוערים הם:
חצר הרב מלכה - כנראה הרב אוטמזגין
ויז'ניץ - הרב פקשר
חצר הרב גרוסמן - הרב שורץ או הרב פרידמן עם עדיפות לרב שורץ.
נציג חצר מרן הרב שטיינמן הגר"מ גרוס והרב אפרתי ויריבו הגדול של הרב גרוסמן - הרב רוז'ין.
מה שבטוח, הולך להיות שמח.
חופש-חירות-ניקיון כפיים!!!
נלחמים בשחיתות באלעד!!!
נשלח ב-1/2/2005 12:58
לוחם חופש.
אתה מערבב בין עובדות להזיות וחלומות!
אף אחד לא מטיל ספק בגדולתו של הרב בן דוד!
אבל אף אחד גם לא מטיל ספק בזה שאין שום סיבה למנות אותו לרב שכונה!!!!!
ודרך אגב, אני בכלל לא בטוח שהרב עצמו מעוניין בזה...
לא לא לא תנתקו אותי
נשלח ב-2/2/2005 09:03
עובד מועצה,
הרי גם אתה מודה שהרב בן דוד ראוי!!!
קהילה של מאות איש ששולחים לבתי הספר ולתלמודי התורה שלו את ילדיהם יש לו.
מעמד-על בעולם התורה העולמי יש לו.
אז על מה הויכוח?
במחשבה שניה, אולי אתה צודק.
הוא צריך להיות רב העיר ולא רק רב שכונה...
חופש-חירות-ניקיון כפיים!!!
נלחמים בשחיתות באלעד!!!
נשלח ב-2/2/2005 19:07
זה בדיוק ההבדל!
הוא בהחלט ראוי ואם היה מתקיים משאל בציבור יכול להיות שהוא גם היה נבחר לרב העיר הספרדי בדיוק כמו שאם היו בודקים את הרייטינג בציבור האשכנזי לית מאן דפליג שהרב רוזין היה מנצח בהליכה את הרב גרוסמן.
השאלה היא מה המציאות.
והמציאות מעבר לפופולריות היא שאין לרב בן דוד קהילה שמצדיקה מינוי של רב שכונה.
פופולריות יש לו בשפע. קהילה קצת פחות.
לשם השוואה. הרב רוזין שמועמד למינוי של רב שכונה שולט ביד רמה על ציבור של מאות משפחות של אברכים ברובע D בעיר והוא גם מקושר חזק בבתים של הרב שטיינמן והרב אלישיב מה שמעלה את חמתו של הרב.
אפילו לרב יואל פרידמן המועמד המועדף על הרב יש שליטה על עשרות משפחות ברח' הריטב"א אבטליון והתור ולמרות שהוא לא נחשב לאיש של הגדוילים יש לו קשרים רציניים בברנז'ה דרך אחיו הכל יכול.