בא נתעלם מהעובדה שלרב בן דוד יש רשת קהילות אדירה בכל העולם.
נסתכל רק על אלעד.
למי יש את בית הספר הספרדי הגדול והטוב ביותר בעיר?
למי יש את הכולל הטוב ביותר בעיר?
מי היחיד בעיר שזכה לשמש את החזון-איש שהעריך וקירב אותו?
מי היחיד בעיר שמוכר בכל עולם התורה?
התשובה אחת!
הגה"צ הרב אליעזר בן דוד.
בדבר אחד אתה צודק, רב קהילה קטן עליו!
אבל מצד שני זה גם המינימום שבמינימום שהעיר הזאת חייבת לו.
נשלח ב-6/2/2005 11:03
עובד,
אני חושב שאנחנו נגררים לויכוח כשאנחנו בעצם אומרים את אותו דבר.
עובדה מס' 1. הרב בן דוד הוא אדם ענק ואין על זה שום ויכוח.
אותי אתה לא צריך לשכנע בזה אני גר בשכונה שלו ואני לא חושב שאף אחד יכול להתעלם מגדלותו.
עובדה מס' 2. יש לרב בן דוד גם בית ספר מצויין.
עובדה מס' 3. למרות הכל יש לו קהילה קטנה...
ולכן אין שום סיבה שדוקא הוא ימונה לרב שכונה.
ר' יואל לדוגמה שנמצא באותה שכונה קודם לו כי בקהילה שלו יש הרבה יותר אנשים שמגיעים מידי שבת מרח' התור עד אבטליון והריטב"א ובטח שהרב דוד רוזין מדרך החיים קודם לו לפי מה שמספרים הוא מחזיק קצר והשליט סדר בקהילה של מאות אברכים.
אז נכון שיש אינטרסים.
צביקה אולי מעדיף את הרב בן דוד והרב גרוסמן אולי מעדיף את הרב שורץ חתנו ולא מעונין ברב רוזין אבל אין מה לעשות חייבים להתחשב בצרכי הקהילות והקהילות אומרות את דברם.
ואם אנחנו כבר בענין שמעתי השבוע מחבר שמתפלל בדרך החיים שהאברכים בביהכ"נ לא ראו בעין יפה את זה שפעם ב... כשהרב גרוסמן מגיע הוא תופס לרב רוזין את כסא הכבוד ובתחילת החודש הם קנו כסא בעלות של אלף ש"ח במיוחד לרב גרוסמן רק בשביל שהם לא יראו את המרא דאתרא יושב פעם בשנה על כסא הכבוד של רב בית הכנסת.
אחרי ששומעים כזה סיפור אפשר להבין את הרב גרוסמן שלא רוצה שכאלו דברים יקרו לו והיה אולי מעדיף לא לשדרג עוד יותר את הרב רוזין אבל ברגע שזה רצון הציבור צריך גם לדעת לזרום עם זה.
ואולי כדאי שהרב גרוסמן יעשה גם חושבים איך הוא הגיע למצב שיש כזאת תחושה כלפיו אצל חלק מהציבור שפעם היה הציבור שלו ואיך זה שבא מלך חדש וכבש תוך שנה ציבור כזה גדול שרק לפני שנה היה בכיס של הרב גרוסמן ולמה לפי מה שמספרים הרב שטיינמן רואה דוקא ברב קהילה חדש ולא ברב העיר הותיק את הנציג שלו והסמכות הרבנית בעיר??????
תוקן על ידי - עובד_מועצה - 06/02/2005 11:06:01
נשלח ב-7/2/2005 00:47
על עובדה מס' 3 יש לנו מחלוקת קשה.
אתה הרי גר באיזור. תקפוץ פעם אחת בליל שבת או במוצאי שבת ותספר לי אחר כך אם היה לך מקום בשיחה. (אולי בעמידה...)
ולגבי הרב גרוסמן כמו שאמרתי היחיד שראה את הדברים מראש הוא הרב בן דוד שכבר בבחירות הקודמות לפני חמש שנים לא נכנע לתכתיבים וסירב לשתף פעולה עם נערי המרא דאתרא.
"הכל כסף ופוליטיקה" אמר אז הרב.
וכמו הרב שך שתקף את הרבי מלובוויט'ש והותקף, הותקף גם הרב אליעזר על ידי נערים פוחזים וריקים.
רק עכשיו, אחרי תקופה ארוכה, כולם מבינים עד כמה הוא צדק ועד כמה הוא ראה למרחוק.
נשלח ב-8/2/2005 00:41
ובעוד המרא מנסה לדוחקו לפינה, ממשיך הרב רוז'ין להפתיע ולצבור פופולריות ועוצמה בבתיהם של גדולי ישראל.
כשהוא מלווה במנהלי "קופת העיר אלעד", עלה ובא הערב הרב רוז'ין לביתו של הגרי"ש אלישיב, ודן עמו בענייני הקופה.
יצויין, כי בניגוד לרב רוז'ין, השומר באופן עצמאי על קשר חם והדוק עם הגרי"ש אלישיב, הרי שלשאר רבני העיר הכפופים למרותו של המרא, לא ניתנת דריסת רגל בביתו של הגרי"ש.