|
|
| נשלח ב-15/2/2005 08:35 |
|
| |
ממללא,
הדיון הזה אינו לחלוטין שייך כאן, וחבל לי להסיט אשכול זה ממסלולו, אבל פטורה בלא כלום איני יכולה.
כשהלל הזקן מגדיר את הגוף כצלם א-להים באדם (אדר"נ, נו"ב, פרק ל'), נובע מכך (לטעמי, לפחות) גם ערך דתי של שמירה על הגוף, ואולי גם פעילות למען "איזונו" (כהגדרתך למעלה). זו, בראש ובראשונה, בחירה ערכית ודתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2005 17:10 |
|
| |
אמשלום,
דומני שאשכול זה עוסק במאמר המבקר את נוהלי הצניעות המחמירים המתקיימים בציבור החרדי.
אשר על כן, עלינו להיכנס למשקפיו של הציבור החרדי ולא למשקפיים אחרות, ויהיו אלו אף משקפיי שלי.
הטענה שלי הייתה שפחות קשה להגשים את שאיפות ההלכה והקדושה שעומדות בבסיס העמדה החרדית בחברה החרדית, מאשר בחברות פתוחות יותר. לפתיחות יש מחיר דתי, כאשר דת מוגדרת במובנה החרדי כהלכה וקדושה (במובנן החרדי). ה'איזון' עליו דיברתי, הוא פגיעה בנורמה ההלכתית ובשאיפה לקדושה.
מה שאת, לענ"ד, מנסה לעשות הוא להגיד לציבור החרדי שהוא יכול להחליף משקפיים ולראות גם בצורכי הגוף - ערך.
(אני גם לא ממש מבין איך אופי ההצדקה של פעולת רחיצת הגוף ע"י הלל מתקשר לעניין הזה. גם לשיטת הקיצוני שבחרדים גוף האדם לא נברא בצלם הדמיורגוס).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2005 14:19 |
|
| |
הה"ד כל אשה היא רוגאלע.
(איה הלינק?)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2005 00:29 |
|
| |
אריק,
לאן נעלם הרמב"ם?
לאן נעלמו המידות המתונות?
מסתברא,
"להביא אדם המפורסם בעדינותו" ? מדוע, כדי שיצלבו אותו אחר כך? אם כבר מצאת אדם עדין, הנח לו ויחיה את חייו בהשקט ובבטחה ועוד: כוונתך ב"עניין שיווקי" שכעת זה באפנה להביא מישהו שעבר מהפך מחשבתי? האם התרשמת שראש הממשלה נוחל הצלחה שיווקית?
אני ככלל אהבתי את המאמר (טוב, אני זה לא חכמה...). רק חסר לי בו איזה קרדיט לפורום הזה, שהעלה את ההשוואה לדיון הצבורי (ע"ע "כל אישה היא רוגעלע???")
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 18:48 |
|
| |
חנה קהת ראש ארגון קולך:
מכנסיים לנשים?
אני לא עונה לגברים שמדברים על לבוש של נשים. זה לא צנוע בעיניי שגברים יתעסקו עם זה.
http://www.nrg.co.il/online/11/ART/932/245.html
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 10/05/2005 19:01:16
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 19:06 |
|
| |
תשובות זהות לתגובותיו של דודה, לשאלות של בחורי ישיבה אמריקאים טורדנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 20:52 |
|
| |
בספרה האוטוביוגראפי 'פרקים מחיי', שיצא לאור השנה, מספרת אמונה ירון אפיזודה מתקופת ילדותה לצד אביה הגדול ש"י עגנון:
"בליל שבת אחד ישבנו באחד מבתי הכנסת, אולם בעל התפילה לא התחיל להתפלל. הקהל שאיבד את סבלנותו, קרא נו! נו! ועל כך השיב בעל התפילה: במקום שיש נקבה אינני יכול להתפלל. קם אבא, לקח את הנקבה שלו שהייתה כבת חמש והודיע, במקום שלבעל התפילה מחשבות כאלה, אני לא יכול להתפלל, ויצאנו" (עמ' 75).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 21:10 |
|
| |
צאו וראו עד כמה רחבה תפוצת "ראשית" -
דבריו של ברוך פרומן הגיעו לא רק אל חנה קהת, אלא אפילו אל ש"י עגנון...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 09:17 |
|
| |
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=24030 "להתחזק בצניעות" הרה"ג דוד צבי אורדנטליך, רבה האשכנזי של העיר, קרא בשבוע האחרון לתושבי העיר להתעורר ולתקן את הדברים הרוחניים שבין אדם למקום. לדבריו, חוסר הצניעות בעיר הוא הגורם לאסונות.
"אם רוצים סייעתא דשמיא, יש להתחזק בעניין הצניעות, ובפרט להתרחק מהפאות הלא צנועות שלצערנו פשו בעיר", אמר הרב אורדנטליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 03:53 |
|
| |
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=8668 תיעוד וידאו משו"ת עם הגרי"ש אלישיב בנושאי צניעות, במסגרת ביקור שערכו בביתו חברי בית הדין 'משמר התורה', הרבנים חזקיהו מישקובסקי וברוך שפירא • וידאו לצפיה
|
|
|
|
|