בית פורומים אחרדים-אלעד

* מחר ביתד: תחקיר על הארנונה באלעד *

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2005 13:37 לינק ישיר 
* מחר ביתד: תחקיר על הארנונה באלעד *

לאחר תקופה ארוכה שאני שומע תלונות תושבים על גובה הארנונה ועל רמת השירות במחלקה, אמור להתפרסם מחר תחקיר מיוחד על נושאי הארנונה בעיר, כך מסר לי ידיד מקרית ספר.
בהחלט יהיה מעניין יהיה לקרוא את הטיוחים ואת הצ'יסבטים של המועצה ודוברה.
ולקוראי המודיע אני ממליץ מחר למלא דלק, מוקדם ככל האפשר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2005 17:21 לינק ישיר 

הגיע הזמן שמישהו יחשוף את הפרצוף האמיתי של העיר הזאת.

קונים רכבים נהנים מהחיים ועושקים את התושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2005 18:42 לינק ישיר 

המתח והדריכות - בשיאם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2005 14:54 לינק ישיר 

טוב,
אז ככה. לא ידעתי שהתחקיר יכלול גם את ב"ב, קרי"ס ובית"ר. בדיעבד הדבר יצא לטובה, שכן, כעת "מוצאים את ההבדלים".
הארנונה באלעד היא גבוהה מקרי"ס ומבית"ר. על כך אין שום חולק.
המועצה בתגובתה טוענת ומודה: "כי אין מה להשוות בין איכות החיים של אלעד לבין ערים הנמצאות מעבר לקו הירוק". במקרה אני מתמצא גם במה שקורה שם, [קרי, בקרי"ס ובבית"ר. יש לי שם הרבה ידידים וקרובי משפחה] ואכן אין בכלל מה להשוות: איכות החיים שם הרבה יותר טובה, כמעט [אם לא] בכל התחומים!!
אך דווקא משום כך, לא ברור, מדוע הארנונה באלעד, כל כך גבוהה?? נכון הערים שנמצאות מעבר לקו הירוק, חיים קצת בחשש מפני אבנים ובקתבי"ם - אבל מה לזה ולארנונה???
"רמת השירות והתשתיות שונה בתכלית לעומת ערים אחרות" מודה המועצה פעם נוספת, וכאן מגיע המשפט המקומם "ולכן גם יקרה יותר". רבותי!! איבדנו כל בושה. הרי רמת השירות במועצה ידועה לכל זוטר, בקרירותה ובניכורה, ולכך היא צריכה להיות יקרה יותר??? חבר'ה, אתם תלושים לגמרי מהמציאות.
אמנם זה נכון ש"רמת התשתיות באלעד טובה יותר", הכבישים יותר רחבים, יותר בטוחים, יותר מתכוננים, אבל רבותי פקחו את העינים: כל נושא התשתית של העיר זה דבר שהושקע בשעתו באופן חד-פעמי על ידי משרד השיכון ומשרד התשתיות.
נמשיך הלאה. המועצה טוענת עוד בתגובתה: "במקום לשלוח שני בעלי מלאכה שיטפלו בתקלה בביוב בדרכים מיושנות לנו יש מערכות מחשוב המנקות את הביוב וכו'. התשתיות המתוחכמות מצד אחד מקלות על המערכה אך מצד שני מחייבות החזקת מערכות בקרה ממוחשבות ודיגטליות החולשות על כל התקלות בעיר וכן כוח אדם מיומן ומנוסה ששכרם בצידם" עד כאן לשון התגובה. כעת קראו אותה שוב, אבל לאט.
תפסתם...
כלומר, על פי הדרכים החדשניות שולחים כוח אדם מיומן ומנוסה ששכרו בצדו - אם כך בשביל מה בדיוק אנו צריכים "החזקת מערכות בקרה ממוחשבות ודיגטליות"? מה רע לנו "בבעלי מלאכה ובדרכים המיושנות?!" ובפרט אם בזכות כך, תעריף הארנונה ירד?!

לגבי מודיעין עילית. אין מה לעשות. המספרים מראים ששם זה הארנונה הכי נמוכה, אבל מגוחך לראות את גוטר מחייך מאוזן לאוזן, ומכריז שהוא עושה זאת למען "ציבור האברכים", בזמן שהקורא בתוך הכתבה למד, כי משנת 85, כמדומני, התעריפים נקבעים בעת ייסוד הרשויות, ולכן, מי שקצת מכיר את השטח יודע שדווקא גוטר, היה מעדיף להעלות את תעריף הארנונה הנמוכה שבשעתו נקבע ע"י יוסי שוינגר, ואולם אי אפשר לשנות את התעריף בגלל חוק משרד הפנים, ולכן, כל הענין של התעריף הנמוך, נפל על גוטר או כגזירה רעה - מבחינת הקופה העירונית, וכגזירה טובה - מבחינת התחקיר...

מי שיוצא גדול מהתחקיר, היא דוקא עירית ב"ב. מצד אחד היא גובה את התעריף הגבוה ביותר, ומצד שני היא מסבירה שזה לא קשור לתקופה שלה כעת, אלא להיסטוריה שאי אפשר לשנות אותה. היא נותנת עוד מספר נתונים שמשדרים בקיאות רבה, וסוחטים קצת רגשי רחמנות מצד הקורא, והכי חשוב "אמינות", שזה כפי שקראנו למעלה, לא קיימת לא בקרי"ס ובוודאי שלא באלעד.
בית"ר, המועצה שם נראית לי הכי ריאלית, מדברת לתושב בגובה העינים - ובעיקר אמינה. [רבותי: התושבים היום מחפשים אמינות!! לא בלה-בלה] הם, בניגוד לאלעד וקרי"ס, מבינים ש"יתד השבוע" הוא עיתון שקוראים בתוככי עירם, ולא בלוס אנג'לס - שאפשר למכור להם בובקע'ס. [ובמיוחד בובקע'ס כאלו שכבר מזמן נתלשו מהעץ, ועבר עליהם הכלח].

תוקן על ידי - לומזה - 18/02/2005 15:34:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2005 12:11 לינק ישיר 

השבוע התבשרנו שקרית ספר הורידו את תעריף השמירה לעסקים ממאה ש"ח לעשרים וחמש ש"ח.

מעניין אם זה בעקבות התחקיר, או שזה לא קשור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > * מחר ביתד: תחקיר על הארנונה באלעד *
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext