בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2005 01:38 לינק ישיר 

שבוע טוב

אני מתעניין בספר הנקרא 'אבן השהם'. הספר אמור להיות מעין פירוש של האריז"ל על השו"ע.
אשמח לשמוע אם הספר הוא מהדורה חדשה של הוצאה אותנטית, או שמא מדובר בחידוש גמור - או אז אין לי כל חפץ בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2005 17:49 לינק ישיר 

בימים אלה משהו בעברית מכין דוקטורט על "בשמים ראש".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2005 23:15 לינק ישיר 

אורי,

הספר הוא חדש לגמרי. ליקוט של ספרים אחרים בתוספת נופך. בכל אופן, לא הוצאה חדשה של משהו ישן. חסוך את כספך לדברים מועילים יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2005 00:14 לינק ישיר 

אני מודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2005 10:50 לינק ישיר 

על החיבור "בשמים ראש"

http://aleph2.libnet.ac.il/F/QJB3R7XGV6Q1LMX88EQQ3BY8VMY815SIX2CKRMI1NEHPXJ83ER-08425?func=find-b&find_code=WRD&request=%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%A8%D7%90%D7%A9&adjacent=N

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2005 13:57 לינק ישיר 

תפוסתכריש:

בס"ד
המריחואנה של היום שהוא סם אסור !!
זה הקנבוס שכתוב בגמרא.?
ובהלכות?..??????????????

נישטאיך:

http://www.milknhoney.co.il/hebrew/cannabis.html

צמח הקנבוס (מריחואנה) במקורות חז"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2005 23:04 לינק ישיר 

שאלה שקיבלתי באישי (איני יודע למה לא פורסמה כאן לכתחילה):

ערב טוב!
אני כותב עבודה בנושא יישוב הארץ.
על מאמר הגמרא שכל המתהלך בא"י ד' אמות זוכה כו' שמעתי בשם הגר"א שכל ד' אמות חדשות של הליכה הן זכות חדשה.

לצערי לא הצלחתי למרות מאמצי למצוא את המקור לגר"א זה.

אודה לך במאוד מאוד אם תרשה לי להיעזר במאגר המידע המקוון על מנת למצוא המקור לנ"ל.

אני זוכר ששמעתי דבר דומה, אלא שאיני זוכר אם בשם הגר"א, שכל ד' אמות חדשות הן מצוה בפני עצמה. (ויש לפלפל אם גם בראיה או רק בהליכה עסקינן).

חברי הפורום הבקיאים מוזמנים להפליא בבקיאותם ולעזור.

יישר כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2005 16:36 לינק ישיר 

זה מתאים לנאמר בשמו שכל אות של תלמוד תורה היא מצוה בפני עצמה. אבל בעצם מה זה משנה איך סופרים ואם יגידו שזה כל מילימטר וכל חצי אות? בכל אופן זה נראה רק כדירבון (שקק).

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 13/09/2005 10:45:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2005 19:48 לינק ישיר 

בוגי,

יש פירוש רש"י?

הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2005 22:24 לינק ישיר 

אודה לחכמי הפורום אם יכוונו אותי למקור איכותי המתמצת את נושא ה'ייחוד' או ה'זיווג' בקבלה. יתקבלו בברכה מקורות ראשוניים כמו מקורות מחקרים שלא הגעתי אליהם עד כה (מלבד מאמרו של שלום Major Trends in Jewish Mysticism). תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2005 14:31 לינק ישיר 

לקחת כסף מנוצרים למטרות רווחה ובריאות,מותר או אסור

הלכה נטו. אני מודה לעונים מראש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2005 12:39 לינק ישיר 

.

מי יחזיר לי אבדתי?

"גדול מרבן שמו"

מהיכן נלקח המשפט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2005 13:44 לינק ישיר 

מואדיב

כשראיתי שאלתך, חייכתי ואמרתי לעצמי: כיצד נעלם ממואדיב דבר זה. אין זה אלא שהוא מנסה אותנו.

כיון שהכל יודעים שפירוש המימרה הוא שבימי התלמוד חלוקת התארים לפי סדר חשיבות בעליהם היא:

רב - אמורא בבבל.
רבי - נסמך. בדרך כלל תנאים בארץ ישראל.
רבן - בדרך כלל תוארם של גדולי בית הלל, שעמדו בראש הסנהדרין.
ויש שנזכרו בשמם בלבד, כגון הזוגות (הלל ושמאי, שמעיה ואבטליון, שאין שם שם "רבי" כלל, ואין זה לציין חסרון במעלתם לעומת אלו שאחריהם. כנראה טרם שימשו במונחים אלו טכנית).

כל זה ידוע לכל ובוודאי לך. לכן שיערתי שאתה מחפש מראה מקום.

חיפשתי ב"פרוייקט השו"ת" (את הצירוף "מרבן שמו") ונדהמתי לגלות שאינו מופיע בכל ספרות התלמוד, כולל מדרשי הלכה ואגדה, ואין צריך לומר תוספתא וגמרא בבלית וירושלמית.

אפשר שהוא מופיע בלשון שונה במקצת.

חיפשתי בספרות הגאונים ובשו"ת, וגיליתי כי בימי הראשונים והגאונים זה נזכר פעמיים שלוש.

למשל, "במגן אבות" לרשב"ץ:

מגן אבות לרשב"ץ על אבות פרק א משנה א

משה קבל תורה מסיני לפי שהתנא רוצה לסדר מאמרים מפורסמים לבעלי הקבלה שהיו אחרי הנביאים, והיו ראויים שתשרה שכינה עליהם אלא שדורם לא היה ראוי לכך, כמו שנזכר במס' סנהדרין בפ"א [יא א] ובפרק אחרון מסוטה [מח ב] ובמדרש חזית [שהש"ר פרשה ח פיס' ט; ג], לא לגרעון מדריגתם ממדריגת הנביאים ולזה הוא מזכירם בשמם לא בתואר אחר כמו רבן, ורבי, ורב, לפי שהם למעלה מכל תאר מאלו התארים, כמו הנביאים שאנו מזכירים אותם בשמם לבדם כמו שאמרו בתוספתא של מסכת עדיות [פ"ג הל"ד] וכבר אמרו, גדול מרב, רבי גדול מרבן שמו.

וכן ב"כפתור ופרח" ובספרו של מהר"ם אלשאקר. וכולם מביאים זאת בשם חז"ל, בלי לציין מקור נוסף.

עתה אני תמה על מקורו של הביטוי, ומצטרף לשאלתך.

(רק אעיר שאצל האחרונים הפך הביטוי לתואר כבוד בפני עצמו, כהרגל חלוקת התארים אצל אחרונים ואחרוניהם).

מעתה אנו זקוקים לממדבש, דגים או מופלא כמותם שיגלה היכן מסתתר המקור.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2005 14:19 לינק ישיר 

מיימוני, כנראה יש תוספת מעלה בדי. בי. אס...

ספר השל"ה הקדוש - תורה שבעל פה - (כב) כללי יחוסי החכמים (א):

אמרו רז"ל (תוספתא עדויות ג, ד), גדול מרב רבי, גדול מרבי רבן, גדול מרבן שמו, כמו שמעון הצדיק שמעיה ואבטליון שנקראו כן מרוב מעלתם, כדרך הנביאים שאין מכנין אותן.

בתוספתא בפנים, כתובה חלוקה אחרת לגמרי!

תוספתא מסכת עדויות (צוקרמאנדל) פרק ג הלכה ד:

מי שיש לו תלמידים ותלמידיו קוראין אותו רבי נשתכחו תלמידיו קוראין אותו רבן נשתכחו אילו ואילו קוראין אותו בשמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2005 21:09 לינק ישיר 

האם אין מקור הביטוי גדול מרבן שמו באיגרת רב שרירא גאון?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.