|
|
| נשלח ב-30/10/2005 14:14 |
|
| |
שמחה שעזרתי.
אשתדל לעזור גם בעתיד כשיתעוררו שאלות ביבליוגרפיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2005 02:49 |
|
| |
ישראלה_דבר שואלת:
מכובדי,
אבקש מחילתכם באם הנושא נדון כאן, לא מצאתיו.
הגענו בשעה טובה לשמואל ב' ואלחנן בן יערי הורג את גלית
הגתי.
אז מי הרג את גלית?
בתודה ובברכה
אלה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2005 12:44 |
|
| |
.
השאלה שלך לגיטימיתצ, וכבר מחבר דברי הימים ענה עליה את אחת משתי התשובות האפשריות.
בדברי הימים א' (פרק כ'), נכתב:
"ותהי-עוד מלחמה, את-פלשתים; ויך אלחנן בן-יעיר, את-לחמי אחי גולית הגיתי--ועץ חניתו, כמנור אורגים."
והתשובה השניה, מופיעה כבר בתרגום לארמית, בו במקום אלחנן נכתב במפורש דוד בן ישי. כלומר - הוא דוד הוא אלחנן. והדרש אינו כה מופרך, הרי גם אלחנן זה הוא בית הלחמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2005 13:46 |
|
| |
תשובה נוספת (ברוח סוג מסוים של מחקר המקרא) תהיה, שהיו מסורות וסיפורים שונים בעניין, וכולם מצאו דרך אל המקרא השלם. הנחה זו יכולה להוביל גם להסבר הבא: היו מסורות שונות על ניצחון נסי, שפרטיהן שונים זה מזה אך לכולן בסיס משותף (לא רק תכני, אלא גם מילולי ממש), ומי שביקש לתאר את - זה שיהיה לימים המלך הגדול והחשוב - דוד, השתמש בהן כדי לפאר את שמו, וסיפר את הסיפור דוקא עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2005 19:16 |
|
| |
יש טקסט של ה"משנה למלך" על הרמב"ם ברשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 01:52 |
|
| |
יובל19 שואל:
שאלה 1: איך יתכן שהיונה חזרה לתיבה ובפיה עלי זית.
מאיפה העלה?
(לאחר דיון בשאלה זו - אביא את השאלה הבאה)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 03:04 |
|
| |
קעלעמר
<"אז מי הרג את גלית?
אין זה שונה מהשאלה-הסתירה במי הרג את שאול?
האם התאבד, או שנערו העמלקי הרגו?
עולם הפוך אני רואה 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 09:33 |
|
| |
שלום לכולם,
ע"פ המקובל, היום, ד' חשון הוא יום פטירתו של האדמו"ר מפיאסצנא, רבי קלונימוס קלמן שפירא הי"ד.
אם דמותו כבר הועלתה כאן בפורום אשמח לקבל לינק. כמו"כ מידע על שרידי משפחתו בארץ או פרטים נוספים יתקבלו בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 09:44 |
|
| |
יובל וקעלמער
לפי סיפור המבול, היבשה כוסתה במים במשך תקופה ארוכה. אחר כך דללו המים עד שיבשו. זה היה תהליך ממושך, ולכן צמרות העצים נחשפו לפני העצים, והעצים לפני הצמחיה, עד שירדו המים עד פני האדמה ויבשו לגמרי.
ההנחה היא שהעצים לא נשמדו עקב המים שכיסו אותם. איני בקיא מבחינה בוטנית כדי לומר מה תהיה ההשפעה על עצים שונים שיכוסו במים במשך יותר מ12 חודשים. על כל פנים, מה שרואים מהסיפור הוא שהמים ירדו אט אט, והעצים חזרו לצמוח כרגיל. ועץ הזית גם הוא הצמיח מה שהוא מצמיח בדרך כלל, כלומר עלים ופירות.
עוד ראיתי בין המפרשים המודרניים שהם דנים אם לשון "עלה" כאן משמעו עלה אחד בודד או ענף של זית.
על כל פנים, אם השאלה היא מהיכן בא אותו עלה או ענף, התשובה הפשוטה היא מן העצים שכוסו במים ועתה התגלו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 19:23 |
|
| |
יש מנהג בחג מסוים לשים פתיתי לחם על החלונות. מכירים? מתי ולמה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 19:33 |
|
| |
האם אתה מתכוון לשבת שירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 19:42 |
|
| |
כנראה. אני מחפש את הנימוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2005 20:31 |
|
| |
אם איני טועה, המנהג מבוסס על מדרש המשבח את הציפורים שאכלו את המן, שפיזרו דתן ואבירם כדי להוכיח את שקריותם של דברי משה. בשבת שירה, בה קוראים את פרשת "בשלח" ובה גם ענייני המן, נוהגים לפזר אוכל לציפורים, כזכרון לשבחן.
אני מקוה שאיני מטעה אותך, ואם יש כאן חכמים/ות ממני שמכירים את המנהג ואת טעמו טוב יותר, אשמח אם יתקנוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2005 13:35 |
|
| |
החפרפרת,
לאדמו"ר מפיסנצא היה אח שעלה לאר, ר' ישעיהו שפירא שכונה האדמו"ר החלוץ, ולו שלושה בנים:
הרב אלימלך שפירא ז"ל שהמשיך את השושלת בתל אביב וגם לו שלושה בנים, הרב דוד שפירא מבית הכרם בירושלים, ישעיהו שפירא באלון שבות, והרב מנחם שמחזיק כעת בית מדרש בבית שמש.
יוסק'ה שפירא שהיה מזכ"ל הני עקיבא וכדומני גם ח"כ.
שמואל - גר במושב בדרום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2005 15:26 |
|
| |
אריק,
תודה רבה על המידע!
(אגב, אצל הנצר בבית שמש ניתן להשיג את ספרי האדמו"ר במחירי עלות כחלק ממימוש צוואתו)
מישהו (לינקזעצער?) יכול לעזור בלינקים לאשכולות עליו?
(אני זוכרת שפעם הזכרתי אותו באשכול יום השואה נדמה לי..)
|
|
|
|
|