בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2006 22:28 לינק ישיר 

elior_2387:

מישהו יכול לתת לי לינק של איזה הרצאה חזקה בשביל ליתחזק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2006 00:38 לינק ישיר 

לב שואל:

מכובדיי,

כמדומני שראיתי כאן פירוש מקורי לפירוש בגמרא בענין ההבדל שבין אור הנר לאור האבוקה, ש'זה אורו לפניו וזה אורו לאחריו'. ראיתיו ולא ציינתיו לפניי בזכרוני ובאפשרותכם לחסוך ממני עוון שהרי כל השוכח דבר ממשנתו וכו.

יסלחו לי המנהלים על האשכול האינפורמטיבי וימתינו מעט טרם ישליכוהו לאשכול השאלות והבקשות שאיש (הרוב) לא מעיין בו המשמש הלכה למעשה כמעין גניזה ווירטואלית.

תודה.

ריב עונה:

יכול להיות שמדובר בגמרא במדבר כז, "ונתתה מהודך עליו", ולא כל הודך זקנים שבאותו הדור אמרו פני משה כפני חמה פני יהושע כפני לבנה ...שהיחס בין האבוקה והנר הוא כיחס החמה ללבנה

לב:

תודה על ההיענות המהירה כאן ובתיבה האישית, אלא שלא התכוונתי לדברי דרוש וכיוצב"ז כי אם לפשט בגמרא.

שמא טמון הדבר בקוצר ידי, אך לא זכיתי להבין את ההבדל בין אור לנר וכיצד הוא בא לידי ביטוי במילים "אורו לפניו ואורו מאחוריו".

ושוב, זכור לי במעומעם, כי פשט שקראתי כאן (ואולי במקום אחר?) הניח את דעתי. אך פשעתי ושכחתיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2006 01:11 לינק ישיר 

בבקשה- באדיבות גוגל

http://www.gemaraberura.com/files/psachim/psachim07_2.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 16:26 לינק ישיר 

למישהו יש רעיון היכן אוכל להשיג את המהדורה הראשונה של הקיצור שולחן ערוך (אונגוואר, תרכ"ד)? אני רוצה לצלם את הקדמת המחבר, שפורסמה רק במהדורה זו (מדהים, לא?). בספריה הלאומית היה - אבל אבד. אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2006 10:54 לינק ישיר 

בספר "הפולקלור היהודי" של ד"ר יהודה ברגמן. "על קברות קדושיהם התפללו הנוצרים שיכופרו להם עוונותיהם ואילו היהודי היה משתטח על קברות צדיקים כדי שהמתים יבקשו עליו מלפני ה' רחמים. אחד האמוראים הורה: למה יוצאים להית הקברות? כדי שהמתים יבקשו עלינו רחמים. בזמן שהעולם צריך לרחמים, נאמר בזוהר, מודיעים החיים את צרתם לנפשות הצדיקים ובוכים על קבריהם, והצדיקים מתעוררים משנתם והולכים לישני חברון ומודיעים להם צער העולם וכולם מבקשים רחמים על החיים והקב"ה חס בזכותם על העולם. אודה על מקור או כל הפניה להתמודדות עם בעית דורש אל המתים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2006 14:19 לינק ישיר 

אולו הנושא שפתת קשור כמובן לנושא של "קברות צדיקים". איני זוכר אם הוא נידון בפורום שלנו. בח"ח היו עליו דיונים ארוכים מאד. יש לקט מקורות יפהפה לטובת חסידי הקברים, שערך כמדומה לי זיסער. אני מקווה שאפשר יהיה למצוא את הלינק. דעתי כמובן שונה. כדאי לחפש ולראות אם אין כבר אשכול בנושא. אם לא, יש בוודאי לפתוח אשכול חדש על "ביקור בקברות צדיקים - דרישה אל המתים?" שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2006 19:41 לינק ישיר 

הוזכר כאן ממש בימים האחרונים שהיתה התנגדות לכלול בתפילת שחרית של שבת את הנוסח 'ישמח משה' ,אם מישהו יכול והוסיף פרטים או למצער לקשר לאשכול כדי שאוכל להפנות את השאלה לכותב, אודה מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2006 09:59 לינק ישיר 

כמיטב זכרוני, רש"י, הובא במחזור ויטרי, התנגד לנוסח הנ"ל שלדעתו אינו שייך לשבת ובמקומו אמר נוסח אחר, דומה לאתה בחרתנו של חגים. תוקן על ידי - בעלבעמיו - 12/02/2006 9:59:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2006 13:53 לינק ישיר 

בעל"ב
תודה

האם יש 'דקדוקי סופרים על כל מסכתות הש"ס?? מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2006 14:26 לינק ישיר 

לא, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2006 14:28 לינק ישיר 

בעשרות השנים האחרונות עובד המכון התלמודי של יד הרב הרצוג על "דקדוקי סופרים השלם", שאמור להוות השלמה למסכתות שעליהם אין דק"ס (בעיקר מסדר נשים). עד כה יצאו כשמונה כרכים, כמדומני, על 3-4 מסכתות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2006 12:32 לינק ישיר 

zachiz: (פתח אשכול)

מזמן לא כתבתי כאן, ואני מקווה שזכויות הפרסום שלי לפורום חדש כאן לא נפגעו.

בכל אופן, אני מאמין שלמספר חברים כאן יהיה עניין לקחת חלק פעיל בפורום חדש שפתחתי ששמו: צו השעה

להלן הקישור:
http://16703.hydepark.co.il

הערת עצכח-ו: בפורום הזה אין לאף אחד זכויות פרסום לכלום אך יש ולפעמים כשזה "בקטן" מעלימים עין. מתוך העלמה זו הועתקה הודעתך לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2006 14:08 לינק ישיר 

בענין ישמח משה ששאלתי בעמוד הקודם וענה לי בעל"ב, רק תיקון , זה לא מחזור ויטרי אלא המנהיג.  מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 14:31 לינק ישיר 

אני מחפש קישור לאשכול ישן שהשתתפתי בו, שבו נדון מצבו האמבריולוגי של העובר ביום ה 40 וביום ה 41, גם בהקשר ההלכתי וגם בהקשר המדעי,

ובו קישורים לספרות מקצועית, כולל תמונות, בנושא.

היש מי שיכול לסייע?

מרדכי הלפרין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 21:34 לינק ישיר 

נדרשתי לענין יחס ההלכה לחופש הדיבור במובנו האמריקאי שבו כל דבר מותר. אולי כדאי לפתוח אשכול יבואו אלו שיודעים וידונו ונשבע כולנו מאורם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.