בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2005 12:42 לינק ישיר 

אתייחס לשאלה הכללית: "האם יש דרך להציג דבר בפני אדם אחר בצורה שהוא יהיה מוכן לקבל את זה?"
אחת הדרכים היעילות ביותר היא ע"י הצגת שאלה כללית.
למשל, במקום להגיד לו "אתה צריך ללכת לייעוץ נישואין", לשאול "מה דעתך על יועצי נישואין - האם יש מקרה שבו הם יכולים להועיל?" ואולי אפילו "אני שוקל ללכת ליועץ נישואין - מה דעתך?".

לשאלה יש שתי יתרונות במקרה זה:
א. אדם שאינו מוכן לשמוע אחרים - בדרך-כלל מאד אוהב להשמיע את דעתו לאחרים, וזה מחמיא לו ששואלים אותו שאלה.
ב. שאלה גורמת לאדם לחשוב על הנושא, מבלי להרגיש שהדבר נוגע לו אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2005 12:54 לינק ישיר 

חסדאי

אם בגלל הערבות בין בני ישראל אפשר להענש בגללו, להתפלל עליו שייטיב דרכו, לא כל שכן ?!

וגדולה מידה טובה ממידת פורענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2005 13:07 לינק ישיר 

לענ"ד, אנשים שאינם מוכנים להקשיב לאף אחד, סביר שאינם מוכנים להקשיב גם זה לזו, וזו לזה. ועל כן, לא נראה סביר שהם יוכלו לחיות חיים טובים. אם כי סביר להניח שבשום זיווג הם לא יוכלו לחיות חיים טובים.

אולי כדאי לנסות להסביר להם את זה, וזה יפתח להם פתח כפתחו של מחט.

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2005 16:21 לינק ישיר 

photobr

שואל:

מהו המנהג ללבוש בגד (קיטל) ביום הנשואים וחגים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2005 18:20 לינק ישיר 

פוטו

הקיטעל הוא "בגד של מתים", ועד כמה שזכור לי, הטעם המופיע בספרים הוא כדי להזכיר יום המיתה ולעורר לתשובה.

בדורות האחרונים, במיוחד מאז פרוץ החסידות, הוא קיבל טעמים נוספים כנראה.

ראוי לפתוח אשכול מיוחד לנושא זה, לדעתי.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2005 22:59 לינק ישיר 

מי היה מחבר ספר שפתי כהן עה"ת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2005 23:31 לינק ישיר 

הרב מרדכי הכהן,תלמיד הרב ישראל די קוריאל מתלמידי האר"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 03:12 לינק ישיר 

מי יודע על ארגונים שתורמים לתרבות ,בשפת האידיש!!

תודה מראש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 17:05 לינק ישיר 

lavihav שואל:

האם תוכלו לעזור לי בבירור מי האיש הראשון שאנו יודעים שראה את הגניזה בקהיר?

החפרפרת השיבה:
על הגניזה וגילויה מתוך ויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%94_%D7%94%D7%A7%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%AA

lavihav מקשה:
במקור הרשום שם לא נזכר מי הראשון שראה את הגניזה. נאמר רק באופן כללי שבמאות ה-18 וה-19 יש שעסקו במסמכים שמקורם בגניזה.

לא צוין שם ספרו של א"מ הברמן, הגניזה, שכמדומה שם צין את שמו של הראשון. השני היה כנראה הרב יעקב אבן ספיר, שנכנס לבקר בתוך חדר הגניזה, על אף התראת השמש שם, שישנה סכנה גדולה בכך, וכרגיל רובץ שם נחש, ומזיקים ממזיקים שונים. רי"ס אמר לו שהוא מוכן לכך, ויש עמו שמירות וקמיעות מיוחדים כנגד נזקים, ואינו חושש. לבסוף נכנס (כמדומה שלא ציין אם השתמש בסגולה הידועה מאבינו יעקב), עכ"פ הוא מודה שהשבח לשי"ת שלא ניזוק, והשלים שנתו, רק מרגיש קושי קצת בראייתו מפני האבק הרב שניער בחטטו שם.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 18:19 לינק ישיר 

בינתיים מצאתי, ושמו היה שמעון דר געלדערן, נוסע-תייר יהודי מגרמניה שביקר בקהיר בשנת 1753, כמאה שנה לפני רבי יעקב אבן ספיר הנוסע הגדול,שרשם ביומנו את ביקורו בבית הכנסת העתיק בקהיר (פוסטאט), וששילם לשמש שם כמה פרוטות, כנהוג, ובזכות זאת ראה שם את הגניזה. כמובן רק מלמעלה ובאופן שטחי.

רבי י"ס כבר ניסה גם לחפש ולחטט, אך כמובן שהיה קשה מאוד בגלל האבק והעפר שהיו בשכבות העליונות והן משום שהחומר שהיה למעלה לא היה בר חשיבות ולא כ"כ עתיק.

אגב, השמש שם ניסה להפחידו במעשיות הנהוגות (רובץ שם נחש, יש קללה על המעיין שם, שלא יוציא שנתו, שיחלה וכו' וכו'), אולם רי"ס שהיה הרפתקן גדול (כפי שנראה בספרו, שנדד וביקר כמעט בכל תפוצות ישראל שבימים ההם), השיב לו, שהוא מוכן לכך ויש בידיו שמירות מיוחדות וקמיעות של גדולי המומחים שיגינו עליו, ואינו פוחד להכנס. לבסוף מציין רי"ס, ברוך השומר ומציל, שלא אירע לו דבר, חוץ מקושי קצת בראייתו מחמת האבק והעפר הרב שהיו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 22:48 לינק ישיר 

עברי 23 שואל:
אני פונה אליכם כיון שנודע לי שאוכל לקבל מכם חוות דעת על נושא המטרידיני מאד.
בבן הזמנים האחרון נקלעתי לשיחה עם בחור חילוני בנושא אמונה כאן יש לצין שאני לא מתמצה בנושאים אלו כלל וידיעותי המעטות נובעות מהרצאות ספורות ששמעתי בעבר
טענתי כלפיו שלא מסתבר שהעולם נברא באופן מקרי
והוא השיב לי שהכל מסתבר והכל תלוי בגודל המדגם והמשיך ואמר שכיוןשלדעתו גודל המדגם הוא אין סופי אז כל מקרה הוא בגדר אפשרי
אין אני בקי בחכמת ההסתברות ולא באבולוציה ולא ידעתי מה להשיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2005 08:58 לינק ישיר 

אם החבר שלך מתמצא במדעים אז תגיד לו שאי אפשר לומר שגודל המדגם (הזמן) הוא אין סופי, כי אז האנטרופי היה גם אין סופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2005 00:46 לינק ישיר 

עברי 23 היקר

שאלת שאלה חשובה. למעשה, אני מזהה בדבריך כמה נושאים:

א. האם ניתן להוכיח שהעולם נברא?

מה שאני יכול לומר בקיצור הוא:

הנושא הראשון רחב מכדי שאפשר לדון בו במסגרת זו. כדאי לפתוח עליו אשכול, ושמא כבר היה אשכול על זה.

ב. האם יש לכך הוכחה הסתברותית? אם כן, מה משיבים לאותו מתווכח?

מה שאני יכול לומר בקיצור הוא להתנצל. זה לא תחום הידע שלי. אתה זקוק למישהו כמו הרב מיכי שיעזור לך.

על זה יש להוסיף:

ג. לאיזו סוג הוכחה אתה מתכוון? הרי בכל מדע יש סוגי הוכחות משלו. ואין ההוכחות המקובלות בהיסטוריה דומות לאלו המקובלות בכימיה, ולא אלו של כימיה לאלו של המתמטיקה והלוגיקה.

ד. ואם אין הוכחה, לא כזו שתתקבל על דעתו של עקשן, האם זה אומר שאנו מאמינים בטעויות ובשקרים? אתמהה.

מה שאני בא להדגיש כאן הוא שאם אנו נתקלים באדם ששואל אותנו שאלות, ואין לנו תשובה, אין עלינו להיבהל וגם לא לשנות את אורחות חיינו. יש לבדוק כל דבר לגופו.

לדעתי, מן הראוי לפתוח אשכול על הנושא שהעלית, שבו תוכל יותר להביא את השאלות שלך, ונדון בהן כולנו יחד. מן הסתם נוכל כולנו ללמוד מזה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2005 03:03 לינק ישיר 

לא יודע כל, שואל.

איך אני מוצא פורום לאנשים ברמה הדן בנושא מסוים? (בשפה האנגלית)
אני יודע שיש מיליון פורומים בעולם, אבל אני מחפש בתחום מחקרי ספציפי ואנשים ברמה. יש למישהו רעיון איך לחפש?

(מי שעובד במודיעין מתבקש להשיב.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2005 08:14 לינק ישיר 

שאלה:

בפורום בחדרי חרדים כתב הטוב וה...

"שתנועת המזרחי היא כת רפורמית זה לא המצאה שלי,

כל מי שמעיין באיגרות של הסטייפלער ושל החזון איש
יודע שזוהי דעתם של גדולי ישראל על תנועת המזרחי.

ויותר מזה, ידוע שהחזו"א התיחס לתנועת המזרחי כגויים גמורים (כלשון הגמרא) "שאסר את יינם".
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1378785&whichpage=4

האם מישהוא יכול לאמת או להכחיש את זה ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.