בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2005 14:47 לינק ישיר 

חבצלת,
קיים ספר חדש יחסית בשם "Songs from Bialik", אם כי ראיתי בקורת קטלנית על איכות התרגום. כמו כן קיים ספר בשם "Shirot Bialik", ותיק מעט יותר. הסכוי שתמצאי תרגומים לשיר ספציפי ברשת נראה לי קלוש (אמנם מצאתי ל-"על השחיטה").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2005 18:22 לינק ישיר 

חבצלת

אולי תוכלי לנסות לתרגם בעצמך?

זה לא כל כך בלתי אפשרי כמו שזה נשמע. ותוכלי להציג את זה כאן, ונשתתף כולנו...

בזאת נחנוך את מפעל התירגומים של עצכ"ח (אם כי הייתי ממליץ להתחיל במישהו אחר, לאו דווקא ביאליק, אולי מאנגר... סמיילי).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2005 18:41 לינק ישיר 

אה, מיימוני, עולה על דעתך שלא ניסיתי? אולם השיר הזה קשה במיוחד לתרגום. נכשלתי חרוצות, תמיד מתפספס משהו.

נו, אז במה נתחיל את המפעל?

גו"ג, רוב תודות לך. אף אני קראתי את הביקורות הקטלניות על Songs from Bialik, וממילא אני חושבת שהוא מכיל שירים במובן songs, לא במובן poems. לעומת זאת על Shirot Bialik לא שמעתי, אני באמת אסירת תודה (עתה כל שנותר לי הוא לנסות למצוא אותו במחיר קצת יותר סביר ממה שדורשים באמזון עבור עותק משומש... או לבדוק בספריה).

אגב, התרגום שאתה מזכיר ל"על השחיטה", אם הוא זה שאני מכירה (מתוך The Penguin Book of Hebrew Verse בעריכת ט' כרמי, לא זכור לי מי המתרגם), ממחיש יפה כמה קשה לתרגם את הדרמה של ביאליק, על כל רבדיה הלשוניים והאסוציאטיביים...

תוקן על ידי - חבצל_ת - 25/05/2005 18:44:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2005 19:38 לינק ישיר 

בבא,

בהמשך להודעתך הישנה:
החזו"א לא כתב כך על המזרחי. למיטב זכרוני, הוא טען שיש לאסור יין של מי שכופר בעיקרי היהדות (למיטב זכרוני זה בחזו"א על יו"ד, באחד הסימנים הראשונים, אולי ג או ד או ה). תועמלנים חרדיים זריזים עשו את ההיסק מן הכלל אל הפרט, ואמרו שזה חל על המזרחי.

אני מסופק אם ל"כפירות" כאלה כיוון החזו"א.

ודבריי לא נאמרו אלא מזכרון קלוש וחלוש, ובל"נ עוד אבדוק בפנים.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2005 21:21 לינק ישיר 

בוש אני להציג את בורותי בפני כל בני הפורום, אך לא הביישן למד.

מישהו יודע אולי מהי הנוסחה לחישוב סינוסים וקוסינוסים בטריגונומטריה? החזו"א בקדוש החודש מאריך בזה מאוד, ומתחיל מ45 מעלות, ולחצי מזה, ולחצי מזה וכו'. האם אין איזו נוסחה בזה? ואם יש, מהי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2005 22:51 לינק ישיר 

בן איש אחד,
אולי אתה מתכוון לנוסחאות שתמצא כאן:
http://aleph0.clarku.edu/~djoyce//trig/identities.html

Shrink שואל:
ביום שלישי אני מתעתד להכניס את בני בבריתו של אברהם אבינו.
יש לכם אולי רעיונות לדרשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2005 23:16 לינק ישיר 

nafkamina שואל:
אני מחפש בדחיפות מקורות (ראשונים,אחרונים, שו"תים), לגבי השאלה האם מותר לקחת ילד מהורה שמבחינה רפואית איננו יכול לגדל ילדים (בעיה נפשית, או גופנית קשה)

mdabraham:
תבהיר בבקשה מה הכוונה 'אינו יכול'. האם הילד ימות אם יישאר אצלו? הרי במקרה כזה זהו פיקו"נ פשוט.
מה בדיוק המוגבלות של ההורה בגידול הילד?

מיכי

zvifine
נפקא מינה שלום,
האם אתה מחפש גם מקורות לגבי הזכות הקנינית של ההורה בילד מבחינה הלכתית?
האם אתה מעוניין גם במקורות לגבי זכות הציבור להתערב בזכות של ההורה בילדיו?
ראה את הדיון לגבי יוסל'ה בפורום זה
עבודה נעימה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 00:54 לינק ישיר 

גם וגם, תודה.
אך את הנוסחאות האלו אני מכיר. שאלתי היא איך מגיעים לחישוב סינוס וקוסינוס, היינו - איך המחשב מבצע חישוב זה, או במילים אחרות - איך ניתן לדעת סינוס של זוית באמצעות מחשבון פשוט, שכל הפונקציות שלו הן - חיבור, חיסור, כפל, חילוק והוצאת שורש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 01:12 לינק ישיר 

המחשבון, כמדומני, מבצע את החישוב באמצעות סיכום של סדרת מספרים המכונה "טור מקלורן". בסדרה זו, פונקצית הסינוס תהיה:
sin x = x - x^3/3! + x^5/5! - x^7/7! + etc
כאשר סימן ^ מייצג חזקה וסימן קריאה מייצג עצרת. באמצעות חישוב של מספר מספיק של איברים ניתן להגיע לכל רמת דיוק נדרשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 02:25 לינק ישיר 

גו"ג, תודה רבה.
אך, אני נאלץ לגלות שוב את בורותי ברבים-
ניסיתי ולא הצלחתי.
ניסיתי בין בצורה כזו
sin x = x - (x^3)/3! + (x^5)/5! - (x^7)/7! + etc
ובין בצורה כזו
sin x = x - x^(3/3!) + x^(5/5!) - x^(7/7!) + etc

לדוג', הרי הסינוס של 30 הוא 0.5. א"כ באיבר הראשון אנחנו אמורים להגיע למשהו בקירוב ל29.5. איך האיבר הראשון מתקרב לסכום כזה?

אגב, על ידי השם "טור מקלורן", חיפשתי ברשת, ומצאתי נוסחה אחרת קצת:
sinx=x-x^3/3!+x^5/5!+�(-1)^n/(2n+1)!*x^(2n+1)+o(x^(2n+1))
cosx=1-x^2/x!+x^4/4!+..+(-1)^n/(2n)!*x^2n+o(x^2n)

האם זה אמור לתת אותן תוצאות?

ועוד משהו, כדי לשייך את הדיון לפורום:
האם מישהו בדוגמת החזו"א, הייונו מישהו שמבין ומתעניין במתמטיקה אך לא למד באוניברסיטה, יכול להבין את ההוכחה לטור זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 09:33 לינק ישיר 

*** בקשת עזרה למקורות לשיעור ***

לפני כשבועיים התארח אצלי חבר חילוני ושאל האם לדעתי לאל פשוט נמאס והוא "הזדכה" והלך לעסוק בדברים אחרים. התפתחה שיחה קצרה בנושא "הסתר פנים". לאחר מכן עלה בדעתי להעביר שיעור בנושא "הסתר פנים" בליל שבועות הקרוב.

נקודות ושאלות ששאלתי את עצמי בימים האחרונים, תוך כדי ניסיון להתמקדות בהכנת השיעור: א. מהו הסתר הפנים וכיצד הוא בא לידי ביטוי? ב. האם מדובר בהסתר חד-כיווני (ה' לבדו מסתיר) או בהסתר דו-כיווני (גם לנו יד בהסתר); ג. כיצד הוסבר הסתר הפנים ע"י חכמי ישראל, והקשר למחלוקת בנושא "עולם כמנהגו נוהג" לעומת התערבות יום-יומית של ה' בענייני העולם; ד. האם ההסתר הוא אבסולוטי או שיש "גילויים" פה ושם?; ה. כיצד הסבירו חכמי ישראל מאורעות בהיסטוריה על ידי הסתר פנים - למשל: נס פורים, השואה, ועוד; ו. כיצד קשור נושא הסתר הפנים לנושא ההשגחה וכיצד מיישבים את הסתירה כביכול בין שני המושגים?; ז. הם יש מקורות שדנים באופן ממוקד בנושא הסתר הפנים?; ועוד...

אודה לחברי הפורום אם יתרמו מידיעותיהם לכוון אותי למקורות שיעזרו לי לפתח את השיעור. תודתי נתונה מראש על הזמן והעזרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 11:21 לינק ישיר 

בן איש אחד,
הנוסחה שמצאת שקולה לנוסחה שלי.
פרט ששכחתי להזכיר הוא ש-x מבוטא לא במעלות אלא ברדיאנים. כדי להגיע ממעלות לרדיאנים מכפילים את x ב- pi/180. לכן, עבור שלושים מעלות יהיה x=30*pi/180 = 0.5236.

אם כן, חישוב שלושת האיברים הראשונים בטור כאן יהיה:
0.5236 – (0.5236^3)/6 + (0.05236^5)/120 ~= 0.5236 – 0.0239 + 0.00033 = 0.50003

כפי שאתה רואה, הטור מתכנס אל הערך המבוקש.
אדם שמתעניין במתמטיקה יוכל, לדעתי, להבין את ההוכחה - בתנאי שיבין קודם את הדברים שעליהם היא מתבססת, למשל - כיצד משתמשים בנגזרות של פונקציות. אין מדובר כאן ברבדים עמוקים במיוחד של מתמטיקה, אבל רכישת יסודות היא הכרחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 12:46 לינק ישיר 

גם וגם

רבים וטובים (דהיינו, אני) כבר בזבזו שעות ארוכות בנסיון למצוא היכן טעו , בגלל ששכחו לעבור ממעלות לרדיאנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 13:14 לינק ישיר 

מציץ, האשמה היא בי, חטאתי ופשעתי
אבל אתה? חשבתי שאתה לועס טורי טיילור ומקלורן לארוחת בוקר, ובולע משפטי גאוס והתמרות פורייה לארוחת הצהריים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 16:04 לינק ישיר 

בינתיים עשיתם רגשי נחיתות לרבים וטובים שאינם יודעים את רזי המתמטיקה, וגם לפשוטי עם (אני).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.