בית פורומים עצור כאן חושבים

הודעות הנהלה, תקנות הפורום, דיון והצעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2005 13:02 לינק ישיר 
הודעות הנהלה, תקנות הפורום, דיון והצעות

כדי לחסוך באשכולות עוגן, אני מציע לעגן את האשכול הזה, וכל הלינקים יתחילו מכאן. (מיימוני)

תקנות בענין אשכול ומדיניות מחיקה
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1233358

דיון האם לסגור את הפורום למורשי כתיבה
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1248210

הודעה למשתתפים חדשים (נא לקרא)
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1370100

תוקן על ידי - עצכח - 31/07/2005 7:00:59

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2005 13:25 לינק ישיר 

חוקת הפורום:

http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=426022

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2005 08:59 לינק ישיר 

התרא(ע)ה:

כותב שיתעקש לכתוב בכל אשכול תוספות שאינן ממין הענין, ויתעלם מהתראות - ייחסם.

מיימוני בשם ההנהלה

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2005 16:57 לינק ישיר 

אני חדש,לא הבנתי הפורום למורשי כתיבה או לכולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2005 23:12 לינק ישיר 

חגי

הפורום מיועד לכולם. כל אחד יכול לקרוא, כל אחד מוזמן להביע דעה. דעה מנומקת. כל אחד רשאי לפתוח אשכול של הנושא החביב עליו. אך צריך לעיין בכללי הפורום כדי לראות כיצד בוחרים כותרת וכיצד מגישים נושא, ומשתמש חדש, שאינו מוכר מתגובותיו, מתבקש להעביר את האשכול המוצע, עם הכותרת, לבדיקת אחד מחברי ההנהלה.

"בבא תור" הבחין במנהג של אחד המנהלים לבטל אשכולות של שאלות קצרות ולהעתיקן לאשכול ה"משאלות". ועל כך כתב באשכול אחר, ואני מעתיקו לכאן:

קלמר

מה ההגיון בזה שאתה מוחק שאלות ומעביר אותם לאשכול משאלות ? כמו פה:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1287698

הרי בסופו של דבר כמה אנשים ובאיזה תדירות נכנסים לאשכול הזה, לא הרבה ! וחוץ מזה שזה לא המקום לנהל שם דיון רציני.

________

ואני עונה במקומו:

לא כל שאלה קצרה יכולה לזכות לאשכול, רק מהסיבה הפשוטה שיש כך וכך מקום בעמוד הראשון של הפורום.

לכן, אם מדובר בשאלה פשוטה, עדיף לכתבה באשכול המשאלות. אם יתברר שמדובר בנושא מעניין ומתפתח, אפשר לפתוח אשכול, ולציין לינק אליו באשכול המשאלות.

כך נהגתי בעצמי בשעה שפתחתי את האשכול הזה.

ואילו דיונים מהסוג שפתחת עתה צריכים להופיע באשכול הזה, על חוקת הפורום ודיונים סביב תקנות הכתיבה בפורום... סמיילי.

________

אח"כ קעלמער השיב:

שלושת ההודעות האחרונות שהעברתי: שנים מהם נפתחו ללא אישור ובמקום למחוק לגמרי העברתי לשם. האחד לווה בתמונות שגורמות למחאות עזות להתפרץ.. והעברתי רק את השאלה. שהרי ברור היה לי שבעל האשכול בעיקר רצה בתשובה ולא בפרסום תמונותיו חלילה.
מי שיודע לענות כמימוני, ספרן,שוטנג ועוד ועוד, נכנסים ואף משיבים ועוזרים

תוקן על ידי - עצכח - 31/07/2005 7:17:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2005 16:15 לינק ישיר 

בגלל חשיבות הדברים ובהירותם, מועתקים לכאן דברי המנהל "גם וגם" מאשכול "פוליטיקא, אכזריות, וציבור"
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1381141

ומה שאני איני מצליח להבין הוא, מדוע כותבים חוזרים ומשתמשים בפורום שלנו כדי להביע את דעתם הפוליטית ולאוורר את תחושות התסכול שלהם נוכח המציאות - אף שאשכול או שניים שלהם שעסקו באותם נושאים ננעלו או נמחקו. הפורום הזה אינו מיועד לדיון בדו"ח דברת, בתכנית ההינתקות, בתקציב המדינה, בפיטוריו של מר פטרזיל, בחוות הדגים במפרץ אילת או בשכיבות הסמיכה של שחקני מכבי תל-אביב בעת פסק הזמן האחרון באוסישקין אתמול בערב - אלא ככל שיש להם השלכה על עולמנו היהודי. בשביל ענינים אלה יש פורומים אחרים רבים. לפיכך, הרי מדריך קצר למשתמש:

1. דיון בשאלת גדרי החיובים בכבוד בני אדם, עם דוגמה מהתנהגות שחקני מכבי - לגיטימי; דיון בשאלה האם כדי להציל את הכדורסל הישראלי יש לסלק את מכבי מהליגה - אינו לגיטימי.

2. דיון ביחס לאיכות הסביבה בחסידות, המתבסס על עמדתו של האדמו"ר מאויפנבורג בכנס "צלול" האחרון - לגיטימי; דיון בשאלה אם טוב דניס אחד בצלחת מעשרה כוכבי ים בעומק עשרים מטר - אינו לגיטימי.

3. דיון בשאלת לגיטימיותה של החלטה שלטונית להוציא אנשים מביתם למען מטרה חשובה - לגיטימי; דיון בשאלת רשעותה של החלטה פוליטית או המניעים לתגובת הצבור עליה - אינו לגיטימי.

שמוש במדריך זה ימנע נעילת אשכולות בהמשך.

תוקן על ידי - עצכח - 31/07/2005 7:03:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2005 12:46 לינק ישיר 

עצכח"י נכבד!

יש לי הצעה אטרקטיבית עבורך.

ישנו עולם מופלא וממכר באינטרנט, ושמו "ויקיפדיה". ה""ויקיפדיה" הינה אנציקלופדיה חופשית, בה יכול כל אחד להיכנס ולערוך ערכים ולתרום בכך לקהילה. למרות העובדה שכל לבלר זב חוטם יכול להשתתף בעריכה, קיים מנגנון נפלא של מפעילי מערכת השומר על האתר מפני משחיתים למיניהם.

כקורא קבוע של "עצור כאן חושבים" אני ער לעובדה כי במקום זורמים נחלים של הגות מחשבה ופילוסופיה. רמת האינטלגנציה במקום נחשבת מן הגבוהות שבין פורומי הפארק ובכלל.

ועתה צאו וחשבו, האם לא חבל שכל מסות הידע הולכים ונעלמים ברבות הימים בבוידעם האשכולות? הלא אך מעט מזעיר זוכים לעדנה מעת לעת בזכות תושייתו המזדמנת של "לינקזעצער", וכל השאר שוקע בתהום הנשיה.

ב"ויקיפדיה" קיימים היום למעלה מ-20,000 ערכים, מהם רבים בתחומי הדת, היהדות והפילוסופיה. אני סבור כי חברי הפורום מסוגלים לתרום תרומה ערכית ל"ויקיפדיה". קשה להסביר את החויה הממכרת שקיימת בעריכה ב"ויקיפדיה". האפשרות לתרום מן הידע שבארסנל שלכם לאחרים, ובצורה יפה ומושכת. תלמידים וסטודנטים יכינו את שיעורם אודות לאלטרואיזם שלכם. האתגר עצום. ה"ויקיפדיה" הפכה להיות המאגר מס' 1 בישראל ברשת. כל ערך שתחפשו במנוע החיפוש "גוגל" יניב את אותו ערך ב"ויקיפדיה" (במידה והוא קיים) בין התוצאות הראשונות.

אני שואל אותך: האם דמותו הנערכת של ר' גדליה נדל לא זכאי לערך בויקיפדיה?

כתוספת לקינוח תוכלו לערוך דיונים בין כותלי הפורום אודות ערכים שונים במקביל ל"ויקיפדיה".

המלצה: בהירשמכם ל"ויקיפדיה" מומלץ לבחור בכינוי בו אתם משתמשים בפורום.

בהצלחה!

הערת עצכ"ח

הכותב "ויקיפד" אינו מחברי ההנהלה, אך כיוון שעבר זמן ניכר מאז פירסום ההודעה עד שהבחנתי בו, אשאירו כאן במקום להטמיעו באשכול "משאלות".

תוקן על ידי - עצכח - 31/07/2005 7:12:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2005 10:50 לינק ישיר 

אתר_עכח:

מכיון שחלף זמן ניכר מאז ההשקה,[ואין עוד טעם לקבע את האשכול על ההשקה. ותודה למעיר] שונה האשכול.

וכאן אני מעתיק גם את הבקשה הכללית לכל מאן דבעי לתרום מאשר חננו הויה לאתר, יפנה לתיבת אתר_עכח. ויבורך מפי עליון.

בברכה.
אתר_עכח
http://www.atzor.tk/

לינקזעצער:

ברוך שהחיינו וקיימנו והגיענו, השקת האתר! http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1116720

תוקן על ידי - עצכח - 13/07/2005 10:51:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 22:30 לינק ישיר 

ההודעה הבאה הגיעה אלי באישי. מסיבות מובנות מעצמן, התבקשתי להשמיט את שם הכותבת.

מקום ההודעה היה צריך להיות באשכול "הבהרה", אבל לא הצלחתי למצאו...

וזו לשון המכתב:

"אשה" אחת יצרה אתי קשר דרך התיבה האישית, דיברנו על נושאים אינטימיים, לאחר מכן, ה"חברה" שלי הזאת בקשה לסדר אותי עם "ידיד שלה". בסוף, יוצא שהבן אדם הזה נשוי +, מחפש בחורות עם שם בדוי...

אני רוצה להודיע לאנשים, כדי שיזהרו אבל גם חוששת שאני נותנת רעיונות לעוד אדיוטים שכזה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2005 19:15 לינק ישיר 

אנו מודים להנהלת הייד פארק על הסרת הפרסומת בפורום עצכ"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2005 11:20 לינק ישיר 

קיבלתי את המכתב הבא בתיבה האישית. לפני שאני מעתיק אותו, אני מבקש להזכיר כי בזמן האחרון (חודשים?) התקבלו כאן כמה החלטות די כואבות. אין לפתוח יותר מאשכול לשבוע, וכותבים חדשים צריכים להעביר את האשכול לבדיקה. התקנות האלו נועדו לטובת הכלל, וכרגיל הן פוגעות בפרט - והפגיעה חוזרת כמו בומרנג לכלל. כפי שנראה מייד. ובכל זאת, הרי אין מנוס מכללים כלשהם, ואפילו הדמוקרטיה צריכה להגן על עצמה.

המחיר נראה שאנו מאבדים את הספונטניות שיש לכל מי שחושב על משהו, אוזר אומץ - וכותב ולוחץ על "שלח". אם מחכים יותר מדי, החשק עובר והכל הולך לאיבוד...

מה עושים, איני יודע. אבל המכתב הזה ראוי לתשומת לב (השמטתי כמובן את שם הכותב כי לא קיבלתי רשות).

שלום לכם מנהלים ומנהלי משנה.
אני מודה למי שנתן לי את אישורו בעניין פתיחת נושא חדש בפורום בעניין **** וכו'
לא פתחתי את הנושא לא בגלל שירדתי מהעניין וגם לא בגלל שהנושא הפסיק לעניין אותי.
בניגוד אולי למה שמקובל בפורום, היינו כתיבה מתוך , "מהבטן" דוקא ובד"כ לא מתוך הצד השכלי.
לא הורגלתי לפרוצדורה כלשהי לפני שאני מעלה נושא בפורום כלשהו מלבד הרשמה רגילה.
כאן לעומת זאת הייתי צריך לבקש ולקבל אישור לפני הכתיבה.
פרוצדורה זו הכניסה את העניין לסד השכלי וזה כנראה שבר לי לא מעט את הספונטניות הטבעית.
ברגע שספונטניות זו נשברה, הרגשתי שאיני יכול לכתוב בנושא שאמור היה לצאת ממני בצורה ספונטנית ודחיתי ודחיתי עד שראיתי שזה לא פייר כלפיכם וכלפי המאשרים.
האמת היא שהערת אזהרה שקיבלתי בעניין גרמה לי טיפה להירתע מעצם העלאת הנושא בפרהסיה וגרם לי לפקפק טיפה במוכנותי להעלאתו בצורה שהתכוונתי מלכתחילה.
אז אני מודה לכם, ואולי שוב זה יבוא לי, איני יודע.
כל טוב לכם, ואולי תחשבו שוב על צורך זה באישור שאני מבין אותכם על הנהגתו.

אני עדיין סבור שלא צריך להיבהל. אולי חובה על המאשרים למתק (מלשון מתיקות וריכוך) את ההזהרה כדי לא להרחיק.

אני גם מקווה, בין השאר, שהכותב יחליט לפתוח את הנושא שלו. זה היה נושא מעניין מאד... (לכן גם מחקתי את שם הנושא, כדי לא לגרום לו חשש שיזהו אותו בתור בעל מכתב זה).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2005 11:25 לינק ישיר 

אני מעתיק גם קטע ממכתב התשובה שלי, כי הוא נראה לי עקרוני (ולמעשה, הרבה מעבר לגבולות הפורום):

שלום לך **** היקר

חשבתי הרבה על מה שכתבת, ולא מצאתי תשובה. התקנות בוודאי לא נועדו להרחיק אותך, ולא אנשים כמוך. אבל היו גם כותבים מסוג אחר. היו שמילאו את הפורום בהערות לא מגובשות. היו ששלחו אשכולות ללא כותרת מובנת - ואז נושא שיכול להיות חשוב מ-א-ד הולך לאיבוד כי קשה לזהותו.

אני מקווה שתשקול שוב את החלטתך ותחליט לפרסם. בסך הכל, אנו איננו פועלים רק לפי רגשותינו אלא גם לפי הבנתנו. והרגש משתנה ברגע שאנו חושבים שוב על מה שהיה .

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2005 15:55 לינק ישיר 

מיימוני.
זו דוגמא מצויינת בדיוק להפך.

קצת סדר .הנ"ל שלח את דבריו ,את מה שברצונו לפתוח , וקבל אישור מיידי מווטו1 וממני בברכת ברוך הבא רציני (משנינו.). את האישור עצמו הוא פתח ימים רבים אחרי. וכשפתח שלח מכתב שכבר יצא לו החשק. לשאלתי מה הכוונה הרי קיבל אישור על הדברים. טען שרצה לפתח ומה ששלח היה בתמצות . טיפה להוסיף (היה לו אגב זמן לכתוב מגילה של מכתבים על הנושא..),לא היה מסוגל הניק. אתה מחפש כאלה? נכון שבמקרה זה מדובר בבניק משכיל וראוי. אבל הפורום זקוק למתדיינים רציניים ולא לזורקי שאלות.
מה עוד, שאם בזריקת שאלות עסקינן הרי אתה פתחת אשכול מיוחד בשביל זה. ויכול היה לשלוח לשם כל מה שרצה. ומשם ההנהלה היתה מעבירה.
כך, למשל, קרה עם הניק חסיד_שותה הוא שאל שאלה באשכול המשאלות (על תפילין). ואני מיד ביקשתי ממנו לפתוח אשכול שאכן עשה גלים, ואפילו החזיר לרגע קט את רב צעיר.
מה אתה מצפה שיעבור כאן איש ויזרוק לנו איזה שאלה ויהיה כאן רעש ומהומה על לא מאומה?

שוב, הרעיון שעומד מאחורי שני ההסדרים האלו שיווצר דיון שכל אחד ירגיש מחוייבות לתרום. ולא רק לפתוח אשכול שאלה (אפילו אם היא טובה) ולברוח.

אחד מחברי ההנהלה בזמנו הציע רעיון ,שבעיני עולה על כולנה, שכל פותח אשכול יצטרך אחרי כמה דפים לסכם את אשכולו על שיטותיו. זה לא ישים, אבל יכול לתת תמונה על שהפורום זקוק לו.
ואילו לא היו אשכולות תלושים, מגוכחים מתקבלים כמוצא שלל רב ודאי שלא היינו זקוקים למנוע מאנשים לפתוח אשכולות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2005 07:49 לינק ישיר 

קלמער היקר

משום מה, אני חש שהדברים האחרונים בדבריך מכוונים קצת אלי.

שהרי אני חסיד גדול של לתת לאנשים לדבר את אשר אל ליבם, מתוך ההנחה שכולנו לא רק מדברים פרוזה (בדיחה עתיקה מימי המהפכה הצרפתית כמדומה לי. ראסין?) אלא גם בעלי פילוסופיה עמוקה - שלא מדעת.

אך אולי באמת שיחות כאלו ייתכנו רק בשוק עם סוקרטס, ואין מקומם באקדמיה של אפלטון. כלומר, הן ייתכנו רק בפורום בימיו הראשונים, ולא כאשר הוא פורום מסודר עם כללים וחוקים.

ובכל זאת, אני סבור שכל שאלה עשויה להיות שאלה גדולה, אם רק יתנו לה הזדמנות.

ואם תרצה, בסגנונו של מיכי, אומר לך שאנו (ובמיוחד אני וסיינפלד, כידוע ליודעים) נחלקים אנו במחלוקת רבן גמליאל ורבי אלעזר בן עזריה. סיינפלד, וגם אתה במקצת, סבור כרבן גמליאל, שמי שאינו מסוגל להציג אשכול כתיקונו - סליחה, שאין תוכו כברו, כלומר אינו עומד באלו קריטריונים גבוהים של למדנות - לא יבוא אל בית המדרש. ואני סבור שצריך לפתוח את הדלתות לרווחה.

מה היה קורה אילו רבן גמליאל היה מנצח, איני יודע. אבל בשל נסיבות היסטוריות, כלומר יד ההשגחה, ידו של רבי אלעזר בן עזריה היתה על העליונה, ויש לנו את מסכת עדויות, ואת העדות כי באותו היום פתרו שאלות שהיו פתוחות במשך דורות. ובהשוואה אלינו, ייתכן שיופיעו שאלות שנחשבו לסגורות במשך דורות...

לכן, לדעתי עלינו לחתור לפתיחת שערים ככל האפשר.

וכרגיל, הנראה לעניות דעתי כתבתי.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2005 08:14 לינק ישיר 

מיימוני,

אני לא חשה בנוח להתערב בוויכוח בין שניים מעמודי התווך של הפורום, ולמרות זאת...

יש משהו מעט לא הוגן (בלשון המעטה) בהשוואה החז"לית שעשית. בית המדרש הזה אינו סגור הרמטית, וכל המבקש/ת לשאול ולענות מוזמנים לכאן. המציאות הפורומית תוכיח, ששאלות רציניות ומנוסחות היטב, זוכות למענה רציני ולדיון מעמיק, גם אם הן נשאלות ע"י חדשים זה מקרוב באו. מאידך, שאלות ונושאים, העולים לדיון באופן לא מנוסח ולא בהיר, או שאינן ממין הענין הפורומי (על כל גווניו המרובים), מעוררות חוסר עניין בולט במקרה הטוב, ולגלוג מביך במקרה הרע. אשכול השאלות שפתחת אתה, מאפשר סוג של תהליך מיון ואכן, כבר יצאו בעקבותיו אשכולות מספר. פתיחה בלתי מוגבלת של אשכולות, כפי שנהגה כאן בעבר, לא היתה שונה כמעט במאום - היו אשכולות שזכו ללגלוג ולתגובות מובכות ומביכות, והיו כאלה שנעלמו בלא תגובה - זולת העובדה שהיא הטילה עול כבד יותר על חברי ההנהלה, שנאלצו לעבוד יותר במחיקה.
ההגבלה על פתיחת מספר אשכולות במקביל, למרות שלא הבנתי את חשיבותה לכתחילה, הוכיחה עצמה בכך, שא/נשים מגיבים יותר באשכולות הקיימים ומעבים אותם, והפורום יוצא נשכר (לטעמי).
בתור מתנגדת עקבית לצנזורה בפורום, אני חושבת שיש צורך במיון ראשוני (כמובן, כמו זה שנעשה - מתוך שיקולים של יכולת ניסוח מינימלית ועניין לציבור - ולא מתוך שיקולים של דעה כזו או אחרת), והוא אף מוכיח את עצמו, כפי שכבר טענתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2005 08:39 לינק ישיר 

אמשלום

אני מסכים לכל מילה.

(איקון ירוק מניף דגל של הסכמה).

מה שחסר לי הוא משהו שאי אפשר לדרוש מאחרים. להיות מוכנים לבוא לקראת אלו שאינם מעיזים לפתוח אשכול:

א. בגלל שהם פוחדים שהם לא מספיקים ראויים/חכמים/מנסחים היטב וכו' לפתוח אשכול בפורום אשר כזה.

ב. בגלל שהשאלה נראית להם טפשית. אבל היא בוערת בעצמותיהם.

ואני סבור כי דווקא אלו, במיוחד מסוג ב', זקוקים מאד לפתחון פה. לדעתי, כל הפורום שלנו לא נפתח אלא למענם. כדי שיהיה להם מקום לשאול את שאלתם. (וזה בולט במיוחד במיוחד בחברה החרדית, שמגלה חוסר סובלנות מפתיע כלפי שאלות, במיוחד שאלות מסוג מסויים).

ולכן אני מוסיף על דברי הלל:

ואם לא כאן, אז היכן?

לכן, גם אם אני מסכים שצריך עיון ראשוני, צריך אולי גם משהו נוסף. אולי מישהו שניתן לפנות אליו בכל שעה, להציע את השאלה, ושיעזור בניסוח ובבירור. מעין סוקרטס כזה, או הלל כזה. להזכיר למי ששכח או לא ידע, סוקרטס אמר שכשרונו העיקרי הוא להיות מיילדת. לעזור לאדם להוליד את ילדי רוחו, ולבדוק אם הם בני קיימא.

אנו היום פחות מאמינים שבין ילדי רוח ניתן להבדיל בין ילדים אמיתיים לבין ילדים מדומים. בעינינו, יותר חשוב לבדוק - אני נוטש את המשל כי קשה לי לתרגם כל דבר לשפתו של סוקרטס - בעינינו חשוב יותר שהדיון יהיה כפוף למתודות הגיוניות ולשפה ברורה. וזה באמת חשוב מאד. רק שמי שקורא בדיאלוגים הראשונים של אפלטון (ומי עושה זאת, באמת - חבל שלא עושים זאת...) היה רואה שסוקרטס היה מוכן להעניק פתחון פה לכל.

מה שאני מחפש הוא דרך בינים. שתאפשר גם למי שפחות מסוגל - לדבר.

אולי נתנדב שנינו, אני ואת, ואולי עוד כמה, לסייע למי שרוצה עזרה בניסוח?

אולי כדאי לפתוח אשכול, נוסף לאשכול המשאלות, שייקרא "אשכול הניסוחים", ובו יוכל כל אחד להעלות שאלה שמציקה לו, מן המותן, בשליפה, כדי שיארגנו לו אותה במקום?

איני יודע אם זה רעיון טוב. אני מעלה הצעה. ובין כולנו נמצא אולי את הדרך לעזור לאחרים - וכי גם אנו לא היינו פעם יותר צעירים, יותר נבוכים, פחות מסוגננים? וכי לא על מנת כן ניתנה תורה בסיני, להראות שהיא שוכנת אצל הנמוך בנמוכים?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הודעות הנהלה, תקנות הפורום, דיון והצעות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext