בית פורומים עצור כאן חושבים

הודעות הנהלה, תקנות הפורום, דיון והצעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2005 08:44 לינק ישיר 

מיימוני,

אם אני מבינה נכון, הרי שעזרה בניסוח הדברים, היא בדיוק מה שנעשה כאשר מישהו מציג את פתיחת הדיון שלו בפני מי מחברי ההנהלה (בנוהל הקיים), על מנת לקבל אישור.
אם כך, כל עוד אין לי העלאה בשכר וטובות הנאה כפי שיש למנהלים (), אני לא מתנדבת לכלום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2005 08:48 לינק ישיר 

מיימוני היקר.

אכן אמשלום באה ו"חטפה" לי את התגובה.

אך בכל זאת כמה דברים.

יש כמה סוגי פותחי אשכולות. על החלק הפרובקטיבי אני מתאר לי שיש בינינו הסכמה עקרונית, למרות שאני בהחלט מחמיר ממך. או יותר נכון לומר,לפחות בעיני,שאתה מקל ממני.
הבעיה היא, עם פותחי אשכולות שאין להם אפילו רצון להמשיך ולתרום אפילו באשכולם הם.
נכון שיכולה להווצר בעיה ששואלים מסויימים שמחמת פחד וחוסר ביטחון עצמי לא יעזו לפתוח אשכול הדורש מהם מעט יותר משלוש מילים. ואולי הפורום מפספס את אחד ממטרותיו המוצהרות להפיץ דעת ולענות לשואל. אבל תחשוב על הנזק ,אותו נזק, מכיון הפוך, אם מאן דהו, ששמע הפורום הגיע לאוזניו,ובא כאן לשאול את אשר מעיק על ליבו. יראה שכאן יש כמות גדולה מידי של ,סליחה על המילה, מפגרים הרי שיברח מכאן כל עוד נשמתו בו. ומה הרווחת בפתיחת השערים?

ולכן דוקא במין רוח הקודש המפעמת בך, פתחת את אשכול המשאלות ושם ישאל כל מי שרוצה . שם אין מחיקות בכלל ,חוץ מפרסום ושפה שאינה נקייה כמובן, וניתן בקלות להמליץ לשואל שניכר שהוא רציני לפתוח אשכול.

עוד רווח ישנו, שאדם שרוצה לפתוח אשכול ושולחו לאישור, מקבל פידבק מההנהלה ולרוב מקבל כמה טיפים טובים לשיפור. והתוצאה תהיה טובה יותר.

התוצאה הן של החוק של סיינפלד והן של החוק לא לפתוח אשכול ללא אישור, מוכיחה את עצמה בשטח. האשכולות ,כפי שהזכירה אמשלום, מתעבים, פותחי אשכולות דואגים שאשכולם יתפתח ע"י הוספת חומרים לתוך אשכולם.

עבור על דפים ישנים ותראה את ההבדל.

---------------------------------

כמובן שהתגובה הזו נכתבה בטרם ראיתי את שתי התגובות האחרונות שלכם. אתם מייתרים אותי בדיון הזה, וטוב שכך. מי טוב מכם בהסברה?

תוקן על ידי - קעלעמר - 24/07/2005 8:50:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 02:00 לינק ישיר 

הפניות לכתבות ברשת יש להוסיף כאן

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=994047

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2005 18:33 לינק ישיר 

בעקבות אשכול המרת הדת לכאורה של ר' משה צאצא האדמורים מחבד, וסגירתו, לאחר שהפך לשדה קרב עוקצני, קיבלתי את התגובה הבאה:

חבל מאד שסגרתם את האשכול על בנו של בעל התניא. הדיון היה שם מרתק מאד. ואני יודע על עשרות אנשים שנכנסו בפעם הראשונה לפורום עצכ"ח רק בגלל האשכול הזה.

היה כאן קרב בין חסיד העושה את הכל להצדיק את רבו לבין חוקר בעל ידע רב. למרות שלפעמים הדברים גלשו למכות קטנות מתחת לחגורה, אבל זה היה מרתק.

הייתם צריכים לתת לזה להמשיך. כך סבורים רבים.
~~~~~~~~~~~

איני סבור שאני צריך להחליט לבדי בדבר. וזו היתה תשובתי:

(שם הנמען)

שלום וברכה

איני מוסמך לדבר בשם הנהלת הפורום. מבחינה מסויימת, הפורום שייך לכל הכותבים.

עם זאת, יש לנו כללי יסוד, כמובא בחוקה. כיון שהאשכול גלש לעקיצות והתרחק מדיון בתוכן, ההעדפה היתה לסגור כדי למנוע בזבוז זמן וירידה לפסים אישיים וכיו"ב.

האם אתה סבור שיתבררו באשכול זה דברים חדשים? האם יש לך אישית מה לתרום?

אני מוכן להעביר את בקשתך לחברים אחרים, אם לא פנית מעצמך אליהם. אם יש תוחלת לדיון, אשמח לחדשו, נשמח כולנו לחדשו. הלא למטרה זו הוקם הפורום.

אני מוסיף מה שהייתי אולי צריך להזכיר הרבה קודם. לגבי, זו שאלה בעלת ענין היסטורי בלבד. אך יש אנשים, בעיקר חבדניקים, שעבורם זו שאלה שבנפשם. הם חשים זלזול, גם אם הם אוהבי אמת. נניח שהיתה פרשה מכוערת כזו בעברם. כמה הם כמו הלבן, המסוגלים להתמודד מול מעשה כזה, הגם שזה כואב לו, בגלל אהבתו לאמת, לעומת אלו שצר להם שהדבר נחשף ועולה שוב ושוב. בירור האמת הוא דבר רב חשיבות. בירור האמת על חשבון פגיעה בזולת, ללא ערך והתקדמות, האם לא על זה נאמר שיש חרם הקדמונים שלא לפגוע במתים?

אשמח על תגובתך בזה
ובוודאי אעביר זאת לדיון
________

מה דעת רבותי וחברי בזה?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 15:40 לינק ישיר 

קעלעמר יקר, מנהלים יקרים,

דומני שההחלטה לסגור את אשכול ההתנתקות, מוטעית היא.

הפורום הזה הוא גם קהילה ואם יש מי מבינינו שרוצה לדון בנושא הזה על צדדים שונים הקשורים בו, יש לאפשר זאת. כידוע לכם, מתחתי ביקורת על האופן שבו התנהל אשכול ה"רגשות", אבל חשוב לי שיהיה מקום לאור נערב ולעוד אנשים להביע את דבריהם.

כיצד נזכור את עצמנו כשכל זה ייגמר (במהרה ובקלות אמן ואמן) אם בימים ההיסטורים האלה (שבעיני אחדים הם תחילתו של תיקון גדול ובעיני אחרים אסון גדול), אם נסתפק בישיבה במגדל השן ב
עיון בשאלות הלכה והשקפה, אטימולוגיה ופילולוגיה ולא ניתן מקום לעיסוק במה שבנפשנו כולנו בעת הזו???

למרות נפיצותו של העסק, לדעתי הוא כדאי. אם יש מפַגע אחד או יותר (שאופן התנהלותו הבעייתי הכשיל כבר דיונים רגישים בעבר), יש מקום להרחיק אותו ולא לקצוף על כל העדה.

תוקן על ידי - שחרית - 18/08/2005 15:40:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 16:54 לינק ישיר 

אין בעיה בדיונים מהסוג הזה - בתנאי ש''הקהילה'' מקבלת על עצמה כללי שיח מסויימים אשר יסדירו דיון עניני ולא מתלהם.

הנהלת עסוקה מכדי לנסח כללים אלו. התרימי את הכפפה?

באם תעשי זאת, אזי נתיר אשכול שידון בהתנחלויות, מוסריותן, א'י השלמה, השמאל, זכויות אדם, וכל הדברים המענינים.

רג''ס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 17:08 לינק ישיר 

סיינפלד,

אני סומכת על השכל הישר (מה שאומה"ע קוראים קומנסנס) של רוב רובם של חברי הפורום, שידעו מה ראוי לאכסניה ומה לא, כללים וחוקים לא מה שיעזור כאן כי מי שרוצה לחבל יחבל בכל מקרה.

השורים המועדים מוכרים היטב והם צריכים לדעת שלא רק יימחקו אלא גם ייחסמו אם יבקשו לחבל.

מספיק אשכולות ירדו לטמיון בגלל כמה בודדים שלא שולטים בקולמוסם ואשר גם הפעם "כיכבו", למה יסבלו השאר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 20:34 לינק ישיר 

הקומונסנס הזה לצערי הרב לא בא לידי ביטוי כאשר מדובר מדובר בדיונים נפיצים.

בעוד שבנושאים מדיוני הפורום, הנהלת הפורום עושה כל מאמץ לתעל את הדיון לאפיקים הראויים שכן ראוי לקיים בהם דיון, קצרה רוחינו כאשר מדובר בנושא פוליטי.

בעוד שיש לי הרבה שאלות בנושאים פוליטים שהייתי שמח לדון בהם, אני יודע שדיון בפורום זה לא ילמד אותי מאומה ,מלבד אינדיקציה לעוצמת הרגשות המעורבות.

אחד מחברי הפורום שעזב אותנו לאנחות ללא צלצולים ואיומים (בשל הצורך הלגיטימי להקדיש זמן למשפחתו, לכתיבת ספרים, להוראה באקדמיה, ועבודה ממשלתית) אמר לי פעם שבביתו לא מדברים על שלושה נושאים שהכל בטוחים שהם מבינים בהם ולמעשה אינם מבינים בהם: 1) דת 2) סקס 3) פוליטיקה (וכאחד שסעד סעודות שבת רבות על שולחנו, הרינו מעיד שהיו לו נושאי שיחה רבים שלא השתייכו לקטגוריות הנזכרות).

בפורום זה מדברים על דת ולפעמים על סקס, אבל לא על פוליטיקה.

----

וכאן המקום להזכיר את אשכולו הזכור לטוב של ר' מיכאל אברהם על איזוטריקה בו הוא הקדיש חלק נכבד מהאשכול לבירור המתודיקה שלו. לענ''ד, אין אפשרות לדיון בנושא נפיץ ללא התוויית מסגרת דיון מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2005 01:29 לינק ישיר 

סיינפלד יקר, חברים יקרים,
שמא קציר האשכולות הנעולים בשעות האחרונות יוכל ללמדנו שאין מה שיכול לעצור את הרוח?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2005 01:30 לינק ישיר 

אכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2005 01:52 לינק ישיר 

אגב, שחרית, לא השבתי לך כי סיינפלד עושה את העבודה טוב ממני. ואין לי מה להוסיף על דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2005 02:41 לינק ישיר 

מזל שמנהלי עצכחים ה"נאורים" והחכמים לא ערכו את התלמיד בבלי הם היו מצנזרים כל הליט אביי ועוד דברים אמצואנלים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2005 02:52 לינק ישיר 

מה אתה משווה

לעורכי התלמוד הייתה את המילה האחרונה

בעוד שכאן אף אחד לא אמר את המילה האחרונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2005 03:05 לינק ישיר 

אני לא יודע מה היה קורא אילו היתה הנהלת עצכ"ח עורכת את התלמוד. אבל אני יודע מה היה קורא אילו היינו עורכים את תגובתך הקצרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2005 12:14 לינק ישיר 

הסבר מפורט ממערכת האתר מדוע הפארק נתקע כל הזמן.

------

ישנו ג'וב בהייד פארק שנקרא totals. מה זה ג'וב? ג'וב זו פעולה שאמורה לרוץ אחת לכמה זמן, תלוי בג'וב, שאמורה "לדאוג" (באם-אמא של המרכאות) שהייד פארק יעבוד כמו שצריך.

מה עושה ה-totals הזה? הפורומים מחולקים לשני חלקים למעשה: מעמ' 1 עד עמ' 10 ומעמ' 11 ואילך. למה זה ככה? לארנון הפתרונים. מה תפקיד ה-totals הזה בהקשר הזה? לקחת את כללללל ההודעות ש"נגמרות" מעשרת העמודים הראשונים ולהעביר אותם לעמ' 11. מבחינתכם זה שקוף, מבחינת המערכת ממש לא.

מה עוד עושה הג'וב? מציג את מספר ההודעות הכוללת בכל פורום, כפי שמופיעה כשלוחצים על קטגוריה מסויימת, ועוד כל מיני פעולות שקשורות לנתונים כלליים.

איפה הבעיה? יש שתיים. הראשונה שהוא אמור לרוץ כל יום ובמשך זמן משתנה, יכול להיות חצי שעה, יכול להיות שלוש שעות. אין מה לעשות ככה זה וככה הוא תוכנן. השעה שנקבעה שהוא ירוץ היא 4 לפנות ויימחלו לי גולשינו מעבר לים (לא אתה פלינט, אליך עם חסקה אפשר להגיע) וכל ינשופי הלילה, כי זו השעה שיש בה הכי פחות גולשים בפארק. באותן השעות במקרה הטוב הפארק זוחלללללללללל, במקרה הפחות טוב - מת.

ולמה המקרה הפחות טוב? כי יש את המקרה הרע, ובמקרה הרע הג'וב נתקע ואז אם הוא נתקע אכלנו אותה. מה עושים ב-GNS, איפה שהשרתים יושבים? מפסיקים אותו ועושים restart ל-SQL והפרוסיג'ר (המונחים לא חשובים כרגע, גם אני למדתי אותם לראשונה לפני חודשיים). בשורה התחתונה, בלי ה-restart הזה לא יהיה פארק.
אלא שהג'וב הוא ג'וב טיפש... וברגע שהוא מפסיק באמצע ואחרי שהפארק "כביכול" אמור לחזור אחרי ה-restart הוא עושה פעולה שנקראת roll back. וחוזר להתחלהההההה מהרגע שהוא נתקע.
אם הוא נתקע אחרי 10% של פעולה - סביר להניח שהפארק יהיה למטה במשך חצי שעה? אולי שעה? אבל מה קורה אם הוא נתקע אחרי 90%?????? אז הפארק עשוי גם להיות למטה למשך של 5-6 שעות.

המתכנתים מתוסכלים פי כמה בגלל הג'וב הזה. לבנות את הג'וב מחדש זה לא פתרון, אבל כל פעם עולים על הבעיה איפה הוא נתקע ופותרים אותה. הבעיה שהג'וב הזה הוא כמו מחלת אבעבועות. נעלמה אבעבועה, מופיעה אחרת במקומה...
הפתרון שמצאו בינתיים זה להריץ את הג'וב בחלקים, בגלל שהוא כבד ומורכב מאוד ועובר על כל הפורומים.

עכשיו, למה נכנסים לפורום וכל ההודעות נעלמות? זה דווקא לא קשור לג'וב. כאן מדובר בסה"כ בפעולה של מחיקת טבלאות זמניות (בדומה למחיקת קבצים זמניים מהמחשב שלכם) שבזמן הרצתה גורמת לעיתים לתופעות לוואי כמו מחיקת אשכולות. אגב, כל פעם פורומים אחרים עולים בחכה. בדר"כ העניין מסתדר כעבור מספר דקות, לפעמים זה נמשך יותר. זוכרים את תקלת אי עדכון ההודעות באשכול? זה קשור לפעולה הזו. הסבר מפורט ממערכת האתר מדוע הפארק נתקע כל הזמן.

------

ישנו ג'וב בהייד פארק שנקרא totals. מה זה ג'וב? ג'וב זו פעולה שאמורה לרוץ אחת לכמה זמן, תלוי בג'וב, שאמורה "לדאוג" (באם-אמא של המרכאות) שהייד פארק יעבוד כמו שצריך.

מה עושה ה-totals הזה? הפורומים מחולקים לשני חלקים למעשה: מעמ' 1 עד עמ' 10 ומעמ' 11 ואילך. למה זה ככה? לארנון הפתרונים. מה תפקיד ה-totals הזה בהקשר הזה? לקחת את כללללל ההודעות ש"נגמרות" מעשרת העמודים הראשונים ולהעביר אותם לעמ' 11. מבחינתכם זה שקוף, מבחינת המערכת ממש לא.

מה עוד עושה הג'וב? מציג את מספר ההודעות הכוללת בכל פורום, כפי שמופיעה כשלוחצים על קטגוריה מסויימת, ועוד כל מיני פעולות שקשורות לנתונים כלליים.

איפה הבעיה? יש שתיים. הראשונה שהוא אמור לרוץ כל יום ובמשך זמן משתנה, יכול להיות חצי שעה, יכול להיות שלוש שעות. אין מה לעשות ככה זה וככה הוא תוכנן. השעה שנקבעה שהוא ירוץ היא 4 לפנות ויימחלו לי גולשינו מעבר לים (לא אתה פלינט, אליך עם חסקה אפשר להגיע) וכל ינשופי הלילה, כי זו השעה שיש בה הכי פחות גולשים בפארק. באותן השעות במקרה הטוב הפארק זוחלללללללללל, במקרה הפחות טוב - מת.

ולמה המקרה הפחות טוב? כי יש את המקרה הרע, ובמקרה הרע הג'וב נתקע ואז אם הוא נתקע אכלנו אותה. מה עושים ב-GNS, איפה שהשרתים יושבים? מפסיקים אותו ועושים restart ל-SQL והפרוסיג'ר (המונחים לא חשובים כרגע, גם אני למדתי אותם לראשונה לפני חודשיים). בשורה התחתונה, בלי ה-restart הזה לא יהיה פארק.
אלא שהג'וב הוא ג'וב טיפש... וברגע שהוא מפסיק באמצע ואחרי שהפארק "כביכול" אמור לחזור אחרי ה-restart הוא עושה פעולה שנקראת roll back. וחוזר להתחלהההההה מהרגע שהוא נתקע.
אם הוא נתקע אחרי 10% של פעולה - סביר להניח שהפארק יהיה למטה במשך חצי שעה? אולי שעה? אבל מה קורה אם הוא נתקע אחרי 90%?????? אז הפארק עשוי גם להיות למטה למשך של 5-6 שעות.

המתכנתים מתוסכלים פי כמה בגלל הג'וב הזה. לבנות את הג'וב מחדש זה לא פתרון, אבל כל פעם עולים על הבעיה איפה הוא נתקע ופותרים אותה. הבעיה שהג'וב הזה הוא כמו מחלת אבעבועות. נעלמה אבעבועה, מופיעה אחרת במקומה...
הפתרון שמצאו בינתיים זה להריץ את הג'וב בחלקים, בגלל שהוא כבד ומורכב מאוד ועובר על כל הפורומים.

עכשיו, למה נכנסים לפורום וכל ההודעות נעלמות? זה דווקא לא קשור לג'וב. כאן מדובר בסה"כ בפעולה של מחיקת טבלאות זמניות (בדומה למחיקת קבצים זמניים מהמחשב שלכם) שבזמן הרצתה גורמת לעיתים לתופעות לוואי כמו מחיקת אשכולות. אגב, כל פעם פורומים אחרים עולים בחכה. בדר"כ העניין מסתדר כעבור מספר דקות, לפעמים זה נמשך יותר. זוכרים את תקלת אי עדכון ההודעות באשכול? זה קשור לפעולה הזו.

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 07/02/2006 5:54:28

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הודעות הנהלה, תקנות הפורום, דיון והצעות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.