|
|
| נשלח ב-28/2/2005 01:49 |
|
| |
סופרמן
ארשה לעצמי להוסיף מקור העולה על כולם (וכולל אפלית נשים):
רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק י"ב (אתר סנונית):
ח [ט] גוי הבא על בת ישראל--אם אשת איש היא, נהרג עליה; ואם פנויה היא, אינו נהרג. [י] אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2005 07:42 |
|
| |
אשר,
א. אולי זו מוגבלותי שלי, אבל אני מוצאת שקשה לי מאוד להבין את הגישה הטוענת שגזענות (או כל כלי משחית אחר) היא טובה כל עוד היא בידים שלי ולא מכוונת נגדי. זה מזכיר לי מאוד את הלך המחשבה המבקש ליצור בעולם ניצול ועבדות כלכליים, כל עוד אני אהיה בצד המנצל והמעביד. באופן אישי זה נראה לי לא לגמרי הגיוני, אם כי אולי אנושי.
ב. גם הפסוק שהבאת אינו מלמד על בחירה באוסף גֵנים מסוים ועל הבדלה בין דם לדם. הוא מלמד על בחירה בעם, שמייחדת אותו מחוייבות מסויימת למערכת אמונית ומסגרת חוקית. זו, למרות הבעייתיות שאולי יש בה כשלעצמה, אינה גזענות. וכבר אמרו זאת לפני מואדיב וגו"ג.
תוקן על ידי - אמשלום - 28/02/2005 7:46:01
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2005 08:01 |
|
| |
אמשלום
ג"א מצטרף. - 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2005 02:33 |
|
| |
אמשלום
אמרתי שהגזענות הינה רגש סובייקטיבי, כמו ההתנגדות לה. ושבאותה מידה שהגזענות אינה מוצדקת בעיני המופלה, הרי שהיא מוצדקת מאין כמוה בעיני המפלה.
וממש לא התכוונתי לומר שהיא מוצדקת, אלא להיפך.
-----------
ולשאלה האם התורה היא גזענית, תשובתי היא שכן, ושבצורה שבה התורה מתארת את תפקידנו בעולם ישנה בהחלט הפליה לרעה של גוים, נשים, וכו'
Take it or leave it
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2005 07:20 |
|
| |
אשר,
דומני שעשית זילות מסויימת למושג "סובייקטיביות"...
ובכל מקרה - טענתי שגזענות היא רעה גם לצד שכביכול 'מרוויח' ממנה. אם היא רעה, הרי היא רעה לכולם. ואם היא טובה, מה לי להלין כשהיא מכוונת נגדי?
אגב,
אני ממש לא מסכימה עם הסיפא שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2005 08:44 |
|
| |
אשר,
בעיני הרוצח, הרצח מוצדק. בעיני האנס, האונס מוצדק. המטפלת המתעללת בטוחה שהיא עושה את הדבר הנכון. אז מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2005 10:51 |
|
| |
אז...הנה ההסבר לכל הרוע בעולם
"כל הרעות שבני האדם גורמים לעצמם ולאחרים, הם תוצאת העדר החוכמה" מו"נ פי"א חלק שלישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 12:44 |
|
| |
הרבנים בצרפת ובשוויץ ואנגליה היו ראשונים שהוקיעו את החוקים המגבילים את המוסלמים, כנראה שתורת א"י אינה תורת העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 13:31 |
|
| |
מכיוון שהוכח שחלק גדול מהערבים במדינה עוינים לנו יש מן הצדק בקריאה הזאת.
אמנם גם חפים מפשע סובלים אבל אותם חפים מפשע צריכים להבין את המציאות המיוחדת של מדינת ישראל שהיא מלכתחילה הוקמה ליהודים בלבד שנרדפו במשך דורות בכל מקום שבו חיו (מה שאין לומר על הצרפתים למשל)
תוקן על ידי צענערענע ב- 07/12/2010 13:31:28
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 14:20 |
|
| |
צענע אני מסכים כמעט לכל מילה- הגמרא אומרת- הכל יודעים למה כלה נכנסת לחופה- אבל כל המנבל את פיו אין לו חלק לעולם הבא.- יש הלכות- ואין מורים כך. ודאי ובודאי היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 11:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 15:08 |
|
| |
בעקבות ארועי הימים האחרונים, האם יהיה נכון לתקן את כותרת האשכול ל"הלכה בגזענות היהודית"? חוו דעתכם - האם העמדה ההלכתית היא שהובילה למכתב הנראה כגזענות (ומגעגע כגזענות וכו'), או שמא העמדה הגזענית היא שהובילה למכתב הנראה כפסק הלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 15:25 |
|
| |
מה קשור הלא למכור דירות או להשכיר לערבים לגזענות ???
|
|