בית פורומים עצור כאן חושבים

המדריך למתעולל החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2011 20:30 לינק ישיר 

לא צריך להיות מומחה גדול לפרוטוקולים כדי לקלוט את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 10:37 לינק ישיר 

אמשלום

<"העסק הזה עם ביתור הגופה והכנסתה למקרר וכו' " בהחלט כן מגדיל את עוצמת וחומרת המעשה, לפחות באופן משפטי, כיוון שהוא מגלה את דעת הרוצח, שלא פעל בטירוף של רגע אלא במחשבה מתוכננת ובקור רוח>

איני משפטן, אך נראה לי שמעשה ביתור הגופה אינו מגלה דבר, הדבר היה שונה אילו לפני הרצח הוא קנה כלים שהוא לא זקוק להם בחיי היום שלו והוא השתמש בהם במעשה הרצח ובהסתרת הגופה.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 19/07/2011 10:39:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 12:48 לינק ישיר 

[נישט,

ממה שאני מבינה (מתוך הכשרתי המקצועית, כצופה אדוקה ב Law and Order), אופן ההתנהלות לאחר הרצח בהחלט מלמד גם על מעשה הרצח עצמו. למשל, על כך שהרוצח יודע להבדיל בין טוב ורע (תנאי הכרחי להעמדתו למשפט, ואחת הראיות לכך שאינו מטורף לחלוטין), שאילולא כן לא היה טורח להסתיר את מעשיו.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 19/07/2011 12:49:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 11:28 לינק ישיר 

אמשלום

<ממה שאני מבינה (מתוך הכשרתי המקצועית, כצופה אדוקה ב Law and Order), אופן ההתנהלות לאחר הרצח בהחלט מלמד גם על מעשה הרצח עצמו. למשל, על כך שהרוצח יודע להבדיל בין טוב ורע (תנאי הכרחי להעמדתו למשפט, ואחת הראיות לכך שאינו מטורף לחלוטין), שאילולא כן לא היה טורח להסתיר את מעשיו.]>

מעשיו לאחר הרצח להעיד לכל היותר על שהיה שפוי בדעתו (מבחינה חוקית) לאחר הרצח, אך לא "שלא פעל בטירוף של רגע אלא במחשבה מתוכננת ובקור רוח" כדברייך, ורק מעשיו שלפני הרצח יכולים להעיד אם היה זה רצח מתוכנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2011 15:10 לינק ישיר 

יהי רצון שיהיה אשכול זה לעילוי נשמתו וששפתיו תהיינה דובבות בקבר אמן ואמן סלה ועד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 09:11 לינק ישיר 

מטפחת,
אתה מתכוון לר' מנשה קליין, שנפטר לאחרונה. 
יצויין שבאחד מכרכי כתב העת התורני 'ישורון' ישנו אוסף תשובות של רבנים חרדיים בסוגיה זו, וכולם כאחד ברור מללו, שיש לדווח לשלטונות - בתנאים ובסייגים כאלה ואחרים, אך יש לדווח.
עמדתו של הרב קליין היא אפוא החריג, לא הכלל.
א"ג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 10:51 לינק ישיר 

ישורון טו עמ' תרלד-תרסו.

האתר בו אני שומר קבצים אינו פעיל ברגע זה, ואי"ה אעלה  את המאמרים כשיחזור לפעול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 14:25 לינק ישיר 

העליתי כאן:

http://www.f2h.co.il/e6nd11k0zyup

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המדריך למתעולל החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.