בית פורומים אחרדים-אלעד

גני ילדים - דת"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2005 17:34 לינק ישיר 
גני ילדים - דת"ל

בציבור הדתי לאומי קיימת תסיסה סביב הפרטת הגנים, שהיא חלק מתוכנית ההבראה של המועצה. מי שמעורב בזאת לאחרונה הוא עו"ד במברגר, ששיגע היום את מחלקת החינוך במועצה בענין הזה. עכשיו ממש קיבלתי מייל ממנו, שכנראה מופץ לכל תושבי אלעד...

שלום שוב

ענין הגנים מעסיק אותי כיון שהוא עולה לכותרות בימים האלה, וימשיך כנראה להיות על סדר היום עד לפתיחת שנת הלימודים הבאה. הנסיון מראה, שעד לרגע האחרון (ולפעמים גם הרבה אחריו...), לא נסגרים הדברים לגמרי. את המכתב הזה (כמו את קודמו) אני שולח לחברים רבים באלעד. אני מביע פה את דעתי, על קצת מהנושאים, אבל מודה למי שטרח וענה לי, כי הכי חשוב שהדברים שיקבעו לבסוף, יקבעו לאחר דיון ולא ב"הנחתות" של המועצה. הנחתות כאלו, בין אם אנו מסכימים עליהם בדיעבד, ובלית ברירה, ובין אם איננו מסכימים ואנו נאבקים נגדן, נגמרות לא טוב. אמנם עכשיו כבר זמן הרישום לגנים, אבל הדרך לפתיחת שנה"ל עוד ארוכה, והכל, ממש הכל, עוד יכול להשתנות.

אספתי המון מידע ודעות בימים האחרונים בענין הזה. לדעתי, המועצה נחושה בדעתה להפריט את הגנים. זה ממש אחד מהדברים שעשויים להכריע את גורל תוכנית ההבראה , שעדיין לא אושרה, לשבט או לחסד. שכן, מדובר, בקיצוץ של כ-20 משרות ישירות (עוזרות וגננות), משרות נוספות (תחזוקה, מנגנת, וכו') וחיסכון עצום בכסף. לפי בירורי במועצה (הייתי היום שם זמן ארוך), כל גן עולה למועצה למעלה מעשרים אלף ש"ח לחודש, וזה בלי לחשב הוצאות שאינן משויכות לגנים במובהק (הנה"ח וחישוב שכר, תחזוקה וכו', שההוצאה בהם גלובלית). לכן, השאלה לדעתי אינה "האם", אלא "איך".

כעת מדובר באפשרות שרשת נעם תיקח על עצמה את ניהול הגנים. נעם לא מפעילה היום גנים כרשת, אלא מספר גנים קטן מאוד, שקשורים בד"כ עם בית ספר. ישנם יתרונות ברורים בהכנסת רשת נעם. מדובר בגוף מקצועי, שיהיה כתובת להורים, וירכז כל שצריך מול משרד החינוך והמועצה. אמנם, אין לנעם עדיין נסיון בניהול רשת גנים, אבל נסיון, אפשר לרכוש עם הזמן...

הבעיה היחידה כעת היא, שיש חתן (צביקה כהן), יש אולם (גני הילדים), ויש תאריך (שנה"ל תשס"ו). אבל הכלה, א-ברוך, פשוט לא כל כך מתלהבת מהשידוך.

תודה למי שהגיב עד עתה, ותודה למי שיגיב מעתה.

ואולי אפשר להחיות את הפורום שלנו גם כשאין בחירות?

אבי במברגר

האמת נמצאת אי שם!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2005 22:53 לינק ישיר 

ומי זאת הכלה?

עו"ד במברגר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2005 00:38 לינק ישיר 

הכלה זו רשת "נעם", כנראה.

אבל הרגוני ולא אבין - מה כל זה שייך לפורום "חרדים אלעד"?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2005 06:14 לינק ישיר 

כנראה שזה שייך. ועוד איך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/2/2005 07:16 לינק ישיר 

הסבר, פרט ונמק, פוילישר.

למה כוונתך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > גני ילדים - דת"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר