בית פורומים עצור כאן חושבים

עד שיצא עשן לבן ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2005 03:51 לינק ישיר 

פתגמים שמקורם לא נודע.

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=968488

שם מובא המקור לאין דבר העומד בפני הרצון. הודעה 13

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2005 11:08 לינק ישיר 

לא הצלחתי להבין. מה המקור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2005 18:17 לינק ישיר 

עפר,

על פי קעלעמר בלינק שהובא למעלה - המקור הוא מהברית החדשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 13:46 לינק ישיר 

להחזיק אצבעות, אכן כנראה מדובר בצלב. (בדיוק אתמול חפשתי לכך מקור הסטורי אבל לא מצאתי)
כנראה שהיתה תקופה בה התנועה נעשתה באצבעות שתי הידיים.

לגעת בעץ - כאן מדובר בעץ הצלב.

אמונה תפלה לא ללכת תחת סולם - הסולם יוצר משולש המסמל את השילוש הנוצרי והליכה תחתיו "פוגעת בשילוש".

הברכה God Bless למי שמתעטש - המקור במגיפה, האמונה היתה שמי שחולה נתפס ע"י רוחות רעות ובהתעטשות הוא מפיץ אותן ולכן הברכה כנגד הרוחות הרעות.

אין נביא בעירו - ישו לא חולל נפלאות בעירו.

הענין הוא שהשפה מעכלת לתוכה ביטויים שמאבדים מהקונוטציה המקורית שלהם.

מישהי פעם אמרה שכסף כיום כבר לא עשוי מכסף, עפרון אינו עשוי מעופרת, כיכר לחם אינה עגולה, פעמון הדלת אינו פעמון וכו' ואיש אינו מקפיד על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 01:09 לינק ישיר 

אמשלום,
הציטוט שם שונה: "אין דבר אשר יבצר מכם". אני מניח שציטוטים דומים אפשר להביא כבר מהתנ"ך. הקשר אינו מובהק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 01:20 לינק ישיר 

עפר

זהו הציטוט המלא. מִפְּנֵי חֹסֶר אֱמוּנַתְכֶם כִּי אָמֵן אֹמֵר אֲנִי לָכֶם אִם־יֵשׁ בָּכֶם אֱמוּנָה כְּגַרְגַּר הַחַרְדָּל וַאֲמַרְתֶּם אֶל־הָהָר הַזֶּה הֵעָתֵק מִזֶּה שָׁמָּה וְנֶעְתַּק מִמְּקוֹמוֹ וְאֵין דָּבָר אֲשֶׁר יִבָּצֵר מִכֶּם׃
והנה עוד אחד:
כִּי־אָמֵן אֹמֵר אֲנִי לָכֶם כָּל־אֲשֶׁר יֹאמַר אֶל־הָהָר הַזֶּה הִנָּשֵׂא וְהֵעָתֵק אֶל־תּוֹךְ הַיָּם וְאֵין סָפֵק בִּלְבָבוֹ כִּי אִם־יַאֲמִין כִּי יֵעָשֶׂה דְבָרוֹ כֵּן־יִהְיֶה־לּוֹ כַּאֲשֶׁר אָמָר׃

הקשר אינו מובהק?
ואדרבא, מצא מקור בתנ"ך.

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 03/03/2005 2:27:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 04:44 לינק ישיר 

המנהג הנפוץ להשיק את הכוסיות זו לזו בעת אמירת 'לחיים' גם היא מקורה אי שם בעבר אם כי לא דתית.

שתי מלכים שלחמו זה בזה והיו נפגשים למטרות שלום היו משיקים את כוסיות היין זה בזה, בכדי לשלול הרעלה ולוודא שלא הוכנס רעל, היין היה נשפך מכוס אחת לחברתה, וכך היה המלך המארח מראה כי אינו חושש לשתות את היין שהוכן לאורחו.

וזהו המקור להשקת כוסיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2005 13:36 לינק ישיר 

קעלעמר,
למשל: "ויאמר ד' הן עם אחד ושפה אחת לכלם וזה החלם לעשות ועתה לא יבצר מהם כל אשר יזמו לעשות".

ולמה הקשר לא מובהק? כי שתי הדוגמאות עוסקות בהקשר ספציפי, לא בהכרזה כללית של "אין דבר העומד בפני הרצון". והרי לכולי עלמא יש מקרים שאדם יכול לעשות את רצונו. השאלה אם זה נכון באופן כללי.
וגם הסגנון הלשוני רחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 13:40 לינק ישיר 

עפר

זה כן כללי, וההר הוא רק דוגמא. ומה שהבאת מפרשת הפלגה
לא הבנתי. אתה מחפש את צמד המילים לא יבצר? ומה יואיל אם אמצא בבר"ה את המשפט המלא "אין דבר העומד בפני הרצון"
גם בתנ"ך מופיע רצון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 17:15 לינק ישיר 

קעלעמר,
א. אם מדובר שם באופן כללי, לא רק לגבי אותו הר אלא ביחס לכל דבר שבעולם – יש כאן בהחלט את הרעיון, אף כי הניסוח הלשוני רחוק למדי. בדרך כלל מחפשים מקור לפתגם שיהיה קרוב מבחינת הניסוח (עד שיכול להיחשב מקור טוב גם אם הכוונה המקורית אחרת). השאלה כמה זה קרוב היא סובייקטיבית וקשה להגדרה. לדעתי הלשון שהבאת רחוקה במידה רבה.
ב. ולעומת זה, אם אין מדובר שם באופן כללי (וברוך השם אני מבין מעט מאוד באון גליון, שאתה ואחרים קוראים לו הברית החדשה), הרי שבאופן פרטי הדוגמא שהבאתי ממגדל בבל טובה לא פחות. כמובן שעדיין לענ"ד הלשון רחוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 17:24 לינק ישיר 

עפר.

יחסית לאדם שלא עיין בפנים אתה יודע רבות.

לא רוצה להכשילך בקריאת בספרי מינות אבל מתוך עיון ניתן בקלות לראות שזו היתה רק דוגמא לרעיון.

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 04/03/2005 4:05:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 17:28 לינק ישיר 

עפר ואפר (וגם קעלעמר),

נראה לי שקשה להוכיח מן הנוסח העברי של הברית החדשה, שהרי הוא תרגום בלבד. אם רוצים לוודא שהמקור לפתגם אכן מצוי דוקא שם, יש לבדוק את הנוסח המקורי - ביוונית, כמדומני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 18:44 לינק ישיר 

קעלעמר,
אני מניח שהערתך צינית משהו. על כל פנים אני מבין קטן מאוד באון גליון, ואם אתה בטוח שההקשר כללי, אזי כפי שכתבתי לעיל.

אמשלום,
אם את צודקת הרי שהתרגום רחוק מהמקור מבחינת הניסוח, אם כי זה כמובן אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2005 01:20 לינק ישיר 

בביטוי "תחזיקו לי אצבעות" כבר למדתי להשתמש רק בקרב בני הכת שלי (חילוניים). אבל איסור "עשן לבן" - זה כבר דגל אדום! אין זה פולחן דתי כלל, אלא נוהג שמקיימים אנשי דת, אבל אין לגביו משמעות או ציווי דתי (שלא כמו החזקת האצבעות בהצלבה). לא שמעתי שהיהדות לא מכירה בקיומן של דתות אחרות.
באותה מידה ניתן לאסור שימוש במונח "הכס הקדוש". אז מה נפסול גם את הבטוי "יותר צדיק מן האפיפיור"?

ע"מ שלא ירבו אשכולותינו כרימון, אני מציע לפתוח אשכול מיוחד להתייחסויות כגון אלה. שמות אפשריים: "הדף היומיומי", "דקדוקי עניות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2005 00:47 לינק ישיר 

ומה קשור ר' חיים שמואלביץ לביטוי אין דבר העומד בפני הרצון?
לפי הבנתי באחד האשכולות כאן, ר' חיים דיבר בקדשו שיחת מוסר שהמשפט הזה היה המוטיב העיקרי שבו ? האם נכון הדבר???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עד שיצא עשן לבן ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.