בית פורומים עצור כאן חושבים

השתיה כדת-יהודית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2009 19:11 לינק ישיר 

אפטר פורים שמח!

באמת קשה מה עניין ההשתכרות בפורים ובפרט שלכל אורך מסכת מגילה לא מופיע דבר וחצי דבר בעניין חוץ מרבא.

איו לי פיתרון שלם אבל דומני שהכיוון צריך להיות בדיקה רצינית יותר של היחס של חז"ל לשכרות. לצד המימרות שפוסלות את השיכרות יש גם אמירות שהולכות בכיוון אחר. למשל בעירובין:
"א"ר חנינא כל המתפתה ביינו יש בו מדעת קונו שנאמר  וירח ה' את ריח הניחוח וגו' אמר ר' חייא כל המתיישב ביינו יש בו דעת ע' זקנים יין ניתן בע' אותיות וסוד ניתן בע' אותיות נכנס יין יצא סוד"
(בפשטות לפי ר' חנינא הקב"ה "התפתה" על ידי ריח הקרבנות שהקריב נח.)
יש גם לעיין במנהג שמופיע בגמרא של עשרת הכוסות ששותים האבלים.
נראה לי שיש עוד מקורות וראוי לעיין בזה.
כמו כן  אולי יש לחלק בין "בסומי" ל"שכרות" ל"התפתות ביין".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2009 09:02 לינק ישיר 

תקועיסט 

<"איו לי פיתרון שלם אבל דומני שהכיוון צריך להיות בדיקה רצינית יותר של היחס של חז"ל לשכרות. ">

ראה בשני הכרכים של "השכרות בהלכה" שנכתבו (בעריכתו) של הרב זלמנוביץ - רבה של מזכרת בתיה.

הרב מנחם כשר כתב שאת עשרת הכוסות ששתו בבית האבלים ("תנא עשרה כוסות תקנו חכמים בבית האבל שלשה קודם אכילה כדי לפתוח את בני מעיו שלשה בתוך אכילה כדי לשרות אכילה שבמעיו וארבעה לאחר אכילה אחד כנגד הזן ואחד כנגד ברכת הארץ ואחד כנגד בונה ירושלים ואחד כנגד הטוב והמטיב הוסיפו עליהם ארבעה אחד כנגד חזני העיר ואחד כנגד פרנסי העיר ואחד כנגד בית המקדש ואחד כנגד רבן גמליאל התחילו היו שותין ומשתכרין החזירו הדבר ליושנה"). (כתובות דף ח עמוד ב). היו שותים אותם  רק הקברנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2009 09:42 לינק ישיר 

נישט

מה שייך שתייה בבית האבל לשתייה בפורים? האם השתייה בפורים היא על אבל  על  עשרת בני המן המסכנים?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 06:19 לינק ישיר 

<"מה שייך שתייה בבית האבל לשתייה בפורים?">

תשובתי היתה לתקועיסט, וייתכן ששייך "היו שותין ומשתכרין החזירו הדבר ליושנה".

האם האברך שנפל בפורים מקומה ג' כשהיה בגילופין, קיים את המצווה בהידור? 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 15/03/2009 6:15:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 07:13 לינק ישיר 

האם ימי הקנטוניסטים חוזרים

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/955/705.html

הגזרה תגרום לכך שאבות לא יוכלו להשתכר בפורים יחד עם בניהם הקטנים, (מתחת לגיל 13), ומצוות חינוך מה תהא עליה?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/10/2009 7:13:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 05:55 לינק ישיר 
והשתיה כדת ויותר

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=66

כאן הפתיע הראב"ד, כשהתייחס גם לסוגיית היחסים המתוחים בין אוקראינה ורוסיה: "הנה פורים הוא זמן שמגלים סודות, ויש אצלי הרבה סודות שלא אוכל לגלותם ולכן אני לא אשתכר, אמנם לפעמים אני משתמש בהיתר של המהרש"א שפירש את מאמר הגמ' שמותר לשנות במסכתא פוריא ואושפיזא, שב'פוריא' הכוונה היא שבפורים מותר לומר על עצמו שהוא שיכור אפילו אם למעשה לא השתכר...

אמנם אף על פי שהבטחתי שלא אגלה סודות, מכל מקום אני מוכרח לגלות סוד אחד מפני שכבר גילה אותו ר' יצחק חבר זצ"ל, תלמידו של ר' חיים וואלזי'נער, זצ"ל ששמעו איש מפי איש עד זקני הגר"א זיע"א שגילה סוד זה סמוך להסתלקותו - וכה אמר: 'כאשר תשמעו שהרוסיים כבשו את העיר 'קְרִים' אז תדעו שמתחיל כבר פעמי הגאולה, וכאשר תשמעו שהרוסיים הגיעו לעיר קונסטנטינופול (הלא היא איסטנבול שבטורקיה כיום הזה) אז כבר תלבשו בגדי שבת ואל תפשטו אותם כיון שבכל רגע המשיח עומד לבוא.

"והנה בשבוע האחרון הרוסים כבשו את העיר קֶרִים ובכל העולם ישנו רעש גדול סביב לזה, ולפי המסורת שיש בידינו מהגר"א, הרי זהו סימן ל'פעמי משיח'. והן אמת שאין אנחנו יודעים בדיוק מהו הכוונה 'פעמי משיח' אבל וודאי שזהו סימן לגאולה הקרובה, ואפשר שכוונתו שזהו כמו 'פעמון' שמעורר אותנו להתכונן לביאת המשיח.

והנה ההקדמה לביאת המשיח הוא מלחמת עמלק, ובזמנינו אנו נמצאים כבר בעיצומה של מלחמת עמלק, שהממשלה כאן הם עמלק ממש, שרודפים את הדת ורוצים לעקור לגמרי כל מה שיש בו זכר של דת, ומצאו להם כאן כמה עמלקים שהתלבשו בכסות דתיים... לסייע להם, ואנו כעת במצב של הקדמה לביאת המשיח.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 19/03/2014 06:25:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 10:12 לינק ישיר 

אני מכיר גירסה קצרה יותר לאותה מסורת והיא: כשחייל רוסי ידרוך על אדמת קונסטנטינופול הכינו עצמכם לביאת המשיח. הרקע ההיסטורי לכך הוא שבמהלך המאה ה18 הסכסוך הבינלאומי העיקרי היה הסכסוך בין רוסיה לאימפריה העות׳ומנית (שבירתה קונסטנטינופול) סכסוך שהתבטא בשורת מלחמות והיוה רקע למלחמת קרים )1853-1856( הדברים משולים לרב בן ימינו שיאמר ״כשחילים איראניים ילכו בוושינגטון תדעו .שהגיעו פעמי משיח״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 10:46 לינק ישיר 

אני מתיחס אך ורק לפשט הפסוק השתיה כדת אין אונס. בסעודה כה גדולה ורבת משתתפים בבית המלך, היה אפשר לצפות כי לא יהיו כוסות לכולם- ואחד יחכה שהשני גמור לשתות ויזרז אותו.
מספרת המגילה את העושר הגדול והשפע, וכלים וכלים שונים- לכולם היו כוסות ושתו בהם אט אט בפאן.
לשואלים- לא. לא היו אז כוסות חד פעמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 10:47 לינק ישיר 

ואני מכיר גירסה בת ימנו: כשהצבא האמריקאי יצעד בחוצות בגדד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 10:51 לינק ישיר 

כעין זה נמצא גם בגמרא סנהדרין צח: אין בן דוד בא עד שתתפשט המלכות (רומי, לכאורה) על ישראל תשעה חדשים . ושם: שאין כל דקל ודקל שבבבל שאין סוס של פרסיים נקשר בו ואין לך כל ארון וארון שבארץ ישראל שאין סוס מדי אוכל בו תבן . רומא ופרס היו שתי המעצמות העולמיות שנאבקו ביניהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 10:53 לינק ישיר 

כשיאסר ערפאת יתנשק עם רבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 11:38 לינק ישיר 

הגרסא שאני מכיר- כשאחרון החיילים האנגלים הוריד את הדגל הבריטי בחיפה- בא השיח!
המלבי'ם מצא ככי בה באייר יבא המשיח, בחשבון על ספירת העומר.

ואם סימנים ובלי סימנים עם חשבון ובלי חשבון, המשיח כבר כאן, הוא כבר הפסיק לדפוק על דלתנו, הוא פתח את הדלת ונכנס, כי הציונים פתחו לו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 15:01 לינק ישיר 

והוא עזב כאשר החרדים לא רצו בו.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 19/03/2014 15:02:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2014 16:05 לינק ישיר 

למה עזב? הוא פה.    אם אנשי החושך הרי יש לו נסיון רב עוד ממצרים, שם קברו אותם בחושך.
היום הדורות מתקדמים יותר, הם נשארו בעצמם בחושך,  ברעיונות החשוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 01:30 לינק ישיר 

הוא משיח ממש זקן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השתיה כדת-יהודית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.