בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2008 11:53 לינק ישיר 

נו נו, לפחות היא תיאוריה הניתנת להוכחה. גם זה משהו, לא?

וברצינות [ולאחר 12 עמודי אשכול, איני יודע אם נאמרו הדברים לעיל או לא]:

האבולוציה היא תיאוריה הניתנת להפרכה. די אם נראה מין אחד שנוצר שלא על-ידי התפתחות ממין קודם לו, והנה פרחה לה תיאורית האבולוציה.

הברירה הטבעית, חידושו של דארווין, היא שאינה ניתנת להפרכה, בגלל היותה חצי-טאוטולוגית. אמנם בסיסה הרעיוני אינו מעגלי, שכן הרעיון הוא שמכל מספר סופי של פרטים, ישרוד רק החלק הכשיר יותר. הבעיה אינה באמירה הזו, אלא בכך שמציאת "החלק הכשיר יותר" נעשית בדיעבד, ואזי תמיד החלק ששרד הרי הוא הכשיר יותר. אגב, גם על האמירה הזו נמצאו חולקים, שטוענים שניתן לתת הגדרות לשרידות שאינן רק תיאור הסטורי, אלא פונקציונלי. היינו, שבמקרה של חזרה על התהליך, ישרדו שוב אותם פרטים בעלי אותן תכונות. אזי, אם נחזור על התהליך בתנאי מעבדה, אם לא ישרדו אותם פרטים בעלי אותם תכונות, הרי הופרכה התיאוריה. ויש חולקים.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2008 12:28 לינק ישיר 

לפי המעט שאני מכיר, מיכי צודק, ואכן אי אפשר להפריך אותה.
וזה משום שאי אפשר ללא הנחת הסיבתיות.
טאוטולוגיה נהדרת!!

השכן, כתבת: "מין שלא נוצר ממין שקדם לא"- אז מאיפה הוא נוצר?
הצעת ניסוי בו יש שני מיקרים בהם יהיו אותם תנאי התחלה ואותם תנאים סביבתיים והתוצאות יהיו שונות. ובכן, ראשית אין דבר כזה. תנאי התחלה זהים זו דרישה לא מציאותית ועקב הנחת הסיבתיות אתה תמיד תייחס את התוצאות השונות לתנאי ההתחלה השונים או לתנאי הסביבה השונים במהלך הניסוי..

העיניין הוא שלדעתי זה בכלל לא חשוב שזו טאוטולוגיה!!
אם זה תואם את עובדות המציאות זה מספיק טוב.
זה התנאי הקריטי והמספק.

הבעיה עם האבולוציה היא שהתיאור הזה נוצר ע"י האתאיסטים במטרה להסביר כיצד הגענו הלום ללא תכנון רצוני של ישות כלשהי, אבל בפועל היא רק מחריפה את הבעייתיות.
אבל זה עיניין אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2008 13:13 לינק ישיר 

אפיק [אחרי ברירת הבר מהתבן וכו']:

מין שלא נוצר ממין שקדם לו, נוצר כמות שהוא. ג'ירפה כג'ירפה, אמבה כאמבה. וכמובן - אדם נוצר ב"ויאמר אלהים נעשה אדם בצלמנו כדמותנו". כמו שאובחן לעיל, הבעיה העיקרית של מתנגדי האבולוציה אינה בכך שהג'ירפה נוצרה מאמבה, אלא בכך שהאדם נוצר מקוף. התיאוריה הנגדית היא ה"בריאתנות" - הכל נברא כמות שהוא, ללא התפתחות.

בבלי, ר"ה, י"א ע"א: "דא"ר יהושע בן לוי כל מעשה בראשית (לקומתן) [בקומתן] נבראו לדעתן נבראו לצביונן נבראו שנא' (בראשית ב) ויכלו השמים והארץ וכל צבאם אל תקרי צבאם אלא צביונם".

אם נמצא הוכחה לכך שמין ביולוגי כלשהו נוצר [=נברא] כמות שהוא, ללא התפתחות, הרי שתיאורית האבולוציה נדונה ליבטל ולהוי כעפרא דארעא. אם כך, הרי היא עומדת בתנאי של פופר.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2008 15:00 לינק ישיר 

איך תוכל להוכיח משהו שקרה לפני המון שנים? (מין שנוצר כמות שהוא יכל להיווצר רק בשעת בריאה)
הספקולציה של ההתפתחות (=אבולוציה) היא ספקולציה שאי אפשר להפריך שכן היא המשך ישיר של חוק הסיבתיות (תחת ההנחה שאין תיכנון, שגם אותה אי אפשר להוכיח או להפריך ישירות ע"י החושים).

מה שנותר לאדם הנבון הוא להביט במציאות ולראות איך הטבע מתנהל ע"מ להשתמש בו יותר טוב, וכמו כן להבין שאין היגיון פיסיקלי ליצירה ספונטנית ומיקרית של מנגנון ביולוגי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2008 15:15 לינק ישיר 

אפיק, אנסה להשיב.

1. איך אפשר להוכיח? לויודע. נחפש דרך. בינתיים משתמשים בממצאים ארכיאולוגיים, גיאולוגיים וביולוגיים שמספקים מידע די טוב.

2. ברור שמין יכול להיווצר כמות שהוא רק בשעת הבריאה.

3. מצד שני, אםמצאו ממצאים מהדינוזאורים שנכחדו לפני כ-65 מליון שנה, אז למצוא ממצאים מהבריאה שהיתה רק לפני פחות מ-7,000 שנה תהיה בעיה? [לפני 6,768 שנים, פחות או יותר חצי שנה - תלוי אם העולם נברא בתשרי או בניסן  ;-)  ].

4. כל תיאוריה היא ספקולציה. אוסף של עובדות, שהפירוש שלהן אינו אלא ספקולציה.

5. האדם הנבון מנסה "להביט במציאות ולראות איך הטבע מתנהל". הבעיה היא, שהאדם הבלתי-נבון כל הזמן מסתיר לו.

6. כלמיני מדענים, כולל מיכי הפיזיקאי בהודעתו הראשונה באשכול זה, דווקא כן רואים "הגיון פיסיקלי" באבולוציה.

7. ומכל מקום, האם טענתך היא שהאמונה בבריאה לפי ספר בראשית יש בה "הגיון פיסיקלי"?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2008 10:00 לינק ישיר 

שכן,
1. לפי אותה צורת חשיבה, התיאוריה שלכל פייה יש שלוש כנפיים ניתנת להפרכה. אם נמצא פייה שיש לה רק שתי כנפיים (או ללא כנפיים) אזלא לה התיאוריה.
הינתנות להפרכה כקריטריון למדעיות של תיאוריה צריכה לכלול הצעה, לפחות עקרונית, לניסוי קונקרטי שיפריך את התיאוריה. לא די באמירה שאם נמצא מין שנוצר לא מתוך מין קודם התיאוריה הופרכה. הרי זה בלתי אפשרי, אלא אם נראה לנגד עינינו הנדהמות מין חדש נוצר. ואני חוזר לתיאוריית הפיות (גם שם אם נראה פייה דו כנפית מול עינינו התיאוריה הופרכה).
יתר על כן, אתה צריך להגדיר מהו 'מין' חדש וייחודי לעניין זה, ומהו 'יש מאין' (שהרי כמה מכניזמים של יצירת מין חדש מיצורים קודמים לא ייחשבו אצלך כיש מאין). מוטציות תמיד משנות משהו, ואתה צריך לקבוע מה תהיה קפיצה שחורגת מתהליכים אבולוציוניים (והרי שנינו יודעים, שכשתימצא קפיצה כזו, היא מייד תוכנס תחת כנפי המונח 'אבולוציה').

2א. ומעבר לכל זה, אני לא מדבר על אבולוציה במובן שנוגד את הבריאתנות. אני מדבר עליה כתיאוריה פוזיטיבית. אתה מעמיד את התיאוריה כאילו שכל תוכנה הוא שלילי: לא תיתכן בריאה יש מאין. ולכן כשנמצא בריאה כזו התיאוריה מופרכת. אבל אני מדבר על הטענה שהחזק שורד (הברירה  הטבעית), שאומרת שכשיש מין נתון מה שישרוד ממנו הוא החלק החזק יותר. זה לא יופרך גם אם תראה מול עיניך מין שנוצר יש מאין (לפחות לא יופרך באופן ישיר. אם כי הסברא אומרת שאם נוצר מין חדש יש מאין אז אין סיבה שלא יישרדו החלשים. הרי יש להם 'מיגו' שיכלו להיווצר יש מאין) .
2ב. מה עניין 7000 שנה להכא? אנחנו לא דנים בשאלות אנכרוניסטיות של 'תורה ומדע', אלא בוחנים את תיאוריית האבולוציה כשלעצמה.

3. ולסיום, גם הניסוח הפונקציונלי הוא טאוטולוגי במהותו. ראה על כך לאורך האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 15:46 לינק ישיר 

הטענה על הישרדות הכשירים איננה טאוטולוגיה. אילו היתה, לא היה אפשר להפריך אותה בניסוי . קל לתאר ניסוי שיפריך אותה כפי שיתבאר. לכן לא מדובר בטאוטולוגיה. סוף הדיון.
הנה ניסוי אפשרי , ניקח תרבית חיידקים, נחלק אותו ל2 אוכלוסיות שכל אחת מהן תתתרבה בתנאים סביבתיים שונים. לפי תיאוריית האבולוציה, עם הזמן אמורים להופיע שינויים בין האוכלוסיות . אם עובר זמן רב ולא מופיעים שינויים כאלה , זוהי הפרכה.
מאידך אם מופיעים שינויים , עדיין ניתן להפריך את התיאוריה , שכן לא ברור אם השינויים הם תוצאה של הישרדות הכשירים , אולי פועלת כאן דינמיקה אחרת. גם את זה ניתן לבחון כדלהלן:
נחלק כל אוכלוסיה ל2 ונבצע חילוף אוכלוסין . לפי הטענה על הישרדות הכשירים , חלק האוכלוסיה שנשאר במקומו כשיר יותר מאשר חלק האוכלוסיה המיובא . לכן, שוב לפי אותה טענה עצמה, שכיחויות התכונות המיובאות אמורות לרדת עם הזמן.
יש לנו כאן פרמטר מדיד שאפריורית כל תוצאה אפשרית לגביו , יתכן שלא יהיו כל שינויים בשכיחויות , יתכן שיהיו שינויים אקראיים חסרי כיוון מוגדר (למשל עם יחזרו על הניסוי מספר רב של פעמים, או יבדקו לגבי מספר רב של תכונות) , יתכן שדוקא השכיחויות המיובאות ייטו לעלות. הטענה על הישרדות הכשירים מתחייבת לתוצאה אחת מני רבות. לכן יש כאן ניבוי שיכול להיכשל. בוודאי ובוודאי שאין המדובר בטאוטולוגיה.

תוקן על ידי עוקר_הרים ב- 27/04/2008 15:52:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 16:49 לינק ישיר 

מיכי,

1. לא מול עינינו הנדהמות. כל הוכחה שתקפה לגבי ההתפתחות, תהיה תקפה גם כאן. כרגע, במישור התיאורטי, ובלי שאציע ניסוי. אם היה חיזר מסריט את הופעת התנינים הגדולים בלי אבולוציה - הרי הוכחה. אמנם, לאמירתי זו אין כיסוי, אבל לא בגלל שאין חיזרים [רק תסתכל על הפוליטיקאים שהתארחו במימונה...], אלא משום שטיבה של הבריאה שנעשתה - לפי תיאורה שלה - בלא עדים.

2. ומכאן לטענתך הבאה, שהאבולוציה אינה במובן הנוגד את הבריאתנות. הויכוח של היום, אינו מהו מחולל החיים. נראה לי שהויכוח הוא בין מאמינים הדבקים בפשט בראשית א' וב', ובין מאמינים בתהליך אחר כלשהו. האם אתה מכיר קו-מחלוקת אחר?

3. אבולציה יש לה מובן בשפת הדיבור. בריאה גם כן. אז מה שכתבת בסוף סעיף 1 שלך הוא פילפול שהולם עורך-דינים, לא פיזיקאים. אבל בכל זאת אנסה להגדיר. אבולוציה כשמה, הרי היא התפתחות. הטענה היא, שכל מין התפתח ממין אחר, שקדם לו בסולם האבולוציוני, עד ליצורים חד תאיים חסרי גרעין, שאיש אינו יודע מי יצר אותם מתי ולמה. בריאה משמעותה, שהמינים הקיימים היום לא השתנו, ונוצרו אי אז בין היום הרביעי ליום השישי, לפי האמור בספר בראשית. האמן לי, שבאחד מאתרי האינטרנט ראיתי הסבר המוכיח שהתרנגולת נולדה לפני הביצה [אבל מייד כנראה הטילה אחת, והתחבאה מאחורי שיח, ומכאן הבלבול].

מכאן, שלהבדלים בין המינים אין משמעות לשאלה שלי. העובדה שאינך יכול להבדיל בוודאות  בין שלושת מיני הפילים [לא כולל הממותה, שנכחדה 3000 שנה לפני בריאת העולם], לא רלוונטית: ברגע הבריאה, נוצרו שלושה מיני פילים, והמגוון הזה נתון ואינו בר שינוי.

4. ושוב בלבלת בחן רב, בין האבולוציה לברירה הטבעית. ההכרזה הדרווינית "הכשיר שורד", שכה מכעיסה את החלק הלוגי של נשמתך, אינה קשורה לאבולוציה אלא לברירה הטבעית.

5. האבולוציה היא תיאור פוזיטיבי. יש נתונים די והותר להראות, שפעם היו אמבות והיום יש ג'ירפות, ושיש קורלציה בין ה"פעם" ל"אמבות" ובין ה"היום" ל"ג'ירפות". היינו, זו תורה שיש לה בסיס עובדתי והסברים נאים. ההסבר הדרוויני הוא של ברירה טבעית. זה הסבר לממצאים, היינו: תיאוריה. כיוון שלא רק את הבריאה אפ'חד לא ראה, אלא גם את היווצרותו של מין חדש [עיין בדיונים לעיל על החוליה התמיד חסרה], אזי מדובר בתיאוריה שקשה להניח שימצא לה מבחן ניסויי. כאן נכנסת השלילה: בהעדר תיאוריה טובה יותר, הברירה הטבעית היא ההסבר הטוב ביותר לעובדות המוצגות, ששמן יחד הוא אבולוציה.

6. ולטובת המצטרפים באמצע הדרשה: אבולוציה היא כינוי לתהליך של התפתחות מיני החי, תהליך שנמצאו לו ראיות רבות ומגוונות. ברירה טבעית היא תיאור של מנגנון, שבא להסביר את הדרך בה האבולוציה מתרחשת בעלמא דין למטה מי' טפחים. מדובר בתיאוריה שמסבירה ממצאים, ולכן הפרכתה לא תיעשה [רק] בניסוי שיפריך אותה [וכנראה שאינו קיים], אלא [גם] באמצעים לוגיים. שהרי מדובר באוסף של טענות מן ההגיון, שהגיון בריא יותר יכול להפריך. אולם, כל עוד לא הובעו הרעיונות השוללים, אכן היא התיאוריה הטובה ביותר בשוק.

7. שבעת אלפי השנים באו לצורכו של האפיק בנגב.הוא שאל איך אוכיח משו שקרה לפני המון זמן. ראה שם באריכות [או שאל תראה. הבל למהדרין].

8. כבר נזדמן לי לכתוב שהתיאור הפונקציונלי אינו ממש מעגלי, שכן הוא מאפשר הצגה תיאורטית של תוצאות אחרות, לאותם תנאים התחלתיים. ועם זאת, כיוון שלפנינו בדרך כלל רק מין אחד ששרד, עם תכונות נתונות, יש בזה משום מעגליות-מה. 

9. כמה כנפיים יש לפיה?

עוקר,

ראה מה שכתבתי ב-8 . אבל דע, שיש ניסויים כאלה בטבע - אוכלוסיות שנדדו ונערכו עליהן מחקרים דומים.

תוקן על ידי השכן ב- 27/04/2008 16:51:45

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2008 17:43 לינק ישיר 

השכן,
1. ביקשת להראות ניסוי שנוגד את חוק הזהות או כולל תהליך של בריאה.
משמע- אין סיכוי שתצליח.
2.
3. אני באופן אישי לא הצלחתי לפענח כראוי את הפסוק הראשון בספר בראשית, ואת התאמתו לתצפיות.
4. ספקולציה יכולה להתאים לחוק הזהות ויכולה שלא להתאים לו. אם היא לא מתאימה- אז היא שגוייה.
אם היא מתאימה לחוק הזהות ומתאימה גם לתצפיות- אז זה מה שחשוב. מי צריך יותר?
5. אני מניח שהתלוצצת, אבל אני אתייחס ברצינות: מה הם יחסים תקינים בין בני אדם זה נושא אחר (כמובן).
6. אבולוציה מניחה קיום של מנגנון ביולוגי.
אני מדבר על היווצרות מלכתחילה, מה שקרוי בפי החלמאים "מרק קדמון".
המשל על חכמי חלם והרכבת מתאר היטב מה שגוי בהתייחסות האתאיסטית לגבי ההיווצרות של עולם החי והצומח.
7. לא.
אני אמרתי שלטעון שיצירה מיקרית וספונטנית של מנגנון ביולוגי זה דבר נטול היגיון פיסיקלי. אבל לא זה נושא הדיון.

תוקן על ידי - אפיקבנגב - 27/04/2008 17:47:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 21:20 לינק ישיר 

עוקר,
אל תסיים כל כך מהר את הדיון. כעת שים לב לתיאוריה נוספת שניתנת להפרכה: 2+2=4. והרי ניסוי שיכול להפריך את התיאוריה הזו: טול שני תפוזים והכנס אותם לסל. כעת טול עוד שניים והכנס גם אותם לסל. מנה את סך כל התפוזים שבסל. אם יצא 4 אז החוק הנ"ל אושש, ואם לא אז הוא הופרך.
עקרונית זה נכון (ראה בספרי 'את אשר ישנו ואשר איננו' ליתר פירוט), ומה שזה אומר הוא שהטענה כי הוספת תפוזים לסל מתוארת ע"י חיבור אלגברי היא טענה בפיסיקה ולא במתמטיקה (בניגוד לטענת החיבור האלגברי עצמה). אבל הברירה הטבעית היא לא יותר מזה. וכמו שאתה ודאי מבין שזה לעולם לא יופרך, הוא הדין שגם היא לא תופרך. במובן הזה היא טאוטולוגיה שאינה ניתנת להפרכה.
לשון אחר: אם הניסוי שלך ייכשל אתה לא תסיק שהם יותר כשירים ובכל זאת לא שרדו, אלא תסיק שהם פשוט לא היו יותר כשירים. לכן לאור ההנחה שאלו אכן השרידים/כשירים יותר, אזי המסקנה שהם אלו שישרדו היא טאוטולוגיה.

שכן,
1. ברמה הזו גם מספר הכנפיים של הפיות הוא תיאוריה שניתנת להפרכה. והדברים כבר נאמרו.
2. מכיון שאנוכי הק' בעל האשכול ויוזמו, הגדרתי את נושא הדיון. אני ממש לא מוטרד משאלת הבריאתנות מול האבולוציה. העניין שלי הוא מדעי/פילוסופי טהור, באשר לטיבה (הטאוטולוגי בעליל) של תיאוריית האבולוציה (או, ליתר דיוק: הברירה הטבעית).
3. מכאן והלאה אני מרגיש שהכל מיותר, יען שההבחנה עליה אתה חוזר כבר נעשתה מזמן באשכול זה, ואף בדבריי לעיל. אני אכן מדבר על הברירה הטבעית.
על ההצגה התיאורטית של תוצאות אחרות, ראה דבריי לעוקר ותרווה רוב נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 22:15 לינק ישיר 

דבריך מוזרים מאד, ונראה שכלל לא חשבת על מה שכתבתי . האם זה מקרה שכל דיון אתך הופך לסדרת אי הבנות והבהרות , במקום שתהיה איזה התפתחות בדיון?

על פי הטענה שהכשירים שורדים נובע שהאוכלוסייה שנשארה במקומה כשירה מהאוכלוסיה המיובאת , לכן יש כאן קריטריון בלתי תלוי לקביעת כשירות ואין דרך לשחק עם זה.

אם השכיחות של תכונות האוכלוסיה המיובאת לא יורדת , האבולוציוניסט נדחק לפינה , כי ממה נפשך, או שהוא חייב להודות שעד לזמן הייבוא לא שרדו הכשירים ביותר , או שמזמן הייבוא ואילך לא שרדו הכשירים ביותר , אין דרך להתחמק מזה. התוצאה היחידה שלא תכניס אותו לבעיה , היא שהתכונות של האוכלוסיה שנשארה במקומה יעלו בשכיחותם.

אם הניסוי יכשל, זו תהיה הוכחה שהדינמיקה של התפתחות השכיחויות לא פעלה דוקא על פי ברירת הכשירים , אלא יש מנגנון אחר שמניע את ההתפתחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 22:31 לינק ישיר 

וגם לא ברור מה רצית מדוגמת החיבור , אכן השאלה האם גודל מציאותי מסוים הוא חיבורי היא שאלה פיזיקלית. כך גם השאלה האם מינים מתפתחים בהתאם לחוקי הברירה הטבעית היא שאלה פיזיקלית וניתן לתאר מציאות שלא מתפתחת בצורה זו, סלעים ושעונים , לא מתפתחים ואין בהם ברירה טבעית . הטענה שזה מה שקורה בעולם החי היא טענה על עולם החי ורק הבדיקה האמפירית יכולה לאשש או להפריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 22:52 לינק ישיר 

השכן

כאשר באים להשתמש בעיקרון הברירה הטבעית להסברת ההיסטוריה (בניגוד , נניח , ליישומה באקולוגיה וכדומה , שם יתכנו יותר פרדיקציות), יתכן שאכן יש בעיה של ניתנות להפרכה , אבל לא מהטעם של מיכי שמדובר בטאוטולוגיה . לפי פופר גם הפסיכואנליזה היא בלתי ניתנת להפרכה , אבל רק מי שאין לו צל של מושג בלוגיקה יטען שפסיכואנליזה היא אוסף טאוטולוגיות. הבעיה היא שאנחנו לא יודעים מספיק בכדי לדעת מתי יש לנו תופעה שבאמת מפריכה את התיאוריה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 22:57 לינק ישיר 

הוא כנראה לא אהוד כאן בפורום, כך עפ"י זכרוני.

אני גם לא בקי גדול לאשר או להכחיש את דבריו.

נויגרשל טוען שלפי האבולוציה לא תתכן חיה בשם ג'ירפה. זאת בשל שני מנגנוני ורידים של הזרמת דם הפועלים בהתאם למקום ראשה.

נדמה לי ששמעתי זאת (וראיתי) בסרטון שנמצא באתר הידברות.

(וא"כ נמצאה החיה שנבראה בקומתה ובצביונה וכו')

חוו דעתכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 23:00 לינק ישיר 

עוקר,
אתה בכלל לא מבין על מה מדובר כאן. (מצד שני המינוח טאוטולוגיה אינו מדוייק)

מדובר על חוק הזהות וההשלכות שלו. (כמו בכל דבר)
ההשלכה לכאן היא חוק הסיבתיות.
ישנה סיבה לכך שאוכלוסיה אחת שורדת ואחרת לא שורדת.
והסיבה הזו טמונה בזהות של הישויות שנמצאות במערכת (בקטריות+ סביבה)

אבל אני אעזוב את זה שאין כאן פתח לדיון, ואני אלך לקראתך:
לדעתך יש סיבה לכך שה"אוכלוסיה המיובאת" שרדה יותר טוב?

אגב, אתה לא צריך ללכת לניסוי דימיוני: ילד בריא שגדל בתוך אינקובטור עם מעט חיידקים הוא חסין פחות מילד שגדל מחוצה לאינקובטור.
הרעיון הוא שאתה לא מסוגל למדוד מראש את "תכונת הכשירות/תאימות" שבנו החלמאים האתאיסטים.
התכונה הפיקטיבית הזו נועדה לעשות דבר אחד: להדחיק לקרן זוית את הכרח קיומה של תודעה רצונית שבראה את עולם החי והצומח.

בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 45 46 47 לדף הבא סך הכל 47 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.