בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2010 06:35 לינק ישיר 

ואמאי כתב:
מקסמן שים לב להוכחה שלך: החזו"א סמך על הרב נדל, והרב נדל בדק את האבולוציה לבד (!), וזה מוכיח שהוא צדק. ושהחזו"א סמך ידו על האבולוציה..

ואמאי היקר:
טעות, "לא תסור" טען בשם X שכל זה רק תירוצים לחטאו, אמרתי הנה ר' גדליה חקר אותה, אז תגיד עליו שזה היה תירוצים ?
הנה החזו"א סמך על היראת שמים של ר' גדליה,
זה היה דין ודברים ביני ל"לא תסור" היקר,

עכשיו שאתה מעלה את זה, זה לא לגמרי נשמע מופרך, 
הרי כל ההוכחות המדעיות מובילות בדרך להצדיק את תיאורית האבולוציה, אפשר לצאת בהנחה שהם דברו בעניין,
כחכמים הם בטח דנו  בבעיה שעוד דרוין לא ידע לפתור, וכן עד היום, (ראה בהרצאה הנ"ל מדקה 17,30 בעיה של הביצה והתרנגולת,) וכאן נכנסים כל אלה שרוצים לפקפק בעניין, אבל הם טועים, כי זה ברור ומוכח מדעית שהעולם וכו' מתקדמים באופן אבולוציוני,
רק מה, אין הוכחות על ראשית החיים, איך התחילו החיים ?? (הרי את הניסוי של מילר ויורי שכיביכול הוכיחו את ראשית החיים, הפרופ' הנ"ל שולל לגמרי ואומר שזה שטות גמורה, (כדאי לשמוע את ההרצאה הנ"ל,) ועוד, הרי ברגע שנגיע להוכחה כזאת, אז הגולם מפרג כבר לא יהיה בדיוני) אבל כל זמן שלמדע אין הוכחה רק תיאוריות, אנו יכולים לישון בשקט ולומר שכאן נכנס אלוקים לעניין, כלומר ויפח באפו רוח חיים,
אז מה הבעיה שהחזו"א יקבל את האובולוציה המוכחת מדעית עד השלב של ראשית החיים, הרי החזו"א לא יתווכח איתך ש1 ועוד 1 = 2  וזה הרי טענתו של ר' גדליה, שאין לתווכח אם המציאות, ומביא את טענת המורה שאין להתווכח על המציאות,
מה שאני חושב היא, שר' גדליה גם לא פיחד אם נוכיח גם את ראשית החיים, ולדעתי יפרש את ויפח באפו כמשל כמובן,
ואני לא מתעצל לבדוק בבתורתו, והנה באמת הוא אומר שזה משל, עיין שם בעמוד צח\צט   

תוקן על ידי maxmen ב- 07/07/2010 06:37:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 15:25 לינק ישיר 

האם אבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה? יותר נכון לשאול האם יש קשר כלשהו בין אבולוציה לבין מה שנקרא תיאוריה מדעית.
לא תסור היקר:
ר' גדליה נדל זצ"ל טוען שהאבולוציה היא
תיאוריה אמיתית, והוא בדק אותו לבד, והחזו"א סמך על ר' גדליה בעיניים עצומות,
אני מציע לך ללמוד קצת את תורותו של ר' גדליה,

והיות שמאוד חשוב לי לתת לחברי וחכמי הפורום את ההרצאה, אז הנה שוב

שלום לכולם: אתמול שמעתי הרצאה מעניינת ואני מרגיש חייב לשתף אותכם , המרצה פרופ' דורון לנצט, מאוד תמוה למה אנשים עוד מתווכחים בעניין האבולוציה ,והוא יודע טוב למה, ומנסה לתת פתרון מעניין, תשמוע זה מעניין לדעתי וכדאי לשמוע, הנה,

http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/0910/shomu/09.html

זה שר' גדליה נדל טוען שבדק אותה והגיע למסקנה שזו תיאוריה אמיתית לא פוטר אותנו מחשיבה ביקורתית ועצמאית. אדרבא אם מישהו ידוע מה גרם לו לטעון זאת שיביא את הטענות שלו ונדון בהן קבל עם ועולם.

בזבזתי כמעט שעה על לינק המצורף כדי לשמוע דברי הפר' הנ"ל. כמעט שעה הוא מרצה מה הן הבעיות עם יצירת החיים ובסוף ( או יותר נכון בהתחלה)  שואל למה אנשים מתווכחים בעניין האבולוציה. ההסבר המגוכח שלו איך נוצרים כדורי השמן ואיך הם מתחלקים אמור להסביר משהו? ולזה הוא קורא תיאוריה מדעית. נו נו . את התהליך דומה אני יכול לצפות כמעט כל שבת כשאמה שלי מכינה מרק עוף ( יצירת כדורי שמן והתחלקותם. אך עדיין אף אחד לא טוען שמרק נוצר מעצמו).

אם למישהו יש טענות קצת יותר רציניות מתבקש להביא אותן.

תוקן על ידי Medvedev ב- 11/07/2010 15:51:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 16:18 לינק ישיר 

ועוד דבר
עכשיו שאתה מעלה את זה, זה לא לגמרי נשמע מופרך, 
הרי כל ההוכחות המדעיות מובילות בדרך להצדיק את תיאורית האבולוציה, אפשר לצאת בהנחה שהם דברו בעניין,
כחכמים הם בטח דנו  בבעיה שעוד דרוין לא ידע לפתור, וכן עד היום, (ראה בהרצאה הנ"ל מדקה 17,30 בעיה של הביצה והתרנגולת,) וכאן נכנסים כל אלה שרוצים לפקפק בעניין, אבל הם טועים, כי זה ברור ומוכח מדעית שהעולם וכו' מתקדמים באופן אבולוציוני,
רק מה, אין הוכחות על ראשית החיים, איך התחילו החיים ?? (הרי את הניסוי של מילר ויורי שכיביכול הוכיחו את ראשית החיים, הפרופ' הנ"ל שולל לגמרי ואומר שזה שטות גמורה, (כדאי לשמוע את ההרצאה הנ"ל,) ועוד, הרי ברגע שנגיע להוכחה כזאת, אז הגולם מפרג כבר לא יהיה בדיוני) אבל כל זמן שלמדע אין הוכחה רק תיאוריות, אנו יכולים לישון בשקט ולומר שכאן נכנס אלוקים לעניין, כלומר ויפח באפו רוח חיים, 

מקסמן היקר . הטענה הבסיסית נגד תורת האבולוציה היא לא זאת שיש סתירה בין תורה לאבולוציה. התורה יכולה להסתדר עם זה . הבעיה הגדולה היא שיש סתירה בין מה נקרא "תיאוריה" מדעית של אבולוציה לבין אינטלגנציה הבסיסית של  בן אדם ושל מדען. בגדול ניתן לומר שה"תיאוריה" זאת היא פשוט פרופנציה של המדע.

תוקן על ידי Medvedev ב- 11/07/2010 16:21:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 19:18 לינק ישיר 

צדיק:
אני רגיל להגן על חרדים כאן ולא על פרופסרים,
אבל הוא אומר במפורש שזה רעיון שצריך לבדוק הוא לא אומר שזה מדע, (אבל לזכותו יאמר שהוא מעלה את הבעיה ושולל את הניסוי של מילר ויורי שכביכול קיבלו את התשובה וכל העולם כבר רקד טנגו על הניסוי,)

ר' גדליה קיבל את החלק המוכח במעבדה, וזה גם החזו"א היה מקבל וגם אתה,
אני חושב שנגיע גם לראשית החיים, למה זה נראה לך בעיה ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2010 02:12 לינק ישיר 

סרטונים נגד האבולוציה:

כבר אמר אדם חכם שתמונה שווה איזה 1000 מילים, מעניין מה הוא היה חושב על סרטונים? בכל אופן, בקישורים הבאים תמצאו סרטונים ממש מעולים שעוסקים בריסוק תיאורית האבולוציה:

1) הסרטון הזה עוסק בריסוק תיאורית האבולוציה ובמיוחד האביוגנזה:

http://www.fanger.co.il/default.aspx?LectureId=60&ctl=LectureDisplay&TabId=36

2) הסרטון הזה עוסק בריסוק תיאורית "האדם הקדמון":

http://www.fanger.co.il/default.aspx?LectureId=1468&ctl=LectureDisplay&TabId=36

3) ופה תמצאו את ד"ר סטפן מאייר, דוברה הרהוט את תנועת התכנון התבוני, מתראיין ומסביר למה המדענים באמת לא יוכלו לעולם ליצור תא חי מחומר דומם: 

http://www.evolutionnews.org/2010/06/believing_lifes_signature_in_t035911.html

4) המעוניינים לקבל מושגיים יותר גרפים [חזותיים], יעיינו בסרטון הזה, שם תמצאו צוות של מדענים, ובראשם פרופ' מייקל ביהי (Michael Behe), המסבירים נדבכים נוספים בעומק מורכבותו של התא, כאשר כול הסרטון מלווה בתמונות: http://www.youtube.com/watch?v=9Vu17CFG6g4

5) ותסתכלו בסרטון הזה של הגורו דוקינס, שבו הוא נשאל האם הוא יכול להצביע על מקרה אחד (תראה עד כמה אנחנו נדיבים איתם) של מוטציה או של תהליך אבולוציוני אחר, שהביא לתוספת במידע הגנטי, ונותר בוהה ותוהה בלי יכולת לתת מענה: http://www.youtube.com/watch?v=zaKryi3605g&feature=player_embedded

7) ופה ישנו עוד סרטון של הגורו דוקינס, שבו הוא מבין ומודה שהחיים מחייבים מתכנן תבוני, רק הוא טוען שזה חייזרים שהתפתחו בצורה אבולוציות על פני כוכב אחר, ובאו ושתלו את החיים פה – אני אומר את האמת, זה לא המצאה, תסתכלו בעצמכם: http://www.youtube.com/watch?v=BoncJBrrdQ8&feature=related

(מעניין האם אותם חייזרים הגיעו מקבוצת הכוכבים המכונה "מדענים משוגעים", רק קצת שמאלה באיזה טריליון שניות אור, ומעניין האם הם חטפו את דוקינס בלילה גם, כל זה צ"ע טובא)

8) ופה ישנו סרטון מאוד משעשע של ד"ר קנת' הובינד (hovind), על איך שהוא עושה חוכא ואיטלולא מ"המדענים", וגורם להם להודות שאין שום ראיה מהמאובנים לתיאורית אבולוציה: http://www.youtube.com/watch?v=dxRl-sPtWr4

9) ופה תמצאו מערכת של מערכת של סרטונים של אנשי מדע שמנפצים את תיאורית האבולוציה:

http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=111396

10) ובקישור הזה, בסוף העמוד, תמצאו עוד מערכת של מערכת של סרטונים של אנשי מדע (Creationists), שמנפצים את תיאורית האבולוציה: http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=111553

לגבי דינוזאורים:

1) פה יש סרטון מעולה של ד"ר קנט הובינד (kent hovind), ועוסק בדינוזאורים, ועל כך שהם לא חיו לפני מיליוני שנים כטענת אנשי האבולוציה: http://www.youtube.com/watch?v=SH8-gnaUg8U

2) ופה סרטון נפלא המציג ממצאים ארכיאולוגיים רבים, שמוכיחים חד משמעית שבני אדם, שחיו באלפי השנים האחרונות, אכן ידעו על מציאותם של דינוזאורים, ותיעדו אותם בפסלונים, ובציורי קיר:

http://www.youtube.com/watch?v=fskiSFfFUxw

3) ופה ישנו סרטון נפלא, מלווה בהסברים (באנגלית), שמוכיח את העובדה שבני אדם ודינוזאורים חיו ביחד:

http://www.youtube.com/watch?v=zJAii5n0KIo&feature=related

4) ופה תראו סרטון משעשע שנקרא "איך לנצח בעימות עם איש המאמין באבולוציה":

http://www.youtube.com/watch?v=9tvJRtGRtFc&feature=related

ומי שרוצה לקבל קצת יותר הרחבה על הסרטון האחרון, ועל סוג הדינוזאור שחרוט על אותו קיר שיעיין כאן:

http://www.youtube.com/watch?v=YyY9Fuv3A9w&feature=related

5) ופה ישנו תיעוד פוטוגראפי (סרטון) של הדינוזאור מוקילי – ממבה (Mokele-Mbembe), אשר לגביו ישנו מסורת עממית של הילדים בקונגו: http://www.youtube.com/watch?v=XCMQbxNG_xk&feature=related

המבול של נוח:

בקישור הבא, ישנו סרטון מעולה, ובתוכו תמצאו הוכחות מדעיות והיסטוריות לקיומו של המבול. בתוך הסרטון רואיינו אנשים מתרבויות שונות (הודו, קונגו, אינדיאנים) שמספרים על מסורת המבול אצלם. וכן ד"ר הנרי מוריס, שהינו מומחה לגיאולוגיה ולתנועה של המים, התראיין לסרט:

http://www.youtube.com/watch?v=u1aEhVIwOGo

רדיפת המדענים שמתנגדים לאבולוציה

"מגורש: אינטליגנציה לא מורשה": זהו שמו של סרט מעולה, על הנושא השנוי במחלוקת - האבולוציה, ומקומו במדע ובמערכת החינוך, במהלך הסרט ישנם אינספור ראיונות עם אנשי מקצוע (מדענים, רופאים, מרצים, חוקרים וכו') שסומנו ברשימה השחורה של אוניברסיטאות וכתבי עת, ונרדפים בין היתר של אנשי "דת" האבולוציה, בשל גישתם המדעית השוללת את הדרוויניזם. ובמהלך הסרט יש גם התייחסות לסכנה המוסרית העלולה להיגרם בעקבות תיאורית האבולוציה, כאשר זאת היא סכנת הנאצים, כמובן.

פה הפרומו: http://www.youtube.com/watch?v=xGCxbhGaVfE

ופה מתחיל הסרט: http://www.youtube.com/watch?v=Fj8xyMsbkO4

כל פעם שנגמר פרק אחד, יש אפשרות לעבור לפרק השני.

בברכה ערן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 10:00 לינק ישיר 

וגם זה מצאתי שם וזה העיקר הנה (בסוף העמוד) ואני הצטט

http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=9223

סיכום - ראוי להבדיל בין תוצאות נסיונות מבוקרים בתחום האבולוציה, לבין מסקנות אקסטרפולטיביים של מאמינים בתיאוריות ניאודרויניסטים. אין שום סיבה לאדם דתי להיבהל ממדע מדוייק העוסק במוטציות ובחוקי ברירה.

מאידך,אין סיבה שאדם חילוני יתייחס לתיאוריית מוצא המינים כאל עובדה מדעית מוכחת, בשעהשהיא איננה כזו. הרוצה להאמין בתיאוריה עקב יופיה בעיניו או עקב היותה תחליף אמונתיורגשי - רשאי לעשות זאת על אחריותו בלבד, תוך הכרה בכך שמדובר באמונה אישית ולאבמדע אוביקטיבי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 19:48 לינק ישיר 

צדיק:
אני רגיל להגן על חרדים כאן ולא על פרופסרים,
אבל הוא אומר במפורש שזה רעיון שצריך לבדוק הוא לא אומר שזה מדע, (אבל לזכותו יאמר שהוא מעלה את הבעיה ושולל את הניסוי של מילר ויורי שכביכול קיבלו את התשובה וכל העולם כבר רקד טנגו על הניסוי,)

ר' גדליה קיבל את החלק המוכח במעבדה, וזה גם החזו"א היה מקבל וגם אתה,
אני חושב שנגיע גם לראשית החיים, למה זה נראה לך בעיה ??

את הטון הזה תשאיר לילדים בחיידר או לאשתך בבית. זכותו של ר' גדליה  להאמין  כאוות נשפו בכל תיאוריה שעלתה על רוחו . ואני פעם ראשונה שמעתי על ר גדליה זה רק מהפורום הזה כך שהזכרת שמו לא גורמת לי להרגיש פיק ברכיים ולנשק קרקע עליה הוא התהלך. אינני מטיל ספק בגדלותו התורנית אך היא אינה רלוונטית לנידון דידן. אם שאלה הייתה האם רעיון האבולוציה סותר את הנאמר בתורה או לא ,אכן  דעותיו של ר' גדליה היו מאד אקטואליות לנושא. אייני מתיימר להביע דעה לכאן ולכאן. אך השאלה הנידונת כעת , לפחות לפי מיטב הבנתי, היא זו: האם תיאורית אבולוציה ראויה להיקרא כתיאוריה מדעית או לא. ואם כך תנסה להתעלות קצת מעל רמת הטיעונים של ניק' יושב סתר ותביא הנימוקים של ר' גדליה או שלך בלי לנפנף בפתטיות בשמו כמעט בכל תגובה.

מה זה חלק המוכח במעבדה. איזו מעבדה וכמה חלקים היא כוללת. האם יש בה חלק מוכח וחלק שלא מוכח. אנא הואל בטובך להסביר לפשוטי עם למה בדיוק אתה מתכוון.

אני חושב שנגיע גם לראשית החיים

עוד משפט שלא זכיתי להבין. חלק המוכח במעבדה כלשהי מעיד על ראשית החיים?האם גם כאן תואיל להסביר למה התכוון המשורר.

גם זה. איזה רעיון בדיוק הוא רוצה לבדוק? איך נוצרים כדורי השמן? גם לא ברור מה בדיוק אמור להיאמר לזכותו: ששעה שלמה הוא סותר ומעלה ספקות בתורת האבולוציה ומיד מתפלא איך זה יכול להיות שיש אנשים שלא מאמינים בה? נראה לי שמה שיש כאן זה רק דבר אחד: חוסר יושר מובהק של מדען.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 21:51 לינק ישיר 

Medvedev כתב:

את הטון הזה תשאיר לילדים בחיידר או לאשתך בבית. מה זה אמור להביע עשיתי לך פעם רע או משהו כזה ??

זכותו של ר' גדליה  להאמין  כאוות נשפו בכל תיאוריה שעלתה על רוחו . ואני פעם ראשונה שמעתי על ר גדליה זה רק מהפורום הזה, גם אני לא הכרתי אותו לפני זה רק מהפורום כאן, אז מה ??

כך שהזכרת שמו לא גורמת לי להרגיש פיק ברכיים ולנשק קרקע עליה הוא התהלך. אינני מטיל ספק בגדלותו התורנית אך היא אינה רלוונטית לנידון דידן.
מה זה הגאוותנות הזאת ?? דעתו רלוונטית כמו כל דעה של יהודי יראי שמים, וזה מה שרלוונטי כאן, תגובתי הייתה על הטענה שכל האמונה באובולוציה היא תירוצים לחטאו, ולכן מאוד רלוונטי דעתו של כל יהודי יראי שמים בעניין

אם שאלה הייתה האם רעיון האבולוציה סותר את הנאמר בתורה או לא ,אכן  דעותיו של ר' גדליה היו מאד אקטואליות לנושא. אייני מתיימר להביע דעה לכאן ולכאן.
אני טוען שלא יעזור לך כלום ברגע שהוכח במעבדה, אתה הרמב"ם וכל יהודי שפוי יסכים איתם,

אך השאלה הנידונת כעת , לפחות לפי מיטב הבנתי, היא זו: האם תיאורית אבולוציה ראויה להיקרא כתיאוריה מדעית או לא. ואם כך תנסה להתעלות קצת מעל רמת הטיעונים של ניק' יושב סתר ותביא הנימוקים של ר' גדליה או שלך בלי לנפנף בפתטיות בשמו כמעט בכל תגובה.
שוב, עשיתי לך רע או משהו ??? את הנימוקים של ר' גדליה תבדוק בספר ואם אין לך את הספר ? אני יכול לשלוח לך במייל, את הנימוקים שלי ? אני טוען עקרונית שכל מה שהוכח במעבדה אין לערר אליו, כך נהג הרמב"ם וכל חכמי ישראל בכל הדורות, ומי שלא מקבל גורם לחילול השם שאין עליו כפרה כך מפרש הספורנו והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים,,,,,,, ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:

מה זה חלק המוכח במעבדה. איזו מעבדה וכמה חלקים היא כוללת. האם יש בה חלק מוכח וחלק שלא מוכח. אנא הואל בטובך להסביר לפשוטי עם למה בדיוק אתה מתכוון.
או שתשמע שוב את ההרצאה הנ"ל בלי כעס, או שפשוט תתכתב עם הפרופ' הנ"ל במייל, (אני עושה את זה בעצמי הרבה, לא כולם עונים לכל פונה אבל כדאי לנסות,) אבל לבקש ממני להכין לך ספר שלם ולקבץ שם את כל ההוכחות שהוכיחו במעבדה ?? אין שום טעם לזלזל בפרופ' וללכת ראש בקיר, אם רצונך לדעת ? דבר איתו !

אני חושב שנגיע גם לראשית החיים

עוד משפט שלא זכיתי להבין. חלק המוכח במעבדה כלשהי מעיד על ראשית החיים?האם גם כאן תואיל להסביר למה התכוון המשורר.
אני פשוט לא מאמין לא שמעת בכלל את ההרצאה, או ששמעת מתוך כעס (עיין רש"י במדבר לא' כא')
לא ולא אין להם את ראשית החיים זוהי רק תיאוריה, והלואי שהיה ובעזרת השם יהיה ונוכל לקיים את ונאמן אתה להחיות מתים, זה נשמע פתטי נכון, אבל הרבה מחכמינו כמלבי"ם ועוד חשבו כך, שכל דברי הנביאים לעתיד תתגשם דווקא בדרך הטבע, 

גם זה. איזה רעיון בדיוק הוא רוצה לבדוק? איך נוצרים כדורי השמן? גם לא ברור מה בדיוק אמור להיאמר לזכותו: ששעה שלמה הוא סותר ומעלה ספקות בתורת האבולוציה ומיד מתפלא איך זה יכול להיות שיש אנשים שלא מאמינים בה? נראה לי שמה שיש כאן זה רק דבר אחד: חוסר יושר מובהק של מדען.
עומד פרופ' ואומר בפני כולם שהעולם המדע עושה צחוק מעצמם בזה שהם מקבלים את הניסוי של מילר ומסביר למה, ויש לך עוד טענות ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 19:32 לינק ישיר 

טוב. אם נפגעת מדברי אז אני מתנצל. לא הייתה לי כל כוונה להעליב אותך.  אינני אוהב לטחון מים ולנהל דיונים פילוסופיים ( סליחה מחברי הפורום). אני מעדיף לדון בעובדת בלבד. אין לי גם כל כוונה להתנשא על אף אחד ואינני מזלזל בדעתו של ר' גדליה. רק שוב , להזכירך אנו לא דנים בסוגיה במחשבה או הלכה אלא בתיאוריה המתיימרת להיות תיאוריה מדעית ומאד מצטער אך טיעון שרעיון אבולוציה הוא נכון רק בגלל שמי שתומך בו יש לו הרבה יראת שמיים הוא לא טיעון מדעי.

אינני מבין מה  למה בדיוק אתה מתכוון כשמדבר על חלק שהוכח במעבדה. מה בדיוק הוכח שמה. התבצעו אלפי מעבדות וניסויים במאה שנים אחרונות. איך בדיוק אני אמור לדעת למה כוונתך. אינני קורא מחשבות וגם לא יודע לנחש בקפה.

??? את הנימוקים של ר' גדליה תבדוק בספר ואם אין לך את הספר ? אני יכול לשלוח לך במייל, את הנימוקים שלי ? אני טוען עקרונית שכל מה שהוכח במעבדה אין לערר אליו, כך נהג הרמב"ם וכל חכמי ישראל בכל הדורות, ומי שלא מקבל גורם לחילול השם שאין עליו כפרה כך מפרש הספורנו והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים,,,,,,, ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:

ובמקום  לחזור פעם אחרי פעם שר' גדליה בדק וחזון איש סמך וכן הלה, היית יכול כבר מזמן להביא 3-4 עובדות . ואגב באיזה ספר בדיוק אני אמור לבדוק נימוקים של ר' גדליה. האם ספר זה נמצא בספריה עירונית או אני אמור לחפש בחנות של ספרים עתיקים. ואם אתה יכול לשלוח את הנימוקים שלך במייל אתה יכול גם לפרסם אותם בפורום . ולגבי כל מה שהוכח במעבדה אין לערער עליו. נו נו. אני זוכר את המעבדות שלי מתקופת הלימודים. לא היית מסיק מהם מסקנות מרחיקות לכת. וברצינות. הרבה פעמים תוצאות המעבדות הן לא חד משמעיות בהרבה מקרים נעשות טעויות והטעיות מכוונות וגם בהרבה מקרים ניתן לתת לתוצאות פרשנות שונה לחלוטין ( תלוי את מי שואלים). אינני יכול להתייחס בצורה יותר עניינית מכיוון שאתה ממשיך להסתיר מממני לאיזה מעבדות אתה מתכוון. ולגבי החלק השני אם כל תמיכתך באבולוציה נובעת מרצון להראות חכם ונבון – זכותך. אך את מדען מה שצריך להנחות זה רק חיפוש האמת.

או שתשמע שוב את ההרצאה הנ"ל בלי כעס, או שפשוט תתכתב עם הפרופ' הנ"ל במייל, (אני עושה את זה בעצמי הרבה, לא כולם עונים לכל פונה אבל כדאי לנסות,) אבל לבקש ממני להכין לך ספר שלם ולקבץ שם את כל ההוכחות שהוכיחו במעבדה ?? אין שום טעם לזלזל בפרופ' וללכת ראש בקיר, אם רצונך לדעת ? דבר איתו !

שמעתי פעם אחד. זה הספיק לי. אין לי שום חשק לחזור להרצאה המשמימה ומשעממת שלו. המעבדה היחידה שהוא מזכיר שם זו מעבדה של מילר שהוא בעצמו שולל אותה. ואגב אם כבר טרחת להגיב תגובה ארוכה זאת היית יכול גם להביא כמה נימוקים. ( אין צורך לקבץ כל ההוכחות מספיק להביא 3-4 שהן ההחזקות לדעתך)אני לא מזלזל בפר'. אני רק לא מבין מה אני אמור להפיק מהרצאה שלו. שעה שלמה הוא סותר תיאורית אבולוציה ובסוף ההרצאה מביא השערה שלו איך נוצרים כדורי שמן. אולי לא הבנתי משהו אז אדרבא תאיר עיני ותגיד מה אתה הבנת מהרצאה שלו.

עומד פרופ' ואומר בפני כולם שהעולם המדע עושה צחוק מעצמם בזה שהם מקבלים את הניסוי של מילר ומסביר למה, ויש לך עוד טענות ??

אם זה מה שהבנת מהרצאה אז מסתבר שהפר' הזה עושה צחוק מעצמו: הרי הוא ולא אחר מביע תמיהה עצומה בתחילת ההרצאה איך יתכן שאנשים לא מאמינים באבולוציה.

תוקן על ידי Medvedev ב- 14/07/2010 20:07:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 22:16 לינק ישיר 

Medvedev כתב:

ולגבי החלק השני אם כל תמיכתך באבולוציה נובעת מרצון להראות חכם ונבון – זכותך. 

(אתה לא פוגע בי בכלל לא אתה מכיר אותי ולא אני אותך, חשבתי אולי נפגעתה ממני ולכן אתה כועס, ולכן שאלתי האם פגעתי בך או עשיתי לך רע או מה, ואם לא אז הכל בסדר, ואם כן אז אני מבקש סליחה,)

בתכלס האם אני מקבל את רעיון האבולוציה ? כן ! ואם דרוין לא היה ממציא את זה ? אני הייתי ממציא את זה,
בכל דבר שבעולם רואים התפתחות אבוליציוני, בחכמה ובינה ברפואה במוזיקה באוכל במידות טובות וכן בכל תחום שיעלה במחשבתך, כך גם נראה מהתורה וחז"ל, 
בראשית פרק ה (ג) וַיְחִי אָדָם שְׁלֹשִׁים וּמְאַת שָׁנָה וַיּוֹלֶד בִּדְמוּתוֹ כְּצַלְמוֹ וַיִּקְרָא אֶת שְׁמוֹ שֵׁת: (מה החידוש בדמותו כצלמו ??)
רש"י בראשית פרק ד (כ) אבי יושב אהל ומקנה - הוא היה הראשון לרועי בהמות במדברות, (חז"ל) 
רש"י בראשית פרק ד לוטש כל חרש נחשת וברזל - מחדד אומנות נחשת וברזל,
אפי' לעשות תיבה נח לא ידע, התקשה משה לעשות את המנורה,
הרמב"ן מדבר על חומר ראשוני שנברא ביום הראשון ומזה נברא יש מיש כל העולם,
אמר ר' ירמיה בן אלעזר בשעה שברא הקב"ה את האדם הראשון , אנרוגינוס בראו,
הספורנו מפרש נעשה אדם בצלמינו: אדם. מין ממיני "נפש חיה" שיצרתי ששמו "אדם",נעשהו "בצלמנו" (הנה דרוין הראשון בשבילך) בהמשך אומר הספורנו ב' ז' מכל מקום ויהי האדם לנפש חיה. היה עם כל זה "חיה" בלבד, בלתי מדברת, עד שנברא בצלם ודמות:
חז"ל מפרשים את תחילת יום השישי(כד) וַיּאמֶר אֱלהִים תּוֹצֵא הָאָרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה אמר ר' אלעזר נפש חיה זה רוחו של האדם הראשון,

בקיצור לאן שתזוז אתה רואה ונושם אבולוציה, בתנ"ך בחז"ל ובמציאות ההיסטורית והעכשווית,

אתה שואל אותי מה מצאו במעבדה ? אתה טוען שאתה מכיר את נושא המחקרים\המעבדה מקרוב, אז אתה פשוט רוצה לבחון אותי ??

והנה אני הצטט לך מר' גדליה
הרמב"ם מתאר בהקדמת המורה את כאב הלב של מי שיודע בבירור, מתוך הוכחות שכליות, שהבורא אינו גוף, והוא מוצא בכתובים ביטויים של הגשמה, אומר לו הרמב"ם אל תהיה נבוך, פרש את הפסוקים בדרך של לשון מושאלת, בדרך של משל ומליצה, לפי מה שכללי הלשון ודרכי הלשון מתירים לך,וזהו הפירוש הנכון, לאמיתה של תורה, אין ספק שהכתובים לא התכוונו למשהו שהשכל מוכיח את היפוכו, כך אומרים אנו: ישנן הוכחות מדעיות רבות ושונות, בדרכים מדויקות שנבחנו על פי הניסיון, שמתרחשים בטבע תהליכים, שמאז שהתחילו להתרחש עברו מיליוני שנים, יש בדיקות רדיואקטיביות, ויש שרידים מאובנים שנמצאו, ויש בדיקות של שכבות גיאולוגיות, ושל העומק המשתנה של הנהרות, ועוד ועוד, ומכולם מגיעים לאותן המסקנות על גיל העולם, טעות היא לחשוב שהכל שקר, בענייני פיקוח נפש - העניינים החמורים שבתורה - אנחנו סומכים על המדענים ללא פקפוק, כשרופא נותן תרופה שייצרו לפי נוסחאות מדעיות, או מנתח את העין או את המוח באמצעות מכשירים מתוחכמים - אתה סומך עליו, אין אתה חושש שאולי הוא משקר, גם לגבי קביעת גיל העולם אין סיבה לחשוב שהמדענים משקרים, ובאמת, גם הסברה הפשוטה נותנת כך, אנו רואים שכל שינוי בטבע לוקח זמן, כל דבר שמשתנה ומתפתח - משתנה לאט לאט, אם כן מסתבר שגם המעבר מתוהו ובוהו, מן ההיולי,(הרמב"ן מקס ) להתגבשות החומרים שבטבע, ואחר כך היווצרות כל היצורים הבאים אחריהם, הכל היה בתהליכים ממושכים, שעשויים להימשך אלפי ומיליוני שנים, 

טוב, עיין שם עוד, באשכול אחר על ר' גדליה ראיתי אחד שסיפר שר' גדליה בדק בעצמו את העניין,

בעניין פרופ' לורון לנצט: הוא אדם טוב ויקר אפשר לדבר איתו ולשמוע את דרך החשיבה שלו, הוא תורם הרבה לחברה,
אני מבטיח לך שאם תכיר אותו תראה בעצמך, 

(אגב: לעולם אל תפרשן את האחר, כי האבן עזרא אומר שאין אדם יודע מחשבות של האחר, ומי שאומר מחשבות של האחר ?
הוא פשוט מגלה את מחשבתו הוא, וחבל, כך אומר האבן עזרא,) 

תוקן על ידי maxmen ב- 14/07/2010 22:24:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 16:07 לינק ישיר 

אתה יודע מה מקסמן , זה אפילו לא מצחיק. קראתי. טוב ויפה הוא מדבר על גיל העולם איפה מוזכרת כאן מלה אבולוציה?

ואם אתה מתכוון לקטע:

לאט, אם כן מסתבר שגם המעבר מתוהו ובוהו, מן ההיולי,(הרמב"ן מקס ) להתגבשות החומרים שבטבע, ואחר כך היווצרות כל היצורים הבאים אחריהם, הכל היה בתהליכים ממושכים, שעשויים להימשך אלפי ומיליוני שנים, 

אם אלה הבדיקות של ר' גדליה תחפש לעצמך בודק אחר.ההשערה זאת היא לא שווה יותר מהשערה של פר' לנצט שחיים נבראו מכדורי שמן. כך אני במקומך לא הייתי מסתמך יותר מידי על ר' גדליה והייתי מחפש מקור סמכות אחר.

ולגבי הפר' הנ"ל, יכול להיות שהוא אדם חביב ונחמד ואיש משפחה למופת אך יחד עם זה מרצה מאד משעמם ונטול לחלוטין כושר רטוריקה. הוא חייב לשפר את זה ודחוף. ואם הייתי מחפש לעצמי מנחה לתוארים גבוהים הייתי בוחר מישהו שקצת יותר מחובר לקרקע ולא מרחף בחלל

תוקן על ידי Medvedev ב- 15/07/2010 16:16:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 20:54 לינק ישיר 

Medvedev  היקר:

אני חושב שאנחנו לא מדברים על אותו גל,
אתה מדבר על ראשית החיים ואתה מכניס את כל האובולוציה לתוך זה,
ואני מדבר על עולם אבוליציוני כלומר הטבע והאנשות מתפתחים באופן אבולציוני,
ואת ראשית החיים לא מעניינת אותי,
כלומר על העבר אי אפשר לומר שום דבר במאה אחוז, אבל אפשר להבין שכמו היום כך אז, שכל שבא אחריו הוא יותר משובח, ולכן יכול מאוד להיות שהחיים התפתח מכמעט כולם, 

האם מצאנו את ראשית החיים ? על זה כבר אמרתי שלא, ולכן צטטי את ההרצאה שלו וכתבתי כבר שם  שהפרופ' מודע למה יש התנגדות לתיאוריה ומנסה לתת פתרון הנה שוב

שלום לכולם: אתמול שמעתי הרצאה מעניינת ואני מרגיש חייב לשתף אותכם,
המרצה פרופ' דורון לנצט, מאוד תמוה למה אנשים עוד מתווכחים בעניין האבולוציה,
והוא יודע טוב למה, ומנסה לתת פתרון מעניין, תשמוע זה מעניין לדעתי וכדאי לשמוע, הנה,

http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/0910/shomu/09.html

אני התרגשתי ממנו כי הוא אמיתי ולא מנסה לשקר מעלה את הבעיה הרצינית שאי אפשר לזלזל בה, הבעיה העיקרית ? שאין למדע שום מושג איך התחיל החיים, ולכן המלצתי לשמוע, בכדי להתרשם ממנו שהוא לא מנסה בגאוותנו כמו אחרים להוריד את העניין הזה מחשיבותו, כי זה החשוב ביותר בתיאוריה, איך התחיל החיים, (לייצנים אחרים הרי טוענים שמצאו כבר, וזה הניסוי של מילר)

אני עכשיו מבין אותך אתה פשוט מחפש את האבולוציה בראשית החיים דווקא,
ולכן אתה צודק, אין את זה למדע,
ולדעתי יהיה להם בעוד כמה זמן, זה לא נבואה כמובן, זה פשוט הרגשה שזה נמצא באיזה שהוא מקום, כמו בעזרת השם תמצא רפואה לכל המחלות וכן מחלות גנטיות, וכך גם מובטח לנו בנביאים, וְזָרְחָה לָכֶם יִרְאֵי שְׁמִי שֶׁמֶשׁ צְדָקָה וּמַרְפֵּא
ואם על דרך הדרש שמש זה אור החכמה והחכמה כידוע מביא מרפא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2010 17:08 לינק ישיר 

שימוש בתיאוריית האבולוציה כהסבר למוצא המינים בלי יד מכוונת נשמע מופרך לחלוטין.

כשכותבים תוכנית במחשב ולתוכנית הזו יש פונקציונאליות מסוימת, היא מכילה אובייקטים שונים ומגדירה את יחסי הגומלין ביניהם, מתקשרת עם תהליכים שונים, לפעמים תהליכים רחוקים ממכונות אחרות, מדברת עם מסד נתונים, מעדכנת אותו ושואבת ממנו מידע – לטעון שאת כל זה סביבת העבודה שלי יכולה לעשות לבד ולפתח את הקוד הזה בתהליך איטי, נשמע מגוחך. גם בעוד מליון שנה זה לא יקרה כי הטעות הכי קטנה בקריאה לפונ' לא תאפשר תהליך של קומפילציה (= תהליך שהופך את הקוד לשפת מכונה).

וזה עוד בלי שדיברנו על הקמת סביבת העבודה עצמה שמאפשרת בכלל את תהליך 'התפתחות הקוד' בתוכה, המוטציות שמתרחשות בו, ההידור והגדרות הפרוייקט, שהיא הרבה יותר מורכבת מתוכנית פשוטה כמו זו שציינתי.  כדי להאמין שסביבת עבודה כזו יכולה לקום בתהליך איטי מעצמה צריך להיות בעל  דמיון רב ואמונה בניסים. ובאמת ריצ'ארד דוקינס בהקדמה שלו ל'שען העיוור' מדבר על יכולות הדמיון שלו ויש לו גם פרק מעניין שעוסק במוצא וניסים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2010 17:24 לינק ישיר 

למחפשהשראה

אתה משווה מחשב לנושא של התפתחות החיים?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2010 17:33 לינק ישיר 

כן.
גם ריצ'ארד דוקינס בספר שלו. מובן שהפונקציונאליות של הגוף שלנו היא הרבה יותר מורכבת מפונקציות שמציעה תוכנית מחשב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 45 46 47 לדף הבא סך הכל 47 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.