בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/10/2010 20:38 לינק ישיר 

באמת עניין אותי איזה טיעון ישלפו ההתפתחותניים כשלא תהיינה להם תשובות מדעיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2010 20:42 לינק ישיר 

ישנם תשובות מדעיות להכל.

הכל שאלה של הסתברות. דינו אוהב להתלות על זיזים דוקינסיים ולהתעלל בהם. הוא בורח מלב הטיעון.

ניכר בך שאתה בנש"ק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:01 לינק ישיר 

דינוזאורוס

תודה רבה על המענה המפורט,

לצערי זמן קצר וטרם התפניתי לדון בצורה מקיפה בטיעונך, אני מקווה שאצליח לעשות זאת באחד הימים הקרובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:05 לינק ישיר 

יוחנן היקר
אשמח להכוונה אל לב הטיעון, קשה לי להגיע אליו לבד
אני מקוה שזה לא שוב "מדוע יש הרבה חיפושיות"
ואם אתה כל כך מתעקש, כדוה"א אינו יכול לשרוד מבלי שיהיה מאוכלס בחלקו הגדול ע"י בעלי חיים וצמחים, יש בכדוה"א איזון, ולאיזון הזה יש מליארדי גורמים, לא יהיו לך דגי קרפיון לאכול, אם לא שתהיה באוקינוסים מערכת שלמה המספקת אוכל לקרפיונים, שגם האוכל שלהם צריך אוכל, וגם מישהו שידלל אותם, האיזון הדוק עד שהישמדות של חלק מבעלי החיים או העצים מסכנת את קיומינו, זה הוא אפקט הפרפר.
כשם שכדוה"א צריך את כל היקום לשם האיזון הקוסמי שלו, כך בדיוק האדם צריך את כל כדוה"א מאוזן פורח וחי כדי שיוכל ליהנות ממנו.
ואחר שנפטרנו מאבן הנגף הפסיכית הזו (במחילה) הפנה אותנו ישר ללב הטיעון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:07 לינק ישיר 

יוחנןפאולס כתב:

והרי דינו טוען שהוא לא נעול על שום צד. אלא שהוא לא מבין את ההחלטיות של הצד השני, א"כ קהילית החי (והצומח) הענפה די רומזת על התפתחות אקראית.

מימי לא אמרתי חלילה דברי שטות וכפירה כאלו, אני נעול בהחלט שהעולם נוצר על ידי מתכנן. מה שאני מציג כאפשרויות הוא הדרכים בהם עשה זאת והזמן שזה לקח, ובעיקר את שאלת "אב קדמון"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:09 לינק ישיר 

וכן את שאלת עולם כמנהגו נוהג, דהיינו האם ייתכן שה' נתן בתוך הדנ"א של יצור חי אופציה של השתכללות, למען ייטב לו ויוכל לשרוד, אע"פ שיד מקרה אינה יכולה לתת אפשרות כזו, היצורים החיים קיבלו תכנית גיבוי מיוחדת. רוב הדנ"א הרי נחשב כדנ"א זבל (וידוע שמה שזבל בעיני התרבות המערבית, הוא בד"כ ההיפך). וממילא כל ענין המינים הוא עולם כמנהגו נוהג, כשם שלא קשה לך על ערימות עפר ועל מחצבי קוורץ מדוע יש כל כך הרבה, כך גם בעלי החיים הם חלק מטבע העולם שהושם על מנהג קבוע ומתמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 18:45 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 11:14 לינק ישיר 

ירון כהן צמח

יונית לוי – המטיפה הראשית של ערוץ  2 – טענה ביום שלישי בערב כי המדען הראשי של משרד החינוך, ד"ר אביטל, פוטר על רקע אמירותיו ה"שנויות במחלוקת", וה"מעוררות מחלוקת" בענייני אבולוציה (והתחממות כדור הארץ). זה היה סופו של יום שבו חגגו לא מעטו אנשים את ניצחון השפיות (המדע) על החושך הדתי (הבריאתנות). בפועל, היה זה דווקא משרד החינוך אשר הפסיד – הפסד עצוב שמסמן את כיוונה של הרוח במדינה. הנה כמה הערות בנושא:

1 – מה עומד במחלוקת? מה ששנוי במחלקות אינן האמירות של המדען, אשר טען שהתיאוריה האבולוציונית אינה מוכחת דיו. בכך הוא צדק. למעשה, המחלוקת על האבולוציה והמחלוקת בין דת ומדע קיימות גם בלי האמירות שלו ואביטל לא "עורר" את המחלוקת. יתר על כן, פיטוריו על רקע דברים אלו אפשריים רק במדינה שבה הכל רדוד ושטוח, ושבה כל יציאה נגד הקונצנזוס ונקיטת עמדה מדעית לא שיגרתית היא "שנויה במחלקות".

יש לזכור: המחלוקת קיימת עוד מלפני דארווין והתזה שלו. האמונה כי העולם מתפתח מהנמוך אל הגבוה היא עתיקה כעתיקותה של המחשבה האנושית – והיא תמיד התקיימה במקביל לאמונה בבורא אלוהי, ואף לעיתים בשילוב.

2 – הדרוויניזם הינו התאבדות של הרוח: וויכוח ציבורי על הדרוויניזם הוא ראוי, וטוב שאביטל תרם לו. אך לפיטוריו והשתקת דבריו יש ממדים רבים, שחלקם קשורים להיותו איש דתי שלא מקבל את התיאוריה שסותרת את הדת (לכאורה). ואכן, אביטל טען כי הוא מאמין בבורא, וכי מוצא האדם הוא בבריאה. דבריו עוררו מחלוקת זוטא ופבלובית, שנבעה מכך שאדם בעל דעות ימיניות וציוניות טוען נגד הקונצנזוס המדעי. 

הדרוויניזם רואה באדם כמי שנתון אך ורק לחוקי הטבע בדטרמיניזם מובהק אך מאידך כפוף למקריות והאקראיות של המוטציות שבו, ומתוך כך מחשיב את רוחו (רצונו, מחשבתו החופשית, התפתחותו הרוחנית, בחירותיו המוסריות) כסרח עודף שאין לה משמעות אמיתית. לעומתה, הדת היא זו שמחזיקה בדעה שיש רוח לאדם ושרוח זו היא מהותו. מי שמאמין ב"אדם" ומכבד את האנושיות שבו, צריך לדעת שדווקא הדת היא זו שמעניקה כבוד לאדם ולא התיאוריה האבולוציונית.

בסופו של דבר, יחד עם ביטול הרוח האלוהית ההכרחית לצורך הרדוקציה המדעית, וכהמשך ישיר לכך, הדרוויניזם סופו בהתאבדות של הרוח האנושית, והטלתו של האדם כטרף לאריות, כזה שחשיבות הקוגיטו שלו פחותה מהקרקור הראשון של הצפרדע בעולם.

3- האדם כחיה לא מוסרית: ללא רוח זו, אין הצדקה רציונאלית ומעשית להתנהגות מוסרית. אם במקרה האדם-קוף עוזר לאחר, משמע לא טורף או אונס אותו לצורך הישרדותו, חסידי האבולוציה מנופפים במפלטו של כל דרוויניסט וטוענים שהדבר נובע מ"אגואיזם נאור" ואף מתגאים בכך שזוהי הוכחה (חסרת תכלית) שיש בסיס חייתי להתנהגות מוסרית וכי גם זה תורם להישרדות. בקיצור, נותרנו ללא הסבר אמיתי להתנהגות האדם. אך וכאשר חברה תופשת את חבריה כחיות, משמע מאבדת את הרוח שלה, אין להתפלא על מעשי אונס ברוטליים, רציחות אכזריות או מלחמות חסרות פשר. זה האדם. זו החיה

4 – סביבה תרבותית: לצערם של מבקרי הדרוויניזם, התיאוריה מגובה בתיאוריות נלוות שמחזקות אותה בתוך אותה בועה של "מדע" שמונעת מלכתחילה כל אפשרות לביקורת. למבקרי התפיסה הדרוויניסטית, אין נקודת אחיזה או נקודת משען שמשם הם יכולים לפקוע את הבועה מלבד הביקורת הפילוסופית על תקפות התיאוריה - כאן, גם אלוהים לא יעזור.

יתר על כן, הקפיטליזם והתיאוריות החברתיות המבססות אותו, ואף ההסברים הדמיוניים על תחילת היקום כמפץ גדול שנובעים מאותו הלך מחשבה דרוויניסטי (במקרה של הקפיטליזם - דווקא התיאוריה על השוק החופשי היא אימו של הדרוויניזם) – כל אלה למעשה אינם תשובות לשאלת האדם, אלא רק בריחה מהתשובות: מדוע היקום שלנו נראה איך שהוא נראה? זה ברור – יש הרבה יקומים, רק באחד מהם התפתח אדם לשאול את השאלה הזו; מדוע יש לנו 4 גפיים? כי זה מה שנוצר במהלך הברירה טבעית; מדוע התנהגת כך? כי זה תורם להישרדות גם אם אתה לא יודע זאת. וכן הלאה. זאת אומרת, אל תשאל למה – השאלה הכי אנושית שיש. למה? ככה.

5 – תוצאות של איבוד הרוח: מעטים מאלה שיצאו וקצפו על דברי אביטל - בשם הפוליטיקה הדמוקרטית, שבעצמה רואה בדת כאיום על יסודותיה  - קראו את "מוצא המינים" של דרווין, ומעטים קראו את הביקורות על החיבור, ומעטים בקיאים במחלוקות בין הדת והמדע, או מבינים משהו בפליטות גזים של האוקיינוסים. רבים מאלה שביקרו את גבי אביטל לא מבינים ואין להם את הכלים המדעיים, הפילוסופיים או הביקורתיים בכדי לבקר אותו באמת על מה שהוא אמר על האבולוציה ועל הסיבות להתחממות כדור הארץ.

כחסידי הדרוויניזם, הם נהגו כמו כלבים פבלובים, תרתי משמע, והעלו ריר לשמע עמדתו של אדם דתי שמציג עמדה אחרת מזו שהם חושבים כאמת – אמת שהיא מדע פופולארי ואולי אף לא יותר ממדע בדיוני. אבל זה מה שיש - כשענייני מדע נידונים בעמודים האחוריים של העיתונים או מוצגים כקוריוז בפינת מזג האוויר בחדשות המסחריות – אין להתפלא שזה מצב הרוח בחברה כאן. ולכן אין להתפלא שדעות שעלולות לערער את השלווה המנומנמת של צופי ערוץ 2 מעוררות גלים שמביאים לפיטוריו של מי שאמר אותם. 

הפיטורים של המדען הראשי הם דוגמה לאותה מגמת השטחיות והפופוליזם, דוגמה לרודנות מחשבתית עקשנית שתובעת את רדידות הרוח והביקורת, ואת הכניעות המחשבתית למה שמקובל. התוצאה היא שכדאי להיזהר ולא להגיד דברים מנוגדים לקונצנזוס או כאלה שמתרוממים מעל השטחיות הציבורית (אשר נקבעים לא מעט פעמים כפונקציה של התועלת הכלכלית או הפוליטית שלהם) - הדבר עלול לעצבן את שר החינוך, שהרי חשיבה נגד דעת הציבור היא עבירה שיש לגנותה, ושבגינה יש לפטר את האדם שעשה זאת מכל שירות ציבורי.

יותר מכל, אסור לומר שהאבולוציה היא רק תיאוריה ולא עובדה. כל זאת, למרות שרק כך יש להתייחס אליה, שהרי האבולוציה אינה עובדה ולא יכולה להיות עובדה – היא עמדה מדעית שמנסה להציג הסבר לממצאים שנחשבים מסיבות רבות כעובדות. מי שטוען שהיא עובדה, טועה, ושולל כל אפשרות לגבש תיאוריה מתחרה להסברת אותם ממצאים, וממילא להתקדם במדע.

6 - ההצלחה של משרד החינוך: אם משרד החינוך חרט על דגלו את קידום החינוך בישראל, מתוך הנחה שחינוך לקונפורמיות וחוסר ביקורתיות זה הכנה לחיים אזרחים שמתגודדים כעדר, אזי הוא הצליח. ללא מגוון דעות לגיטימיות בענייני מדע, ללא הכרה של המחלוקות המדעיות כתכלית וכגדולתה של הרוח האנושית - הדור הבא יגדל להיות עדר של חיות שמונעות מתוך תכליותיות חייתית.

7 - שני הכישלונות של משרד החינוך: למעשה משרד החינוך נכשל פעמיים. פעם אחת שבה המשרד נכשל היא בכך שהוא לא מעודד ביקורת – בכך שהוא מונע מהדור הבא לשמוע תיאוריות מנוגדות המסתמכות על אותם ממצאים, הוא מגדל דור הומוגני ללא יכולת חשיבה ביקורתית. במקום לגרות את המוח המדעי – את רוח המדע – של הדור הבא על ידי הצגת המחלוקות המדעיות כעיקר, וזאת על חשבון תיאוריות לא מוכחות (ולהטמיע חזק מאוד שלא ניתן להוכיח תיאוריה אלא רק לסתור), במקום ללמד את הדור הבא להיות אנשים חושבים, בעלי שאר רוח, אנושיים, נאורים, ביקורתיים, סקרניים ותאווי מחקר, הוא נתן דוגמה ואזהרה – אל תבקרו ואל תחשבו. לכו עם העדר כי העדר צודק.

פעם שנייה נכשל המשרד והעומדים בראשו בכך שהוא מקבל כאקסיומה את העמדה שהאדם הוא רק חיה ללא רוח – קוביית המשחק בידיו של הטבע - ואת החברה כעדר של חיות - דבר שמושך את השטיח מתחת למהותו כמשרד לטיפוח הרוח האנושית. כי אם האדם הוא כמו צפרדע או גנו או זברה, אז מה תכלית משרד החינוך? חברה מתפתחת כאשר היא מאמינה ברוח של עצמה, וכאשר לרוח זו יש את הכלים לבקר את "הדעות המקובלות" - ללא גינוי וללא חרם וללא סכנת פיטורים.

נוסף על כך, הדבר מעלה תהיה: אם האבולוציה היא עובדה, אז לשם מה יש לחקור יותר ולפתח את התיאוריה? אם היא עובדה סימן שהיא אמת. בכך המדע השיג את מטרתו. בואו נסגור את הפקולטות שעוסקות בנושא, אין בהן צורך, הן סיימו את עבודתן. הנה - חידת האדם נפתרה.

8 - גבי אביטל מאמין באלוהים. מבחינתו מוצא המינים הוא בריאה אלוהית. נקודת מוצא זו עשויה להיות מוטעית בדיוק כמו נקודת המוצא של הדרוויניזם ואין לה עדיפות או הילת קדושה יתרה ויש לבקרה באופן מתמיד וללא הרף (בטח אם יש לה משמעויות פרקטיות כגון ציפייה לגאולה המביאה לפאסיביות חברתית או ויתור על אחריות סביבתית - משמעויות פרקטיות ומוסריות מקבילות למשמעויות של הדרוויניזם, לפיהן אדם לאדם זאב, או זברה).

אך לא צריך להאמין באלוהים בכדי לפקפק בתיאוריה מדעית בכלל או בדרוויניזם ובתזת התחממות כדור הארץ בפרט. לצורך כך יש להצטייד בכלים פילוסופיים - אותם כלים שעמם מבקרים את הדוגמות הדתיות. אך בקצב הזה של אובדן הרוח, למי בכלל נשאר מצב רוח לפילוסופיה? 

אך מי יכריע בין התיאוריות? ממצאים אמפריים? מי יקבע מהו ממצא אמפירי רלוונטי? קישורים תיאורטיים בין עובדות? הדעת הציבורית ועדר קופי-אדם? חוד עיטם של פובליציסטים שרואים מול עיניהם את הסדין השחור של הדת? צביקה הדר ומיכל אמדורסקי שהרדידות היא לחם חוקם? הדור הבא שלא יכיר אלטרנטיבות תיאורטיות אפשריות לקונצנזוס המדעי? מה שבטוח, שבמערכה הזו, כאן בישראל, ניצח הכוח הפוליטי, בדמותה של צנזורה פוליטית מסוכנת. בכך, גדעון סער הפוליטיקאי הצליח – שהרי משאת נפשו של כל נבחר ציבור היא העדריות של בוחריו.

9 - לי נראה שיש ללמד את שתי הגישות - כמחלוקת מדעית שלא ניתנת להכרעה, כי תיאוריות מדעיות לעולם לא הופכות לעובדות שאין בילתן. זאת אומרת - ללמד את המחלוקת כמחלוקת - לעמוד על הטיעונים, על הנחות הייסוד, על המהלכים הלוגיים ועל הרטוריקה, את הפוליטיקה והפילוסופיה של המדע והדת, את הרקע ההיסטורי של הגישות. את כל זה משרד החינוך פיספס.

לגנותו של גבי אביטל יש לומר זאת: אין לשלול את הדרוויניזם רק מכיוון שהוא מנוגד לאמונה הדתית. אך מצד שני, כאשר הדת עומדת מול המדע ומנסה להסביר את העולם הפיזי, כתיאוריה שעומדת לביקורת מדעית ופילוסופית - סופה להפוך לנספח של המדע, ובסופו של דבר המדע יכריע אותה. אם רוצים להגן על הדת, אזי העמדתה בשורה אחת עם המדע אינה הדרך. הדבר עשוי להיות גם אסונה. 

לסיום, תפקידה של הביקורת בתוך המחלוקת הוא לפקפק בהלך הרוח הציבורי ובדעות הרווחות ולאתגר את הדעת הציבורית ובעיקר את מוחותיהם של הדורות הבאים ולאפשר דיון שמתעלה מעל הפונדמנטליזם – הדתי וגם המדעי.

אך לאחר שהרוח האנושית הומתה בתיאוריה האבולוציונית, וזה לא אשמתו של גדעון סער, ולאחר שהביקורת על תיאוריה זו הושתקה וצונזרה באלימות פוליטית על ידי הממסד, אחריות ישירה של השר, לא נותר לי אלא לאחל לכולכם – נתראה בקרוב בחדר 101

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 15:29 לינק ישיר 

בוא וראה את מעלת הפילוסופיה.  זה קל , זה מעניק סיפוק מיידי ,זה מאפשר לך להביע דעה נחרצת אודות דברים שאין לך מושג בהם ולקינוח, להיחשב איש רוח בעיני עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 21:18 לינק ישיר 

דינוזאורוס ידידי,

ראשית אני רוצה להבהיר שדעתי שהתפתחות התרחשה איננה מבוססת על הראיות שהבאתי אלא על דעת העולם המדעי בנושא, ולא משום שאני חושב שהם ראיות לא טובות, אלא בגלל שאני יודע כמה קל לשחק בראיות, וכמה קל לברור ראיות. עולם החי הוא מורכב ביותר, ומכיל מיליוני מינים, שהם עצמם מורכבים ביותר. לכן צפוי מראש בוודאות גמורה, שגם תיאוריה נכונה שתסביר אותו, תתקל בקושיות ובאנומליות שיצטרכו הסברים מקומיים, או שיישארו זמן מסויים ללא תשובה. לעומת זאת גם תיאוריות שבהתחשב במגוון הנתונים הם מגוחכות, יוכלו להשתמש כראייה בנתונים סלקטיביים שנבחרו בקפידה. לכן הדרך היחידה לבחון את התאוריה, היא לבחון את מגוון הממצאים הזמינים, וכאשר מדובר בביולוגיה יש מיליונים כאלה.

השיטות ההומולוגיות, הביוכימיות, האמבירולוגיות, הגאולגיות, וכו' שהבאתי בהודעות הקודמות אינם ראיות שנמצאו ע"י דרוויניסטים כדי לשכנע את המאמינים, אלא שיטות שמיושמות בפועל יום יום על ידי סיסטמטיקאים אבולוצינים. אם התאוריה שעומדת מאחוריהם היא לא נכונה, היו אמורות להמצא בין השיטות אין סוף סתירות על בסיס יום יומי, סתירות שהמדע לא היה יכול בשום אופן להתעלם מהם, גם אם היה מאד רוצה. תחת זאת, נבנו אילנות אבולוציה מפורטים, שלהוציא מחלוקות מקומיות פה ושם (בעיקר במיקום של משפחות קרובות), מוסכמים בקרב הסיסטמטיקאים. וקיים רוב מוחץ ביותר של הביולוגים, שלא רק שרואים בהתפתחות מודל טוב, אלא מצהירים שהיא עובדה בלתי ניתנת לערעור, ואכן הדבר מובן, כי אם אכן ארעה התפתחות, הרי שלצד קושיות שמן הסתם יהיו, כצפוי במערכת כה מורכבת, המודל אמור להצדיק את עצמו לאורך כל הדרך.

לעומת המדענים, מלאכתם של הבריאתנים קלה, אין להם שום צורך להסתכל על התמונה הגדולה, לבדוק את כל העובדות, כל מה שהם צריכים לעשות זה פשוט לברור בקפדנות את כל השאלות שעדיין לא פתורות  (או שהיו לא פתורות לפני חמישים שנה), לחפש את כל הבעיות, ובתאוריה מקיפה כל כך כמו האבולוציה, ימצאו כאלה רבות, להציג אותם לציבור (על פי רוב בצורה מוגזמת),  להוסיף שקרים כהנה וכהנה, והופ, הוכחנו את אלהים, האב, הבן ורוח הקודש.

לכן באופן כללי, אני לא סבור שתחרות ציטוטים מדעיים חלקיים מן הגורן ומן היקב, יכולה לקדם את ההדיוט שאינו עוסק בתחום למקום כל שהוא. אינני סבור שיש לקפוץ ולקבל באמון מוחלט כל תיאוריה מדעית חדשה, אולם כאשר מדובר בשאלת המוצא המשותף, שנמצאת בקוצנזוס המדעי כבר 150 שנה, ומקובלת על ידי עולם המדע כעובדה, בזמן שאילו היא לא הייתה נכונה, היא הייתה אמורה להתפרק לחתיכות אחרי זמן קצר, אני נוטה לקבל אותה, בגלל שהמדע קיבל אותה.

וכאן אני מגיע עוד פעם לטיעון הפילוסופי, אם קיימת היפותזה של מוצא משותף שלמעט חריגות מקומיות צפויות, מצדיקה את עצמה לאורך כל הדרך, הרי שהעולם משדר התפתחות, גם אם כל נתון כשלעצמו מתוך רבבות הנתונים, ניתן ליישוב כלשהוא.

האם יתכן שהבורא ברא את העולם בצורה שתשדר התפתחות? או בצורה שתשדר עתיקות? זו כבר שאלה אחרת, אבל כל תשובה שלא תינתן עליה, תצטרך להתמודד עם העובדה, שכאשר מגיע אדם אובייקטיבי שאינו מתעניין במי עשה,ואיך עשה, אלא במה קרה, הוא רואה התפתחות.

אלו הסיבות שאני לא הולך להתמודד בצורה מקיפה עם כל ציטוט שהבאת:

א.      אין לי את הכלים.

ב.      אני גם מכיר בכך שיש אנומליות שעדיין טענות הסבר, ובתאוריה כה מקיפה ומסובכת צפויות להיות מספר רב של אנומליות, אולם צריך לאמוד אותם מול מגוון הראיות, וזה דבר שאין ביכולתי לעשות.

אולם בכל זאת פטור בלא כלום אי אפשר, ולכן אנסה לעשות כמיטב יכולתי הדלה:

כתבת:

"אין שום שפע של הוכחות, ובודאי לא מתחומים שונים במדע, ויש הרבה ביולוגים רציניים שחולקים על כך. (בטח שמעת על מיקל דנטון, ביולוג מולקולרי מראשוני המתנגדים לאבולוציה. הביולוג סטפן מיאר מקימבריג', המיקרו ביולוג סקוט ויניץ', ג'ונתן וולס, ועוד רבים, הביולוג ההולנדי Gert Korthof, ואולי גם ראית את המאמר הזה שהתפרסם בניו יורק טיימס בו אפשר למצוא רשימה של 128 ביולוגים המתנגדים לתיאורית האבולוציה)."

גרט קורטהוף ההולנדי אותו הזכרת, הוא אבולוציוניסט ספקן, שלא מתעלם מבעיות באבולוציה, ושואף לקראת ניאודרווינזם שלישי שישלב את המידע הנכחי בתאוריה הקיימת. אולם הוא אינו מטיל ספק כלל בשאלת המוצא המשותף.

באתר שלו, בסדרת השאלות בעלת הכותרת: "האם דרווין טעה?" שואל קורטהוף: "האם דרווין טעה בנוגע למוצא משותף לחיים?" ועונה: "החלק באבולוציה המדבר על מוצא משותף לחיים, אינו תלוי בתאוריית התורשה הנוכחית, הרעיון של מוצא משותף התקבל במהירות בזמנו של דרווין, וזכה להתעלמות שבשתיקה על ידי רבים ממבקרי האבולוציה, בגלל היותו רעיון כה עוצמתי, המאושר על ידי מגוון עצום של עובדות"

לעומת קורטהוף, מייקל דנטון,  אכן היה בעבר אנטי אבולוצנינסט , אולם היום הוא כבר לא. דעתו השתנתה במשך השנים, וטענתו היום היא שאבולוציה התקיימה אלא שחוקי הפיזיקה כווננו בצורה מדוייקת, כך שיאפשרו קיומם של חיים.

גרט קורטהוף, סוקר את ספרו החדש יותר של דנטון תחת הכותרת : "מחוסר אפשור של האבולוציה, למוכרחות של האבולוציה: האנטי אבולציוניסט מייקל דנטון, הפך לאבולוציניסט."

בספרו "יעודו של הטבע" כותב דנטון: "אחד מהתגליות המפתיעות ביותר שעלו מריצוף הDNA, היא העובדה שהגנומים של כל האורגניזימים... יוצרים עץ של רצפים, שיכולים לעבור שינויים הדדיים, דרך סדרה של שלבים טבעיים זעירים ... לכן חוסר הרציפות בין האורגניזמים השונים שהיווה את אבן היסוד של האנטי אבולציוניסטים במאה האחרונה, נחלש במידה רבה ברמת הDNA, אורגניזמים שהיו נראים שונים מאד ברמה המורפולוגית, יכולים להיות קרובים מאד ברמת הDNA"

קורטהוף מציין שם: "זהו ניאו דרווינזם בתמציתיות, זה בדיוק מה שדרוויניסטים הניחו לאורך כל הזמן".

לעומת שניהם, ג'ונתן וולס, מלבד היותו חבר בכנסיית האיחוד, הוא אכן אנטי דרווניסט מובהק. הכותב "שמשנתו של מורהו הרוחני (סן מיונג מון, מייסד הכנסייה), לימודיו בסמינר התאולוגי של הכנסייה ותפילותיו, שכנעו אותו להקדיש את חייו להריסת הדרוויניזם".

התמיהה מדוע למייסד הכנסייה הקוריאני (שעודנו בחיים, ונוהג לתקשר עם רוחות מפעם לפעם) הייתה השפעה כה גדולה על וולס, נפתרת כאשר קוראים על גדלותו הבלתי נתפסת בספר העקרונות הרשמי של הכנסייה :

"הוא נלחם  לבדו נגד מיליוני מלאכי חבלה, בעולם הגשמי ובעולם הרוחני גם יחד, וניצח את כולם. באמצעות תקשורת אינטימית עם אלוהים, ופגישות עם ישו וקדושים אחרים בגן עדן, הוא חשף את כל סודות השמים"

הדעת נוטה אם כן, שג'ונתן וולס, חסידו של מון, מצפה שבעקבות מלחמתו בשטן, יזכה גם הוא בדומה לרבו לפגישות אינטימיות עם ממלכת השמים.

על סקוט ויניץ' וסטפן מאייר, לא הצלחתי למצא מידע, אולם, בעקבות מה שגיליתי עד כה, האמת היא שאני די מסוקרן.

בנוגע למנשר של דיסקברי, המובא בניו-יורק טיימס. אליו בדיוק התייחסתי בהודעה שפתחה את הדיון. הוא אינו מתייחס לעצם שאלת ההתפתחות, אלא לשאלה האם מוטציות מקריות מספיקות כדי להסביר את החיים. מלבד זאת, על המכתב חתומים כ500 מדענים מכל העולם, רבים מהם אינגווליסטים, וזאת מתוך 480,000 מדענים העוסקים בתחומים רלוונטיים בארצות הברית לבדה. יש לשער שאחוז המדענים המאמינים שמגדלי התאומים הופלו בפעולה משולבת של הממשל האמריקאי והמוסד, אינו קטן בהרבה. 

"הסיבה שעולם המדע מכלה את זמנו על התיאוריה, היא משום שהיא ברירתו היחידה של המטריאליסט. מה אתה רוצה שילמדו בראשית עם אבן עזרא? הם מנסים להביא את התיאוריה לעוד ועוד שיפורים, ושאפו על המאמץ."

אני מסכים איתך שהאבולוציה עושה טוב לתמונת עולמו של המטריאליסט, לעומת זאת היא רחוקה מלהיות ברירתו היחידה של המטריאליסט. כפי שכבר נכתב לעייל, לא דרווין חידש את המטריאליזם, וחלק גדול מהמטריאליסטים  יכולים לחיות טוב גם עם חוסר ידיעה. כפי שהם חיים עם חוסר ידיעה באשר למקורו של המפץ הגדול, או בהבנת התופעות הבלתי מוסברות במכניקה הקוונטית.

מלבד זאת,  אני חושב שישנם אחוזים גבוהים בקרב המדענים , שאין להם בעיה מהותית עם ההנחה שקיים כח עליון כלשהוא. ביולוגים דתיים רבים מאד רואים בהתפתחות עובדה, למרות הבעיות הלא פשוטות שהיא יוצרת לתפיסת עולמם. אני  לא חושב שלליבוביץ שהעלה לדיון את הבעיה הפסיכופיזית במלא עוצמתה, הייתה תפיסת עולם שחייבה אותו להשוות את קיום האבולוציה לקיומה של אוסטרליה, גם לא מסתבר שכאשר הכנסיה הקתולית, קיבלה את האבולוציה, היא עשתה זאת בגלל שכנוע במטריאלזם, אני מניח שמדענים קתולים פשוט הגיעו לאפיפיור, ובקשו ממנו שיפסיק לעשות בושות.

וכל זה מבלי להזכיר את אנשי העיצוב התבוני, המסכימים עם האבולוציה, אולם דעתם היא שזו הייתה דרכו של האל לברוא את בעלי החיים. האם גם הם מאמינים בהתפתחות כדי ליישב את תפיסת עולמם המטריאליסטית?!

התכנסות והומולוגיה

כתבת:

"הדמיון שכן קיים בעץ החיים הוא מסבה פשוטה מאד: עץ החיים הורכב לפי הדמיון הזה בין השאר. כפי שנראה להלן. זה כחו של סדר מלאכותי, אבל טיעון אינו מוכיח את עצמו. אי אפשר לומר אני מסדר את המינים לעץ לפי הדמיון המורפולוגי שמתאים לתיאוריה שלי, ולאחר מכן להוכיח את התיאוריה מתוך הסדר שאני סידרתי. בזמן שדמיון כזה מצוי מאד גם שלא במסלולו של עץ החיים."

הסדר בעץ החיים לא נקבע על פי תכונה אחת דןמה, הוא נקבע על פי סדרה של תכונות יסודיות, כפי שכתבתי לעייל, יש להסתכל על התמונה הכוללת ולא רק על דוגמאות, ההומולגיה עליה דברתי היא משהו מאד כללי ומאד מייצג, קח ספר ביולוגיה (אני עשיתי את זה) ותראה כיצד לאורך כל עץ החיים מבני גוף משתכללים, או משנים בהדרגה את יעודם והופכים לאיברים בעלי פונקצינליות שונה. נראה ממש לא סביר שיהיה ניתן להרכיב עץ שכזה ללא בסיס אמיתי.

אני רוצה להזכיר שוב, אני מדבר על עצם ההתפתחות ולא על הצורה בה היא ההתרחשה. ההפרדה הזו חשובה מאד לדעתי, כיוון שאי אפשר לנהל דיון מעמיק בלי לעשות את ההפרדה בין התאוריה למציאות אותה היא באה להסביר.

עקב כך, חישובים סטטיסטיים על סיכויי התרחשותם של מוטציות דומות אינם רלוונטיים לדיון, לכן עיני התמנון, כנפי העטלפים, וכו', אינם רלוונטים לעניינינו. אין שום סתירה להתפתחות אם שני מינים מתפתחים באופן דומה, בעקבות אילוצים סביבתיים דומים (והרי מן הסתם גם הבריאתן יסביר את הדומות של שני המינים בכך שזוהי הדרך הטובה ביותר לאותו יצור כדי להתמודד עם התנאים הסביבתיים באזורו). לעומת זאת, העובדה, שלמרות הדומות במאפיין מסויים בין שני מינים רחוקים, כל אחד מהם נאלץ לפתח אותם על ידי שימוש במבנים שקיימים במשפחה אליה הוא משתייך (השתייכות המשפחתית שנקבעת לפי מגוון רחב של תכונות), מעידה לכאורה על התפתחות.

מלבד זאת, יש לציין שגם לאיברים שהתפתחו במשפחות רחוקות, יש פעמים רבות אב קדום משותף שהמאפיינים הבסיסיים כבר היו קיימים בו, וכשהופעלו לחצים אבולוציונים לכיוון מסויים, המאפיינים הגנטיים הקיימים, חייבו התפתחות בתבנית מסויימת.

לגבי העין שהזכרת, המדע סבור היום שיש עין קדמונית משותפת לכל העיניים, שמאפייניה הבסיסיים גרמו לכל העיניים להתפתחות דומה.

שרידי אברים

לא התיייחסת למה שכתבתי, הטענה שלי היא שגם אם ימצא שימוש כל שהוא, אם הוא שימוש שולי שלא מממש את מלוא הפונקציונליות של האיבר כפי שהוא בחיות אחרות, הדבר מעיד על התפתחות. מלבד זאת, לרוב המכריע של הדוגמאות שציינתי עדיין לא נמצא שימוש, בעוד שהשימוש של האיבר באבות הקדומים הוא מובן מאליו.

כתבת: "השריד המנוון אינו יותר טוב מן האיבר עצמו. כשם שהכנפיים של העטלף אינם מוכיחות שיש קשר בינו ובין משפחת הציפורים "

לא הבנתי את הלוגיקה, הרי ההבדל ברור מאליו. בעוד שניתן לומר שלחצים אבולוציונים דחפו להתפתחות של כנפיים בשני מינים. איזו סיבה יכולה להיות לבריאה של איבר מנוון?

טיעוני השכבות

מחקר השכבות היה אחד הדברים שהביאו את דרווין לתאוריה שלו, ולא להפך. ובגדול וודאי שמחקר השכבות מצביע על עליה הדרגתית ברמת המורכבות. ולא רק ברמה של ממלכות החי השונות כפי שנאמר בתורה, אלא ברמות הרבה יותר ספציפיות במין ובמקום.

אמנם לא טענתי שקיימת שלמות במאובנים, וסטיבן גולד ודוקינס שצוטטו, נותנים הסברים לבעיות שצוטטו בשמם.

טיעונים אודות השכבות הגאולוגיות, הם טיעונים בריאתנים מוכרים המבוססים על שקרים, אי דיוקים, הצגה מוטעית והכללות של הנתונים. שני הגיאולוגים שצוטטו בהרחבה, הם חברים במכוני בריאתנות שונים.

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 09/10/2010 21:41:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 21:36 לינק ישיר 

ביולוגיה מולקולארית

המציאות בשטח נראית הפוכה לגמרי ממה שאתה מתאר, סיינס הכריז על שנת 2005, כשנת האבולוציה בגלל הביולוגיה המולקולארית.

האקדמיה האמריקאית למדעים בהצהרה משנת 84 אומרת:

"הביולוגיה המלוקולרית נותנת משנה תוקף לראיות המרשימות שכבר קיימות שכל האורגניזמים החיים, הם צאצאים של אבות קדומים משותפים, רק מספר מועט של בדיקות נעשה מתוך האין סוף אפשריות, אבל מתוך הכמה מאות שנעשו, אף לא אחד סיפק ראיה מנוגדת לאבולוציה. היפוכו של דבר, ביולוגיה מולקולארית, מאשרת את רעיון המוצא המשותף, מכל היבט."

חלבון הציטוכרום  C: דנטון טען כבר טיעונים דומים (אם כי כנראה שלא זהים), תשובה לדבריו של דנטון נמצאת באתר הזה, יש מקום לציטוט מעניין משם: "יש אירוניה בהצגה של דנטון לכל מי שמורגל בנותנים של הביולוגיה המולקולארית. ההשתקפות של היחסים הגיניאולוגים היא כל כך חזקה בנתונים המלוקלרים, שדנטון למרות רצונו להוכיח את ההפך, לא מסוגל להסתיר אותה... הסתכלות בנתונים שדנטון מביא מראה שציטוכרום C הנמצא בסוסים, הוא דומה להפליא לזה שבצבים, קצת פחות לזה שבדגים, קצת פחות לזה שבחרקים, והרבה פחות לזה של חיידקים. הסדרה האבולציונית המסורתית מוכחת בבירור."

קיפוד הים: מה עניין שמיטה להר סיני? כיצד העובדה שיש להם חלבונים המעורבים בראייה, סותרת את האבולוציה, וכיצד באמצעות בריאה זה מוסבר טוב יותר? לפי שני תפיסות העולם צריך לומר, כפי שכתבו עורכי המחקר, שיש להם יכולת תחושתית מסויימת. יתכן שהבנת המנגנונים בקיפודי הים תביא להבנה טובה יותר של האבולוציה של הראיה.

כתבת:

"אין בכלל סכימה של התפתחות. דנטון כותב: "ברמה המולקולארית, כל מחלקה בממלכת החי הינה ייחודית, מנותקת ובלתי-קשורה על-ידי חוליות מעבר", " ספרו של דנטון פורסם באמצע שנות ה80, מאז החמירו הבעיות:"

כפי שנאמר לעייל, דנטון עצמו, כנראה חולק על ההנחה הזו. מה שמעורר את ההשאלה מדוע לצטט מספר שנכתב בשנות השמונים, כאשר מחברו כתב ספר שסותר אותו בשנות התשעים.

אני רוצה להתייחס לכמה עובדות ואישים שציטטת בארוכה:

"מאמרו של ד"ר ה. אבינתן:"  

אני מצטער שאני נאלץ להשתמש בטענת אד הומינם, אבל לצערי אין לי את הזמן והיכולת לאמוד האם טיעוניו של הדוקטור הם בעלי ערך כל שהוא. בכל מקרה, ה"דוקטור" הנ"ל הוא רופא שפירסם את הגיגיו בפורום "האייל הקורא" , ללא מקורות, ומתוך מטרה מיסיונרית ברורה. בדיון שמתפתח בעקבות המאמר, הוא גם משתדל להוכיח שתורה משמים, כולל טענות מחבתיו"ת מהסוג ההמוני ביותר, למשל: "התורה מספרת שהר סיני היה בוער באש עד לב השמים, והבורא מסר לעם ישראל ישירות את שתי הדברות הראשונות. אנשים נחרדו, וביקשו ממשה שיתווך ביניהם ובין הבורא. הטיעון שאני חוזר עליו כל פעם הוא שאם מישהו היה מפברק את הסיפור הזה ומוצא בו עילה לכוף את העם לעול המצוות, היו אומרים לו שלא יבלבל את המוח, כי אבותינו לא מסרו לנו דבר על מאורע מעין זה".

כריסטין שוואב: לא הצלחתי למצא נתונים על כריסטיאן שוויב בויקפדיה, אולם יש לציין שטענתו של שוויב, ששימוש בטענות אד-הוק מבטל את הערך של השערות מדעיות, היא נכונה באופן כללי, אולם מן הצד השני הרי ברור שניתן לנבא מראש שתיאוריה כדוגמת האבולוציה, אשר מיתמרת להקיף מיליוני פרטים, ותלויה בהמוני השפעות סביבתיות, לא תוכל לנבא מראש את מהלכה המדוייק. ותעבור התפתחויות רבות במהלך הדרך, ההכרעה לכן אמורה להיות תלויה ברוב הנתונים.

אתה מפנה לאתר של "מכון דיסקברי" שם מצוטט "ביולוג" האומר "זה כבר לא עץ, זו כבר טיפולוגיה שונה לגמרי", בעמוד אחר של האתר אני קורא על כך "שהטבע חושף את טבעו השילושי של האל" (Nature Reveals God's Triune Nature."), אני הייתי מעדיף לדון בראיות אלו קודם.

כתבת:

"ברור שתורת הבריאה גורסת שהדמיון בין המינים הוא 'העתק הדבק' של הבורא, ולא רק חדשנות ומעוף בכל מין נפרד."

מניין זה כל כך ברור? אני חושב שדווקא ברור להפך, הפילוסופיה הבסיסית של תורת הבריאה גורסת תכנון מדוייק של כל מין ומין בהתאם למטרות שבשבילם הוא נוצר, העובדה שהפילוסופיה הזו לא מסתדרת אפילו ברובד הפשוט של המציאות, אכן מביאה את חלק  מהמאמינים בתורת הבריאה לגרוס כך כדי להסתדר עם הטבע.

רטרו-וירוסים, ופסאודגינים

"הדנ"א של האדם והקוף כמעט זהה, ההבדל הוא בחלק הרוחני, ביכולת הדיבור ובחכמה האנושית, וכל השאר לא כל כך חשוב. "

להבדלים בין היכולות המנטליות של הקוף והאדם,  יש קשר הדוק להבדלים ברמת המשוכללות של המוחות הפיזיים שלהם, שהם דווקא ממש לא זהים. העובדה שבשביל כזה הבדל אין צורך בהבדלים גדולים בדנ"א , מסייעת לטענה, שכבר הובאה מקודם על ידי דנטון, ששינויים פונקציונליים גדולים יכולים להווצר כתוצאה משינויים קטנים יחסים בדנ"א, מלבד זאת, ראיית האדם טובה בהרבה מזו של הקוף, עיצוב הידיים של האדם טוב בהרבה, והוא זה שאיפשר לאדם לפתח כלים, כמו כן גיל הרבייה של האדם גבוה יותר, מה שגורם לתוחלת חיים גבוהה יותר.

כתבת:

"אמנם נקודה ב' מעידה בצורה ברורה על אב קדמון לאדם ולשימפנזה. הרשיתי לעצמי להתעלם ממנה לעיל שכן דיברת על כל המינים החיים ולא על האדם והשימפנזה. ממין למין דרושה התפתחות פיזית, התפתחות כנפיים, מנגנוני נשימה עיכול הולדה והורשה, איברים פונקציונלים וכו', מה שבלתי אפשרי. ואילו מן הקוף לאדם לא נדרשת כמעט התפתחות פיזית (רכסי הגבות וכו' אינם אלא סימנא בעלמא, ולא הבדל פיזי שהאדם צריך אותו). הדנ"א של האדם והקוף כמעט זהה, ההבדל הוא בחלק הרוחני, ביכולת הדיבור ובחכמה האנושית, וכל השאר לא כל כך חשוב. "

(המקור לדברים הבאים שיכתבו  לקמן הוא כאן וכאן).

הסיבה שיודעים זאת על בני אדם וקופים, היא פשוט בגלל שהם מינים נחקרים מאד, לא בגלל שרק בהם יש רטרו וירוסים. ואמנם, גם בחיות אחרות ישנן ראיות ממחקר הפסאודוגנים, שהם גנים שהשתכפלו וכתוצאה ממוטציות ידועות איבדו את היכולת לייצר חלבון, ולכן הם חסרי שימוש. לפסאודוגנים יש ערך זהה לרטרו וירוסים, כי הם ניתנים לזיהוי ברור, וחסרי ערך לחלוטין.

ואכן נמצא, שמינים שונים של מכרסמים חולקים פסאודוגינים זהים. כמן כן פסאודוגינים מגלים כי סוסים קשורים לקרנפים, ומעלי הגירה קשורים זה לזה.

יתר על כן, התגלו פסאודגינים עתיקים המשותפים לבני אדם ולעכברים.

פסאודגינים דומים מלמדים גם על קשר בין בני אדם לפרות ובין בני אדם לחולדות.

דוגמה מעניינת ניתן להביא מהפסאודגינים המעידים על מוצא משותף של ליוויתנאים ושסועי הפרסה, שתי קבוצות שקרובות מאד לפי הטקסונומיה האבולוציונית. אבל משתמשות בגפיים שלהם באופן שונה לחלוטין.

בתמונה ניתן לראות, עץ התפתחותי שנבנה על פי הפסאודגינים הכולל כמה וכמה אירועים של התווספות פסאודגינים במהלך ההתפתחות. ובסופו של דבר מקשר בין לוויתנים, דולפינים, היפופוטמים, חזירים, עיזים וכו':

כתבת:

"אמנם אין למהר להסיק מסקנות, שכן אין לנו וודאות ברורה שהמדובר בחתימות של רטרו וירוסים שתקפו אב קדמון. ויש לקחת בחשבון את האפשרות של "העברה רוחבית (אפקית) של גנים", נושא שהוצג לאחרונה בכנס מדעי  ע"י ד"ר פיטר גוגארטן, מה שמכונה HGT, גנים העוברים ממינים על ידי נשאים ולא על ידי תורשה. ולכן ייתכן שמסלול המעבר של חתימות גנטיות לא חייב להיות דוקא כתוצאה של אב קדמון במובן הפשטני."

העץ האבולציוני שהוצג מקודם תואם לחלוטין את ההנחות המוקדמות בסדר האבולציה אצל יונקים, שולל את האפשרות שמדובר בסחיפה מקרית של גנים.

גם ברטרו וירוסים בבני אדם וקופים קיים עץ כזה, המראה את זמן הכניסה של רטרו וירוסים בהתאם להתפתחות (כל חץ, מציין כניסה של רטרו-וירוס לעץ).

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 09/10/2010 21:49:13

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 09/10/2010 21:50:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 22:23 לינק ישיר 

עץ נטוע,

התעלמת מבעיית האביגיונזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 23:00 לינק ישיר 

בנשק

התעלמתי גם מהרבה בעיות אחרות, כי כפי שהבהרתי שוב ושוב, לא באתי לדון כאן האם אבולוציה דרך ברירה טבעית היא נכונה או לא, אלא להביא ראיות לכך שלכל החיים בעולם יש אב משותף אחד. לדון איך זה קרה, דורש דיון נפרד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 16:05 לינק ישיר 

דינוזאור כתב

.
כשם שכדוה"א צריך את כל היקום לשם האיזון הקוסמי שלו, כך בדיוק האדם צריך את כל כדוה"א מאוזן פורח וחי כדי שיוכל ליהנות ממנו.

באמת אם היה חסר כוכב אחד, במרחק של מליארדי שנות אור, מיני רבים היינו מרגישים?

באמת אם חסר סוג קרציות אחד היינו מרגישים? צ"ל שכשמין של קרציה נכחד יש שינויים מקבילים במינים אחרים הממלאים את החסר.

לא נספת...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 16:15 לינק ישיר 

עץ נטוע

לא ידעתי אכנה כמעט ישאני עושני

הנה אמתי לא תבעתך ואכפי עליך לא יכבד

אולי היה מי שחשב שלקחתי לי שלשה ימים לערוך מגילת אחימעץ נוספת בנושא, ותהי להפך, עקב תחילת ה'זמן' אני נאלץ לעזוב כעת זירה קדושה ונכבדה זו. אבל פטור בלא כלום אי אפשר, אשתדל להתייחס בכמה מלים לדבריך

ראשית אני רוצה להבהיר שדעתי שהתפתחות התרחשה איננה מבוססת על הראיות שהבאתי אלא על דעת העולם המדעי בנושא. ולא משום שאני חושב שהם ראיות לא טובות, אלא בגלל שאני יודע כמה קל לשחק בראיות, וכמה קל לברור ראיות. עולם החי הוא מורכב ביותר, ומכיל מיליוני מינים, שהם עצמם מורכבים ביותר. לכן צפוי מראש בוודאות גמורה, שגם תיאוריה נכונה שתסביר אותו, תתקל בקושיות ובאנומליות שיצטרכו הסברים מקומיים, או שיישארו זמן מסויים ללא תשובה. לעומת זאת גם תיאוריות שבהתחשב במגוון הנתונים הם מגוחכות, יוכלו להשתמש כראייה בנתונים סלקטיביים שנבחרו בקפידה. לכן הדרך היחידה לבחון את התאוריה, היא לבחון את מגוון הממצאים הזמינים, וכאשר מדובר בביולוגיה יש מיליונים כאלה.

להעלות תיאוריות או להשתמש בסלקטיביות אכן קל ביותר, ולכן אני לא מעלה שום תיאוריה, אלא רק בודק האם התיאוריה מוכיחה את עצמה. אנחנו דיברנו כאן על הראיות שיש לתיאורית אב קדמון. אין כאן מקום לסלקטיביות, אלא לראיות האם ישנן או אינן.

השיטות ההומולוגיות, הביוכימיות, האמבירולוגיות, הגאולגיות, וכו' שהבאתי בהודעות הקודמות אינם ראיות שנמצאו ע"י דרוויניסטים כדי לשכנע את המאמינים, אלא שיטות שמיושמות בפועל יום יום על ידי סיסטמטיקאים אבולוצינים. אם התאוריה שעומדת מאחוריהם היא לא נכונה, היו אמורות להמצא בין השיטות אין סוף סתירות על בסיס יום יומי, סתירות שהמדע לא היה יכול בשום אופן להתעלם מהם, גם אם היה מאד רוצה. תחת זאת, נבנו אילנות אבולוציה מפורטים, שלהוציא מחלוקות מקומיות פה ושם (בעיקר במיקום של משפחות קרובות), מוסכמים בקרב הסיסטמטיקאים. וקיים רוב מוחץ ביותר של הביולוגים, שלא רק שרואים בהתפתחות מודל טוב, אלא מצהירים שהיא עובדה בלתי ניתנת לערעור, ואכן הדבר מובן, כי אם אכן ארעה התפתחות, הרי שלצד קושיות שמן הסתם יהיו, כצפוי במערכת כה מורכבת, המודל אמור להצדיק את עצמו לאורך כל הדרך.

לעומת המדענים, מלאכתם של הבריאתנים קלה, אין להם שום צורך להסתכל על התמונה הגדולה, לבדוק את כל העובדות, כל מה שהם צריכים לעשות זה פשוט לברור בקפדנות את כל השאלות שעדיין לא פתורות  (או שהיו לא פתורות לפני חמישים שנה), לחפש את כל הבעיות, ובתאוריה מקיפה כל כך כמו האבולוציה, ימצאו כאלה רבות, להציג אותם לציבור (על פי רוב בצורה מוגזמת),  להוסיף שקרים כהנה וכהנה, והופ, הוכחנו את אלהים, האב, הבן ורוח הקודש.

לכן באופן כללי, אני לא סבור שתחרות ציטוטים מדעיים חלקיים מן הגורן ומן היקב, יכולה לקדם את ההדיוט שאינו עוסק בתחום למקום כל שהוא. אינני סבור שיש לקפוץ ולקבל באמון מוחלט כל תיאוריה מדעית חדשה, אולם כאשר מדובר בשאלת המוצא המשותף, שנמצאת בקוצנזוס המדעי כבר 150 שנה, ומקובלת על ידי עולם המדע כעובדה, בזמן שאילו היא לא הייתה נכונה, היא הייתה אמורה להתפרק לחתיכות אחרי זמן קצר, אני נוטה לקבל אותה, בגלל שהמדע קיבל אותה.

זהו, שאני לא רואה את התמונה האופטימית הזו. אותה אני מוצא בד"כ אצל בחורי ישיבות שנפקחו עיניהם, וחושבים שבאמת עולם המדע הוא עולם הקם על עצמו ומפקפק בהנחות היסוד שלו השכם והערב. עולם המדע של ימינו מורכב מעשרות אלפי פיסות קטנטנות של תחומים, שכן אחד עוסק בתחומו. בעבודתו הוא לא מטריד את עצמו בנערוים של תיקון העולם או בשאלות פילוסופיות שעלו במוחו בסדר מוסר, הוא קם בבוקר, קורא את העיתון, הולך לעבודה וחוזר לשחק גולף.

הנחת יסוד של הביולוגיה כמו מוצא משותף היא בלתי ניתנת לערעור, כי היא אבן היסוד של כל מה שעושים היום. אי אפשר להכריז על תוהו כאוס ואי וודאות, או על עיסוק באנטומיה משווה כל עוד זה מסתדר, ואילו היכן שלא מסתדר יש לשלוף תנ"ך ולהתחיל לקרוא. מסתדרים עם מה שיש, אין ספק שעולם החי מחולק למחלקות ולמינים, ויש דמיון בין יצורים קרובים המתבטא גם בדמיון גנטי. ברור שבדרך כלל הכל בסדר, השאלה היא האם הבעיות עליהן מדובר הם בעיות שקרו במקרה, משהו זניח כזה שיש בכל תחום, או שהן מלמדות על מסקנה מסויימת. אתה מניח מראש שמן הסתם הכל מסתדר פחות או יותר מלבד דברים שלוקטו בפינצטה, אחרת לא היו כל הדוקטורים מחייכים כל כך עם הקרחת והמשקפיים העגולות. אני לא חושב כך בכלל, אני לא לומד מכל מיני 'סתמות' או מאוירה על עובדות. כשאני קורא על פגמים רבים ומהותיים, כמובן בתנאי שלא נאמרים על ידי שקרנים או על ידי בעלי גורן ויקב, זה מעורר אצלי סימני שאלה וספקנות, ואין לי את התמימות הנדרשת להניח שאם הרבה אנשים דשים בתחום סימן שהוא בסדר. למרות שאני לא באמת יכול להקיף את הנושאים האלו (כמובן), אני רואה מספיק דוגמאות בתחומים שקל יותר להקיף אותם, בתחומי מדעי הרוח עולם שלם של אקדמיה יכול לדשדש במים עכורים של בלבולי מח. בין בחקר המקרא והתלמוד, בין בפסיכולוגיה, ובעוד תחומים שלא בשמים בשבילינו..

וכאן אני מגיע עוד פעם לטיעון הפילוסופי, אם קיימת היפותזה של מוצא משותף שלמעט חריגות מקומיות צפויות, מצדיקה את עצמה לאורך כל הדרך, הרי שהעולם משדר התפתחות, גם אם כל נתון כשלעצמו מתוך רבבות הנתונים, ניתן ליישוב כלשהוא.

משמע שאתה מתכוין לדבריו של יוחנן, שגם אם אין הוכחה ואין רמז ואין אסמכתא, מ"מ יש שידור. אולי אפשר לומר שיחסית לתיאוריה נאיבית של בריאה שהיינו רוצים לראות, בהחלט יש הפתעות. אבל כשבוחנים ברצינות את העובדה שאין לנו שום מושג איזו בריאה היינו רוצים לראות, ושחלק מהרעיון של האל ומעשיו בעולם נטוע עמוק בשבלונה של טבע ושל עולם כמנהגו נוהג. אזי הדיון הזה הופך לדיון פילוסופי תלוש מאד, ייתכן שהוא מעניין, אבל לא מדובר כאן בתום ההוכחות והדיון המתאים למי שבאמת מוטרד משאלות אלו.

א.      אין לי את הכלים.

ב.      אני גם מכיר בכך שיש אנומליות שעדיין טענות הסבר, ובתאוריה כה מקיפה ומסובכת צפויות להיות מספר רב של אנומליות, אולם צריך לאמוד אותם מול מגוון הראיות, וזה דבר שאין ביכולתי לעשות.

לא מדובר בראיות ולא באנומליות, הדבר היחידי היכול להיחשב כראיה הוא ענין הרטרו וירוסים. וכל השאר הוא ענין פילוסופי, שאין בו מקום לאנומליות או לתשובות.

-לגבי הביולוגים המאמינים או הבלתי מאמינים. אכן, לא הלכתי לרחרח בעקבות של כל בריאתן מיהו ומהו, לסמוך עליהם בודאי אי אפשר, ורק לראות נתונים שהם מלקטים זה מעניין. מכיון שאיני מייחס שום סמכות לעובדה שאלפי בני אדם עוסקים במקצוע מסויים ועושים בו חיל, מספיק לי הטלת ספק רצינית כשאני מבין אותה וקורא גם מה הצד השני אומר. לפי הבנתי זה מספיק בכדי להבין את הויכוח. ולמזלנו יש ספרות ענפה וגם באינטרנט אפשר לקרוא בtalkorigin התייחסות לכל טענה בריאתנית.

(אגב כשקוראים את הסקירה על ספרו של דנטון, זה לא בדיוק שדנטון חזר בו, אמנם קורטהוף מצטט משפטים בו 'תפס' את דנטון, אבל דנטון בהחלט מתפתל כדי לצאת בכבוד מכל הסיפור. אני לא הבנתי מה באמת רוצה דנטון לומר, כמובן לא קראתי את הספר, אבל יש במאמר שם שלל ציטוטים סותרים, ובפרט התיאוריה הנראית מוזרה המצוטטת מתוך עמ' 17 בספר. אני גם לא מבין איך שוני מורפולוגי הקרוב ברמת דנ"א משנה את התמונה, לדנ"א יש כללים, קצת או הרבה, מדובר באינפורמציה ליצירת איבר חדש).

אותי לא מפעים בכלל לראות בריאתן שמתבטא על הבת ורוח הקודש, באותה מדה תוכל לדבר עם פרופ' נתן אביעזר ולראות שהוא מדבר בד"כ לענין, ואעפ"כ אם תדבר אתו על פרשת השבוע מן הסתם תוכל לשמוע ממנו מושגים דתיים, שבעיני כל מי שלא מקבל את הדת יהיו מגוחכים ומצחיקים. ברור שכשהאדם דתי זה אומר שהוא מקבל את הדת, וגם אם לא יאמר לך משהו על הבת ורוח הקדש ברור שזה הרעיון שלו אם הוא נוצרי. את ג'ונתן וולס צריך למדוד לפי טיעוניו, ולא לפי אמונתו הדתית. (והוא הדין לד"ר אבינתן, שיהיה רופא, שיהיה מאמין בקבלה ובזיווגים קדושים, השאלה היא מה הוא אמר ואם זה נכון).

ההשוואה המספרית שלך בין הביולוגים החתומים על המכתב לבין כלל הביולוגים, אינה במקומה, זה כמו לטעון שמתוך 10,000 בחורי ישיבות שנמצאו בעלי רמת IQ מקסימלית 99% מאמינים במסורת תושבע"פ. כמובן שכל אחד עוסק בעבודתו והרוב המכריע בכלל לא באו לידי בדיקה ובקורת או נסיון התמודדות. אני מניח שביולוגים וכדו' דתיים בד"כ נשארים אנשים מאמינים מבלי שהם מרגישים מוכרחים להפסיק להיות דתיים, גם מבלי שהם חותמים על עצומות שונות. אני לא באתי לערוך ספירות מלאי של ביולוגים לעת צרה, אלא לומר שהקביעה הפופוליסטית כאילו ביולוגים תמיד מקבלים את האבולוציה, אינה נכונה, אין זה נכון שמי שלומד את הביולוגיה מיד מגלה את צדקת הדרך וזונח את דעותיו.

מה שכתבת שחלק גדול מהמטריאליסטית יכולים לחיות טוב גם עם חוסר ידיעה, נכון מאד, אין ספק שחלק גדול ואפילו רוב העוסקים בנושאים מסתוריים אלו משלימים עם זאת, שכל מה שנאמר אינו אלא תמונה חלקית מאד, והרוב שרוי בערפל של חוסר ידיעה. משתמשים היטב באופציה זו כמשלימה לתיאוריות כמו האבולוציה, ולא במקום. זה רק מסביר כיצד אנשים חיים עם תיאוריה לא מספיקה.

-לגבי הומולוגיה, שוב מדובר בענין אינטואיטיבי, אני רק מציע שתבדוק בספר ביולוגיה שלך האם כל הצורות המוצבו על עץ החיים הם צורות שידוע שהיו קיימות, או שרבות מהן מהוות השלמות (כך זה בדיאגרמות שאני רואה מולי).

דבריך:

עקב כך, חישובים סטטיסטיים על סיכויי התרחשותם של מוטציות דומות אינם רלוונטיים לדיון, לכן עיני התמנון, כנפי העטלפים, וכו', אינם רלוונטים לעניינינו. אין שום סתירה להתפתחות אם שני מינים מתפתחים באופן דומה, בעקבות אילוצים סביבתיים דומים (והרי מן הסתם גם הבריאתן יסביר את הדומות של שני המינים בכך שזוהי הדרך הטובה ביותר לאותו יצור כדי להתמודד עם התנאים הסביבתיים באזורו). לעומת זאת, העובדה, שלמרות הדומות במאפיין מסויים בין שני מינים רחוקים, כל אחד מהם נאלץ לפתח אותם על ידי שימוש במבנים שקיימים במשפחה אליה הוא משתייך (השתייכות המשפחתית שנקבעת לפי מגוון רחב של תכונות), מעידה לכאורה על התפתחות.

ממש לא הובנו לי, רלוונטי מאד, וגם רלבנטי, אילוצים סביבתיים דומים אינם יכולים להגיע לטכניקה שוה. עיני האדם ועיני התמנון דומים מאד במרכיבים ובטכניקה, אין שום סבה בעולם שזה יקרה כך. זה מוכיח שמדובר בשיטת פעולה של יצרן ולא באילוצים, אין שום אילוץ שמביא דוקא ליצירת טכניקה כזו שאפילו נראית אותו דבר, תסתכל לתמנון בעיניים ותספר לו את הסיפור הזה!

מלבד זאת, יש לציין שגם לאיברים שהתפתחו במשפחות רחוקות, יש פעמים רבות אב קדום משותף שהמאפיינים הבסיסיים כבר היו קיימים בו, וכשהופעלו לחצים אבולוציונים לכיוון מסויים, המאפיינים הגנטיים הקיימים, חייבו התפתחות בתבנית מסויימת.

לגבי העין שהזכרת, המדע סבור היום שיש עין קדמונית משותפת לכל העיניים, שמאפייניה הבסיסיים גרמו לכל העיניים להתפתחות דומה.

מאפינים בסיסיים חייבים לבא על ידי הישרדות ועל ידי שימוש בהם בפועל. ברגע שאתה מתחיל להגמיש את התיאוריה בשיטות הפיגומים, המאפשרים הסבר לכל אירוע שלא יהיה, היא מאבדת את ערכה. (מה שנקרא "אירוע כל שהוא"). קיומם המוטל בספק של תאים רגישים לאור, אינו עין כמובן, ואינו מסביר את התפתחות העין פעמים רבות ובמרחקים כה גדולים.

שרידי אברים

לא התיייחסת למה שכתבתי, הטענה שלי היא שגם אם ימצא שימוש כל שהוא, אם הוא שימוש שולי שלא מממש את מלוא הפונקציונליות של האיבר כפי שהוא בחיות אחרות, הדבר מעיד על התפתחות. מלבד זאת, לרוב המכריע של הדוגמאות שציינתי עדיין לא נמצא שימוש, בעוד שהשימוש של האיבר באבות הקדומים הוא מובן מאליו.

לא טענתי שיימצא שימוש בכדי לנצל את הקים, אלא שאיננו יודעים שימוש של כל חלק בגוף, לא מדובר באיברים, אלא בפרטים, שאפשר לפרש אותם כשרידים של איברים.

כתבת: "השריד המנוון אינו יותר טוב מן האיבר עצמו. כשם שהכנפיים של העטלף אינם מוכיחות שיש קשר בינו ובין משפחת הציפורים "

לא הבנתי את הלוגיקה, הרי ההבדל ברור מאליו. בעוד שניתן לומר שלחצים אבולוציונים דחפו להתפתחות של כנפיים בשני מינים. איזו סיבה יכולה להיות לבריאה של איבר מנוון?

כונתי היא שכשם שאינך שואל על הבריאתנות מעצם מציאות הכנפיים במינים מקבילים, כך אין מה לשאול עליה ממציאותם של כנפיים מנוונות אם יש כאלו. והרי התנוונות אינה קשורה לאבולוציה.

מחקר השכבות היה אחד הדברים שהביאו את דרווין לתאוריה שלו, ולא להפך. ובגדול וודאי שמחקר השכבות מצביע על עליה הדרגתית ברמת המורכבות. ולא רק ברמה של ממלכות החי השונות כפי שנאמר בתורה, אלא ברמות הרבה יותר ספציפיות במין ובמקום.

מאי דפשיטא ליה למר מיבעי להו לאחריני. למר פשיטא, ויש אומרים כי חלק גדול מאבחנת השכבות מבוססת על המינים הנמצאים בהם.

אמנם לא טענתי שקיימת שלמות במאובנים, וסטיבן גולד ודוקינס שצוטטו, נותנים הסברים לבעיות שצוטטו בשמם.

טיעונים אודות השכבות הגאולוגיות, הם טיעונים בריאתנים מוכרים המבוססים על שקרים, אי דיוקים, הצגה מוטעית והכללות של הנתונים. שני הגיאולוגים שצוטטו בהרחבה, הם חברים במכוני בריאתנות שונים.

ההסברים של שיווי המשקל המקוטע לא פותרים את הבעיות, הם מסתמכים על שיטת 'אירוע כל שהוא'.

אגב שני המלומדים שציטטת (גולד ודוקינס) חברים במכוני התפתחותנות שונים.

מה שבאמת מצחיק הוא שלא נותנים לבני אדם לחיות, נניח שאדם מגיע למסקנה שהאבולוציה לא מספיקה, ומכיון שיש לו פתיחות דתית, והוא פתוח לאפשרות שבעצם הכל לא נכון ולא רק החלקים הבלתי אפשריים, הוא מביע את דעתו הספקנית פה ושם. הרי שאם לא פיטרו אותו, הוא לא חייב להצטרף למכון בריאתנות. שהרי במקרה זה גם אם יביע את דעתו זה לא יעזור, שהרי הוא חבר במכון בריאתנות שונה. (בשונה מהחברים במכוני התפתחותנות, שזה בדיוק ההיפך מאי אובייקטיביות, זו האובייקטיביות במיטבה). ואם אינו מצטרף למכון בריאתנות כל שהוא, הרי זה עצמו מוכיח שאינו מתנגד לאבולוציה, שהרי לא הצטרף לאנשים הסוברים כמותו. בקיצור פלונטר.

המציאות בשטח נראית הפוכה לגמרי ממה שאתה מתאר, סיינס הכריז על שנת 2005, כשנת האבולוציה בגלל הביולוגיה המולקולארית.

האקדמיה האמריקאית למדעים בהצהרה משנת 84 אומרת:

"הביולוגיה המלוקולרית נותנת משנה תוקף לראיות המרשימות שכבר קיימות שכל האורגניזמים החיים, הם צאצאים של אבות קדומים משותפים, רק מספר מועט של בדיקות נעשה מתוך האין סוף אפשריות, אבל מתוך הכמה מאות שנעשו, אף לא אחד סיפק ראיה מנוגדת לאבולוציה. היפוכו של דבר, ביולוגיה מולקולארית, מאשרת את רעיון המוצא המשותף, מכל היבט."

סיינס לא בודק אפשרויות אחרות, יש לו כוונה מוצהרת וברורה, מה שהתייחדה שנת 2005 היא שהתגלו בה הרבה תגליות, יותר נכון הצטברו הרבה ידיעות שגרמו לשינויים מפליגים באבולוציה, זה היה הנושא המדובר. וכבר לא יכלו להצהיר כמו ב84.

-חלבון הציטוכרום, שוב אתה טוען שאם יש התאמה כללית, יש להתעלם מסתירות ובעיות פרטיות. וחזרנו לשאלה הפילוסופית הראשונית, האם פרצוף של התאמה כללית הוא סתירה לבריאה ולכן יש להתעלם מבעיות. או שיש לותר על אינטואיציה במעשיו של בורא ולנתח את הממצאים בלבד.

-כנ"ל לגבי קיפוד הים, רצפי החלבונים המעורבים בראיה לא יכולים להיווצר מעצמם, מבלי שיש להם יתרון שרידותי, מאחר והקיפוד לא השתמש בהם, הם לא יכלו להיווצר בדרך של אבולוציה. באמצעות בריאה זה בכלל לא מוסבר, אם כי אפשר לבדות תיאוריות, כמו בכל תחום, ישנה תיאוריה שאומרת שכל הדנ"א של כל יצור חי הוא ביסודו אחד ויחיד המבוסס על צופן על שכלל לא פוענח (מה שקוראים דנ"א זבל), החלק הלא מפוענח הוא זה המכתיב לדנ"א כיצד להתנהג, ולכן גם לקיפוד ים יש אפשרות להצמיח עינים של אדם אם יהיה רק צורך.

-לגבי הפסאודוגנים, אני בספק אם רמת הוודאות שלהם היא כרטרו וירוס, שכן אין שום מקור חיצוני שמעיד על מוצאם, בשביל לוודא זאת צריכים לפשפש באותיות הקטנות של המחקר. לא זכיתי אפילו לגמור לקרוא כעת את המקור שאתה מצטט, שהוא אתר התפתחותני פופולארי, בדיוק כמו אתרי בריאתנות פופולאריים, אני לצערי לא סומך על ההכללות והאידיאליזציה של האתרים האלו, שמציגים השערות כעובדות ודמיון סביר כמשהו חד משמעי, אני מניח שאם שנינו נלך לתרגם תעמולה מאתרי אינטרנט אמריקאיים לא נגמור לעולם..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 28 29 30 ... 45 46 47 לדף הבא סך הכל 47 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.