בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2010 07:34 לינק ישיר 

איש חשוב

ראה המדריך לדמגוג

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2845371&forum_id=1364

בעיקר סעיף ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 09:02 לינק ישיר 

אשי חשוב
אנחנו לא רק מתעצלים , אנחנו גם עסוקים.
אפשר לקבל סיכום קצר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 11:47 לינק ישיר 

ישיבישעאר [האם יש לחלק את הניק לישיביש שעאריות (?), ודי לחכימא]

דרך אגב אני חייב להודות שההודעה שלך ממש הצחיקה אותי (פיזית...)...

[דיברתי אתך על ראיות למאקרו אבולוציה? הערתי הערה פשוטה על דבריך, ציטטת את הכסלי האומר שלא נצפתה היפרדות של מין לצאצאים שאינם מתרבים זה מזה. והערתי לך שכבר מזמן נצפו הרבה מקרים כאלו. שגיאה, אין טעם לצטט דברים מיושנים שהתבררו כמוטעים. מחק נתון זה ממחברתך, והמשך בחיים].

אז הבאתי לך את דברי הביולוג ד"ר ג'ונתן וולס ומדען נוסף שחולקים עליך, אם אתה מבין אנגלית, אז תראה את הסרטון בזמן שנקבתי בהודעה דלעיל, ואם אתה צריך תרגום אז כך (התרגום הוא החל מ-2 דקות ו-17 שניות, עד 2 דקות ו-46 שניות):

"התברר שכל השינויים המורפולוגיים שידועים לנו, או שאין להם שום השפעה על האורגניזמים בכלל, דהיינו אין להם כושר הסתגלות, או שהשינויים גרומים לנזק. אנחנו לא מכירים אף שינוים שהינם בעלי תועלת. אני חושב שהמצב הזה יוצר פרדוקס אמיתי עבור האבולוציה. אם אתה רוצה לשנות את הצורה של בעלי החיים, אתה חייב לעשות את זה בדרך שבה האורגניזם יוכל לשרוד, ולהעביר הלאה את השינויים החדשים הללו. אין לנו דוגמאות לשינויים במידה גדולה כזאת". 

דבר נוסף – אין מה למחוק את דבריו של פרופ' שרודר מהמחברת מהסיבה הפשוטה שהוא תיאר את מה שראו עיניו במוזיאון לתולדות הטבע בלונדון [שדרך אגב הייתי שם לפני מספר שנים, אבל אז לא היה לי אפילו מושגים קלושים במדע ואבולוציה, ולכן לא נתתי את ליבי לעובדה  שהתערוכה היא בעצם מצג שווא רשלני (אם להשתמש בלשון משפטית)]... כשתשכנע אותם להחליף את התערוכה במוצגים שמפריכים את טענותיו של שרודר, אני יהיה מוכן לשקול למחוק את הערתו מהמחברת...

דבר נוסף – אין מינים חדשים, כל הניסיונות של אנשי דת האבולוציה (ותאמין לי שזה משגע אותם) לחפש מין חדש – עלו בתוהו... אתה צריך להבין שהם כל כך נואשים, עד שהם קופצים על כל שינוי בהרגלי תזונה של הבן מהאב (בבעלי החיים)... פשוט לשבת ולצחוק (או לבכות – אתם תחליטו)...

[קראתי את דבריך ואת דברי פרופ' טרופ בעיון]

יופי, אז קודם כל אלו דברי פרופ' טרופ – והוא תוקף...

[ולא זכיתי לקבל תשובה לטיעון שלי מדוע אתה תוקף ברירה כוזבת, לפי התיאוריה ברור שמינים קדומים אינם צריכים להיכחד מן העולם, אלא רק בנישה מסוימת לכן קיומם של קופים אינו מוכיח שלא נוצרו מהם בני אדם בנישה מסוימת וכך הלאה, טיעון שגוי, מחק גם אותו מהמחברת].

אני אצטט לך שוב את דבריו של טרופ: "תורת הוריאציות המתמידות מחייבות התפתחות רצופה, שלא נפסקת, שכן התנאים משתנים כל הזמן. קיומו של בעל חי או צמח ללא שינויים במשך מאות מיליוני שנים מעורר ספיקות באשר לנכונות האבולוציה המתמדת".

התיאוריה טוענת שחייב להיות שינויים מתמידים, שמתרחשים באופן מאוד איטי על פרוס מיליוני שנים. למעשה אנו לא מוצאים שום שינוי בבעלי-החיים, ראה במאמרים הבאים:

1. "בעיית הממצאים – היעדר חוליות ביניים".

2. "בעיית הממצאים – עמידות ולא התפתחות".

[הוא הדין לגבי גחליליות, הטיעון "גחליליות מושכות טורפים לכן אמורות להיכחד" אינו קשור לאבולוציה, הוא "קושיה" על עצם מציאותן של גחליליות בעולם, ומכיוון שהם נמצאים, עולה שאין משיכת טורפים מחייבת היכחדות[.

זה בהחלט קושיא... והשאלה היא למה? שהרי לכאורה משיכת טורפים מעמידה אותם בסכנה מפאת החיסרון שנמצא בהם, ואם הם שרדו ושגשגו אז מן הסתם לא תמיד "החזק והמתאים שורד"...  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2010 13:14 לינק ישיר 

יא חביבי, משלמים לך להגיד את אותם דברים שוב ושוב?
לא דיברתי על שום דבר מכל החומר שאתה מביא לי, לא התווכחתי עם שרודר, אלא רק תיקנתי את דבריך בשלשה נקודות:
-יש התפצלות רבייתית. לא התייחסת לתיקון זה בכלל. אתה לא חייב. דברי וולס לא קשורים לנושא (הוא קשור לוליס מערכים?)
-שינויים מתמידים חייבים להיות או יכולים להיות לפי התיאוריה, אבל הם אינם פוגעים במין המקורי, מתפתחים ממנו כל מיני וריאציות בנישות בהן יש מלחמת קיום. היכן שלא - הוא נשאר בתפארתו ובהודו.
-ברור שלא תמיד החזק והמתאים שורד, רק היכן שיש מלחמת קיום קריטית. מדובר על נישות מסויימות וקטנות.
-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:40 לינק ישיר 

["לא דיברתי על שום דבר מכל החומר שאתה מביא לי, לא התווכחתי עם שרודר, אלא רק תיקנתי את דבריך בשלשה נקודות"]

אתה באמת לא מבין או שאתה רק משחק אותה לא מבין? אם תקרא את הודעתי (הראשונה, ולמעשה כולם) שוב פעם, תיווכח שהכל ציטוטים פרופר! כך שעל הציטוטים אתה מקשה – ולא עליי...

[יש התפצלות רבייתית. לא התייחסת לתיקון זה בכלל]

לעניין – אין מין חדש! זה מה שטענתי, זאת עובדה – לא בין החיים ולא בין המאובנים. אם אתה רוצה לדבר על התפצלות רבייתית – תלמד קודם את המונח "אד–הוק", דהיינו אתה יכול לתפור כל המצאות שאתה רוצה בעולם לתיאוריה האבולוציה... אני גם מציע לך לקרוא קצת "פילוסופיה של המדע" – על הגדות מדעיות, ועל דרכי ההתגוננות של תיאוריות חלשות מפני מלעיזים.

[שינויים מתמידים חייבים להיות או יכולים להיות לפי התיאוריה, אבל הם אינם פוגעים במין המקורי, מתפתחים ממנו כל מיני וריאציות בנישות בהן יש מלחמת קיום. היכן שלא - הוא נשאר בתפארתו ובהודו]

אין לי שום בעיה עם שינויים מתמידים בתוך המין, אבל מכאן ועד לטעון שכל בני-האדם ובעלי החיים נוצרו מאצות, צריך להיות לא מאוד שפוי...

[ברור שלא תמיד החזק והמתאים שורד, רק היכן שיש מלחמת קיום קריטית. מדובר על נישות מסוימות וקטנות].

אשמח אם תצביע לי על אותם נישות... למעשה הסיבות שגורמות להיכחדות יכולות להיות רבות ומגוונות: החל מאסטרואיד, וכלה בקטסטרופות ואסונות המכונים 'קטקליזמיות'... בכל אופן הברירה הטבעית הדרוויניסטית לא עומדת במבחן, פרופ' אביעזר בספרו החדש ליקט ציטוטים של מדענים שמסכימים עם האבחנה הזאת, אין לי כוח להתחיל לצטט, אבל הדברים ידועים לכל מי שמתעסק קצת בנושא, ואכ"מ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2010 15:18 לינק ישיר 

תמונה כזאת גורמת לנו לקפוץ מיד למסקנות נמהרות: אנחנו יודעים שלווייתנים הם חיות חביבות שלא אוכלות אנשים. אנחנו גם יודעים שלווייתנים חיים במים מלוחים, אבל המים בתמונה כל כך חלקים שנראה כאילו מצולם כאן אגם או נהר - מאגרי מים מתוקים, שבהם הסיכוי למצוא לווייתן הוא אפילו יותר קטן מאשר בחופי הרצליה. הלוויתן שבתמונה נראה גם קרוב לחוף במידה לא סבירה, והזוית שבה פעור ה"פה" שלו נראית מוגזמת לגמרי. המסקנה המתבקשת מכל אלה היא שזאת היתה תמונה שלוה וסטנדרטית של אדם חותר בקיאק על פני אגם, שמישהו הוסיף לה בפוטושופ לוויתן מסביב, בשביל הקטע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 17:34 לינק ישיר 

סיפורי לילה אתה יכול לספר על המיטה במשך שעות, אני באופן אישי ממליץ על הספרים: "פנג הלבן" של ג'ק לונדון, או "מסביב לעולם בשמונים יום" של ז'ול וורן, או "מכונת הזמן" של ה.ג'. וולס... אלו אחלה סיפורים, ממש בדיוק כמו הסיפורים הבדיוניים של אנשי דת האבולוציה...    

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2010 20:54 לינק ישיר 

רק רציתי שתבין איך מרגיש אדם שמדבר אתך על נושא מסויים, ואתה מתחיל לספר סיפורים בלי קשר
בהצלחה עם זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 08:53 לינק ישיר 

"ההצגה הגדולה בתבל" (דוקינס)

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1199926.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 09:06 לינק ישיר 

כששאלה מדעית הופכת לעניין אידיאולוגי, היא נופלת מידיהם של מדענים לידיהם של אידיאולוגים דוגמאטיים, הרואים בכל קושיה על השקפתם עלבון אישי -- וככה זה נראה - הביראתנים מצד אחד ודוקינס וחבריו מצד שני [כן כן - אני יודע שדוקינס הוא מדען.. ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 09:16 לינק ישיר 

שאלות קטנות:
"

הוא מטפל באמירות כמו: "אם האדם התפתח מהקוף, איך זה שיש עדיין קופים בסביבה?" (כמה פעמים צריך עוד לומר: האדם לא התפתח מהקוף. היה להם אב קדמון משותף);
"
למה זו קושיה, לא כל צאצאי הקופים התפתחו באותו קצב.

"
אוגוסט וייסמן (שקצץ זנבות של עכברים והראה שתכונות נרכשות אינן עוברות בתורשה),
"

בשביל מה הוא פנה לעכברים כשיש נימולים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 09:23 לינק ישיר 

"
"הרבה יותר קל לפרק אטום מאשר דעה קדומה", אמר איינשטיין, וספק אם בריאתנים, תומכי העיצוב התבוני ומדענים ראשיים לשעבר במשרד החינוך ישנו את דעותיהם הקדומות בנוגע לאבולוציה או אפילו יקראו את הספר. אבל מי שפנוי להקשיב ורוצה להשכיל - לאו דווקא כדי לקעקע או לכפור - יגלה ספר מרתק, שחוויית הקריאה בו מאתגרת ומחכימה. 
"

יענו: אם אתם לא מסכימים איתי, אז זה רק בגלל דעותיכם הקדומות ובורותכם - גם אם אתם מדענים במקצועכם. ואם קראתם את הספר ולא השתכנעתם, כנראה זה בגלל שלא למדתם אותו "לשמה" -- אלא רק כדי לקנטר.

ניתן היה לעשות פאראפראזה לקטע הזה בה היינו מחליפים "אבולוציה" ב"תורה", והופ -- היה מתקבל משפט טיפוסי למחזירים בתשובה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 09:25 לינק ישיר 

רדף
אה"נ.
מה תאמר אם קטע דומה יכתבו מאמיני פיזיקה אריסטוטלית מול מאמיני פיזיקה מודרנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 09:29 לינק ישיר 

כנ"ל -- אד הומינם.

בנושאים כאלה צריך לדון עם כמה שפחות גיבוי מצד מפלגות פוליטיות למיניהן. הפיזיקה האריסטוטלית קרסה לא בגלל שמקדמיה היו רשעים או בורים או ייצגו את כוחות האופל בעוד שהמערערים עליה היו נאורים. הפיזיקה האריסטוטלית קרסה בגלל שנמצאה תיאוריה שעבדה יותר טוב ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 09:44 לינק ישיר 

וזו השאלה גם כאון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 30 31 32 ... 45 46 47 לדף הבא סך הכל 47 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.