בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2005 16:43 לינק ישיר 

יבוסי

אני לא מבין את הטענה שמדע העוסק בעבר אינו ניתן להפרכה, בגלל זה שאי אפשר לחזור אחורה בזמן. הרי באותה מידה ניתן לטעון שתורות בתחום האסטרונומיה אינם ניתנים להפרכה , שהרי אף אחד אינו יכול ללכת לשם ולהסתכל מקרוב. אבל זה כמובן לא נכון, שכן למה שמתרחש שם יש השלכות לכאן. כך גם לעבר יש השלכות על ההוהה שניתן לבדוק אותם.

את הטענה ש*רק* הבררה הטבעית פעלה, ניתן להפריך בקלות, על ידי הבאת דוגמא נגדית אחת של משהו שלא יכול היה להתפתח באמצעות הבררה הטבעית. והרי זה ברור שלא כל דבר שניתן להעלות על הדעת ניתן להסביר באמצעות בררה טבעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2005 16:53 לינק ישיר 

יבוסי,
אמנם אודה ואבוש (כבר הודיתי ובושתי) כי לא ידעתי את משמעות המונחים גנוטיפ ופנוטיפ. כעת אני יודע. אמנם מתברר כי תוכנם היה ברור לי גם קודם לכן, כפי שעולה ממה שכתבתי לעיל.
בדבריך אינני רואה כל סתירה לדבריי. אוסף הכללים הלוקליים שאתה מדבר עליהם אינם קשורים לאבולוציה.
האבולוציה הוא שם כללי לטענה שאוסף כללי התפתחות ותורשה לוקליים יובילו את המערכת לגיוון מיני (מעבר לשאלת המקרו-אבולוציה, כלומר המעבר בין המינים).
אם כן, מה יש כאן לאושש או להפריך? זה אכן טאוטולוגי לחלוטין.
הכללים הלוקליים שייכים למדעים אחרים, ומעבר להם אין כאן מאומה פרט לטענה כוללת שאין לה תוכן אמפירי.

אם כן, אני נוכח לראות שאכן צדקתי לגמרי בדבריי. אם אינך מסכים, אנא פרט. אשמח אם תיתן דוגמא קונקרטית (בשפה היאה להדיוט כמוני), ותראה לי מה בה ניתן להפרכה (מעבר לחוקים הלוקליים, כמובן).

הוא הדין לניסוי על מקורי הפרוש, שניתן היה לצפות אותו מן הכורסא (בהינתן אירועי הברירה המקריים, שאותם גם ה'אבולוציונר' אינו יודע לצפות).

אגב, אינני יכול להימנע מלהוסיף ששימוש במינוח מדעי בדרך כלל רק מערפל את התמונה. כמעט לכל טיעון תקף יש ניסוח גם בשפה רגילה. לדוגמא, הניסוח שמקשה על האבולוציה מכוח החוק השני של התרמודינמיקה הוא מערפל ומיותר. החוק השני של התרמודינמיקה הוא כסות לעיקרון הטאוטולוגי (סטטיסטית) שתמיד יקרה הדבר היותר מסתבר.
לדעתי הוא הדין בדיוק לאבולוציה, ויהא זה גנוטיפ או פנוטיפ, או ארכיטיפ .

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2005 18:37 לינק ישיר 

וואו, תגובות.

מו"נ כתב:
את הטענה ש*רק* הבררה הטבעית פעלה, ניתן להפריך בקלות, על ידי הבאת דוגמא נגדית אחת של משהו שלא יכול היה להתפתח באמצעות הבררה הטבעית. והרי זה ברור שלא כל דבר שניתן להעלות על הדעת ניתן להסביר באמצעות בררה טבעית.

באתי להקל ונמצאתי מחמיר. כדי לא להכנס לשיחה המייגעת על הגדרת "ידיעה", "אמונה", "וודאות" וכיו"ב אני חוזר בי מהטענה הזו. ממילא אני בעד מבחן הסבירות לתיאוריות, גם כשההפרכה לא אנליטית, ולכן מבחינתי דווקא אפשר לפסול תיאוריות לגבי העבר גם אם ההפרכה שלהן לא הדוקה. למשל, אי אפשר לענ"ד להוכיח ממש, חד משמעית, שהטענה/תירוץ "נשתנו הטבעים" היא מופרכת, אבל מקובל עלי שהמדע מתייחס אליה בגיחוך.

mdabraham כתב:
בדבריך אינני רואה כל סתירה לדבריי. אוסף הכללים הלוקליים שאתה מדבר עליהם אינם קשורים לאבולוציה.
האבולוציה הוא שם כללי לטענה שאוסף כללי התפתחות ותורשה לוקליים יובילו את המערכת לגיוון מיני (מעבר לשאלת המקרו-אבולוציה, כלומר המעבר בין המינים).

שש מאות שישים ושש סליחות, אבל זו אינה הטענה. התוצאה שציינת מאוסף הכללים הלוקליים האלה, תלויה בסביבה. הטענה היא שאוסף הכללים האלה הובילו את המערכת לגיוון מיני, בגלל התנאים השוררים על כוכבנו. קל לבנות ולהריץ מודל אבולוציוני נטול אבולוציה, כלומר בתנאים שבהם יש התכנסות מהירה לאחידות של כל הפרטים החיים בכל הדורות.
לא אמשיך לפרט משום שהדברים כתובים בתגובתי הקודמת. זכותך, כמובן, שלא להתייחס לאבחנה שציינתי בין רעיון האבולוציה לבין תיאורית האבולוציה, אבל בכך אתה מעקר את השיחה בינינו.

באשר לטרוניה שלך על שימוש במונחים מדעיים: ספציפית לדיון זה, "גנוטיפ" ו"פנוטיפ" הופיעו בכמה הודעות ולא נצפתה התקוממות של המשתתפים. באופן עקרוני, אי אפשר לקבוע מסמרות - עדיף להשתמש במונחים מדוייקים ככל האפשר ורצוי לדבר בשפה המובנת לקהל היעד, כך שהתמהיל הנכון תלוי בתנאים. כמו כן, אם השיחה יורדת לפרטים, מוטב ללמוד פעם אחת את המינוח הקיים מכיוון שממילא יהיה צורך במלים שיתארו את המושגים הרלוונטיים.

תוקן על ידי - יבוסי - 10/03/2005 18:47:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2005 15:27 לינק ישיר 

יבוסי,
ראשית, צר לי שאני מעקר את השיחה בינינו, שהיא דווקא מאד נעימה ומאלפת מבחינתי.
אולם לצערי, כפותח האשכול, הצבתי את הדברים בצורה הכי ברורה שאפשר (ואולי לא?) בפתיחת דבריי, וגם כמה פעמים בהמשך.
אם אתה רוצה, במינוח שלך אני מדבר אך ורק על רעיון האבולוציה ולא על התיאוריה. ובלשוני: אני מדבר על ההווה ולא על העבר. רק להפנות את תשומת ליבך, כבר אמרתי כמה פעמים שתיאוריה זו בהחלט נראית לי סבירה, וכלל לא בעייתית מבחינה דתית (לא יותר מהגרביטציה). אין לי מגמות אפולוגטיות, לא כאן ולא בכלל.
אני סתם שאלתי שאלה בעלמא, ללא כל המטען והקונוטציות שמנסים להכניס בה מדי פעם. אני מבין כעת שאתה לגמרי מסכים לטענתי הבסיסית. אם החוקים הלוקליים ותנאי הסביבה (=אירועי ברירה, בשפה שלי) הובילו בעבר לגיוון המיני או לא, זו אינה השאלה כאן.
גם ההתעלמות הממשיכה מתהייתי על ניסוי מקור הפרושים, לא מבהירה לי משהו אחר.
אגב, ניסוי זה כנראה בוחן, במינוח שלך, את הרעיון ולא את התיאוריה, שכן הוא בוחן את ההווה ולא את העבר, ובזה אני עוסק כאן.

ההערה (במכתב קודם) על כך שלא ניתן לחזור אחורה לעבר ולבחון את התיאוריה היא בנאלית וברורה (ואגב, גם היא לא ניתנת להפרכה). בכל אופן לא דיברתי על כך. אשכול זה עוסק בהווה, עם הפנים קדימה (וכמאמר המשורר: פנינו אל השמש העולה...), ולא בעבר.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2005 17:56 לינק ישיר 

ד"ר אברהם:

1. בשום מקום לא רמזתי למסר אפולוגטי מובלע מצידך.

2. קראתי שוב את כל הדיון והצטערתי לגלות שאני חוזר על דברי המתדיינים כאן כבר מהעמוד הראשון. אם הם לא שכנעו אותך שהשאלה המקורית, כפי שנוסחה, כוונה למטרת דמה, אזי אני וודאי לא אצליח לעשות זאת. התחלת עם ניסוח עממי של תורת האבולוציה ואחר כך ליטשת אותו לניסוח מתמטי של העקרון על פיו נבנים מודלים אבולוציוניים. כל עוד אתה מתעקש לטעון שהניסוח המתמטי של עקרון האבולוציה הוא הוא תיאורית האבולוציה, יש פער מושגים שאינו מאפשר דיון. זה יורד לרמה של התנצחות - "זו כן התיאוריה", "זו לא התיאוריה".

עריכה:
3. כדי לא להתעלם שוב מתהייתך בענין הניסוי עם הפרושים: מציץ ונפגע ענה לך בדיוק על טעם עריכת הניסוי. אתה דבק בעמדה שלך שתוצאות הניסוי הזה ניתנו לניבוי מראש, אבל זה נכון רק משום שאתה בטוח שעקרון האבולוציה חל בעולם החי ומשפיע באופן בלעדי על השתנות המינים. מאחר שלא כל החוקרים בעולם שותפים לביטחון המלא שלך ומאחר שיש ביניהם כאלה שרוצים להבין מהם המודלים הספציפיים שיושמו על הכוכב שלנו, הם עורכים ניסויים כאלה. אני מסכים איתך שמי שיודע משהו בוודאות, אינו צריך לבדוק זאת. גם זו טאוטולוגיה, היא נגזרת מהגדרת הידיעה

תוקן על ידי - יבוסי - 11/03/2005 18:17:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2005 09:18 לינק ישיר 

יבוסי, מדוע התמניתי לד"ר דווקא כעת? 'מיכי' זה יופי של שם בעיניי (ולו רק מחשש של אד-הומינם).

באשר לדבריך, מייציץ לא ענה לי. אני לא טוען שהכל ניתן לניבוי (כפי ששמת בפי), אלא רק שכל מה שרלוונטי מדעית ניתן לניבוי. וזה אכן כך. עובדות מקריות שמשפיעות על תהליכי הברירה (סופות, טמפ', סוג השיחים המשמשים לאוכל לפרושים וכדו'), אינן חשובות כשלעצמן, ואין להן כל ערך מדעי.
השאלה מהי התיאוריה ומה לא איננה שנויה במחלוקת בינינו, שכן היא סמנטית גרידא. הגדרתי את המושג לצרכיי באשכול בצורה הכי ברורה שאפשר. האם יש באבולוציה של ההווה משהו מעבר לרכיבים הטאוטולוגיים הללו (ומעבר לחוקים ששייכים למדעים אחרים)? עד עתה לא פגשתי באשכול הזה רכיבים כאלה.
אני חוזר שנראה לי שאנחנו מסכימים לגמרי לגבי הרכיבים ההווים של התיאוריה (זאת מעבר לסמנטיקה, שאני משתמש בה לצרכיי כאן, ולא מתיימר לטעון שזהו המינוח המקובל. כך גם כתבתי בפירוש בדבריי כמה פעמים), ולא כדאי ליצור ויכוח במקום שהוא איננו.
אם אתה רואה ויכוח על העבר, לפחות באשכול כאן הוא לא מצוי. דומני שאני גם לא מתווכח בנקודה זו כלל, שכן כתבתי כמה פעמים שהתיאוריה נראית לי סבירה ונכונה (בפרט עקב רכיביה הטאוטולוגיים).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2005 10:36 לינק ישיר 

ד"ר אברהם הוא תרגום של md abraham ותו לא. כשיהיה אד הומינם, אתה תדע - לא יהיה מקום לחשש או ספק. זוכר את התלמיד החכם שזיכה את הפורום בכמה תובנות אוואנגרדיות לגבי פרקטלים?

אכן, מסתבר שאין בינינו ויכוח לגבי העובדות, אלא רק לגבי מהות האשכול הזה. הרי קיימות שתי אפשרויות: או שהבסיס המתמטי של רעיון האבולוציה שריר, או שהוא מופרך. אילו היה מופרך, היית מלין על כך בצדק. מאחר שהוא שריר, אתה טוען שהוא טאוטולוגי, במובן שהוא אמת אנליטית. האבחנה הזו נכונה לכל תיאוריה מדעית שיש לה בסיס מתמטי, ברגע שמתעקשים להתייחס ליישום כאל טפל ואל העקרון כאל המהות. כדי להצדיק את קיומו של הדיון, נעשו כמה נסיונות להטות אותו לכמה כיוונים שבהם באמת מתנהל מחקר אבולוציוני, בין השאר בזיהוי ואפיון אותם פרטים מקריים שלדבריך (ולמגינת ליבם של ריבואות חוקרים בעולם) "אין להם כל ערך מדעי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2005 20:18 לינק ישיר 

יבוסי,
הבעיה היא רק שאני מממן את אותם ריבואות (למגינת ריבואות לבבותיי).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2005 21:05 לינק ישיר 

מיכי

יש עוד נקודה שדומני שאינך מעריך את חשיבותה די. למחקר בתחום האבולוציה חשוב מאוד התיעוד של התהליכים שקורים בפועל.זה לא עניין של ניסויים במובן של לגלגל כדורים על מישור משופע. למרות הפשטות שבה התיאוריה מוצגת, מדובר במודלים מורכבים ביותר שיש המון משתנים שמשפיעים עליהם בצורה מורכבת. כיצד משפיעה גודל האוכלוסיה על קצב ההתפתחות, כיצד משפיעים דפוסי הזדווגות , מה קורה לאללים נייטרליים , מה המשקל שיש לתזוזות אקראיות בשכיחויות , מה קורה כאשר יש קורלציות בין תכונות יתרוניות ותכונות נייטרליות וכו' וכו'. למרות שאפשר לדעת מה קורה כאשר T שואף לאינסוף תחת כל מיני הנחות מפשטות, זה לא עוזר הרבה בכדי להבין, ק"ו לנבא, תהליכים שמתרחשים בפרקי זמן ויזיבליים. דומני שחלק גדול מהסטטיסטיקה המודרנית פותחה בכדי לחקור את כל ההיבטים של הבעיות האלה.

ולכן אותם ריבואות עוסקים באיסוף ידע על דפוסי התפתחות מדור לדור שעוזר להגיע לאומדנים טובים על המשתנים הרלוונטיים תוך כדי בחינת האופן שבו הם משפיעים. ואני מתאר לעצמי שגם המחקר על הפרושים נועד בעיקרו לאיסוף ידע כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 14:55 לינק ישיר 

יראתי להכניס ראשי בין ההרים הגבוהים המתנצחים כאן, ובפרט שכמה מהם שננו כחרב לשונם, ומכל מקום דומני ששמתי לב לנקודה מענינת היכולה לשפוך אור על הדיון כולו.

הדיון פותח בדבריו של קרל פופר על הצורך ביכולת ההפרכה לכל תיאוריה מדעית. נראה, שחלוקים כאן דעות המשתתפים בהגיון שבדבר. נכון, הסיבה העיקרית להנחה זו, היא כיון לצורך יכולת המדע לומר את דברו ולקיים דיון בכל תיאוריה. אך יש כאן משהו עמוק יותר, ובזה נחלקים המשתתפים כאן. נראה לי, שלדעת מציץ יש בדבר הגיון מוכרח, וזה על פי דבריו באשכול (המקורי) על קדמות העולם להראב"ד, שתיאוריה הניתנת להפרכה ובכל זאת לא נמצאה לה פירכה, ההגיון מחייב לקבל אותה יותר מאשר תיאוריה אחרת שאין לה פירכות. (וראה ויכוחינו שם בהגדרת הדבר). מציץ נוטה לייחס להגיון שבדברים אלו, הגיון מחייב הסכמה.

ברם, לדעתו של מיכי, הענין בזה הוא אחר. היות והמדע נעשה יותר ויותר אנליטי ופחות ופחות סינטטי, האנליטיות דורשת שלא נקבל כתיאוריה המסבירה את הטבע, אלא את מה שהטבע עצמו אומר. אם הטבע לא יכול להכחיש את התיאוריה הזו, הרי שלא הטבע אמר אותה אלא אנחנו, והרי אין זה תהליך אנליטי טהור. וראה על כך בספרו.

ומכאן, לנידונינו. מיכי טוען שהאבולציה אינה ניתנת להפרכה ובשל כך אינה מדעית. החוקים שבבסיסה הם הנחות פשוטות, והסבר ההתפתחות אינו ניתן אף הוא להפרכה כיון שתמיד נטען שחוזקו של השורד גרם לו לשרוד.
הניסוח נראה מקומם, ועורר את כל מגיני האבולוציה להשיב מלחמה. (ובראשם מציץ, שציפור לחשה לי (על סמך הגימטריה של הלינק, "מציץ ונפגע" = "דארווין והאבולוציה":addSymbol('');
:addSymbol('');), שיש בו איזה גלגול מנשמת דרווין). אך מיכי לא התכוין כלל לומר שבשל כך היא אינה נכונה. מה אם כך הוא כן רוצה לומר? שאלה זו דגדגה בתת המודע של חלק מהמשתתפים, שניסו לייחס לו כוונות שונות ולדחות אותם, כפי שהבחין יבוסי. ברם, לא זו כוונתו של מיכי. מיכי עצמו מצדד בספרו לטובת החשיבה הסינטטית ולא דווקא האנליטית. גם עם האבולוציה אין לו בעיה, לא רק עם חוקי ההתפתחות, אלא גם עם התיאוריה שלה בדבר התפתחות העולם. הוא רק טוען, שהיא אינה אנליטית דיה. לפי זה, עם התקדמות המדע והתפתחות האניליטיות שבו (כמתואר בספרו של מיכי), תיזנח האבולציה, ותהפוך לאמונה. (כפי שהסנוניות כבר מצייצות).

מיכי מחדד את טענתו באומרו שכל ניסוי כדוגמת מקור הפרושים, מיותר, כיון שבכל מקרה לא תימצאנה תוצאות שתפרכנה את האבולוציה. מציץ משיב, שאכן לא זוהי מטרת הניסוי, אלא לבדוק אם אכן בשטח קורים דברים כדוגמת המתחייב מתאורית האבולוציה. גם כאן, הם "לשיטתם": לדעת מציץ יש ערך רב בניסויים בהם מתממש שוב התהליך האבולוצוני, שכן הם יותר מחייבים הסכמה. אך מיכי פשוט לא מבין מה זה מוסיף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2005 11:06 לינק ישיר 

זן צמחים מאיים לנפץ את עקרונות הגנטיקה

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/556415.html

מאת ניקולאס וייד

תגלית חדשה: הצמח ארבידופסיס משתמש בעותק גיבוי גנטי כדי לתקן גן פגום

הצמח ארבידופסיס המוטנטי (למעלה) הוא בעל עלי כותרת מודבקים. כ-10% מ"צאצאיו" התפתחו בצורה נורמלית

תצלום: רוברט פרוט / אוניברסיטת פרדו

ניו יורק טיימס

גנטיקאים מאוניברסיטת פרדו שבארה"ב, טוענים שגילו צמחים, שאף כי הם בעלי גן פגום שירשו משני "הוריהם", מחזיקים בגרסה מתוקנת של הגן - שכאילו נשמרה מדורות קדומים יותר. תגלית מעוררת השתאות זו, מעלה השערה שלחלק מהאורגניזמים יש עותק גיבוי סודי של הגנום שלהם, שעוקף את מנגנון התורשה הרגיל. אם השערה זו תאושש, היא תסתור - בצורה חסרת תקדים - את חוקי התורשה, כפי שנוסחו על ידי גרגור מנדל במאה ה-19. ממצא מפתיע נוסף הוא שעותק הגיבוי אינו עשוי מדנ"א, אלא מחומר כימי אחר בשם רנ"א. חוקר אבולוציה גרמני, שחיבר מאמר ביקורת על המחקר, טוען שישנם סימנים המצביעים על האפשרות שמנגנון דומה קיים גם אצל בני אדם.

התגלית האחרונה גם מעוררת שאלות מעניינות מתחום הביולוגיה: אחת מהן היא אם הממצא מתיישב עם תורת האבולוציה, שלפיה האורגניזם משתנה באמצעות מוטציות - ולא מתוקן על ידי מערכת גיבוי גנטית. "זו נראית כתגלית מדהימה", אמר הד"ר אליוט מאירוביץ' מ"המכון הטכנולוגי של קליפורניה". הד"ר דייוויד הייג, ביולוג אבולוציוני מאוניברסיטת הרווארד, טוען כי "אלה באמת תוצאות מוזרות ובלתי צפויות". לדבריו, לממצא תהיה חשיבות רבה אם יתברר שמדובר בתופעה שהיא חוק טבע.

התגלית, המתוארת בכתב העת "Nature" על ידי כותבי המאמר - הד"ר רוברט פרוט, הד"ר סוזן לואל ועמיתיהם באוניברסיטת פרדו - נמצאה רק במין אחד של צמחים שנקרא ארבידופסיס - צמח דומה לחרדל המשמש כצמח המעבדה הסטנדרטי במחקר גנטי של צמחים. ואולם, במאמר ביקורת על המחקר, שחיבר הד"ר דטלף וייגל מ"מכון מקס-פלאנק לאבולוציה ביולוגית" בטיבינגן שבגרמניה, נטען שישנם סימנים המצביעים על האפשרות שמנגנון דומה קיים גם אצל בני אדם.

הממצאים נתגלו במסגרת פרויקט מחקרי שהחל לפני שלוש שנים, ונועד לבדוק את פעולת הגנים שאחראיים להיווצרות שכבת העור החיצונית של הצמח. במסגרת הפרויקט, נחקרו צמחים בעלי מוטציה גנטית שגורמת להידבקות עלי הכותרת של הצמח אלו לאלו. לפי חוקי הגנטיקה, מכיוון ששני העותקים של המאגר הגנטי של הצמח עברו מוטציה, לא היה סיכוי שיהיו לו "צאצאים" נורמלים. למרות זאת, כ-10% מהצאצאים התפתחו בצורה נורמלית (כשעלי הכותרת שלהם מופרדים).

ישנן השערות על כמה אירועים נדירים שהיו עשויים להתרחש ולהסביר את התופעה, אבל אף אחד מהם לא קשור בשינוי יחידות הדנ"א של הגן. ואולם, כשהחוקרים ניתחו את הגן שעבר מוטציה, הם גילו שהוא אכן השתנה, ויחידות הדנ"א של הצמח שעברו מוטציה חזרו שוב למצבן הנורמלי. "זה היה רגע של הלם מוחלט", סיפר הד"ר פרוט.

קיימים כמה מנגנונים מוכרים, שמסוגלים לתקן גן שעבר מוטציה, אך כולם זקוקים לעותק תקין של הגן שיוכל לשמש כתבנית לתיקון. הצוות של אוניברסיטת פרדו סקר את כל הגנום של צמח הארבידופסיס בחיפוש אחר עותק סודי שני של הגן, המכונה "חמום מוח" (Hothead), ולא מצאו דבר. הד"ר פרוט ועמיתיו טוענים שחייב להיות עותק מתוקן, אך מכיוון שהוא איננו מופיע בצורת דנ"א, הוא ככל הנראה עשוי מרנ"א - חומר כימי קרוב לדנ"א.

הרנ"א אחראי על תפקידים רבים בתוך התא והוא החומר הגנטי שממנו עשויים חלק מהווירוסים. ואולם, הוא נחשב לחומר פחות יציב מהדנ"א, ולכן הניחו שאיננו מתאים לשמירת הצופן הגנטי של אורגניזמים גבוהים. הד"ר פרוט מאמין ברעיון שיש עותק גיבוי עשוי רנ"א לכל הגנום ולא רק לגן הספציפי הזה, ושייתכן שהעותק נכנס לפעולה כשהצמח מצוי במצוקה - כמו במקרה שבו אחד הגנים שלו עבר מוטציה. הוא ועמיתיו הסבירו שייתכן שעותק גיבוי הרנ"א קיים, גם אם לא נתגלה עד היום, פשוט כי לא היתה שום סיבה לחפש אותו עד עכשיו.

מאמרים שמציגים רעיונות מדעיים חדשניים, נבדקים בדרך כלל במשך חודשים או שנים על ידי כתבי העת המדעיים המכובדים. ואולם, במקרה הזה "Nature" קיבל את המאמר תוך שישה שבועות בלבד. עורך לנושאי ביולוגיה ב-Nature, הד"ר כריסטופר סורידג', אמר שהרעיון עלה לדיון בכנסים מדעיים כבר זמן מה, ועורר התנגדות רבה של חוקרים שטענו שהוא בלתי אפשרי ושחייב להיות הסבר אחר. ואולם, כותבי המאמר בדקו את כל האפשרויות והפריכו אותן, הסביר סורידג'. ואשר לרעיון גיבוי הרנ"א של הגנום, אמר סורידג': "זו עשויה להיות השערה, אבל באופן כללי זו ההשערה הכי פחות מטורפת".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2005 18:23 לינק ישיר 

על הויכוח בין חסידי הבריאה לחסידי האבולוציה בYNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3058698,00.html

(מחקתי את החתימה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2005 23:13 לינק ישיר 

אני באמת מומחה קטן מאוד לאבולוציה ומומחה עוד יותר קטן לפופר, מהמעט שהבנתי, יש לנו תאוריה שמתבססת על ממצאים מהשטח, התאוריה מאוששת בעזרת עוד ממצאים מהשטח (מאובנים)
מה שהתאוריה אומרת זה שהחיים התפתחו בצורה מסויימת ונותנת תארוך מסויים לשלבי התפתחות שונים.

אם אני מבין נכון, קריטריון הפרכה אליבא דפופר הוא תנאי שאם יקרה אז התאוריה תקרוס.

אם כל מה שהבנתי הוא נכון, מה רע בקריטריון הפרכה שהוא ממצא של מאובן בשלב התפתחות מאוחר יותר משמעותית מהתקופה בה היה אמור להיות.
למשל מאובן של הומו סאפיינס בן 10 מיליון שנה יפריך (או ישנה משמעותית) את תאורית האבולוציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 00:22 לינק ישיר 

לדעתי העניה, אולי די במומחיות לקריאת אשכול זה. הרי דנו בטענה זו קודם. הלא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 22:42 לינק ישיר 

האם "הפרכה" הוא מושג שמשמעותו עוברת אבולוציה ???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האבולוציה היא תיאוריה שניתנת להפרכה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 לדף הבא סך הכל 47 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.