בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הומוסקסואל צריך לגלות לאשתו (הרב שרלו)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2005 07:45 לינק ישיר 

לפני שאני משיב לכל טענה, או יותר נכון, דן בכל הטענות וחושב עליהם שוב, הנני לשטוח שוב את כוונתי.
(קעלעמר היקר, תודה על התזכורת, אני מתכוון לשוב כבר עכשיו ישירות לעניין)

מעשה באדם שתקופה ארוכה לא היה לו אוכל, מה עשה? אכל נייר. אחר, לעס פעם בטעות נייר, והנה חש שהוא נהנה מסוג מגע הלעיסה של נייר. כך הצטרפו אלהם עוד ועוד אנשים.

אקדים: מבחינה מדעית, עד כמה שידוע לי, אין דברים המשכנעים באופן חד משמעי על משמעות הנטיה גנטית. דוקא לפני כחודש התפרסמה כתבה בידיעות אחרונות, הסותרת את ההנחה הגנטית, ומנקודת מוצא זו אני ממשיך.

כאשר הגיעו הנתונים אל אנשי המדע והמחקר, התחלקו השניים לב' גישות -

גישה א' טענה:
הכל זה גנים, זה לא קשור לצורת הסתכלות על העולם

גישה ב' טענה:
אכן יתכן וישנם השפעות קלות של גנטיקה על הנטייה, כמו חוש טעם מעניין וייחודי וכיו"ב, אבל היסוד נקשר אל צורת ההסתכלות שלהם על "אופציות אכילה" או על "מטרות האכילה".

אני אישית יעדיף, כמו בנושא שלנו, את הגישה השנייה, וזאת משום תפסת מועט תפסת. כלומר -

זה שצורת הסתכלות על העולם משפיעה על התאוות, זה ברור לי, שיש השפעה גנטית על נטיה (רצונית - כוונתי הנשלטת בכללותה על ידי הבחירה) איני משוכנע ברמה כזו. ומכאן שההתייחסות למקרה על פי גישה ב', היא ההסתכלות הנכונה יותר.

וכאשר אני מחפש הסתכלויות שונות שבהכרח ישפיעו על נטיית ההומ', אני מוצא כמה וכמה:

1. הגבר מלשון גבורה נתפס כבעל עוצמה, ואילו האשה, גם ללא אפליית המעמד, היא רגשית יותר ועל פי רוב חלשה יותר גופנית וממילא במקרים מסויימים גם נפשית. החלוש באופיו, יוכל למצוא לאיזון חולשתו את הצורך לחיבור חווייתי עם עוצמה גברית.

2. מי שלא הזדמן, או שהזדמן בצורה לא מאוזנת לחברה חד מינית, כלומר שהזכר היה מחובר נפשית וחברותו בעיקר עם גברים, או האשה עם נשים, ימצא את חוויית החברות המצויה בקשר מיני כאופציונלית לחברה שרגיל בה.

3. אהבת החידוש והשונה.

ומרגע שיש לי כל תובנות אלו, שאף ללא כניסה למהות הנטיה ההומוס' , אני רואה אותם כבעלי השפעה לנטיה זו, איני רואה לנכון לבחור הנחה מחודשת של השפעה גנטית.

צאו נא וראו אם יש השפעה גנטית על הזדווגות עם גופה מתה....

מכל זה אני מגיע אל המסקנה הבאה:

הנטיה ההומ' נטייתה על פי ההנחה האמורה, נוגדת לנישואין בריאים, אם כי תיאורטית יש מצב של נישואין בריאים גם עם שני נשים או צעיר עם זקנה וכיו"ב, אבל זה לא המצב הראשוני לבטחון ולסיכון נבון

[אני גם מניח הנחה נוספת, מציץ היקר אתה כאן? אל תסקול אותי. אני מניח שניתן לסבך אדם ולהנחיל לו תובנות מסויימות שיגרמו לכך שלא תהיה לו בכלל נטייה מינית - עיין ערך פסיכולוג. אך אני מבקש בכל לשון, אל נא תהא הנחה זו בעיקר דיוננו, כי דבריי אף ללא הנחה זו אמורים]

תוקן על ידי - יהוסף - 01/03/2005 7:59:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 08:01 לינק ישיר 

כמה הערות.

ד"ר הלפרין

אף אני סבור כמוך, אלא שניסחת את הדברים בצורה ברורה ומתוך ידיעה, בשעה שאני הייתי כותב בדרך השערה ואפשר.

כלומר, אי אפשר להכריע בדברים כאלו הכרעה כללית. הרי מדובר בנפשות.ואם יש מקום להכרעה כללית, הרי זה כפי שכתבת.

מי שמועד לכשלון, כגון שנכשל בעבר, ומן הסתם יותר מפעם אחת, אסור לא להסתמך על כוונותיו הטובות, אלא אם כן פתח בתוכנית הבראה ונעזר באיש מקצוע. מי שרק סובל מתאוות ופוחד שיכשילו אותו, מסתבר שאם הוא מתכוון להחזיק בכוח בדרך התורה, אינו חייב לגלות. ויש מקרים אמצעיים שבהם צריך להתייעץ עם מומחה, רב או פסיכיאטר.

יהוסף

אף אני משער כמוך שהדבר תלוי בהכרעה ולא רק בנטיה מוקדמת. אבל לא זה היה הנושא שלנו. אמנם הדיון שלך מוצדק, מפני שאם אנו מניחים שזה לא דבר גנטי, הרי זה הרבה יותר ביד האדם לבחור אם להיכנע או להשתנות.

שי

השאלה אינה אם הדבר מותר או אסור (בזה רוב הכותבים סוברים כמוך, שזה איסור חמור מהתורה), אלא האם מי שסובל מבעיה כזו חייב להודיע לאשתו. והאם החלטתו של הרב שחייב להודיע היא מוצדקת.

בורופארקר

לפי פשטות הדברים, נראה שאדם אינו יכול להתנות שלא יקיים מצוות עונה. והרי זו משנה (או ברייתא) מפורשת. לכאורה אין חילוק בין מי שמתנה משום שהוא הומוסקסואל שאינו חייב בעונה, לבין מי שמתנה מכל סיבה אחרת. (ובזה נחלקו תנאים, והלכה כמ"ד שכל שבממון תנאו קיים, אבל אינו יכול להתנות לשאת על מנת לא לקיים מצות עונה).

אמנם, כאן חידש הרב שרלו שההומוסקסואל מן הסתם יקיים מצוות עונה, אבל לא בהידור (ואין צריך לפרט). אך כאן נראה שאינו חייב יותר מדי, ואפשר שרשאי להתנות. וכן מצאנו שרבי אליעזר בזקנותו נשא בחורה, והיה משמש כ"כפאו שד", ולא אמרו שזלזל במצות עונה. אמנם רבי אליעזר לשיטתו, שביקש למעט בהנאתו (ושמא מפני שהיתה יבמה לגרסה אחת), אבל אפשר שאין זה הבדל משמעותי. ובכל אופן שנינו שיש חילוקים במצות עונה לפי מקצועו ולפי מה שהוא אדם.

ולכולם

מתוך עיון בדברי הרב שרלו, נראה שהוא מסתמך על הכרותו עם מקרים כאלו שבאו לפניו. והשאלה, כמו תמיד, היא עד כמה יש לסמוך על מדגם שבא לפני הרב כשבאים להכריע בשאלה. וזו שאלה נוספת שאף היא שייכת לאשכול שלנו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 08:28 לינק ישיר 

בס"ד
אני חושב שמישהו כותב פה בכמה ניקים יכול להיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 08:52 לינק ישיר 

יהוסף,

אין לי יכולת להכריע בשאלת הגנטיקה לעומת החִברוּת בעניין ההומוסכסואליות, ולמרות זאת, אני מבקשת להעיר לך הערה אחת:
חברות המפרידות באופן מובהק בין המינים, במיוחד בגילאי הנעורים, בהם מתעצבת הזהות המינית והמגדרית, אינן נפוצות בעולם הכללי (חידוש: החברה החרדית אינה חזות הכל!).
הרשה לי לשער, שהיכרות בין מגדרית, גם אם אינה מונעת הומוסכסואליות (וברי לכולי עלמא שכך הוא), יש בה לפחות כדי להפחית במעט את הדעות הקדומות לגבי "גבורתם" של גברים ו"חולשתן" של נשים...

לעניין הנישואין הבריאים -
האם יש לך מתכון לנישואין בריאים? האם עבודה בהיי-טק עד חצות הליל תורמת לבריאותם של הנישואין? האם לידות מרובות ועייפות נפשית של האשה תורמות לבריאות הנישואין?
לי לפחות ברור, כי זוגיות המבוססת על שקר והתעיה בעניין זהותי כה עמוק כהומוסכסואליות (ואם אינו כה עמוק, אולי באמת אין האדם הומוסכסואל כלל, אלא רק בעל נטיות ופנטזיות כאלה ואחרות, והקושיה אינה קיימת פה), אינם יכולים להיות בריאים.

מיימוני,

אין לדיין אלא מה שעיניו רואות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 09:12 לינק ישיר 

יהוסף,
גישתך מעט מפליאה אותי. אתה אומר בעצם: אין לי צורך להכיר הומוסקסואלים, גם לא לבדוק מה אומר עליהם המחקר; בניתי לי סט של השערות בדבר אופיים ומניעיהם, וכיוון שהשערותי נראות לי סבירות, אין לי שום צורך לקבל משהו אחר. האם היית מקבל את דעתו של זואולוג על התנהגותם של פילים, נניח, אם הזואולוג לא ראה פיל מימיו אלא רק שיער כיצד צריכים להתנהג פילים כשהוא יושב במשרדו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 09:58 לינק ישיר 

שי

אלו שכתבו עד כאן מוכרים כולם מזה זמן רב, ככותבים שונים ונפרדים.

אבל גם אילו היה אותו אדם מסתתר מאחורי כמה ניקים, מה זה אכפת לנו? החשוב הוא הנושא והדיון לשמו, ולא מי באמת כותב כל הודעה.

(מלבד זה, צריך להיזהר שלא יאמרו: כל הפוסל במומו פוסל. סמיילי).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 11:00 לינק ישיר 

ממללא

גם אם מחר יוכח מדעית ללא כל ספק שבלונדיניות היא מחלה ויראלית שהמקור שלה הוא נשימת אבקני פרח היקינטון הים תיכוני, ואשר ניתן למגר את הוירוס הגורם להתפרצות הבלונדיניות באמצעות שתיית כוס וודקה וכדור אספירין - זה לא ישנה את העמדה הערכית החילונית-ליברלית שבלונדיניות אינה דבר פסול ושאין שום עניין למעט אותה.

מה לעזאזל הקשר בין הגורם לתכונה מסויימת לבין השאלה אם זה מחלה או לא? מחלה הוא תהליך פתלוגי שגורם לתופעות {קו]בלתי רצויות (כאב, מוות וכו') . אם לאדם אין שום דבר נגד בלונדיניות, זה לא יעניין אותו אם זה נגרם בגלל נשימת אבקני פרח היקינטון. כך גם הומוסכסואליות לא תהפוך למחלה , כל עוד לא נסכים שהיא תופעה שאינה רצויה, גם אם יתאספו כל אילי נביות שבעולם .

יהוסף

[מדוע אתה מרגיש שאני רוצה לסקול אותך?]

השאלה אם הומוסכסואליות היא עניין גנטי או סביבתי, כלל איננה קשורה לעניין. מה זה משנה אם תכונה זו נקבעה לפני הלידה או בגיל 5 או בגיל 13 ? כך או כך ברור שיש אנשים שמטבעם אינם מרגישים משיכה אלא לבני מינם ואין זה משנה מתי וכיצד נקבע טבעם זה.

כל דבריך טובים ויפים, אבל אני מבקש שתשאל את עצמך בכנות, למה הנך מתאווה לנשים. האם ישבת וחשבת על כל ענייני העוצמה והרגשיות וסובבת את האצבע וקימטת את מצחך עד שהגעת למסקנה , אאוריקה, יאה הוא לגבר להתאוות לנשים ומני אז התעורר בקרבך תשוקה זו? נו באמת, אתה באמת רוצה לומר שאתה חושב שכך הדברים האלה עובדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 11:08 לינק ישיר 

בחברה החרדית יש לדון בנושא זה במשנה זהירות. מה זה הומוסקסואל?

לדעתי, ישנם כמה דרגות של נטיה שכל אחת דין אחר להם.

א. גבר הנמשך לנשים בלבד בכל מחיר
ב. גבר הנמשך לנשים, אבל מוכן להתפשר על גברים.
ג. גבר הנמשך לגברים ונשים במדה שווה
ד. גבר הנמשך לגברים ומוכן להתפשר על נשים
ה. גבר הנמשך לגברים בלבד בכל מחיר.

ולכן, כשדנים על הומוסקסואל צריך לברר למי מתכוונים בדיוק. בציבור בני הישיבות שחיים בהפרדה מלאה, קיימים כמויות של גברים מהסוג ב' שמכח הסביבה מתפשרים על גברים, ומתוך ההרגל גם עלולים להגיע לשלב ג' או ד'.

לדעתי, עד שלב ד', זה יכול ואמור לעבור, עם רצון טוב, ועם יצירת ענין אצל האשה, ולכן אין שום טעם להתיחס לבעיה.

לגבי שלב ה' מן הראוי שגבר כזה לא יתחתן כלל, אלא אם כן ימצא לסבית. דרך אגב, מדוע לא נשמע אותו הדיון על הלסביות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 11:15 לינק ישיר 

רעיון נהדר!
שגבר שאינו אוהב נשים ינשא לאשה שאינה אוהבת גברים!

אולי זהו המתכון, עליו דיבר יהוסף, כשהגדיר "נישואין בריאים"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 11:49 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/11/ART/875/785.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 12:01 לינק ישיר 

רק הערה קטנה: אחת התיאוריות המובילות היום בפסיכולוגיה טוענת שהמיניות פירושה הימשכות אל ה"זר" וה"שונה". מכיוון שילדים משחקים עם בני מינם, בעיניהם הזר והשונה הוא המין האחר, ומתפתחת משיכה אליו בבגרות.
ילדים נשיים, אשר נמשכים אל בנות ואל משחקיהן מתחברים איתן ורואים את הזר ואת השונה בבני מינם שלהם, וגדלים להיות בעלי נטייה מינית הומוסקסואלית (וכמובן ההיפך לגבי בנות שהן "טום בוי")

מה שחשוב לעניינו הוא שהתיאוריה הזו שהיא רצינית מאוד ונלמדת בקורסי מבוא לפסיכולוגיה בכל אוניברסיטה, זה שמשתמע ממנה ההיפך הגמור ממה שתמיד אומרים שחינוך נפרד מוליך להומוסקסואליות.

תוקן על ידי - פחיתקינלי - 01/03/2005 12:05:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 13:29 לינק ישיר 

לפום - כמוך, גם אני מנחש שנטיה מינית אינה דבר בינארי אלא ספקטרום. יש הטרוסקסואלים מובהקים - כאלה שרק ימשכו למין הנגדי, הומוסקסואלים מובהקים והרבה באמצע שנטיתם המינית יכולה להיות מושפעת מפרמטרים סביבתיים.

באראפארקער - לעניותי השאלה אינה רק יכולת הגבר לקיים את מצוות עונתה אלא שאלת ה"גילוי הנאות".
האם על בן זוג לגלות מראש, לפני החתונה על בעיות נסתרות שיש בו שעלולות להטיל צל הנישואים?
ההלכה מחייבת גילוי נאות של פגמים בכל סחורה לפני גמר העסקה ופגמים משמעותיים יכולים לבטל את העסקה.
האם אי אפשר ללמוד מכאן קל וחומר על נישואים?

השאלה שנשאלת, כפי שכבר העלה הרב ד"ר הלפרין, היא עד כמה ההומוסקסואליות של אותו בחור מהווה פגם שעלול להשפיע על הנישואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 13:44 לינק ישיר 

יהוסף,
נראה לי שאתה לשיטתך באשכול האם התורה זוקקת א-לוהים, http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1243313
נראה לי שהנחת היסוד שלך היאע על המוסריות הטבועה בבריאה ומכאן דעתך על הומוסקסואליות כדבר בלתי טבעי, אולם מצאנו גם תופעות כאלו בבעלי חיים אחרים, שמא תאמר שגם הם פגומים מוסרית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 13:46 לינק ישיר 

אמשלום

אני לא בעד הסתרה, אלא מניעת הנישואין עד לפתרון העניין. נכון שישנם עוד אפשרויות לנישואין שאינם בריאים.

מציץ

[איני חושש כי הספקתי לארגן ממוגן ירי]

אני מסכים אתך שההתאוות לאשה ולזיווג, אינה דבר שהמחשבה נעצרת עליו מטבעה, אך גם לא בליעת הרוק. כל זה אינו אומר שאיננו יכולים להתחקות אחר התאמת המערכת מתוך עצמה, צרכים והתאמת המצע ליישומן.
ומתוך עיון במערכת אני יכול ללמוד מה הינם סטיות שאינם מכלל המערכת המוכרת. ולהניח מערכת אחרת, יש צורך בבסיס הרבה יותר מוצק מהקיים.

אריק

אני אכן חושב שגם אצל בעלי חיים עם נטיה כזו, כנראה הייתה הפרעה טבעית למהלך תקין. כמו למשל מחסוק בנקבות או עודף הרמונים או סרבנות נקבות וכיו"ב וכן אולי שיבוש עונות וכיו"ב.

תוקן על ידי - יהוסף - 01/03/2005 13:51:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2005 14:40 לינק ישיר 

הערת אגב,

האם חשב כאן מישהו מדוע כמעט כל ההורים בעולם הם הומופובים?

האם חשבתם מדוע כמעט כל הורה, לא רק שמעדיף צאצאים "סטרייטים", אלא יכאב לו מאד אם מי מצאצאיו "יצא מן הארון"?

התשובה תמונה לדעתי באשכול אחר בפורום בו נדונים חוקי ברירה טבעית.

קל מאד להבין כיצד אותם כללי ברירה טבעית שמשפיעים כל כך על הישרדות החי על פני האדמה, אחראים לאורך זמן גם להתמעטות קיצונית של ההומופילים וגם להישרדות מקסימלית דווקא של ההומופובים.

פשוט, לא?

תוקן על ידי - דר_הלפרין - 01/03/2005 14:50:37

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הומוסקסואל צריך לגלות לאשתו (הרב שרלו)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.