|
|
| נשלח ב-2/1/2009 08:47 |
|
| |
ניסוח אחר לשאלתו התמימה של חמין2
אם מחר יהיה בחדשות שקבוצה של אנשים בצרפת החליטו כי ארוחת הבוקר שלהם תהיה צואת כלבים וצהרים ישתו מימי רגלים של סוסים ובערב יאכלו צואת עצמם וזאת מפני שהם אוהבים את זה איך יגיבו כל אותם יפי נפש על הידיעה הזאת אני בכל אופן אומר שיבושם להם אבל שלא יתקרבו לאיזור שלי ואם יתקרבו לכלוא אותם במתקני אשפוז הרמטיים הוא הדין לחרדים. זה שיש הרבה מן הדבר הזה זה לא אומר שזה לא מגעיל.
|
| נשלח ב-2/1/2009 10:21 |
|
| |
אין שום סיבה (רגשית או אחרת)לשלול הומוסקסואליות שנעשית בהסכמה בין אנשים בוגרים.
הסיבה היחידה לאיסור היא :
אמר רבן שמעון בן גמליאל:
לא יאמר אדם: אי אפשי לאכול בשר בחלב, אי אפשי ללבוש שעטנז!...
אלא אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי! (ספרא, סוף קדושים). "
והרמב"ם אומר באותו הקשר :" "מניין שלא יאמר אדם: אי אפשי [איני רוצה] ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי אפשי לבוא על הערווה, אבל אפשי, מה אעשה ואבי שבשמים גזר עליי כך."
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 11:52 |
|
| |
שאלה: פדופיל / נקרופיל / זואופיל צריך לגלות לאשתו?
תשובה: שיילך לטיפול ויפסיק להיות פדופיל / נקרופיל / זואופיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 14:22 |
|
| |
צענע,
ראי באיזה הקשר מביא הרמב"ם את דברי חז"ל - הוא מדבר על התאווה כדבר טבעי וכחלק בלתי נפרד המלווה כל אדם למשך כל ימי חייו, כל אינדיווידואל והנטיה איתה נולד ונפשו נמשכת אליה. עם כל זאת, על האדם להתגבר על הרגשות הטבעיות שלו באם הם לא עולים בקנה אחד עם אסורי התורה - ראי איך באותו מאמר חז"ל מובאים 'איסורי מאכלות' כנגד יצר/תאוות הזלילה הטבעי, ו'איסורי ערווה' לריסון היצר הסקסואלי הטבעי, שני היצרים שהם מהחזקים ושאינם ניתנים לכיבוש בקלות אצל רב בני האדם - הדגש בדברים הוא כמובן על כיבוש היצר - מטבעו של אדם באשר הוא חומר שהוא מתאווה לדבר כל שהוא, כל אחד והנטיה המסויימת שמסיטה אותו מהדרך הישרה האמורה להוביל אותו לאיזון המושלם = לתכלית - אפשר לומר שמבחינת הרמב"ם, ההומוסקסואל, והאוכל נבלות וטרפות, והבועל נידה - הם כולם היינו אך - כל אלה סוטים מהדרך הישרה באותה המידה. החטא שהם חוטאים בו מתבטא בכך שבזה שהאדם אינו מציית למצוות הוא מרחיק את עצמו מן התכלית.
http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/shmona/6-2.htm
| ולא זה בלבד, אלא שאמרו ששכר המושל ברוחו רב, לפי שיעור צערו במושלו ברוחו, ואמרו: |
ויותר מזה, שהם צוו להיות האדם מושל ברוחו ואסרו שיאמר: אני בטבעי לא אתאווה לעבירה זו, אם גם לא תאסרנה התורה, והוא אמרם:
|
אמר רבן שמעון בן גמליאל:
לא יאמר אדם: אי אפשי לאכול בשר בחלב, אי אפשי ללבוש שעטנז!...
אלא אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי! (ספרא, סוף קדושים).
|
|
תוקן על ידי נאחז_בקש ב- 02/01/2009 15:11:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 16:44 |
|
| |
[באישור הרבנים: שידוכים בן הומואים ולסביות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111584,00.html
(אני תוהה כיצד נישואים כאלה מכבדים את מוסד הנישואים יותר, או פוגמים בו פחות, מאשר זוגיות וחברות בין שני בוגרים, מאותו המין. עולם הפוך ראיתי.)]
תוקן על ידי אמשלום ב- 21/08/2011 16:45:35
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 16:46 |
|
| |
פרקטית, זה מאוד הגיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 16:49 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 21/08/2011 16:51:54
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 16:50 |
|
| |
[אליס,
???????
בעבור איזו פרקטיקה זה הגיוני?
כדי לקבץ יחד, במכלאה אחת, את כל מי שהוא לא אני?
כדי להסתיר את זהותם של האנשים האלה בתחפושת של "כמו כולם"?
אולי דווקא כדי להקים עוד משפחות בהם אין אהבה, חברות ושותפות אמיתית? (אבל האם באמת חסרות כאלה?)
אני תוהה האם הרבנים התומכים בכך בכלל מבינים מהם הומואים ולסביות, או שאולי הם חושבים שהם נמשכים אלה לאלה? מוזר ביותר.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 16:51 |
|
| |
[מקס,
הבאת את אותו הלינק שהבאתי אני...]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 16:53 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקס,
הבאת את אותו הלינק שהבאתי אני...]
|
|
כן, כי זה לא עבד וכתבתי לך למה, אצלי זה עובד דווקא שלי ושלך לא, אולי אצלך שניהם עובדים ???
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 17:09 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [אליס,
???????
בעבור איזו פרקטיקה זה הגיוני?
כדי לקבץ יחד, במכלאה אחת, את כל מי שהוא לא אני?
כדי להסתיר את זהותם של האנשים האלה בתחפושת של "כמו כולם"?
אולי דווקא כדי להקים עוד משפחות בהם אין אהבה, חברות ושותפות אמיתית? (אבל האם באמת חסרות כאלה?)
אני תוהה האם הרבנים התומכים בכך בכלל מבינים מהם הומואים ולסביות, או שאולי הם חושבים שהם נמשכים אלה לאלה? מוזר ביותר.]
|
|
זה פרקטי עבור אותם הומואים ולסביות המעונינים בכך.
כאלו שלא מעונינים להחצין את נטייתם, אלא להקים תא משפחתי נורמאלי. העובדה שיש לאדם נטיה מינית מסויימת, אינה אומרת שעליו לבחור בתא משפחתי מאותו הסוג. זו בחירתם, ועבורם זה פרקטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 17:20 |
|
| |
אמשלום:
אותו שאלה לגבי כל שידוך רגיל, הרי כל הטענה שלך קיימת בזוג רגיל, אפי' שנשבעו את אהבתם לעולמים יכול באיזה יום להיפסק אהבתם ואז מה ??, ולכן בתרבויות שההורים משדכים את בני הזוג מתחילה חושבת שאהבה בא אחר כך מתוך נתינה, ואם אין נתינה מתמדת אז בכל זוג יהיה פירוק במילא,
אז בעצם הרבנים האלה (לא מכיר אותם) חושבים לדעתי בדרך התרבויות שמשדכת את בני הזוג, כלומר במצב אומאים ולסביות היא מקבל את תובנות התרבויות האלה,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 18:31 |
|
| |
[אליס,
ומה עשו אותם הומואים ולסביות שלא חפצים "להחצין את נטייתם" עד היום? התחתנו והקימו משפחות, "כמו כולם" (האם הם היו מאושרים? האם לא חשו בדידות וצורך עמוק לחפש אהבה כנה מחוץ למשפחה? יש דוגמאות לכאן ולכאן). אז מה החידוש כאן? שמשדכים הומו, שלא נמשך לנשים, עם לסבית, שאינה נמשכת לגברים ויוצרים תא משפחתי מקסים ורגוע, שאין בו אהבה (נו, מילא, אלפי שנים הקימו משפחות בלא אהבה), ואין בו מערכת יחסים גופנית (לפחות לא כזו המבוססת על משיכה ורצון הדדי), ומכירים בכך שמראש כל אחד מבני הזוג יוכל למצוא את אלה רק "בחוץ". אכן מושלם. איך לא חשבו על זה קודם?
מקס,
לא הבנתי מה הסברת. האם תוכל להסביר שוב?]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 18:42 |
|
| |
אמשלום.
עד היום עשו זאת תוך רמיית הצד השני.
לי נראה שעדיף לעשות זאת ככשני הצדדים מכירים, יודעים ומסכימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 19:07 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | מקס,
לא הבנתי מה הסברת. האם תוכל להסביר שוב?] |
|
יש תרביות שהבן והבת יש להם מטרה בחיים שזה להקים משפחה, וזה נקרא שותפות במטרה, ברגיל טוענים שצריך גם להיות אהבה ולא רק שותפות (גם בשותפות בעסק צריך אהבה בין השותפים. בכל מקרה זה יותר מועיל), ולכן הטענה היא שיסוד אהבה בא מנתינה, במילא מתחילה החיבור מגיע מתוך מטרה משותפת ואחר כך אהבה מגיע מתוך הנתינה והשותפות,
יש תרבויות שאצלהם אהבה היא משהו אלוקי, אהבה ממבט ראשון וכדומה, וקיום המשפחה היא מקרית, כלומר עם אהבה היא בין בת ובן ?! אז יהיה צאצאים\משפחה, ואם אהבה היא בת ובת ?! אז לא יהיה צאצאים !! וכן באהבת בן ובן לא יהיה צאצאים\משפחה,
ולכן באים הרבנים האלה להציע להם פיתרון מעניין, והיות שיש לכם גם מטרה להקים משפחה, ולכן תקימו שותפות בלי אהבה כמו כל עסק משותף, ואז תשאלו הרי צריך גם אהבה (ואמרתי שגם בשותפות כדאי שיש אהבה ואימון הדדי עובד שיש אהבה), אז הפיתרון שבעניין אהבה תמשיכו לאהוב את מי שאתם רוצים כמו אהבת הילדים שאין להם קשר לתאווה או אהבה ממבט ראשון, בכל מקרה אוהבים את הילדים, כך תכלו לאהוב את בני זוגכם בלי קשר לאהבה לבני מינכם,
תוקן על ידי maxmen ב- 21/08/2011 19:07:53
|
|
|
|
|