בס"ד:
תגובת:יאיר
קצה הקרחון
א.קראתי את כל התגובת וראיתי רק שכל אחד מנפנף בשמו של חכם זה או אחר,ולא ראיתי אפילו אחד שענה בצורה יסודית, שהביא ציטוט מהספר או הפנה לעמוד בספר מדוע בעצם לא?,(אם הייתי בקיא בנושא והיתה לי האפשרות להביא ציטוט מהספרים היתי עושה זאת).
ב.כל הויכוח הזה על הפיאות זה הוא רק קצה הקרחון,זה רק מראה כמה אנחנו אומללים ובגלות, וכמה עם ישראל חלוק ומפורד בדעותיו ונעשה אגודות אגודות (ועוברים איסור דאוריתא על לא תגדודו), עד שקשה למצוא את "הידיים והרגליים" כי על כל דעה של חכם זה או אחר שתביא תמצא שמישהוא יביא דעה הפוכה של חכם אחר.(ואל תספרו לי שזה מה שיפה ביהדות).ולהיכן נעלם הדין שאחרי הרבים להטות?,ומדוע הפסוק אל תיטוש תורת אימך דוחה או חס ושלום סותר את הפסוק הקודם?, הרי ברור שהבורא התכון לאמת אחת ויחידה ולא הביא פסוקים הסותרים זה את זה.
ג. אנני מתכון ללמד חס ושלום זכות על הגוים ,אני גר בעיר מעורבת ואני רואה מוסלמיות שלמרות שזו דת השקר הנשים שלהם לפחות מבחינה חיצונית (גם עם תגידו שהם עושות זאת בגלל הפחד מהבעלים) הם נראות יותר צנועות מאשה הכי דתית שראיתי(בבקשה לא להעלב,תיראו תמונות של נשים חילוניות משנות ה50 שמלובשות כמו החרדיות של היום, או תיקחו אשה חרדית ואשה מוסלמית בלבוש המסורתי ותישאלו את עצמכם מי יותר דומה וקרובה בלבושה לשרה אימנו החרדית או המוסלמית לי התשובה ברורה ולכם?). וראיתי אפילו נשים שמכסות בנוסף לרעלה גם את הידים בכפפות, ואפילו ילדות בנות 8-9 הולכות עם כיסוי ראש, שלא לדבר על גדולות יותר ורוקות שלא לדבר על הנשואות,שזה פשוט אצלם בלי הרבה חוכמות והתחכמיות. ואילו אנחנו דת האמת ובניו הנבחרים של הבורא לא מבינם או לא רוצים להבין מה שהגוי מבין בשכלו?,הרי כיסוי הראש זו מצוה שכלית ידוע ששער של אשה מושך את העין,ואם האשה כיסתה את שערה בפאה שגם היא מושכת את העין מה זה הועיל, זה בדיוק כמו אישה שתכסה את עצמה מכף רגל ועד ראש בבגד שקוף,או צמוד ודק כמו שעושות רקדניות בלט, האם אפשר להגיד שזה מועיל לה ושזה צנוע?.
ד.מענין לענין בואתו ענין,שמעתי פעם בערוצי הקודש, שדיברו על השקט המוחלט שיש במסגד כאשר המטיף שלהם מדבר שאפילו "אפשר לשמוע רעש של נוצה נופלת".ואילו אצלנו דיבורים בירבורים טלפונים אפילו באמצע התפילה,ואני ראיתי אישית שרב שנחשב לעילוי יורד באמצע(כצ"ל)קריאת שמע מדוכן שליח הציבור כדי לסגור את הטלפון שלו,ושעונה לטלפון לא פעם באמצע השיעורוכל שכן התלמידים, עם כל הניסיון ללמד זכות עדיין שאולי...ואולי...ואולי...עדין דבר זה פסול.
ה.אני מקוה שלא פגעתי ודברי לא הכעיסו אף אחד ואם כן אני מבקש סליחה מראש.
פורסם בקישור הבא:
http://yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?fid=29&id=52881&tid=18699
 |
|
|