| נשלח ב-18/10/2010 08:38 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  |
דבר נוסף הוא שיכלל את ענין ההתבוננות בבריאה והנסיון להפיק ממנה התפעלות אמונית, לדוגמא מדוע האבטיח קליפתו קשה ואילו העגבניה רכה , זה צבעו ירוק וזה אדום וכו וכו טרח למצוא בכל דבר את החוכמה והתועלת היחודית לשימוש האדם.
.
בסיס לא רע לתיאוריה אבולוציונית.
|
|
כמדומני תקפה עליך משנתך [האבולוציונית], התועלת לשימוש האדם אינה מסבירה לפי האבולוציה כלום על היווצרות הפירות, אלא להיפך. אם כי כמובן הגדרת התועלת האנושית היא סובייקטיבית
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 16:58 |
|
| |
אמשלום, הרי מתוך דבריך עולה שלא קראת מילה מדברי, ורק רצית לשפוך החוצה איזה מאמר של חז"ל שקראת לגבי עשיו, שבכלל לא סותר את מה שאמרתי - תקראי שוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 17:26 |
|
| |
[פוגמישו,
אל נא באפך. קראתי גם קראתי, אך בהחלט ייתכן שלא הבנתי את כוונתך. הבאתי את דברי רשב"ג, כדי להראות שלפחות הוא חולק עליך שעשיו רק מתחזה כצדיק (בעוד באמת, מבפנים, הוא פגום וחוטא).]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 17:30 |
|
| |
לפוגמישו
אינני יודעת אם אמשלום קראה את דבריך או לא (סביר להניח שכן) אבל לא אתפלא אם אחרים לא יקראו את דבריך מפני שאתה בוחר בפונט בגודל קרוב ל 0 או משהו כזה ולמי יש רצון להתעמק באותיות הקטנות....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 17:43 |
|
| |
אמשלום, את כנראה קראת, אבל לא באמת קראת... רשב"ג לא מתנגש בעמדה שהצגתי, שהרי לית מאן דפליג שעשיו היה עושה כיבוד אב, ועדיין בלבו היה מייחל שאביו ימות: "ויאמר עשו בלבו: יקרבו ימי הבל אבי", זה פסוק מפורש: הבפנים - "הלב" - היה רקוב... וקל להבין, אם רוצים... צענע, יש לך גישה מעניינת, גישה של אפיקורסים מיליטנטיים, ואני יסביר: לפעמים כשאתה נמצא בעימות עם הכופר, וכותב לו תשובה מנומקת ועתירת מקורות, אבל טעית במילה אחת (שגיאת כתיב אגב שיטפא), מיד הכופר יתעלם מכל מה שכתבת ויצעק בקול גדול: אפילו לכתוב את לא יודע, אתה עוד רוצה להתעסק במדע/פילוסופיה/היסטוריה וכיו"ב...?! את עובדת באותה שיטה, נטפלת למשהו חסר טעם ומנפחת אותו מעבר לכל פרופורציה, זה רק מראה לי את היושר האינטלקטואלי שלך, שכן אדם שמחפש אמת – מוכן להתאמץ קצת (עלק אותיות קטנות...), ואדם שמחפש ציניות ועקיצות – נוהג כמעשיך... והביני!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 18:02 |
|
| |
בשעה טובה הגענו לשלב הנגיעס
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 22:02 |
|
| |
פוגמישו,
א. אתה כותב "רשב"ג לא מתנגש בעמדה שהצגתי, שהרי לית מאן דפליג שעשיו היה עושה כיבוד אב, ועדיין בלבו היה מייחל שאביו ימות". כנראה שבאמת לא הבנתי את כוונתך, או שאתה אינך מבין את משמעות הביטוי "לית מאן דפליג", שהרי קשה להבין את דברי רשב"ג ושבחיו לעשו אם הוא אכן לא חולק על קביעתך לגביו. הרמוניזציות פרשניות זה טוב ויפה (וגם יצירתי ומעניין) רק כל עוד אין הן מתנגשות חזיתית עם השכל הישר. אם רשב"ג חשב שעשו התפלל בליבו שאביו ימות (ולכן זה משהו שפוגם בו מהותית והופך אותו לחוטא), כיצד הוא משבח אותו ורואה בו מודל לחיקוי?
ב. ביקורת זה דבר חשוב ומחכים, אבל רק אם היא מחוברת למציאות ומתמודדת איתה. להגדיר את צענערענע כמישהו מן ה"אפיקורסים מיליטנטיים" זה כ"כ מופרך שפשוט קשה להתייחס לזה ברצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 22:18 |
|
| |
לא הבנתי את הרעיון ממתי בהלכה היהודית המקובלת אדם נענש או נידון על מחשבה? עשיו לא היה חייב ליחל למות אביו לפי הפסוק- בהחלט אפשר גם להבין -כשיקרבו. אדם שמתחתן אחר כך עם בנות ישמעאל- לא בהכרח מיחל למותו של האב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 23:48 |
|
| |
אמשלום, א. על כך כבר אמר דוד המלך: "מאויבי תחכמני מצוותך". ב. היא גופא ראיה... תודה על החיזוק... ירוחשמ, אצל רשעים הקב"ה מצרף מחשבה למעשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 00:39 |
|
| |
פוגמישו,
לא הבנתי את טענתך על דברי.
האם לדעתך אכן כל הצרות של עם ישראל החלו מאז ראשית ההשכלה??
אם אתה מסכים איתי, כי זו עובדה הסטורית לא נכונה, הרי שגם אתה מודה כי אביגדור מילר השתמש בעובדות שקריות על מנת להבהיר את מהלכי ההסטוריה בהתאם להשקפה הרצויה לו. אם אינך מודה לטענתי, כנראה שלא קראת את החוברת שלו על השואה.
= = =
כן, אני גאה להיות אפיקורס, אם זו ההגדרה למי שבז ל"שקרים הקדושים"... ודע מה שתשיב לאפיקורס!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 00:50 |
|
| |
אני_בעודי, [כתבת: לא הבנתי את טענתך על דברי[. אני חושב שאתה מספיק חכם בכדי להבין למה התכוונתי... [כתבת: האם לדעתך אכן כל הצרות של עם ישראל החלו מאז ראשית ההשכלה?]. הרי בוודאי שאדם חכם כמוך לא מנסה לטעון שהרב (שלכולי עלמא היה אדם חכם, גם אם אתה חולק עליו) לא ידע מפרעות ת"ח-ות"ט, ומהאינקוויזיציה וכיו"ב? הרי פשיטא שהוא ידע... רק שמתוך השקפתו היהודית הוא ראה הבדל בין גזירות קודמות לבין השואה, שהרי לא קרב זה אל זה, והשואה לא צריכה להיבחן רק במבט של "ייסורי הגלות", אלא שם צריך לבנות מהלך הסתכלות אחר, וכמו שהאריך הרב מרדכי נויגרשל שליט"א (שגם בו מן הסתם את מזלזל) בהרצאתו המפורסמת והמעולה של על השואה והאלוקים - (בתחתית העמוד יש קישור לסרט להורדה גם כן ולצפייה): http://hashem1.net/?p=318 אני מודה שלא קראתי את החיבור שלו על השואה, אבל הוא מציג את הגישה שלו כלפי השואה גם בספרו "לאן", ואני מניח שזה אותו רב אותה גישה... וזאת לא הגדרה, זאת הלכה בשולחן – ערוך, שהתקבל להלכה ולמעשה בכל קהילות ישראל, והאבות שלך היו מוכנים למות ולא לזלזל בקוצו של יו"ד שכתוב בו... והוא רחום יכפר עוון...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 01:35 |
|
| |
פוגמישו
בשטויות שלך אתה גורם לאנשים להתגאות בתואר אפיקורס ובזאת אתה גורם לחילול השם גדול והאותיות הקטנות שלך הופכות להיות באמת הבעייה הכי קטנה שלך.
והוא רחום יכפר עוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 01:44 |
|
| |
צענע, הוא קורא לרב בישראל "שקרן", ואני לא בסדר? תקראי קצת מקורות: כתב הרמב"ם (בפרק ו' מהלכות תלמוד תורה) עוון גדול לבזות את החכמים או לשנאותן, ולא חרבה ירושלים עד שבזו בה תלמידי חכמים, שנאמר (בספר דברי הימים לו.) ויהיו מלעיגים במלאכי האלוקים ובוזים דבריו, כלומר בוזים לומדי דבריו שהם התלמידי חכמים. ובמשנה במסכת סנהדרין (דף צ.) שנינו, כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ואלו שאין להם חלק לעולם הבא, האומר אין תחיית המתים מן התורה, ואין תורה מן השמים, ואפיקורס. (ועוד) ובגמרא שם (דף צט:) פירשו, רב ורבי חנינא אמרו שניהם אפיקורס זה המבזה תלמידי חכמים. נמצא אם כן שהמבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא. * אני כותב כבר שנתיים (אולי) בהייד פארק, וזאת הפעם הראשונה שמישהו מעיר לי על פונט הכתיבה שלי... אולי הגברת צריכה משקפיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 08:06 |
|
| |
על הקשר בין האנטישמיות הגרמנית להשכלה עמד כבר ר' אלחנן וסרמן עוד לפני השואה. דא עקא שאחרי השואה התברר שדווקא בגרמניה שרדו יחסית יותר יהודים מאשר בפולין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 09:48 |
|
| |
פוגמישו
אצל רשעים הקב"ה מצרף מחשבה למעשה... הקב"ה מצרף מחשבה למעשה- רק לאחר שעושים מעשה, ולא רק אצל הרשעים, אבל כאמור קודם יש לעשות מעשה, ובהחלט ברצוני להגן על דוד- עשיו במקרה הזה. דוד- עשיו הוא-בחייו לא עשה כל מעשה רע! על פניו בדיוק ההפך, אבל אתה ת"ח אז אשאל אותך- מתי כן מענישים על מחשבה בלבד? ואיפה בפר' השבוע שעבר אנו לומדים, כי מקבלים שכר על מחשבה, אפילו לפני המעשה. ולט נענשים על מחשבה רק אחר המעשה? במקום להתנצח כל הזמן טוב לפעמים גם ללמוד.
|
|
|
|
|