בית פורומים החרדים והאינטרנט

הפורום עצור כאן חושבים כופרים בקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2005 13:22 לינק ישיר 

תגובת אור_נערב:
רוח סערה יקר,
ראיתי דבריך באשכול "למה אני לא חרדי" והתחבר לי תגובתך לכאן.וזה דחף אותי לתגובה יותר רצינית,ובהזדמנות זו גם ל-שי-שים לב!
יש נקודה שכבר עלתה הרבה בפורום זה ובכל זאת אומר את דברי בקצרה-בעניין הקבלה,רשב"י וכו'.
ונקודה שניה היא הדיבור בענייני כפירה.שכלתנות (ברלינאית?) וכו'.
אז לגבי הקבלה-ובכן,דע לך שאני מכיר את חכמת הקבלה במקצת.למדתי אצל הרב יצחק שלמה זילברמן זצ"ל, שהיה בקי ומעיין-לענ"ד מגדולי המבינים בקבלת הרמח"ל והגר"א (ואולי הגדול שבהם).ואני מאד מעריך את החכמה הזו ומאמין בחשיבותה.
ואני ממליץ לך להכיר את הרמח"ל אם אינך מכיר אותו כבר. ואני בטוח שהוא היה שמח מאד בפורום הזה. (שי, אני מקווה שאתה איתי...).
הרמח"ל (וכך גם היה הרב זילברמן)מאד-מאד החזיק מהשכל. ומחקירה.ומהגיון.יש ספר שהוא כתב-מאמר הויכוח-ויכוח בין "החוקר" ל"מקובל" שם מול טענות החוקר שהקבלה נשמעת כרעיונות מטופשים במקרה הטוב וקרובים לכפירה במקרה הרע - אומר "המקובל"-אדרבה העלה את טענותיך ונדון בהם.עיין שם.
אין שום סתירה בין לימוד הקבלה להליכה בדרכי השכל.יש זרמים בקבלה "מיסטיים" יותר,אבל יש גם זרמים ליטאיים שבהם "אין שכל" ואסור לחשוב.וגם דת"ליים וגם חילוניים. צרות אופקים,קנאות חשוכה,קטנוניות-הם מחלות בינלאומיות.
אבל העיקר מבחינתי הוא שגם הקבלה יכולה להפוך לעבודה זרה.ולאמצעי להרוס אנשים,ואינני מתכוון רק לבעלי אוב וידעונים שמשתמשים בקבלה כאמצעי לפתות יהודים תמימים ופתיים.אלא גם למבינים רציניים בקבלה שמחשבים לכפות את כל העולם ולהכריח אותו להתעסק בזה.
וכאן אני חושב שראוי להקשיב לרב קוק זצ"ל.שהיה מקובל גדול בעצמו (ושמעתי מרבים חכמים וגדולים שכל דבריו היו מבוססים בקבלת האריז"ל).
לכל אדם יש חלק בתורה.יש בעלי הלכה ובעלי אגדה.יש אנשים ששורש נשמתם מצריך אותם לעיסוק בקבלה ויש כאלה שלא.אני מסכים שיש עניין כללי להרבות בלימוד חכמת הקבלה-פנימיות היום.אבל ודאי שזה לא ילך בכפיה.צריך לפתוח אנשים לזה,ולאפשר למי שנפשו מושכתו לשם-לקבל מזון טוב ובריא ולא תחליפים קלוקלים.אבל אי אפשר להסתובב ברוחב ולהבטיח גיהנום למי שלא לומד את זה.
יש אנשים שהשכל שלהם חזק.ואי אפשר לצוות עליהם להיות מטומטמים.ואם הם לא מוצאים טעם בקבלה-אז מה שיש כרגע. אפשר לשכנע אותם,לדבר על ליבם.אבל זה עסק מסוכן משום שזה יצליח רק כשיחה שבה שני צדדים ושהצד המשכנע מוכן להיות משוכנע-באמת (הבנת את כוונתי?).
ומה לעשות שהקבלה והחסידות הוציאו לעצמן שם מאד מאד רע. פולחן האישיות של הצדיקים שהגיע עד עבודה זרה,מנהגים לא הגיוניים,ביטול הלכות,מנהגים שנראים כמו מעשי כשפים אוב וידעוני.פולחן המתים.ועוד מחזיק מהקבלה ומחזיק מאד מהרמב"ם שלולי הרמב"ם ומלחמתו במיסטיקה -היינו נראים כמו שבט פרימיטיבי באפריקה.ואני חושש שהוא צודק.ראיתי לא פעם את פולחן זריקת הנרות על קברו של רשב"י ובתנור ליד קבר הבבא סאלי שהזדמנתי לשם מסיבות אחרות-ונחרדתי.
תמונות של אנשים עם טלית על הראש עטורי תפילין עם מבט חודר כליות ולב-לא עושה לי את זה,מכיוון שראיתי כמה שרלטנים ליצניים שנראו ממש כמו אליהו הנביא.
אז צריך בנוסף לקבלה ולאמונה גם שכל.
ופורום זה-אם לחזור לעיקר-הוא מקום בו אנשים יכולים לברר בצורה חופשית כבני אדם בני חורין את האמת לשאול שאלות לתהות.ולתת לשכל להיות שומר הסף שמעיף דמויות לא רצויות והשקפות מעוותות החוצה.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1364379

מי שרוצה להיות תם ולא לחשוב מאומה - יכול ללכת ליער ולצעוק נחמן נחמן, וללמוד ליקוטי מוהר"ן.
ולמרות הנימה שיש בה שמינית סרקזם - אני באמת מאמין שיש אנשים שזקוקים לזה. גם אני היתה לי תקופה שקיבלתי מברסלב. לי זה עבר. היום זה ממש לא מדבר אלי. יש אחרים שכן. אבל זו טעות לבוא ולגעור באנשים שצריכים משהו אחר.
ועוד - אמונה זה דבר מאד לא מוגדר. מי אמר שאני צריך להאמין לך? יש ביהדות הרבה זרמים - איך אני אדע לאיזה להאמין? בנושא של הקבלה יש מחלוקת. יש ספקות. מי אומר שאני צריך להחליט כמוך?
לבוא ולזרוק בפרצופי שמי שלא הולך בדרך הזו והזו - זה בגלל ליבו הרע - נו. אני מכיר הרבה אנשים שלא מחזיקים מקבלה והם יהודים יראי שמים מאד. ומי אומר בכלל איך לשפוט אדם על יראת השמים שלו? מי שמקפיד יותר על הפרדה בין גברים לנשים או מכבד יותר את הוריו?
בסופו של דבר אין לנו אלא את השיפוט שלנו.
גם לך - השיפוט שלך הוא זה שהביא אותך להבין שהקבלה אמת, ושצריך ללומדה -ושהציבור החרדי הליטאי טועה בכך שהוא נמנע מללומדה,ושפורום זה מריח מכפירה.אתה החלטת על סמך שיקול דעתך -תן כבוד לשיקול דעת,כי זה מה שיש לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 13:25 לינק ישיר 

בס"ד
אני לומד כעת את הספר "דעת תבונות" לרבנו הרמח"ל זצ"ל
עם עיונים של הרב חיים פלינדר זצ"ל המאמרים מחולקים
לשכל ונשמה.אני מכיר את דעת הרמח"ל בענין זה לא סותר את
מה שאמרתי.
בנוסף לאמור לעיל בקשר לזריקת-הנרות מו"ר הרב צורי ג'רבי שליט"א רואה בזה הקטרה לשדים ועבודת אלילים והוא עוסק
בחכמת-האמת ופנימיות-התורה .
בברכה הצ' שי בוארון
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1364379

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 20:47 לינק ישיר 

בס"ד תגובת רוח-סערה
איני מכיר את הר' זילברמן שציינת.
זה עדיין לא מהוה עילה להכשיר את הפורום בשבילי, ואולי לדידי תיטען אחרת שעלי לקבל את דבריו בעקבות שהוא מוסמך, איזה ספרים חיבר? מה דעותיו לא שמעתי.
אם הרב דומה למלאך ה' צבאות בקשו תורה מפיהו ואם לאו אל תבקשו, אני איני מכירו אולם אצלי זה המודל לחיפוש רב ואכן מצאתי.לא שערתי שיהיה רצף תגובות, ולכן תגובות ארוכות אני לא קורא בעיון, עדיף שתקצרו אם כבר.
אני חושב שלטעון שהרמב"ם כופר והרשב"י לא חיבר את הקבלה אלא ר"מ דילאון ומקובלים שמרוח התקופה ההיא (ימה"ב) סגננו ספר זה,את הזבל הזה קראתי ממזמן וזה עדיין נחשב אצלי כעוד צחנה ביובית מצחינה בתחלואי הפורום הזה.
עד כאן.
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=1364379

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 20:59 לינק ישיר 

בס"ד
יש כאן תגובות שמזלזלות בזהר הק' להתנא האלקי הרשב"י זצ"ל
אשר בתלמוד ירושלמי נאמר עליו שר' עקיבא אמר די לי שאני ובוראך יודעים את ערכך,ויודע שספר הזהר נכתב ע"י הרשב"י וחלק מהמאמרים נכתבו אחרי פטירת רשב"י ע"י תלמידיו ומה בכך,אין בזה כדי להוריד מקדושתו של ספר הזהר,אשר ע"י לימודו יוצאים מהגלות ברחמים ונאמנים עלינו דברי המקובל רבי יהודה החייט הרמ"ק ורבנו האר"י ומרן הב"י הרמח"ל והגר"א ורוח אפינו משיח ה' ר' ישראל הבעש"ט ובעל התניא רבנו שניאור זלמן מלאדי ורבנו הרש"ש ורבנו האר"י אשלג יותר מכל אלו החושבים את עצמם שהן מבינים בענייני חכמת-האלהות ואין עוררין על דברים אלו.כי המעיין בעומקם של דברים יראה שזוהי האמת לאמיתה של תורה.
ואשר הם דברי אלד'ים חיים.והמבין יבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 21:03 לינק ישיר 

בס"ד
תגובתי זאת נמחקה ע"י מנהלי_משנה קעלעמר בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=5&topic_id=1364379
וכתבו סגור,סגור.קעלעמר
תוקן על ידי -מנהלי_משנה
"אין לי שום ענין להתמודד עם 'טענותיך' .
כשאומרים לך שהאשכול סגור הכונה שאינך אמור לכתוב בו.
ואם זה לא ברור לך בפעם הבאה הכתובת תיהיה ,חסום,חסום.
ראה אתה וחבריך הוזהרתם. (פירוש כאן זה לא אשלג צפון דרום.) קעלעמר ".
כאן מתגלה פרצופם האמיתי של הפורום הכפירה עצור כאן חושבים

תוקן על ידי - shay98 - 04/05/2005 21:26:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 21:07 לינק ישיר 

בס"ד
זה שמחקתם את התגובה מראה שאינכם יכולים להתמודד
עם הטענות שהעלתי.
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2005 21:14 לינק ישיר 

בס"ד
בזכות ספר הזהר תבוא הגאולה ברחמים כתוב במפורש בפרשת-נשא "בהאי חיבורא דילך דאיהו האי ספר הזהר יפקון ביה מן גלותא הה"ד "הוי"ה בדד ינחנו ואין עמו אל נכר"
עיין בדף קכ"ד ע"ב פירוש הדברים בזכות הספר שהוא חיבור ספר הזהר יצאו מן הגלות כמ"ש "הוי"ה בדד ינחנו ואין עמו אל נכר",וכתב רבנו הרמח"ל בהקדמתו לספר "אדיר במרום"
כי ספר הזהר נכתב להצמיח קרן ישראל ולגאולת-ישראל.עש"ה
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 15:05 לינק ישיר 

תגובת מיימוני:
רוח סערה
אני חוזר על דבריך כדי להבין מה אתה טוען.
רשב"י כתב את הזוהר.והראיה הגדולה לזה היא שראשי התיבות של שמו מופיעים בראש או בסוף הספר?
לא זכיתי להבין את דבריך.
אני חושש מאד שקשה לראות בראשי תיבות ראיה.למשלהאם לא יתכן שזייפן חלילה וחס יוסיף ראשי תיבות של צדיק טהור וקדוש לאיזה זיוף כדי לעשות רושם טוב?
אולי יש לך ראיות אחרות,אבל זו שהבאת נראית תמוהה.
שי
כתבת שהשאלות על הזוהר נובעות מתאוות רעות.אמנם,עד כמה שידוע לי,השאלות על קדמות הזוהר נובעות מן העובדה שיש שם דברים תמוהים,ראה באשכול שם.והרי גם רבנים מכובדים בעיניך,כמו היעב"ץ ואחרים,תמהו על דברים אלו.
ובכלל,חשוב להבדיל בין שאלה לבין הסיבה לשאלה.שאלות מצריכות תשובה גם אם המניעים של השואל מפוקפקים בעינינו.
וזו דרך הפורום שלנו וכו'
שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1364379

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2005 15:08 לינק ישיר 

דברים נאים,מאירים ומזהירים על הדיאלקטיקה בין המחקר והאמונה:
יסוד האמונה השלמה שבלב נובע הוא מתוך מעמק סגולת הנפש שבישראל.לעומתו מכוון קרבן העומר של השעורים,מאכל בהמה, הנוטה רק לרגש הטבעי.
אחריו ועל גביו בא יסוד העילוי השכלי והלימודי.
אמנם חולשת האדם גורמת שבהיותו מוכשר למחקר שכלי יוחלש בו יסוד הנטיה האמונית,ובהיותו שלם באמונה הוא עלול למעט בהשכלה וחכמת לב.אבל תכלית דרך הישרה היא,שכל כח לא ימעט את חבירו,ולא יתמעט על ידו,כ"א יתגלה בכל מלא עזו,כאילו היה הוא השולט לבדו.
כח האמונה צריך שיהיה שלם כ"כ כאילו אין לו שום אפשריות של מחקר,ולעומת זה צריך שיהיה כח החכמה כ"כ מעולה ומזורז כמו לא היה כלל כח של אמונה בנפש.
'אדם ובהמה-ערומים בדעת ומשימים עצמם כבהמה'.
אכן זאת היא מורשת מיוחדת לישראל,שהאמונה הקיימה היא אצלם טבעית,מצד המורשה הגלויה של גילוי שכינה,'רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה-הניסה אלקים לבא לקחת לו גוי מקרב גוי'.ולהפך,הכפירה היא אצלם בלתי טבעית,ואפשרית רק ע"י
העזה של שכרון,שמתוך עקשות או תאוות.מה שאין כן באומות העולם,שמציאות האמונה אצלם היא דווקא ע"י שכרון,כי לא נגלו להם עניינים מוחשיים גדולים על יסודי אמונותיהם, על כן אין טבעם האנושי גוזר להאמין כי אם ההסכמה המשכרת וההתגברות על הטבעיות.
ועל כן טובה מאד לישראל תמימות האמונה
בפשטותה,שהיא ג"כ מבוררת כיום בהיר,'ברה כחמה'.
ולפיכך,מחובר הוא פסח לעצרת ע"י ספירת העומר שבבית המקדש,שהיא מחברת את מנחת השעורים,מאכל בהמה,נטית הרגש הטבעית,אל החיטים,מאכל אדם,העלוי השכלי והרוחני,'עץ הדעת חטה היה'.
ושני הכחות היסודיים האלה מגלים את כל מלא ערכם ופעולתם, במעמקי הנפש ובמרחבי החיים,בהופיעם כל אחד בצורתו העצמית השלמה,באין שום דבר מעיק לו כלל,ובהתכנסם והתקשרם יחד למערכה אחדותית עליונה"
(ראי"ה קוק,אורות,עמ' קס"ז)
פורסם בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1364379

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2006 22:56 לינק ישיר 

זה פשוט, וידוע שגם כופרים בתורה כולה בפרט מימוני וחבר מרעיו שר"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2006 20:35 לינק ישיר 

בס"ד
מלחמות ה' נגד הכפירה בפורום הנלחם בזהר הק' וחכמת הקבלה
הגיע זמן הגאולה בזכות לימוד חכמת האמת והזהר הק' להתנא האלקי רשב"י ע"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2007 20:15 לינק ישיר 

בס"ד
תלמידי "הרב" יוסף קאפח עושים שמות בתורתנו הקדושה ונלחמים נגד תורת הזהר הק' והקבלה
במסוה של חקירות ומחשבת ישראל כת ה"דרדעים" היא כת שהוקמה ע"י סבו של י.קאפח הרב יחיא קאפח ואינו מאמין בענין העשר הספירות כאשר הריה"ל בכוזרי מזכיר את ענין העשר ספירות 
במאמר הרביעי סימן כה בתרגום הר"י אבן תיבון ז"ל שעליו יש לסמוך וכן מורה הנבוכים בתרגום הר"ש אבן תיבון ז"ל שעליו סמך רבנו הרמב"ם ז"ל ועיין בתשובת פאר הדור סימן קמג ועיין עוד בהקדמת הרב ישראל הלוי קיטובר הלוי ז"ל לספר האמונות ודיעות. הוא חיבר ביאור שביל האמונה 
על הספר הנ"ל של הגאון רבנו סעדיה גאון ז"ל עש"ה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2007 23:47 לינק ישיר 

בס"ד
הרב מרדכי שרעבי והרב  חיים יחיא סינואני כתבו מכתב חריף ביותר נגד כת ה"דרדעים"
וגם הראי"ה קוק ז"ל כתב מכתב חריף ביותר לרב יחיא אלקפאח מקים ומייסד כת ה"דרדעים"
וגם נכדו הרב  י.קאפח ממשיך דרכו בענין מלחמתו נגד הזהר הקדוש והקבלה.
עליי לציין שרבנו הרס"ג ז"ל נלחם עם הקראים שבאו לעקור את המסורת והקבלה מדור לדור 
וכמ"ש היש"ר מקנדיא ז"ל הוא מודה לדברי המקובלים . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2007 23:48 לינק ישיר 

בס"ד
נמצאו הרבה הלכות ברמב"ם שאין להם מקור אלא בדברי הזהר והמקובלים ז"ל 
וזה סותר את כת ה"דרדעים" שטוענים שהם הולכים לאור תורת הרמב"ם ומחשבת ישראל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2007 03:31 לינק ישיר 

בס"ד
הגיע הזמן לשנות את העולם הזה שברא ה' ית' ע"י לימוד חכמת הקבלה בדרכו של רבנו בעל הסולם האר"י אשלג ז"ל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > הפורום עצור כאן חושבים כופרים בקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.