בית פורומים בחדרי חרדים

משמרות הצניעות - יש חיה כזאת ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2005 15:59 לינק ישיר 

*משהעוקצני*

---------------

אני אוהבת אנשים שמממשים את הניק שלהם.

לא כל אחד זוכה לכבוד הזה.

שכוייח, זכית.

נ.ב----
אמרת השפר- כל הפוסל במומו פוסל, גם כלולה בניק המקליק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2005 17:38 לינק ישיר 

פלפלת

אולי אפשר לציין את המקור של הפסוק /אימרה "איש איש באמונתו יחיה"

גם אם אכן יש רבנים שלא מסכימים עם דרכי הפעולה של המשמרת, זה לא בגלל שהם סבורים שאין להם זכות להיכנס לחייהם הפרטיים, ישנם סיבות נוספות כגון שעדיף לפעול בדרך אחרת או שדרכי הביצוע שלהם לא מקובלים עליהם ולדעתם יש לפעול בצורה כזו או אחרת.

כל הכבוד שאינך מתכוונת לחלוק על הרמב"ם (ולא הרמב"ן)

מטרוניתא

כל הפוסל וכו'
לא אני פסלתי, היא פסלה את עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2005 20:36 לינק ישיר 

צדיק באמונתו יחיה'
ספר חבקוק, לא זוכר איזה פסוק.

ומדוע לא יראתם לדבר?

תוקן על ידי - SHUVKASH - 08/03/2005 20:40:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2005 22:40 לינק ישיר 

משה,

כבר חשבתי שאני מתעמתת עם אינטלגנט בעל קוצים משוננים,
מסתבר שעם הזמן הקוצים משתפשפים.

שפר את יכולתך,

אתה מסוגל ליותר!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 03:34 לינק ישיר 

דומני שלצטט את הרמב"ם להצדיק משמרות צניעות כפי שתוארו כאן הוא לגלות פנים בתורה שלא כהלכה.

הרמב"ם מדבר על חיפוש ואזהרה. אין בדבריו מילה על עונשים. המכות שאנשי המשמרות מנחיתים הם לגמרי שלא כדין, והמכים הם בעלי עבירה (ואני חושד שהם גם סדיסטים לא קטנים).

ידועה אימרתו של ר' יצחק אלחנן על ההבדל שבינו לבין מזכירו הקנאי ר' יעקב ליפשיץ בגישתם לבעלי עבירה, שהוא כהבדל שבין חתול לעקרת בית: שניהם אינם רוצים עכברים, אבל שלא כעקרת הבית, שלא רוצה אותם, החתול רוצה שיהיו וייתפסו. ממה ששומעים על המשמרות, חבריהם הם חתולים ולא עקרות בית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 08:42 לינק ישיר 

RIEKA
לא רק שהם סדיסטים לא קטנים, יש ביניהם גם ס(דיס)טים לא קטנים, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2005 14:51 לינק ישיר 

shuvkash

האימרה איש איש בכלל לא דומה ברעיונה לנכתב בפסוק.
כל הדמיון הוא לשוני בלבד.

reika

אני לא טענתי שזכות המשמרת להכות וכו'.
ההיפך הוא, ציינתי שיש רבנים שלא מסכימים עם דרכי הפעולה שלהם.
התייחסתי ע"כ שנכתב שאין זכותם להתערב בענינים פרטיים והגדילה לעשות וציינה אסמכתא לכך מאיזה אימרה ללא מקור ,
חושבני שהרמב"ם סבור שיש כן זכות ואף חובה להתערב בענינים פרטיים כמובן מי שהוסמך לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2005 21:50 לינק ישיר 

*משה העוקצני*
--------------

למה לדעתך מותר לאנשים ("מהמשמרת" או אנשים אחרים...) להתערב בחיי הפרט של האנשים (במקרה שלנו זה הנוער)
איפה - "ובחרת בחיים" ?
מה הם "אשמים" שהם נולדו דתיים? הקב"ה נתן לכל אדם זכות לבחור את דרכו בחיים ועל פי זה הוא מקבל את שכרו,

אם הקב"ה נתן לנו את הזכות לעשות את מה שאנחנו בוחרים לעשות בחיינו , מי הם אותה ה-"משמרת" שיבואו ויכפו עליהם את הדרך ??

הכי הרבה - "המשמרת" יכולה לבוא ולנסות לשכנע ולהחזיר אותם אל דרך הישר

מסכימים איתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 10:00 לינק ישיר 

פלפלת
כשיש מחלה בגוף שמפריעה לתיפקוד שאר המערכות והשהייתה בגוף למטרת טיפול מסכנת חלקים בריאם צריך לעוקרה למרת הכאב שבדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 10:15 לינק ישיר 

פלפלת

צר לי.

מכיון ואיך מבינה פירוש הציטוטים שכתבת
- מומלץ להביט במפרשים לפני שכותבים -

לא אוכל להתייחס לדבריך.

אני מקווה שיש פה איזה "פראייר" שיתנדב ללמד אותך פירוש המילים.

אני לא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 10:49 לינק ישיר 

בעצם אני לא מסמפט את אנשי המשמרת כלל וכלל.

אבל בעצם הענין, אני רוצה לשאול שאלת תם: אם אני רואה את הילד שלי רץ ח"ו לכיון הכביש שמכוניות דוהרים בו בספיד מטורף. מה אני יעשה לו ?

א. אני יהיה רגוע, ואתחיל להסביר לו בדרכי נועם בהסברים ומשלים, שלא יפה לילד קטן ללכת על הכביש בלי ליוי של מבוגר. ואם הוא לא יסכים לדבריי (כי הכדור שהתגלגל לו על הכביש חשוב בעיניו יותר מחייו) לא אכעס עליו כלל, אלא אמתין ואניח אותו על הכביש עד שיבין אותי ?

ב. מחמת הסכנה המתקרבת ובא (לא בא, אלא רץ), אצעק בקולי קולות "מוישלה חזור אל המדרכה", ואף ארוץ אחריו לחוטפו מהכביש, ואם לא ילך בטוב, אתן לו גם איזה סתירה או שתים, עד שיסכים לחזור עמי אל המדרכה ?

מה הייתם עושים ?

הנמשל בא יבוא אחר כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 11:37 לינק ישיר 

א. ואם זה לא הילד שלך?????????

ב. האם יש לך עניין ללכת לחפש באבנים ובסדקים ילדים שרצים לכבישים?

ג. דימוי גרוע!!
האם העולם החרדי נמשל למדרכה והחילוני לכביש?
אם כן, החילוני כמוהו כמכונית דורסת והחרדי כאדם ההולך לתומו?

העבודה חונקת אז עוד מעט אתפנה לחשוב על דימוי הולם יותר.
(יש משהו במה שאתה אומר אבל הדרך... הדרך...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 12:00 לינק ישיר 

כשבחורים ונערות חרדיות מבלים וצוחקים יחד, זה חמור יותר מכביש ומכוניות דוהרות (זכותך לא לסבור כמוני, אבל אז כל הויכוח מיותר...)

אכן גם אני כתבתי שאני לא מסמפט את אנשי המשמרת, אני מכיר באופן אישי כמה מהם, ואני סבור שעסק זה הוא סוג התבטאות של מדותיהם הרעות (ועל זה אמרו חז"ל במסכת קידושין דף פב עמוד ב: אי אפשר לעולם בלא בסם ובלא בורסקי, אשרי מי שאומנותו בסם, ואוי לו מי שאומנותו
בורסקי)

אבל בכל זאת כואב לי הלב לראות בחורים משלנו, בניהם של מכיריי, היימישע, איך הם נראים. ועל זה כתבתי את מה שכתבתי.

אני לא מחפש בחורים ובסדקים, אבל אני גר ברחוב רועשת, ולפעמים קורים שם דברים מאד לא נעימים "נגד עיניהם של ילדיי הקטנים" המקבלים מזה חינוך שלילית ביותר, אז מה אני צריך לעשות לזה ?

אם היו עושים את כל תועבותיהם במקומות שאין עיננו שוזפתם ורואם, היה חצי צרה, אבל למה הם צריכים לבוא בלב שכונות החרדיות, מול עיניהם התמימות של ילדינו הזכים והטהורים, למה ?

הלב כואב, מה לעשות ?

אדרבא תנו עצה הוגנת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 19:13 לינק ישיר 

*שמחהלע*
---------
אתה צודק ביותר שהנערים והנערות הפוחחים צריכים לכבד את החרדים ולא לבוא להם "מתחת לאף" ולעשות "דווקא"

אבל בוא לא נדון את אחינו לחובה ונקטרג עליהם,
אפשר גם לדון אותם לכף זכות - אני מכירה קצת נערות שסרו מהדרך (אני מדריכה בתיכון של בנות מתחזקות) ולפי מה שהבנתי - הם עושים "דווקא" בגלל כל היחס המזלזל מצד החרדים והבוגרים שבעצם צריכים לעזור להם ולנסות לקרב אותם , כשהם הולכים על יד אנשים חרדים הם בעצם צועקים-"תעזרו לנו!!!" כי בסה"כ הם נגררו אחרי הבלי הרחוב,והרחוב היום כ"כ מפתה קורץ ומסוכן!

(העזרה שצריך לתת לאותו נוער כמובן לא צריכה לבוא על חשבון חייך הפרטיים,אם למשל אתה יודע שזה יפגום בחינוך ילדיך וכ"ו...)

אתה צריך לראות איך בנות שהיו פעם ממש ממש מקולקלות התחזקו עם קצת עזרה ורצון טוב מצידן... אני מאמינה אפילו שיש בנות שהתקלקלו והתחזקו אחרי זה שהן יותר חזקות (מבחינה רוחנית) מבנות בתיכון חרדי שגדלו חרדיות ולא הראו סימנים של ירידה או התקלקלות...

אחרי זה הכל זה הילדים שלנו,אנחנו צריכים לעזור להם!!

בעז"ה הקב"ה יעזור להם ויקרב אותם..

(דברים שנכתבו כאן מופנים לכולם...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 19:18 לינק ישיר 

*משההעוקצני*
-------------
אני לא מבינה למה אתה כל דבר תוקף מבחינה אישית,ולא כותב כמו כולם הערות על הנושא הנכתב...
אתה יכול לא להסכים איתי,הרי אנחנו כותבים פה כל אחד דעות אישיות
אבל מפה ולרדת על הניק עצמו הדרך ארוכה...
הצורה בה אתה מנהל את הויכוח ממש לא מחמיאה לך או עושה אותך "מאצ'ו"... תתבגר!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > משמרות הצניעות - יש חיה כזאת ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext