|
|
| נשלח ב-1/4/2009 23:07 |
|
| |
אני לא יכול לומר למדתי ושכחתי שמא לא למדתי הלכה זו מעולם, אנא עשה עמי חסד וגלה לי מקור להלכה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 00:07 |
|
| |
זה ישנה משהו ביחסך לדת?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 00:29 |
|
| |
למה זה רלוונטי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 00:40 |
|
| |
סתם סקרנות. אתה אומר לעצמך שהלכה כזו בלתי אפשרית?ואם היא קיימת אז מה תחשוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 01:05 |
|
| |
אני לא אומר שהלכה זו בלתי אפשרית, יש בתורה הלכות שלפי המוסר המקובל בימינו (וברוב הזמנים) הן בלתי קבילות, כמו מחיית עמלק. מעולם לא שמעתי על ההלכה שהזכרת, האם כל כך קשה לך להראות לה מקור?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 01:42 |
|
| |
מה כוונתך בלתי קבילות? לא אלהים אמר אותן?אתה לא מוכן לקבל אותן אפילו אם אלהים כן ציווה אותן?
הנה ההלכה:(רמב"ם יב ח איסורי ביאה)
אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 09:47 |
|
| |
| נאךאמלנישט כתב: |  | מה כוונתך בלתי קבילות? לא אלהים אמר אותן?אתה לא מוכן לקבל אותן אפילו אם אלהים כן ציווה אותן?
הנה ההלכה:(רמב"ם יב ח איסורי ביאה)
אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז).
|
|
תודה על התשובה, מעניין שלא הייתי מודע להלכה זו עד היום. כתבתי שלפי המוסר המקובל היום הן בלתי קבילות.
|
|
|
|
|