|
|
| נשלח ב-17/3/2005 04:37 |
|
| |
שי,
שלום רב.
תגובתי על מה שכתבת היא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2005 04:45 |
|
| |
בס"ד מה תגובתך לא כתבת כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2005 07:33 |
|
| |
SHAY
מה כתבת? לא כתבת כלום.
תוקן על ידי - נישטאיך - 17/03/2005 7:42:04
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2005 15:13 |
|
| |
נישט,
לא הבנתי אם ומה קושייתך על דברי.
טענתי היא שאונס "נטו" לא בהכרח מלווה בפגיעה אלימה. (מלבד הפגיעה הפיסית בבתולים שהיא הכרחית) במקרה שנעשה נזק נוסף הוא נישום בדרכים המקובלות שאתה עצמך ציטטת.
שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 13:58 |
|
| |
קודם כל אני רוצה לומר שאני מאד שמח על האשכול הזה. אני חושב שהוא ממש ביטוי לאחת הסיבות המרכזיות שהגעתי לפורום הזה מלכתחילה. יש בו עיסוק (בדרך כלל) אמיתי ונוקב בשאלה של יחס בין התורה למוסר ולמציאות. מתוך התייחסות ממש רצינית (בדרך כלל) ועניינית.
והנושא עצמו חשוב מאד. ובאמת גם אני תהיתי עליו ביני לבין עצמי ולא היה לי כ"כ עם מי ומול מי לבררו, ואני שמח מאד שיש את המקום הזה.
עד כאן מחמאות.
מגיע לכם!
לגבי התייחסות רצינית - אעשה זאת בעתיד הנראה לעין. הדברים בהתגבשות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 16:24 |
|
| |
אור נערב
ברוך בואך.
אני שמח שאתה שמח (באמת). אחכה לשמוע את דעתך.
(אהבתי את ה"בדרך כלל")
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 17:16 |
|
| |
קעלעמער,
אור_נערב רצה לכתוב שמדובר בתגובות ענייניות ורציניות,
עד שראה שגם אני מגיב כאן,
ונאלץ להוסיף "בדרך כלל"....
אוי לשכן ואוי לשכנו
תוקן על ידי - השכן - 23/03/2005 17:21:56
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 19:51 |
|
| |
השכן,
במקרה דנן אור_נערב התכון לשכן של השכן ולא לשכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2005 00:40 |
|
| |
לאחר מסיבת חנוכה, סליחה פורים, בהישיבה שליד אזור מגורי (למרות שעל פי דינא אין בשתיה בלילה ולוא כלום), חזרתי וראיתי חילופי הדברים המשעשעים מהנ"ל.
טוב שכן קרוב מאחרחוק.
דרך אגב מהזה קעלעמער? מה שזה מזכיר לי זה את כדרלעומר (המלך).
תמהני עד מתי יסבלו עוף-טופיק זה. ושמא הצענזורים לגומים אף הם... אתמהה. בכלל ארשה לעצמי בשעת לילה מאוחרת זו הלומת שיכר, לתהות על המדיום המוזר הזה בו דברים נכתבים ונשארים חקוקים בנצחיות וירטואלית אי-שם. ומדוע (דרך אגב) לא נקטו בעלי הפארק בשיטה מעט יותר נוחה, כבמתוקנים שבאומות (למשל בעין הדעג), של פתילונים וכו' כך שלא יהיה בילבול כשפלוני עונה לאלמוני שהיגג שלושה ארבעה קטעים קודם לכן.
אני מרשה לעצמי להתהולל מעט, אבל לא אמתח את הרצועה (והקשר לפורים? - בין הפותרים יוגרל דיסק של מב"ד... בלנ"ד!). אז פורים שמיח, ונתראה "אחרי".
אור רב לכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2005 01:22 |
|
| |
עוד 'עין' אחת בקעלעמער והכל יובן על פי סוד "והנה אבא אל העין ואראה את הצאן אשר פועים" שהוא מבואר בסוד שכינתא בגלותא תחת שלטון הס"א כידוע למבינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2005 07:26 |
|
| |
וז"ס שמירת העיניים' כידוע ליודעי חן. והוא סוד גדול למבין. ואי לאו פוריא השתא, לא הוי מישרי לן לגלויי הא מילתא. וז"ס וירא כי אין איש, שהוא רומז לאיש יהודי וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2005 07:33 |
|
| |
ואין מגלים סוד זה אלא לצנועים (השמים עצמם כבורג קטן) והוא סוד 'עין' בעניו .
ומי יתן וכבר יתקנו כל חמשת הפרצופים העליונים ,שבתיקונם באה הגאולה ע"י משיח בן דוד שהוא בסוד "יפה עינים".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2005 07:57 |
|
| |
בכאן באת זכות על ידך, כי הלא 'יפה עיניים' הוא סוד 'אסתר ירקרוקת היתה' וד"ל. ומכיון דשרי לן לגלויי רזין, אאוסיף רזא דרזין, זענין זה הוא גם סוד מתנות לאביונים, דעי"ן אותיות עני. ובזה מתוקן פרצוף או"א וז"ס 'ובמות אביה ואמה' ודי לנו בהנך רזין.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2005 20:34 |
|
| |
אישציפ,
מאוד מעניינת קביעתך "שאונס "נטו" לא בהכרח מלווה בפגיעה אלימה וכו' לאור האמור ברמב"ם ואפילו כשמדובר כיצד ראוי שיהיה יחס האיש אל אשתו שהרי אין מדובר ב"פגיעת בתולים" הלכות דעות הלכה ח':
"ולא תהיה ישנה; ולא יאנוס אותה, והיא אינה רוצה--אלא ברצון שניהם, ובשמחתן. יספר מעט וישחק עימה מעט, כדי שתתיישב נפשו; ויבעול בבושה ולא בעזות.."
אולי תשבר את אוזיננו ונלמד באיזו פגיעה מדובר במקרה הנידון?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2005 21:05 |
|
| |
ריב,
ממידת הבושה היא שלא לדון בזה בפומבי ולא לירד לפרטים הטכניים של הענין.
בכל מקרה מה ראיה הבאת לי מיחסים שבין בעל לאשתו, לבין שני זרים...
ואפילו אם תאמרי שאין אונס בלא אלימות נלוית, אין כאן קושיא שמשפטית ניתן לחלק בין המקרים ולדון על כל אחד בפ"ע.
שבוע טוב.
נ.ב סוףסוף האשכול התחיל להפיק מרגליות, ואת "מייבשת" אותו ?
תוקן על ידי - אישציפור - 26/03/2005 21:14:21
|
|
|
|
|