זה קרה ביום חמישי האחרון.
מתנדבי מד"א-'הצלה' גוש-דן היו שקועים בשיעור השבועי בספר "אור החיים" הקדוש, שמתקיים באולם ההרצאות ש"בית הצלה" ברח' רבי עקיבא בב"ב.
לפתע, התפרצה לשיעור אמא בוכיה - - -
"אנא עזרו לי", היא קראה, "אינני יודעת מה לעשות…"
"מה קרה, גברת" – נזעקו אליה המתנדבים.
"יצאתי מהבית לזמן קצר", סיפרה להם אותה אם בוכיה, "והשארתי בבית שני ילדים. אני כעת חוזרת, והבית נעול עם הבריח הפנימי. אני דופקת, ואף אחד לא פותח לי. מי יודע מה קרה להם?", יבבה.
המתנדבים מיהרו להרגיע אותה – "בואי נראה מה ניתן לעשות" – והגישו לה כוס מים, בעוד אחד המתנדבים כבר עולה לבדוק דרך ופתרון להגיע לאותה דירה.
"הבה וננסה לחשוב על הצד החיובי", מרגיע אותה אחד המתנדבים, "לא נראה לנו שיש כאן איזושהי סיבה לדאגה שמא קרה להם דבר מה. יתכן והם רצו להפתיע אותך והלכו לישון"…
המתנדב המיומן החפץ בעילום שמו, איתר דרך לטיפוס בטוח לחלונות הדירה. הוא החל מטפס ועולה. מבסס את אחיזתו, ומושך את עצמו כלפי מעלה. אט אט בצורה שקולה ובטוחה, הוא מצליח להגיע לחלונות הדירה שבקומה השניה.
האמא שכבר הספיקה להרגע מעט, עומדת למטה יחד עם מס' מתנדבים, מצפה למצוא פיהו של המתנדב היקר…
"טוב, ברוך ה'", אומר המתנדב ממקום עומדו ברום המעלה, "את יכולה להיות רגועה, אמא. אני רואה את שני הילדים ישנים, רגועים ושלווים"…
"ברוך ה'", מפטירה כעת גם האמא, יחד עם שאר המתנדבים.
- - -
"היי, למה אתה יורד?", צעקו החברים לעבר המתנדב שהחל יורד.
"הגישה כאן מעט מסובכת ולא כ"כ בטוחה", אומר המתנדב המיומן, וכשהוא כבר עם שני רגליים יציבות על הקרקע, הוא מוסיף גם שיקול ענייני לכך – "אני גם לא רוצה להבהיל את הילדים שעלולים להתעורר ולראות לפתע אדם זר בחדרם"…
- - -
עודם מדברים והנה מגיע גם האב שמעודכן מיד במצב העניינים.
מכיוון שהדלת היתה סגורה עם הבריח הפנימי, ברור היה שצריכים למצוא דרך להכנס לתוך הבית מבחוץ.
האבא מנסה לטפס מאחורי הבנין, דרך חלון אחר ("דרך שרק אני יודע", הוא אומר).
שוב עומדים המתנדבים יחד עם האם, נושאים עיניהם כלפי מעלה, מתפללים כי יצליח ה' את דרכו של האב…
דמותו של האב נעלמת בעד החלון…
דקות נוספות של מתח וציפיה עוברות…
ולפתע נראית שוב דמותו של האב בחלון, כשהוא מחייך – "את יכולה לעלות", הוא אומר לאשתו…
- - -
"תודה רבה לכם", אומר האבא בהערכה.
"תזכו למצוות", אומרת גם האמא בהתרגשות.
- - -
"הבאנו 'אור' ל'חיים', בזכות שיעור 'אור החיים'" – מפטיר אחד החברים בנימה מליצית…
- - -
- - - פן נוסף בפעילותם של מתנדבי מד"א-'הצלה' גוש-דן - - -
תוקן על ידי - הצלה_דן - 13/03/2005 18:29:47
 |
|
|